Ikhtiar Tuition Class, Alor Gajah Melaka - Tuisyen Ikhtiar Alor Gajah

Ikhtiar Tuition Class, Alor Gajah Melaka - Tuisyen Ikhtiar Alor Gajah

Pakej (MT & SN)
Darjah 2 - Darjah 6

Pakej (BM & BI)
Darjah 3 - Darjah 6

πŸ™‚

Operating as usual

10/01/2024

Syukur Alhamdulillah... dalam mengemaskini kemasukan murid yang baru pertama kali mahu sertai iTc, Aleesya Sofea sememangya murid iTc bagi pakej MT dan Sains pada sesi lepas dirisik p**a oleh ibunya, Puan Suhaila untuk tambahkan juga pakej BM dan BI pada sesi yang bakal bermula Februari 2024 nanti.

Syukur Alhamdulillah. Terima kasih puan atas kepercayaan sekali lagi.

Begitu juga majoriti parents iTc yang terus menyokong dan terus sama-sama tanpa lokek mempromosikan iTc. Terim kasih πŸ‘πŸ»

Semoga Allah izinkan segala kebaikan buat kita hasil kerjasama ini. 🀲🏻

07/01/2024

Syukur Alhamdulillah walaupun 6 bulan terakhir baru sempat Naufal sertai kelas selepas kelas Bahasa Kump**an 2 ditawarkan, Allah izinkan Naufal dapat juga manfaat di iTc. 🀲🏻

Niyaz, adik kepada Naufal telah sertai kelas lebih awal dan InshaAllah masih meneruskan tuisyen pada sesi akan datang. πŸ’•

Terima kasih ibu Naufal dan Niyaz, Puan Jamilah atas perkongsian ini serta sudi untuk terus bekerjasama dan memberikan komitmen bersama iTc.

02/01/2024

Syukur Alhamdulillah.

Terima kasih buat Shafi dan Ibu Shafi, Puan Rosliza atas komitmen yang baik sejak abang kepada Shafi iaitu Shakirin sertai iTc. πŸ’•

Dengan ibu sekali kena jalan laju sebab Shafi mahu juga sertai kelas Matematik melalui Google Meet walhal ibu Shafi dah maklumkan awal ketidakhadirannya walaupun secara online. 😍

Juga kepada semua ibu bapa iTc dan anak iTc yang lain. Terima kasih atas sokongan πŸ™πŸ»πŸ’•

29/12/2023

Syukur Alhamdulillah. Ini kisah markah subjek Sains Saeed Nursi sebelum UASA bermula. Didoakan Nursi dan semua anak iTc dapat mengekalkan momentum. Benar, belajar bukan untuk hadap ujian semata-mata tetapi hidup ini juga Allah titipkan ujian kan untuk menilai kemampuan diri kita yang sebenar πŸ˜‰

Terima kasih juga kepada ibu Nursi, Puan Adah kerana sudi berkongsi dan sehabis baik berikan komitmen untuk Nursi hadir ke kelas tidak kira kelas offline mahupun online.

Semestinya terima kasih juga kepada semua ibu bapa iTc yang sangat - sangat komited. Sesi 2023 bakal melabuhkan tirai, didoakan ada lagi peluang kita bekerjasama untuk sesi yang seterusnya. 🀲🏻

27/12/2023

Antara faktor Tuisyen Ikhtiar Alor Gajah (iTc) menjadi pilihan ialah kelas di iTc dijalankan secara hibrid iaitu kelas bersemuka dan kelas secara atas talian dijalankan serentak.

Buka sekolah nanti anak-anak akan terus duduki peperiksaan, maka cuti perlu juga ulangkaji pelajaran yang mana salah satu kaedah ulangkaji adalah dengan menghadiri kelas tuisyen. Pada masa yang sama ibu bapa dan anak-anak mahu juga bercuti dan p**ang ke kampung halaman kan? Maka, kelas hibrid ini Alhamdulillah sangat membantu.

Terima kasih kepada ibu Zikri dan Irsyad, Puan Rahimah kerana komitmen yang sangat baik bersama iTc sejak awal.

Buat anak-anak iTc dan alumni, didoakan keberkatan ilmu serta berjaya di akhirat dan dunia Allah tetapkan buat kalian. 🀲🏻

21/12/2023

Pakej - pakej yang ditawarkan di iTc bagi sesi 2024 (mula Februari) adalah seperti di bawah πŸ‘‡πŸ»

Wasap di:
http//:www.wasap.my/+601128759370

untuk semak baki kekosongan;
bagi mengetahui jadual kelas dan;
inginkan maklumat lanjut berkaitan yuran.

πŸ™‚

20/12/2023

Sesi 2024, tuisyen secara hibrid (bersemuka + online dijalankan serentak) akan bermula pada Februari 2024. πŸ™‚

08/12/2023

MashaAllah, terima kasih Kak Nani, ibu Thaqif dan Faqiha sudi berkongsi "rasa".

