02/06/2026
Alhamdulillah, all praise to Allah ๐คฒ๐ปโจ
Masih rasa macam mimpi bila melihat perjalanan yang bermula sebagai seorang penyimpan emas, kini diberi peluang mencapai Founder Master Dealer. Semua ini bermula dengan RM100 je! ๐คฉ
Jutaan terima kasih buat Upline Dealer saya โ Puan Rozita Lamim, Mentor Emas saya โ Bonda Marlia Ramli, seluruh keluarga besar TKL Empire dan semua yang sentiasa memberi tunjuk ajar, sokongan serta semangat sepanjang perjalanan ini๐๐งก๐ค
Most importantly, terima kasih buat mySyurga, myMomma โ Hajjah Kamariah Dollah. ๐
Setiap doa, kasih sayang dan restu Mama adalah kekuatan terbesar dalam setiap langkah yang saya ambil.
Saya hanyalah seorang suri rumah biasa. Jika saya boleh sampai ke tahap ini, saya percaya ramai lagi wanita di luar sana juga mampu melakukannya. Yang penting, jangan berhenti belajar, jangan takut untuk bermula dan sentiasa berada dalam circle yang positif.
This achievement is not mine alone. Ia adalah hasil doa, kepercayaan, bimbingan dan usaha ramai insan yang sentiasa ada bersama saya.
Perjalanan masih jauh. Insya-Allah, saya akan terus belajar, terus berkembang dan terus membantu lebih ramai orang membina simpanan emas serta kewangan yang lebih baik. โจ
Terima kasih atas setiap ucapan, doa dan kasih sayang yang diberikan. Saya sangat menghargainya. ๐โค๏ธ
Ku Bersyukur๐คฒ๐ป
Rithza Reena
Dealer Aktif Public Gold International Bhd.
๐ฒ 011-11118261
๐ www.tklofficial.com/rithzareena
01/06/2026
๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐ & ๐
๐๐ ๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐
Masya-Allah, banyak sangat perkongsian dan update terkini yang disampaikan oleh mentor emas saya, Bonda Marlia Ramliโจ
Setiap satu membuka minda, memberi inspirasi dan membuatkan saya semakin yakin dengan hala tuju yang sedang dibina.
Sangat mengujakan melihat perancangan, peluang dan perkembangan yang bakal datang.
Alhamdulillah atas peluang berada dalam circle yang sentiasa berkembang dan berfikir jauh ke hadapan.
TKL is truly next level! ๐๐ฅ
Letโs join us,
Rithza Reena
Dealer Aktif Public Gold International Bhd.
011-1111 8261
๐ฝ๐๐ ๐ ๐๐๐ก๐๐ ๐๐๐๐. ๐ต๐๐๐ ๐๐๐-๐ ๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐, ๐๐๐๐ฆ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐ ๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐ค๐๐๐๐๐ ๐ฆ๐๐๐ ๐๐๐๐โ ๐๐ข๐๐ขโ.
01/06/2026
๐๐๐ซ๐ ๐ ๐๐ฆ๐๐ฌ ๐๐๐ข ๐๐๐๐
Bulan Mei 2026 memberi peluang yang menarik kepada penyimpan emas apabila harga bergerak dari sekitar ๐๐๐๐๐ ke ๐๐๐๐๐ segram sebelum ditutup pada ๐๐๐๐๐ segram.
Bagi mereka yang konsisten menyimpan, penurunan harga bukanlah sesuatu yang perlu dirisaukan. Sebaliknya, inilah masa untuk menambah gram emas pada harga yang lebih rendah.
โจ ๐๐ง๐ ๐๐ญ: Penyimpan emas fokus kepada jumlah gram yang berjaya dikumpul, bukan sekadar harga semasa. Bila harga turun, gram yang diperoleh menjadi lebih banyak dengan bajet yang sama.
๐บ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐. ๐ต๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐.
Salam 1 Jun,
Rithza Reena
Dealer Aktif Public Gold by TKL Empire Official | 011-1111 8261
๐๐ฆ๐๐ข๐๐ช๐ ๐๐ฐ๐๐ด๐๐ด๐ก๐ฆ๐ ๐๐ฆ๐๐บ๐๐ฎ๐๐ข๐, ๐ด๐๐ฎ๐๐ฌ๐๐ฏ ๐ฃ๐๐ด๐๐ณ ๐ฎ๐๐ฏ๐๐ข๐๐ต ๐บ๐๐ฏ๐ ๐๐ฐ๐๐ฆโ ๐๐ช๐๐ช๐๐ฎ๐๐ต๐ ๐๐ฑ๐๐ฃ๐๐ญ๐ ๐๐ช๐๐ข๐ ๐๐ฎ๐๐ด ๐ฎ๐๐ฏ๐๐ฏ๐๐ฌ๐๐ต ๐ฑ๐๐ฅ๐ ๐๐ข๐ ๐ข ๐ฉ๐๐ฅ๐๐ฑ๐๐ฏ.
