15/03/2020
Our war hero now!
Stay safe and wear your mask!
💪
Don't SPAM in Unikop Facebook. FB: www.facebook.com/unikop Facebook’s Fight Against Spam and Spammers. www.facebook.com/nusajaya - Unikop Guardian.
Spam is flood the net with many copies of the same message, an attempt to force the message on people who would not otherwise choose to receive it.
15/03/2020
Our war hero now!
Stay safe and wear your mask!
💪
31/08/2016
Selamat menyambut hari kemerdekaan Malaysia yang ke 59 tahun.
Celebrating 59th Malaysia Independent Day!
01/06/2015
Wishes Happy to all & follower.
18/05/2015
Free Video: Doraemon The Movie. [Astro First Recording]
ASIA.ONLINE.TV: DORAEMON THE MOVIE Free Live TV, NO need to subscribe, just click and watch. Happy viewing!
17/05/2015
[VIDEO] Sanggup ke lihat benda macam ni berlaku pada keluarga sendiri? Bahaya betul... Jujurlah apa yang korang rasa bila menonton rakaman macam ni di sosial media seperti Facebook dan Youtube? Tengoklah sendiri...
08/04/2014
Microsoft Windows XP ditamatkan perkhidmatanya (2001-2014).
Kepada pengguna Windows XP, anda bolehlah bertukar kepada Windows Vista/Windows 7/Windows 8 bagi mengelakkan masalah pada masa hadapan. Mulai hari ini, pihak Microsoft tidak lagi menyediakan perkhidmatan sokongan kepada versi terbabit. Apa pun, Windows dengan menggunakan kod nama "Whistler" telah banyak membantu Microsoft dalam menguasai segmen pasaran dalam sistem operasi.
Bermula dengan Windows XP Home Edition dan Proffesional ia telah mencetus satu revolusi baru dalam industri pengkomputeran. Microsoft juga sebelum ini pernah mengeluarkan versi Media Center bagi memenuhi selera pengguna.
Windows XP dilepaskan secara rasmi pada tahun 2001 dan versi terakhir bagi sistem operasi berkenaan adalah service pack 3. Perkara utama yang menarik perhatian umum adalah user interface dimana sebelum ini pihak Microsoft hanya berbentuk classic.
Windows XP juga telah banyak digunakan pada sistem perbankan dimana ia menggunakan NTFS atau NeTwork Files System berbanding versi sebelum ini yang hanya menggunakan FAT 32 atau File Allocation Table. Selaim dari file system, Windows XP juga terbina Command Prompt berbanding versi sebelum ini iaitu DOS atau Microsoft Disk Operating System (MS-DOS).
Windows XP telah banyak menyumbang jasa kepada pengguna bukan hanya end-user malah dalam sektor2 kewangan dan perkhidmatan. Windows XP juga sinonim dengan permainan komputer.
Windows XP ini telah banyak memberikan ilmu kepada student2 ku terdahulu, malah hingga kini saya masih menggunakan Windows XP SP3, biarpun teknologi sepantas VISTA, Windows 7 dan Windows 8.
Apa pun, rest in peace Windows XP diharap kamu aman disana selepas 12 tahun kamu berjasa kepada semua. uhuk..uhuk...sedeynyaa~
24/03/2014
"MAS sedih terpaksa anggap MH370 berakhir di Lautan Hindi"
"MAS sedih terpaksa anggap MH370 berakhir di Lautan Hindi"
Full Story: http://www.bharian.com.my/bharian/articles/MASsedihterpaksaanggapMH370berakhirdiLautanHindi/Article/?mutakhir
LAPORAN YANG BENAR DARI SEORANG MAKCIK, TAPI DIENDAHKAN OLEH PIHAK ATASAN:
nampaknya apa yang dilaporkan makcik yang baru balik umrah memang benar..
Seorang wanita rakyat Malaysia yang baru pulang dari menunaikan Umrah di tanah suci Mekah mendakwa yang dia telah melihat bangkai sebuah pesawat yang besar berwarna perak di perairan Laut Andaman ketika pesawat yang dinaikinya melintasi kawasan berkenaan pada pagi 8 Mac lalu.
Wanita berkenaan Raja Dalelah Raja Latife, 53, berkata ketika dia menyaksikan objek besar yang sebahagian daripada badan yang didakwa sebagai pesawat itu tenggelam dan sebahagian lagi timbul, dia telah memaklumkan kepada ramai pihak di dalam penerbangan berkenaan tetapi telah dipandang ringan.
