20/05/2026
Alhamdulillah Majlis Sanjungan Budi Tautan Memori telah berlangsung dengan jayanya pada:
Tarikh :20.05.2026
Hari : Rabu
Jam : 10.15
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
Setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kami titipkan buat Cikgu Siti Fatimah Siti Fatimah Mohamad Ali atas segala jasa, pengorbanan dan dedikasi sepanjang berkhidmat di SK Kadok.
Segala ilmu yang dicurahkan, kasih sayang yang diberikan serta bimbingan yang tidak pernah jemu akan sentiasa terpahat dalam ingatan kami semua.
Persaraan ini bukanlah pengakhiran, tetapi permulaan kepada lembaran baharu yang lebih indah dan bermakna. Semoga Cikgu sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, ketenangan jiwa serta kebahagiaan bersama keluarga tercinta.
18/05/2026
Sambutan Hari Guru Peringkat SK Kadok 2026
Tarikh : 17.06.2026
Hari :Ahad
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
Guru Bitara Nadi Negara
15/05/2026
Perhimpunan Bulanan Unit Beruniform
Tarkh : 13.05.2026
Hari : Rabu
Jam : 7.45 pagi
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
Tahniah anak- anak SK Kadok yang menerima anugerah.💐💐💐
03/05/2026
Demonstrasi Taekwando Peringkat SK Kadok 2026
Tarikh : 28 April 2026
Hari : Selasa
Jam : 8.15 pagi
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
27/04/2026
Majlis Pelancaran Boleh Membaca Boleh Menulis telahpun berlangsung pada :
Tarikh : 26.04.2026
Hari : Ahad
Masa : 7.45 pagi
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
23/04/2026
Jom Baca 10 minit SK Kadok 2026
Tarikh: 23 April 2026
Hari : Khamis
Jam : 11.00 pagi
Tempat : Kelas masing-masing
03/04/2026
Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat SK Kadok 2026 telahpun berlangsung pada:
Tarikh : 03.04.2026
Hari : Khamis
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
Setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat SKK 2026.
Terima kasih kepada pentadbir, guru, staf, ibu bapa, murid serta para penyumbang atas kerjasama dan sokongan yang diberikan.
Semoga segala usaha diberkati dan hubungan silaturahim terus erat.
01/04/2026
Alhamdulillah Mesyuarat PIBG Kali Ke 50 telahpun berjaya dilaksanakan pada :
Tarikh : 31 Mac 2026
Hari : Selasa
Jam : 2 ptg
Tempat : Dewan Tok Kadok SKK
Terima kasih diucapkan kepada semua pihak khususnya Ahli Jawatankuasa PIBG, pentadbir sekolah, guru-guru serta ibu bapa atas kerjasama dan komitmen dalam menjayakan Mesyuarat PIBG Sekolah Kebangsaan Kadok Kali ke-50.
Semoga kerjasama erat ini terus diperkukuh demi kecemerlangan murid.
20/03/2026
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtera.
Di ambang Syawal yang mulia, sebelum gema takbir berkumandang, saya dengan penuh keikhlasan ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada seluruh warga sekolah, para guru, murid-murid serta ibu bapa yang dikasihi.
Sesungguhnya Aidilfitri hadir sebagai sinar kemenangan setelah kita menempuh madrasah Ramadan, mendidik hati dengan sabar, menyemai keinsafan, dan menyuburkan kasih sayang.
Semoga cahaya Syawal ini menerangi setiap langkah kita dengan keberkatan, mengikat kembali ukhuwah yang mungkin terlerai, dan mengukuhkan silaturahim yang sedia terjalin.
Ampun dan maaf dipinta andai ada tutur kata yang tersalah, tingkah laku yang terkhilaf sepanjang kita bersama.
Akhir kata, raikanlah Syawal tahun ini dengan penuh kesyukuran bersama insan tersayang, dan semoga perjalanan kita sentiasa dalam lindungan-Nya.
Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin.
Ikhlas daripada,
Wan Mohamad Zikri Bin Wan Mohamad
Guru Besar
SK Kadok
18/03/2026
Alhamdulillah Majlis Penutup Program Ihya Ramadan dan Pengagihan Zakat YAPIEM telah dapat dilaksanakan pada :
Tarikh : 16.03.2026
Hari : Isnin
Tempat : Dewan Wawasan Tok Kadok
Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran kita panjatkan ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah kurnia-Nya, kita telah berjaya melaksanakan majlis ini dengan penuh keberkatan.
Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat—penganjur, urus setia serta seluruh peserta yang telah bersama-sama memeriahkan program ini.
Semoga segala amal ibadah dan usaha kita sepanjang Ramadan ini diterima oleh Allah SWT dan menjadi bekalan di kemudian hari.
Semoga kita dipertemukan lagi dengan Ramadan yang akan datang, insyaAllah.