30/05/2026
ุงูุญู
ุฏ ููู
ุงูุญู
ุฏ ููู
ุงูุญู
ุฏ ููู
Thank You ALLAH, for everything.
๐ ๐๐๐ญ๐ ๐๐จ ๐๐ ๐๐๐ฆ๐๐ฆ๐๐๐ซ๐๐ โจ
31 May 2026, Sunday
14 Zulhijjah 1447H
Untuk rezeki yang datang tanpa disangka,
untuk doa yang dijawab pada waktu terbaik,
untuk setiap langkah yang dipermudahkan,
dan
untuk keluarga yang menjadi asbab
aku terus kuat,
terus berjuang,
dan terus berjaya.
Alhamdulillah, atas segala yang telah Engkau aturkan dengan begitu indah. ๐คฒ๐ป๐ค
โ๐ท๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐ข ๐๐๐๐ ๐ฆ๐ข๐๐ข๐, ๐๐๐ ๐๐๐ฆ๐ ๐ด๐๐ข ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐โ ๐๐๐๐๐๐ก ๐๐๐๐๐๐๐๐ข.โ ๐ค๐๐ข๐๐โ ๐ผ๐๐๐โ๐๐ : 7
This is not the end of a journey, but a beautiful milestone to be remembered forever. โจ๐ท
Ku bersyukur๐คฒ๐ป,
Rithza Reena
Dealer Aktif Public Gold by TKL Empire Official | 011-1111 8261
๐๐ ๐ด๐๐๐โ, ๐๐๐๐โ๐๐๐๐๐โ ๐๐๐ ๐๐-๐๐๐ ๐๐ ๐ฆ๐๐๐ ๐๐๐ข ๐ ๐๐ฆ๐๐๐๐ ๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ข๐๐ก๐๐ ๐๐๐๐๐ โ๐๐๐ข๐๐๐ข.
29/05/2026
Alhamdulillah, hari Jumaat yang penuh barakah ๐ค
๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐
Kadang-kadang bila orang nampak award, mereka nampak hasil.
Tapi mereka tidak nampak doa-doa yang dipanjatkan saat hati resah, usaha yang dibuat ketika orang lain sedang berehat, air mata yang disembunyikan, dan kesabaran untuk terus melangkah walaupun hasil belum kelihatan.
Menjadi Top Producer April bukan sekadar tentang angka atau pencapaian.
Ia adalah peringatan bahawa Allah tidak pernah mensia-siakan setiap usaha yang dilakukan dengan ikhlas.
Hari ini, saya bersyukur bukan kerana berada di hadapan orang lain, tetapi kerana Allah masih memberi peluang untuk terus memberi manfaat kepada lebih ramai keluarga.
Di sebalik setiap akaun emas yang dibuka, ada satu doa yang sentiasa saya titipkan.
Semoga setiap penyimpan emas di bawah bimbingan kami bukan sahaja berjaya membina simpanan yang kukuh, tetapi juga memiliki Dana Haji dan Umrah yang mencukupi untuk menyahut panggilan sebagai Tetamu Allah.
Saya impikan suatu hari nanti, lebih ramai dapat melihat Kaabah dengan mata sendiri, menadah tangan di hadapan Baitullah, dan berdiri di Padang Arafah memohon keampunan serta rahmat-Nya.
Kerana bagi saya, simpanan emas bukan sekadar tentang nilai dan kekayaan.
Ia adalah ikhtiar untuk menjaga masa depan dunia, sambil mempersiapkan perjalanan menuju akhirat.
Terima kasih kepada semua yang sentiasa memberi kepercayaan dan berjalan bersama kami dalam perjalanan ini. ๐ค
โ๐ท๐๐ ๐ก๐๐๐๐๐๐โ ๐๐๐๐ข๐ ๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐โ ๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐ ๐ฆ๐๐๐ ๐ก๐๐๐โ ๐๐๐ข๐ ๐โ๐๐๐๐๐๐ฆ๐.โ (๐ด๐-๐๐๐๐: 39)
Bismillah, terus melangkah.
