Uni-Udmu Phonicsmart KT

Uni-Udmu Phonicsmart KT

Share

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Uni-Udmu Phonicsmart KT, School, Jalan Tengku Mohamad, Kuala Terengganu.

SINCE 2019 | PUSAT CEPAT MEMBACA | KAEDAH FONIK GABUNG BUNYI | MEMBACA | MENULIS | READ EASY PHONIC | BEGINNER LEVEL RE | INTERMEDIATE LEVEL RE | ADVANCE LEVEL RE | LISENSI BERDAFTAR | GURU TERLATIH

Photos from Uni-Udmu Phonicsmart KT's post 24/09/2025

Sesi 2025,
Kenangan simpan sini🥹

Syukur dan tahniah untuk para pelajar, dapat habiskan kelas bm sehingga lancar membaca buku cerita dan menulis.

Moga kita berjumpa lagi di kelas bi p**a ye. Selamat maju jaya dari kami para guru dan selamat menempuh alam pembelajaran dengan penuh semangat. Moga kejayaan dunia akhirat sentiasa mengiringi para pelajar selalu🫶🏻❤️

Terima kasih juga buat ibubapa yg telah konsisten dengan kelas kami sehingga habis modul dan lancar membaca menulis.

Dan terima kasih juga untuk para guru UUPC yg telah bertungkus lumus dan berusaha yg terbaik setiap hari dalam memastikan peningkatan prestasi pelajar dalam membaca menulis setiap hari. Moga rezeki melimpah ruah dan rahmat, sentiasa meniringi para guru UUPC.

Alhamdulillah❤️

06/08/2025

SEGERA AMBIL PERHATIAN SEKIRANYA IBUBAPA KENAL PASTI ANAK MASIH ADA MASALAH TERSEBUT DI RUMAH MAHUPUN DI SEKOLAH;

❌ Simbol huruf tidak kenal sepenuhnya/masih tertukar
❌ Ejaan lain, sebutan lain
❌Bacaan dua suku kata masih tidak lancar/gagap
❌Menulis masih ada huruf yg terbalik/tidak boleh menulis
❌ Kurang fokus dan sering lupa/ sering mengelak/tidak mahu membaca di rumah

JOM SERTAI KELAS PHONICSMART KAMI;

✅ Kelas Cepat Membaca yg berlisensi, dipantau oleh lisensi phonicsmart yg berdaftar,
✅Guru yg berpengalaman dan mempunyai sijil dalam mengikuti kursus kaedah pengajaran fonik yg bermodul.
✅Menggunakan kaedah fonik gabung bunyi, modul 'step by step', lebih tersusun, mudah dan cepat diikuti oleh kanak kanak
✅Kelas yg menyeronokkan dengan pelbagai aktiviti 'hands on' dan berfokus
✅ Pemantauan progress yg lebih rapi dan berterusan pada setiap hari dan setiap buku,

Sekongan dari ibubapa di rumah juga memainkan peranan yg sangat penting bagi memastikan progress pelajar meningkat dan kedepan secara konsisten💯.

🎉SEMPENA KEMASUKAN BULAN OKTOBER NANTI, PROMOSI YURAN PENDAFTARAN PERCUMA BAGI PELAJAR YG MENDAFTAR MULAI 25HB SEPT - 1HB OKT. SLOT KELAS ADALAH TERHAD🎉

Ayuh! Dapatkan khidmat dan sokongan dari kami para guru Uni Udmu Phonicsmart Centre di cawangan yg berdekatan😊;

📍Lokasi 1: Uni Udmu Phonicsmart Taman Semarak, Kuala Nerus (Perumahan dua tingkat sederet Rest. D Tunggal Seafood)

📍Lokasi 2: Uni Udmu Phonicsmart Padang Midin, (Atas kedai Roti Madihah)

KELAS MEMBACA BM 📚
📌Kaedah Fonik Bacalah Anakku
📌Teknik Ejaan Pantas
📌Teknik Mudah Menulis Imlak (guru sebut, murid tulis)

KELAS MEMBACA BI📚
📌Beginner Level Read Easy
📌Intermediate Level Read Easy
📌Advance Level Read Easy

📌Umur: 5 tahun dan keatas

Leganya hati ibubapa bila anak dah boleh membaca dan menulis untuk buat keje sekolah kan📊😮‍💨

📲Boleh wasap/hubungi kami 012-932 8454 untuk sebarang pertanyaan/pendaftaran. TQ😊

📩Jemput ke fb kami di bawah untuk info lanjut dan testimoni kami:

FB: UUPC PADANG MIDIN
https://www.facebook.com/share/16WhXrthGq/?miUni Udmu Phonicsmart Padang Midin.com/share/1Exv71SucY/?mibextid=wwXIfr

06/08/2025

Dari kakak sampai ke adik, mama nya hantar kat sini. Alhamdulillah untuk Malaiqa dan Fayyadh ye. Selamat maju jaya semuanya untuk anak anak. Mohon maaf juga, jika ada kekurangan dari pihak kami,

Selamat bersalin dan berpantang juga ye puan. Moga kita berjumpa lagi akan dtg🤲🏻❤️

Jemput sambung kelas membaca bi p**a dengan kami akan nanti😊🫶🏻

06/08/2025

🥺🫶🏻

Tahniah untuk Aqeed, selesai semuanya. Selamat maju jaya dari kami para guru UUPC, moga kejayaan sentiasa mengiiringi langkah Aqeed slalu.