Dalelah berkata dia menaiki pesawat Penerbangan Saudi SV2058 yang berlepas dari Jeddah pada jam 3.30 pagi waktu Arab Saudi (8.30 pagi waktu Malaysia) dan ketika pesawat itu melintasi bandar Chennai di India dan memasuki ruang udara Laut Andaman, dia melihat menerusi tingkap pesawatnya satu objek besar menyerupai pesawat terdampar di atas laut.
“Saya nampak macam kapalterbang. Sepanjang perjalanan pulang saya sentiasa melihat ke luar kerana saya tidak dapat tidur langsung dan ketika lawatan saya ke Beijing dua tahun lalu juga dia tidak dapat tidur di dalam pesawat dan sentiasa berjaga," kata ibu kepada 10 orang anak ini.
Raja Dalelah, yang berasal dari Kota Tinggi, Johor menambah, sewaktu dia terlihat objek besar berwarna perak yang seakan-akan sebuah pesawat di atas lautan itu, skrin tv di hadapannya menunjukkan yang mereka sedang melintasi Laut Andaman.
“Sebelum itu saya nampak beberapa buah kapal dan kemudian pulau-pulau kecil dan selepas itulah saya ternampak objek berwarna perak di atas air. Saya mengejutkan rakan saya di sebelah untuk melihat apa yang saya saksikan tetapi malangnya mereka mentertawakan saya," ujarnya lagi.
Raja Dalelah, bagaimanapun yakin apa yang disaksikannya itu adalah bangkai sebuah pesawat yang besar. "Buat apa saya nak bercakap bohong saya baru sahaja balik dari umrah," katanya lagi.
Hanya pada 14 Mac lalu dia telah membuat laporan polis akan apa yang didakwa telah disaksikannya itu dengan harapan akan ada pihak yang mengambil apa yang dikatakannya itu secara serius.
Malah Raja Dalelah masih boleh menjelaskan apa yang disaksikannya itu secara terperinci.
Katanya, pesawat yang dilihatnya itu separuh terapung dan sebahagian besar lagi badan pesawat itu berada di dalam air dengan keadaannya yang senget sebelah.
“Saya melihat jam pada waktu itu menunjukkan pukul 9.30 pagi (2.30 petang waktu Malaysia),” kata beliau.
Raja Dalelah berkata, bila tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pukul 4 petang dia telah menceritakan apa yang disaksikannya itu kepada anaknya.
“Pada waktu itulah mereka memberitahu saya yang pesawat MAS MH370 hilang dan sedang dicari.Menantu saya seorang pegawai polis yakin yang saya telah menyaksikan sebuah pesawat yang terhempas dan meminta saya supaya membuat laporan polis," katanya sambil menambah
"anak-anak saya yang lain khuatir yang saya mungkin akan ditahan kerana membuat laporan palsu kerana pada awalnya semua orang berkata yang pesawat itu kali terakhir dilihat di Laut China Selatan."
Tetapi katanya, sekarang sesiapa yang mendengar ceritanya sudah mula percaya selepas pesawat itu disahkan telah berpatah balik dan hilang di sebelah barat dan bukannya Laut China Selatan.
Bagaimanapun seorang juruterbang berkata, dalam penerbangan jarak jauh seperti dari Jeddah dan Kuala Lumpur, paras ketinggian sesebuah pesawat adalah pada 35,000 kaki.
"Ini bermakna kedudukan pesawat dari permukaan bumi adalah pada jarak lebih kurang tujuh batu. Pada jarak sejauh ini tidak ada siapa pun dapat melihat dengan jelas apa-apa objek di permukaan bumi atau pun di atas air," kata juruterbang itu yang enggan namanya disiarkan ~ mStar
Tak tahulah bagaimana Makcik tu boleh nampak.. mungkin beliau dikurniakan Allah kebolehan yang kita semua tidak ada atau memang Allah SWT hendak tunjukkan kepada dia sahaja..
Wallahualam
, , , , , Rumah Sewa Malaysia
09/03/2014
A few solid facts on Boeing 777 planes owned by Malaysia Airlines.
Facts on Malaysia's fleet of Boeing 777-200ER that comes with a badge of being one of the world's safest and most popular jets.
A few solid facts on Boeing 777 planes owned by Malaysia Airlines Facts on Malaysia's fleet of Boeing 777-200ER that comes with a badge of being one of the world's safest and most popular jets.
05/03/2014
10 Things To Look Out For When Buying A New Car
10 Things To Look Out For When Buying A New Car A complete checklist to help you through your journey of buying a new car.
20/08/2012
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012 Kepada Semua.
Selamat Menyambut Bulan Ramadan dan Selamat Berpuasa Kepada Semua.
10/06/2012