Semoga iTc terus memberi manfaat tidak kiralah siapa pun tutornya. 🀲🏻

07/12/2023

MashaAllah. Syukur Alhamdulillah.🀲🏻😍

Tahniah buat Emir dan tentunya buat Mama Emir juga, Puan Ermy.

Semoga terus mendapat manfaat daripada ilmu yang diperoleh hingga ke akhir hayat ya buat Emir dan semua anak iTc.πŸ’•

04/12/2023

KELAS HIBRID di iTc πŸ’•

MashaAllah. Murid boleh hadir melalui salah satu medium πŸ€— (Fizikal/Google Meet).

Berapa ramai anak iTc sertai juga kelas apabila berada di dalam kereta untuk ke destinasi tertentu kerana tidak dapat hadir secara bersemuka. Jalan-jalan dapat, ilmu juga dapat. Alhamdulillah. 🀲🏻

Kelas p**a hanya menempatkan 12 orang murid (maksimum) sahaja.

Semoga bermanfaat hendaknya bersama iTc. 🀲🏻

30/11/2023

To whom it may concern

Photos from Makan Sedap Johor's post 28/11/2023
28/11/2023

Updated. Semoga tiada nama yang akan tertinggal dan moga Allah terus izinkan keserasian tercipta antara tutor dan anak-anak didik. 🀲🏻

Boleh wasap admin untuk menyemak kekosongan bagi sesi akan datang ya. πŸ€—

27/11/2023

Pendaftaran tuisyen bagi tahun 2024 telah bermula.

Sebarang pertanyaan boleh terus wasap pada nombor yang disertakan pada ruangan komen.

12/11/2023

Ada perkataan 'ultraman', tiba-tiba ada juga 'movie moonfall' ditulis di situ. πŸ˜…

Di iTc cara pembelajannya beginilah. Anak-anak akan dipertonton video, wajib salin nota, harungi sesi soal jawab yang tidak tahu diulang berapa kali. Semuanya atas niat biar ilmu terpahat di minda anak-anak ini. Barulah boleh jawab soalan-soalan pada kertas itu dengan jayanya. Lihatlah kertas latihan masih kosong kan? Maknanya belum semua anak-anak iTc kuasai dengan baik ilmu sistem suria ini. Bersambunglah semula pada minggu berikutnya dengan sesi soal jawab.

Anak-anak takut dengan pendekatan sebegini? Tidak pun. Lagi berlumba-lumba nak bersoal jawab adalah mereka tu. Yang hadir secara 'online' siap setting kan background angkasa lepas. Ikut tema lah kononnya. Macam - macam. πŸ˜…

Tapi harus diingat, anak-anak iTc tetap terikat dengan ADAB dan DISIPLIN yang WAJIB dipatuhi.

Pakej darjah 2 ada lagi 2 kekosongan. Masih boleh sertai ya bagi yang memerlukan.

Selamat maju jaya hendaknya semua. 🀲🏻

02/11/2023

❀️

01/11/2023

Pakej MT/SN bagi Darjah 2 sesi 2023 ini berbaki 2 tempat sahaja lagi.

Kelas pertama akan bermula esok iaitu 2 November 2023.

Yang memerlukan, wasap pada nombor di ruangan komen untuk daftar ya. 😊

23/10/2023

Ticer Su juga sangat bersyukur mengenali Busu Zana, semua ibu bapa iTc dan anak-anak iTc dari dulu, kini hingga hujung nyawa. 🌹

17/10/2023

πŸ’‘

Photos from Ikhtiar Tuition Class, Alor Gajah Melaka - Tuisyen Ikhtiar Alor Gajah's post 16/10/2023

Ahad lepas ada ujian matematik. Gambar-gambar adalah antara jawapan anak didik yang hadir melalui medium Google Meet. Tujuan ujian ini dilakukan adalah untuk memberi "guideline" kepada tutor samada sudah boleh teruskan dengan subtopik seterusnya atau tidak.

Lambatnya? Ya, iTc berniat untuk mantapkan asas anak-anak didik terlebih dahulu. Secara tidak langsung membantu ibu bapa dan guru di sekolah agar mudah untuk teruskan ke topik seterusnya. Mudah-mudahan ikhtiar kecil ini memberi impak yang luar biasa. 🀲🏻

Photos from Ikhtiar Tuition Class, Alor Gajah Melaka - Tuisyen Ikhtiar Alor Gajah's post 13/10/2023

Syukur Alhamdulillah selesai kelas hibrid bagi kelas BAHASA Kump**an 2 (subjek BM pada minggu ini).

