13/03/2024
๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐
Baginda S.A.W. telah bersabda, yang bermaksud :
โSesiapa yang berinfak (hartanya) sebanyak dua kali di jalan Allah maka dia akan diseru untuk masuk melalui pintu syurga. โWahai hamba Allah, ini adalah kebaikan.โ Sesiapa yang banyak melakukan solat maka dia akan dipanggil (masuk syurga) melalui pintu solat. Sesiapa yang banyak berjihad maka dia akan diseru melalui pintu jihad. Sesiapa yang banyak berpuasa maka dia akan dipanggil melalui pintu puasa. ๐๐๐ง ๐ฌ๐๐ฌ๐ข๐๐ฉ๐ ๐ฒ๐๐ง๐ ๐๐๐ง๐ฒ๐๐ค ๐๐๐ซ๐ฌ๐๐๐๐ค๐๐ก ๐ฆ๐๐ค๐ ๐๐ข๐ ๐๐ค๐๐ง ๐๐ข๐ฉ๐๐ง๐ ๐ ๐ข๐ฅ ๐ฆ๐๐ฅ๐๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ฉ๐ข๐ง๐ญ๐ฎ ๐ฌ๐๐๐๐ค๐๐กโ โ
Hadis Riwayat al-Bukhari dan al-Muslim.
Jangan ragu-ragu dengan janji Allah swt, sesungguhnya Allah swt tidak pernah memungkiri janji.
Kami dari Maahad Tahfiz Al Qur'an Walqiraat Jeram ingin menyeru para dermawan untuk bersama sama perbanyakkan infaq di dalam bulan Ramadhan.
Semoga para penyumbang semua dikurniakan rezeki yang melimpah ruah asbab anda sudi berinfaq bersama sama untuk sumbangan ihya' Ramadhan MTAQ 2024.
Jangan berlengah lagi untuk menghulurkan sumbangan ikhlas anda.
12010010032471
BANK ISLAM
MAAHAD TAHFIZ AL QUR'AN WALQIRAAT JERAM (MTAQ JERAM)
Atau boleh hubungi kami disini :
Ustazah Faizah - https://wasap.my/60192539907/SumbanganIhyaRamadhanMTAQ2024
Cikgu Sa'adah - https://wasap.my/60196713526/SumbanganIhyaRamadhanMTAQ2024