15/01/2021
Anak yang bijak menulis adalah anak yang banyak bermain π
Biar betul?
Sebenarnya, menulis memerlukan banyak kemahiran-kemahiran lain selain memegang pensel dan mencoretkannya di atas kertas.
Jadi sebelum anak-anak diajar menulis mereka perlu didedahkan dengan aktiviti pra tulisan untuk merangsang kemahiran motor kasar, motor halus, koordinasi bilateral dan kemahiran-kemahiran yang lain.
Tetapi apa aktiviti-aktiviti itu?
Haaa.. Anda tak perlu susah-susah fikir kerana di dalam buku PANDUAN MENGAJAR ANAKKU BIJAK MENULIS, terdapat pelbagai contoh aktiviti menarik untuk merangsang kemahiran menulis anak.
Lebih menarik, buku ini bukan sahaja melatih anak anda menulis a, b, c tetapi ia memberi panduan untuk anak anda menulis karangan pendek!
Waaaaahhh memang menarik!
Buku yang pertama seumpamanya di pasaran. Ada panduan dan ada banyak latihan π
Dapatkan buku PANDUAN MENGAJAR ANAKKU BIJAK MENULIS jika mahu anak anda menulis dengan baik seawal usia.
Maklumat buku:
β
Saiz A4
β
132 muka surat
β
Berwarna-warni
β
RM25 sebuah
β
Ada nota dan latihan
www.wasap.my/60175628377/BijakMenulis