Ada anak-anak yang hadir secara bersemuka dan ibu bapa yang ada kekangan untuk hantar anak ke rumah tuisyen, maka anak-anak hadir tuisyen nelalui medium Google Meet sahaja. Terima kasih anak-anak dan ibu bapa yang sentiasa memberi sepenuh komitmen. MashaAllah. 🌹❀️

Tahu tak, semua tugasan yang dihantar oleh anak-anak yang hadir melalui Google Meet tadi juga telah siap ditanda secara langsung sama seperti yang hadir secara bersemuka. Tiada pengecualian.

Keadaan ini bukan mustahil dan BOLEH kita lakukan, Alhamdulillah atas izin Allah. Semoga iTc terus dapat sebarkan serta memberi manfaat. Aamiin Ya Mujib. 🀲🏻

10/10/2023

Program Angkasawan Malaysia

10/10/2023

Salah satu lagi kerjaya melibatkan pewasat. πŸ€—

07/10/2023

MANTAP ASAS, TUNJANG MINAT

Kelas Darjah 2 di iTc akan ditawarkan kembali seperti ketetapan berikut:

πŸ‘¨πŸ»β€πŸ«Mula NOVEMBER 2023
(2. 11. 2023 merupakan kelas pertama)

πŸ‘¨πŸ»β€πŸ« Subjek Matematik & Sains

πŸ‘¨πŸ»β€πŸ« Setiap Khamis
(8.15 malam - 9.45 malam)

πŸ‘¨πŸ»β€πŸ« Kelas diadakan 4x sebulan

Memerlukan? Boleh mula mendaftar pada link whatsapp di ruangan komen. πŸ™‚

Semua maklum balas dan perkembangan berkaitan Tuisyen Ikhtiar mohon rujuk page ini ya. Boleh juga "follow" dan "like". 😊

29/09/2023

πŸ™‚

07/09/2023

πŸ₯°

Want your school to be the top-listed School/college in Alor Gajah?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Kelas Bahasa Melayu. Mencipta rangka karangan. 🌹
EXCLUSIVE KNOWLEDGE BEGIN HERE πŸ”₯  #BerikhtiarMembinaMasaDepan #BmBiMtSnD4D5D6 #MtSnBiTingkatan3

Location

Category

Telephone

Website

Address


Ikhtiar Tuition Alor Gajah
Alor Gajah
78000
Other Education in Alor Gajah (show all)
Sekolah Kebangsaan Dato' Naning Sekolah Kebangsaan Dato' Naning
Alor Gajah, 78000

Sekolah Kebangsaan Dato' Naning, terletak 1 km dari Bandar Alor Gajah, iaitu sebuah bandar di Mukim

Rumah Ngaji Baiti Jannati Rumah Ngaji Baiti Jannati
103, Kg Pulau Durian Tunggal
Alor Gajah, 76100

Pusat pengajian ilmu agama dan kelas mengaji dewasa dan kanak-kanak

PASTI Al Hijrah PASTI Al Hijrah
852, Jalan TSD 2, Taman Sri Dalong
Alor Gajah, 78000

Pondok Ngaji As Sofi Pondok Ngaji As Sofi
Alor Gajah

Kelas Mengaji As-Sofi menyediakan Kelas Mengaji untuk semua peringkat umur. Mengajar Iqra, Muqaddam,

Khairul (Sahabat At Taqwa) Khairul (Sahabat At Taqwa)
RM 969, LRG 6, TMN REMBIA SETIA
Alor Gajah

Home Tuisyen Melaka Home Tuisyen Melaka
Rembia
Alor Gajah

Home Tuition οΏ½ 0122935625

SMK Tebong SMK Tebong
Jalan Tebong
Alor Gajah, 76460

Smart Mind Home Centre - Alor Gajah / Masjid Tanah Smart Mind Home Centre - Alor Gajah / Masjid Tanah
Alor Gajah, 71350

Menyediakan perkhidmatan pembelajaran Home Tuition dan Quranic Home terus di rumah anda

stem_unikl_micet stem_unikl_micet
Alor Gajah
Alor Gajah

This page is about stem that happens from UNIKL MICET.

P*K Kg. Kemus P*K Kg. Kemus
Jalan 1 Taman Sri Naning , Simpang Empat
Alor Gajah, 78000

Mari ikuti info-info terkini mengenai PI1M Kg. Kemus

PASTI Al-Ansari PASTI Al-Ansari
Taman Sungai Petai Permai 1
Alor Gajah, 78000

PASTI AL- ANSARI Taman Sungai Petai Permai 1

Maahad Ad-Dirasatil Islamiyyah Maahad Ad-Dirasatil Islamiyyah
Jalan Dimensi 4, Taman Dimensi
Alor Gajah, 78000

Maahad Ad-Dirasatil Islamiyyah Cawangan Melaka. Menawarkan Pengajian Tahfiz untuk kanak kanak dan re