Gamsis Gabungan Mahasiswa Mahasiswi Sidma Sabah

Gamsis Gabungan Mahasiswa Mahasiswi  Sidma Sabah

Share

IIKHLASKAN HATI DALAM APA JUGA AMALAN DAN KEADAAN. MELAKUKAN SESUATU KERANA MANUSIA ADALAH ANTARA SEBAB, MENGAPA JIWA MUDAH DISAKITI.

09/07/2023

Padah apabila meremehkan jasa GURU.

al-Imam as-Syafie Berkata: Seorang yang meremehkan Gurunya, maka Allah akan memberikan TIGA BALA' kepadanya:

1. Lupa akan ilmunya
2. Ditumpulkan lisannya
3. Diberikan kefaqiran ketika pengakhiran hidupnya

Moga kita semua dijauhkan dari SIFAT BURUK ini.

Setiap Guru tidak minta dimuliakan, namun kita sebagai murid paling-paling tidak, jangan pernah MEREMEHKAN jasa mereka terhadap kita.

Kalau ditanya Apa jasa Guru yang paling besar terhadap kita⁉️

Jasa Guru paling besar ialah: mereka adalah asbab kita keluar dari KEGELAPAN ( masalah hidup, kebodohan, kegagalan, kebinasaan ) kepada CAHAYA ( kejayaan, pengetahuan, kebenaran, kebaikan ).

Ya Allah, Muliakanlah Guru-Guru kami, berikan kesihatan pada mereka, selamatkan mereka dari segala keburukan dan akhiri kehidupan mereka dalam husnul Khatimah.

Photos from Gamsis Gabungan Mahasiswa Mahasiswi  Sidma Sabah's post 13/01/2023

Program Kuliah malam jumaat dan solat hajat 12 Januari 2023.

11/01/2023
07/10/2022

Santai hujung minggu 😊 sibuk dengan hal kerja dan yang lain. Maka mari kita buat sesi R&R (rehat dan rawat) ,pelajar yang ingin turut serta boleh datang ke sidma 🌹

22/04/2022

SidmaCollegeSabah

Want your school to be the top-listed School/college in Kota Kinabalu?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Website

Address


Bundusan Commercial Centre 2, Jalan Bundusan
Kota Kinabalu
88300