VISI ,MISI & OBJEKTIF FAKULTI PERUBATAN
VISION & MISSION, OBJECTIVE FACULTY OF MEDICINE
Visi (Vision)
Untuk menjadi hab akademik perubatan yang terkehadapan dan berdaya saing berteraskan ilmu, inovasi dan pasukan profesional perubatan yang berdedikasi dalam membentuk masyarakat yang sihat dan bermaklumat.
To become the leading and competitive academic medical hub based on knowledge, innovation and dedicated teams of health professionals for the development of a healthy and informed society.
Misi (Mission)
Untuk memberi pendidikan dalam profesional perubatan dan perkhidmatan bermutu tinggi berteraskan penyelidikan, dalil perubatan, inovasi dan kepekaan sosial.
To provide quality education of health professionals and services of the highest standard based on research, evidence based medicine, innovation and social sensitivities.
Objektif (Objectives)
• Untuk memantapkan pendidikan perubatan prasiswazah.
To consolidate undergraduate medical education
• Untuk mengembangkan pendidikan perubatan pascasiswazah
To expand postgraduate medical education
• Untuk meningkatkan program sains kesihatan dalam bidang-bidang tujahan
To upgrade Medical Sciences programme in thrust areas
• Untuk mengembangkan pendidikan perubatan berterusan
To expand continuing medical education
• Untuk memupuk penyelidikan berkualiti dalam bidang-bidang tujahan
To nurture quality research in areas of thrust
• Untuk memantapkan dan mengembangkan perkhidmatan kepakaran khusus
To strengthen and expand specialist services
• Untuk memastikan persekitaran kerja yang kondusif dan budaya kerja yang murni
To ensure a conducive working environment and a healthy work culture
Sekretariat Pengajian Prasiswazah, Fakulti Perubatan UKM
Fakulti Perubatan, UKM ditubuhkan pada 30 Mei 1972. Pada mulanya, Hospital Kuala Lumpur digunakan sebagai hospital pengajar.
Penubuhannya adalah berdasarkan aspirasi rakyat untuk mewujudkan institusi perubatan kebangsaan menggunakan Bahasa Malaysia sebagai bahasa perantaraan. Aspirasi pada masa itu adalah untuk menghasilkan doktor-doktor tempatan, yang dilatih dan berkaliber, untuk mengatasi masalah kekurangan doktor di Malaysia, terutamanya untuk berkhidmat di kawasan-kawasan luar Bandar. Pada tahun 1997, Universiti Ke
25/08/2017
VIDEO PROMOSI PROGRAM PRASISWAZAH DAN SISWAZAH FAKULTI PERUBATAN UKM
VIDEO PROMOSI PROGRAM PRASISWAZAH DAN SISWAZAH FAKULTI PERUBATAN UKM - YouTube
24/08/2017
SELAMAT DATANG PELAJAR BARU KE FAKULTI PERUBATAN UKM SESI 2017/2018
SELAMAT DATANG PELAJAR BARU FAKULTI PERUBATAN UKM SESI 2017/2018
24/08/2017
SELAMAT DATANG PELAJAR-PELAJAR BARU FAKULTI PERUBATAN UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA SESI 2017/2018
21/10/2013
18/10/2013
UKM-UNPAD 2013 GRADUATES ;
The Twinning Program office of FK Universitas Padjadjaran requested the graduates to send them softcopies of the Twinning Program graduates (October 2013 convocation) recent photographs
Previously our Twinning office has already received the photographs but many of the graduates photographs couldn't be proceeded due to the condition of the photographs which have been taken not in our administrative photographs standard, that's why we need to request again.
Kindly find enclosed some examples of the photographs which are valid with our requirements
Keep remember --- the photographs should be taken WITHOUT ANY GLASSES/SPECTACLES for students who use them and NO TEETH SEEN IN THE PICTURES
Look forward to receiving the documents/photographs soon
Thank you
Regards,
Tina Danubrata, PADMA.
[email protected]
Ayi Nurdaliah Yusuf,
Staf administrasi Twinning Program FK UNPAD
[email protected]
Kepada pelajar/penerima pinjaman PTPTN ;
Sila semak akuan bank anda pada :
27 Julai 2013 (Tahun 4), dan
6 Ogos 2013 (Tahun 5).
SELAMAT HARI RAYA
MOHON PERHATIAN KEPADA PELAJAR TAHUN 5 SESI 2012-2013 PROGRAM TWINNING UKM-UNPAD..BERIKUT ADALAH EMAIL DARI FAKULTAS..Mohon pelajar Twinning UKM-UNPAD kirimkan gambar passport seperti syarat yg diperlukan..untuk cetakan SKED (Transkrip Akademik)..SKED berikut akan diedarkan pada HARI MESRA GRADUAN FAKULTI PERUBATAN pada Oktober 2013..Mohon email SEGERA dan mohon kerjasama kepada semua memandangkan tiada tindakbalas dari pelajar..tiada gambar tiada TRANSKRIP..
EMAILKAN KEPADA [email protected]
Assalamu'alaikum Wr. Wb (email dari Fakultas)
mohon maaf ini dengan pa Iqbal dan bu ayi dari Sub Bagian Pendidikan FK unpad. kami memerlukan softcopy photo untuk keperluan ijazah dan mohon di cek data (nama, tempat, tanggal, lahir) yang dikirimkan biar tidak terjadi kesalahan.
syarat2 photo:
Laki - Laki :
1. Memakai Jas
2. Memakai Dasi
3. Tidak Memakai Kacamata
4. Tidak boleh tampak gigi
Perempuan :
1. Pakaian Rapi
2. Tidak memakai kacamata
3. Tidak boleh tampak gigi
4. Yang tidak pakai kerudung harus tampak teli
15/05/2013
PENCALONAN ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR
25/10/2012
20 Oktober 2012 (Sabtu) Auditorium PPUKM
09/10/2012
HARI MESRA GRADUAN 2012
minta kepada semua pelajar Ijazah Kejururawatan membuat semakan kursus dalam SMPWEB untuk dikemaskini oleh pihak akademik sebelum 12 hb Oktober 2012..Harap maklum
Click here to claim your Sponsored Listing.
Location
Category
Telephone
Website
Address
Jalan Yaacob Latif, Bandar Tun Razak, Cheras
Kuala Lumpur
56000