Moga berjumpa lagi🤲🏻❤️

06/08/2025

Dari kelas bm membaca dan menulis, maknya sambung lagi kelas bi Beginner Level, Intermediate Level smpai la Advance Level skarang duk sambung, level last skali.

Alhamdulillah, Tahniah untuk anak ye.🤲🏻❤️

08/07/2025

Alhamdulillah untuk anak, terima kasih juga sudi konsisten dengan kelas kami🥹🫶🏻.

Selamat maju jaya untuk Iffat dari kami para guru UUPC. Moga terus cemerlang dalam pelajaran🤲🏻.


Photos from Uni-Udmu Phonicsmart KT's post 22/06/2025

Alhamdulillah untuk student bulan ni❤️🫶🏻



08/01/2025

STEP STEP UNTUK KUASAI MEMBACA DAN MENULIS BM

1: test tahap semasa pelajar

2: mulakan dengan bunyi asas vokal a i u

3: gabungkan konsonan mudah dengan vokal asas (a i u) dan konsonan mudah (b n m s k) untuk membentuk suku kata terbuka yg mudah di sebut oleh pelajar : ba bi bu, na ni nu, ma mi mu, sa si su, ka ki ku

4: gabungkan suku kata tersebut untuk jadi dua suku kata (perkataan pendek). Dah mahir?

5: masuk gabungan konsonan selain (b n m s k) dengan vokal asas a i u untuk bentuk suku kata terbuka yg lain dan seterusnya dua suku kata. Dah mahir?

6: baca ayat ayat pendek yg mempunyai dua suku kata shj. Waktu ni anak dh boleh start menulis dua suku kata secara imlak (guru sebut, murid tulis). Dah mahir?

7: masuk gabungan dua suku kata yg dh mahir tadi dengan akhiran mudah seperti (-n, -m, -k, -r) untuk jadi suku kata tertutup dan baca ayat yg ada gabungan tersebut. Dah mahir?

8: boleh masuk bahagian perkataan yg ada gabungan -ng, kh-, ny- diftong dll. Pastikan anak betul betul lancar 2 suku kata terbuka dan 2 suku kata tertutup (akhiran) untuk lebih mudah pada bahagian ini. Dah mahir?

9: test buku cerita dan menulis teks. Jika sudah mahir, maka TAHNIAH. Anak berjaya kuasai membaca dan menulis sepenuhnya!😁




08/01/2025

KELAS CEPAT MEMBACA BI (READ EASY PHONICS, UUPC KUALA NERUS)

Sbb bahasa inggeris ni meluas, tak sama macam bm. Untuk pelajar mahir membaca bi, kita pecahkan bi pada 3 level:

1. Beginner level
2. ⁠Intermediate level
3. ⁠advance level

*Beginner*, biasanya bermain dengan perkataan basic dan ayat pendek (basic vowels & consonants). Untuk biasakan lidah pelajar dgn sebutan bi yg lebih mudah.

*Intermediate* dia akan start baca teks pendek buku cerita, biasanya pelajar akan mula belajar perkataan complex melibatkan consonant digraph (sh-, ch-, -ng dll) dan vowel diagraph (ee, ie, oo, ay, ai dll)

*Advance level*, teks buku cerita panjang + perkataan complex melibatkan consonants diagraph dan vowel diagraph dgn lebih mendalam.

Kebiasaanya, kalau nk betul betul mahir membaca bi boleh sambung smpai advance level, insyaAllah✨

08/01/2025

Sbb bahasa inggeris ni meluas, tak sama macam bm. Untuk pelajar mahir membaca bi, kita pecahkan bi pada 3 level:1. Beginner level 2. ⁠Intermediate level3. ⁠advance level*Beginner*, biasanya bermain dengan perkataan basic dan ayat pendek (basic vowels & consonants). Untuk biasakan lidah pelajar dgn sebutan bi yg lebih mudah. .*Intermediate* dia akan start baca teks pendek buku cerita, biasanya pelajar akan mula belajar perkataan complex melibatkan consonant digraph (sh-, ch-, -ng dll) dan vowel diagraph (ee, ie, oo, ay, ai dll).*Advance level*, teks buku cerita panjang + perkataan complex melibatkan consonants diagraph dan vowel diagraph dgn lebih mendalam. .Kebiasaanya, kalau nk betul betul mahir membaca bi boleh sambung smpai advance level.

08/01/2025

Beginner Level Read Easy✅💯

Next➡️Intermediate Level Read Easy

Nak sambung lagi katanya. Best belajar membaca bi kat sini☺️. Yg penting mudah, sbb kita mula dari basic dan berperingkat ke level seterusnya untuk pelajar kuasai membaca bi dengan mudah✨



Want your school to be the top-listed School/college in Kuala Terengganu?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

Address


Jalan Tengku Mohamad
Kuala Terengganu
21300

Opening Hours

Monday 14:15 - 21:45
Tuesday 14:15 - 21:45
Wednesday 14:15 - 21:45
Sunday 14:15 - 21:45