08/01/2025
PUSAT TUISYEN AR RIZQIN SIMPANG 4 JPJ PANJI
BENGKEL JAWI DAN KEM BESTARI SOLAT
SEMPENA CUTI AKHIR PERSEKOLAHAN
SESI 2024/2025
📌 Bila bengkel jawi tu ?
Minggu pertama & kedua cuti
📌 Bila kem bestari solat tu ?
Minggu pertama & kedua cuti
📌Jom bersama Ustazah Safiza. Cikgu nor pun pernah hantar anak cikgu Nor sertai bengkel JAWI ini. Alhamdulillah anak cikgu Nor dah yakin menulis dan membaca tulisan jawi. Daripada tak pandai jadi pandai.
Ada ibubapa yang mengadu anaknya rendah markah subjek Agama Islam gara-gara tidak pandai baca tulisan JAWI ! Dalam UPKK sendiri pun ada subjek JAWI ! Betapa pentingnya menguasai JAWI !!!
Ayah ayah ibu ibu, hantarlah awal anak anda ke BENGKEL JAWI supaya anak anda rasa "tidak susah sebenarnya belajar JAWI" jika kena teknik yang betul.
Untuk cemerlang JAWI, murid boleh membaca malah perlu juga pandai menulis JAWI !!!
Dalam BENGKEL JAWI ini :
➡️ Ustazah akan kenal pasti level penguasaan JAWI murid. Jika murid lemah, ustazah akan tekan pada padanan huruf terlebih dahulu.
➡️ Murid sederhana, ustazah akan pastikan murid boleh menyambung huruf JAWI dengan betul, mengeja mengikut sukukata yang betul, dengan teknik yang mudah dan berkesan tanpa mengambil masa yang lama.
➡️ Setiap murid akan dibekalkan dengan mini whiteboard untuk memudahkan sesi pembelajaran dan proses bimbingan.
Ayah ayah ibu ibu, sebenarnya anak kita ada potensi untuk berjaya !
Ayah ayah ibu ibu, anak kita perlu rebut peluang ! Anak kita perlu raih kejayaan ! Anak kita berhak cemerlang !
Anak kita tanggungjawab kita.
📌Anak-anak kuat main game time cuti sekolah sampai solat terabai ???
Itu sangat bahaya wahai ibu bapa! Jom hantar anak kepada Ustaz Zul.
Umur 6 tahun ke atas, anak-anak kita dah perlu didedahkan dengan solat sebagai tiang agama.
Masuk umur 7 - 9 tahun, mereka dah perlu disuruh untuk solat supaya mereka tahu pentingnya solat ni.
Umur 10 tahun belum lagi solat, Islam telah menggariskan panduan untuk merotan anak kita tersebut.
Sebelum kita merotan anak-anak kita ni tuan puan, adakah mereka ini sudah tahu :
✔️Tatacara wudhu yang betul.
✔️Tatacara solat yang sempurna.
✔️Bacaan dalam solat.
✔️Solat berjemaah sepanjang kem solat.
✔️Doa dan zikir selepas solat.
✔️ Belajar selawat Nariyah, Allahulkafi, Hasbi Rabbi, Nuril Mubin.
✔️Serta pelbagai lagi berkaitan solat dan kesucian.
Takut juga ada anak-anak kita yang dah baligh tapi masih belum pandai mandi wajib.
Kalau anak-anak kita belum tahu hal-hal di atas, maknanya ibu bapa yang berdosa kerana tidak mengambil berat perihal agama terhadap anak-anak.
Suruh anak solat.
Rotan bila anak tak solat.
Tapi anak tak reti solat.
Nak solat macam mana ?
Nak ajar sendiri tak sempat.
Dah terlalu sibuk dengan kerja.
Allahu...
Wahai ibu bapa soleh solehah, Pusat Tuisyen Ar Rizqin sedang buka pendaftaran untuk anak-anak soleh solehah kita belajar solat dengan baik.
Sekurang-kurangnya dengan kem sebegini, tanggungjawab tuan puan sudah terlaksana. Biar kami p**a yang bantu.
Berminat ?
Daftar segera di :
wasap.my/60199903990/bengkeljawi
wasap.my/60199903990/kemsolat