Bukan untuk menjadi yang terbaik di mata manusia, tetapi untuk menjadi hamba yang lebih baik di sisi-Nya.
Haza Min Fadhli Rabbi. ๐ค
๐๐๐ฅ๐๐ฆ ๐๐ฎ๐ฆ๐๐๐ญ, ๐๐๐ฅ๐๐ฆ ๐๐ ๐๐ฎ๐ฅ๐ก๐ข๐ฃ๐ฃ๐๐ก
Rithza Reena
Dealer Aktif Public Gold by TKL Empire Official | 011-1111 8261
๐๐ญ๐๐ธ๐๐บ ๐ด๐๐ท๐๐ฏ๐ ๐๐ณ๐๐ฎ๐ ๐ก๐ฐ๐๐ข๐ฆ, ๐ช๐๐ด๐ฆ๐ข๐ด๐ญ๐๐ขโ ๐ค๐ข๐๐ฌ๐๐ฏ๐ ๐ก๐ฐ๐ค๐ข๐๐ฅ๐ ๐ต๐ข๐๐ต๐ข๐ญ๐๐ขโ ๐ก๐ฐ๐๐ฐ๐๐ณ๐๐ธ.
27/05/2026
๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐/๐๐๐๐๐
Aidiladha bukan sekadar tentang korban lembu atau kambing.
Tetapi tentang pengorbanan hati, masa, ego dan apa yang paling kita sayang demi mencari redha Allah.
Nabi Ibrahim AS diuji dengan perkara yang paling dicintai โ anaknya sendiri.
Dan Nabi Ismail AS p**a mengajar kita tentang erti redha dan taat tanpa banyak persoalan.
Daripada kisah ini, kita belajar bahawa setiap impian besar perlukan pengorbanan.
Termasuk impian untuk menjadi tetamu Allah di Tanah Suci Mekah ๐
Sebab itu ramai yang mula menyimpan Dinar Emas sedikit demi sedikit.
Bukan untuk nampak kaya, tetapi untuk menyediakan dana ibadah haji & korban untuk masa depan keluarga.
Kadang kita terlalu sibuk mengejar dunia hakikiโฆ
sampai terlupa nikmat paling mahal ialah masa bersama keluarga โค๏ธ
Aidiladha mengingatkan kita supaya kembali dekat dengan insan tersayang.
Peluk ibu ayah. Hargai pasangan. Luangkan masa dengan anak-anak.
Kerana akhirnya, bukan semua tentang harta.
Tetapi tentang siapa yang ada bersama kita saat susah dan senang.
Semoga setiap simpanan Dinar menjadi asbab langkah kita menuju Mekah dan jejak ke Arafah suatu hari nanti ๐คฒโจ
๐๐๐ก๐๐ข ๐ผ๐๐๐๐ก๐๐๐๐ ๐๐๐ง๐๐ฅ๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐จ๐๐ ๐๐ก๐๐๐๐๐ ๐
Freddy F***g โค๏ธ Rithza Reena
Ramiz Danish โ Mika Nazeef
Dealer Aktif Public Gold by TKL Empire Official | 011-1111 8261
26/05/2026
Dulu kos haji around RM9k jeโฆ
Sekarang dah jadi puluhan ribu ๐ฅน
Yang naik bukan satu benda.
Tiket flight, hotel, makan minum,
currency semua makin mahal dari tahun ke tahun.
Sebab tu kalau simpan duit haji dalam cash semata-mata, kadang kita rasa macam penat kejar target.
Hari ni rasa dah cukupโฆ beberapa tahun lagi amount tu dah tak cukup sebab kos dah naik lagi.
Thatโs whyโฆ
ramai dah mula simpan dalam bentuk emas โจ
Bukan sebab nak cepat kaya.
Tapi sebab nak protect value duit untuk masa depan.
Emas ni unik sikitโฆ
bila kos hidup makin naik,
dalam jangka panjang harga emas pun biasanya ikut meningkat.
Jadi simpanan kita tak โtertinggalโ sangat macam cash.
Sebab tu ada orang focusโฆ
kumpul gram demi gram.
Slowly, konsisten.
Bukan tengok harga emas hari ni semata-mataโฆ
Tapi tengok โfuture purchasing powerโ untuk tunaikan impian jadi Tetamu Allah ๐ค
Tak perlu tunggu kaya baru nak mula.
Start small pun takpe.
Yang penting ada action & consistency.
Sikit-sikit lama-lama jadi dinar ๐โจ
Jom saya bantu mula simpan emas untuk dana haji ๐๐ผ
๐ฒ 011-1111 8261