Оуд Лазар Лазаревски Велес

Оуд Лазар Лазаревски Велес

Comments

Оуд Лазар Лазаревски Велес
Последен поздрав од вработените во ОУД "Лазар Лазаревски" Велес за прекрасниот ученик Виктор Трајков, кој ќе остане во убави спомени и вечен незаборав...
Почивај во мир...
Ако сте матурант искористете ја можноста на брз и едноставен начин да добиете одговори на сите ваши прашања поврзани со матурата, студирањето, сместувањето... Потребно е само да кликнете на страната www.overflow.mk и да го поставите вашето прашање.

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Оуд Лазар Лазаревски Велес, Education, Ulica D-r. Hristo Tatarchev br. 3, Veles.

Operating as usual

01/09/2023
30/08/2023

Почитувани,
Вселувањето на учениците во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес започнува на 31.08.2023(четврток) со почеток од 16.00 часот.
Истото време се однесува и за 03.09.2023(недела).
Со почит.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 11/08/2023

Резултати од Конкурсот за сместување ученици во ОУД,,Лазар Лазаревски" Велес во учебната 2023/2024 година.

28/06/2023

Стигнаа сертификатите за учениците од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес вклучени во проектот ТВОРИЛНИЦА 2023.
Честитки до сите ученици и нивниот ментор👏

28/06/2023

Почитувани родители, драги ученици!!!

Не ја пропуштајте можноста Вашите најмили да бидат дел од најдобриот ученички дом во нашата држава.
- бесплатно сместување
- 3 оброци на ден
- парно греење
- грижа за Вашите деца од воспитувач 24/7
- библиотека, теретана, кабинет со компјутери, пинг-понг сала ...

👉 Уписите се во тек и траат од 26.06.2023 до 10.07.2023 год. Побрзајте!

Send a message to learn more

23/06/2023

Рокот за пријавување на учениците за сместување во ученички дом почнува од 26.06.2023 година и трае до 10.07.2023 година.
БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД НАЈДОБРИОТ И НАЈУСПЕШНИОТ УЧЕНИЧКИ ДОМ ВО НАШАТА ДРЖАВА.
ВЕ ОЧЕКУВАМЕ !

20/06/2023

Драги ученици-средношколци,

Искористете ја можноста бесплатно да ги користите услугите на ученичкиот дом 👇

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 20/06/2023

Потребни документи за бесплатно сместување во ученички дом:
-Барање
-Изјава за бројот на членови во семејството
-Изјава за подмирување на трошоците
-Изјава за согласност

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2023/2024 20/06/2023

БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ И ИСХРАНА НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ОУД ,,ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ" ВЕЛЕС !!!
Конкурсот е отворен до 10.07.2023 година.

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2023/2024 Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 01/06/2023

На ден 31.05.2023 год. (среда), учениците од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски заедно со учениците од СОУ ,,Гимназија Кочо Рацин" Велес под менторство на проф. Магдалена Сарагинова ги презентираа своите завршни активности од проектот,,Творилница 2023". На завршниот настан присуствуваа раководителот на проектот г-ѓа Илијана Атанасова, менторот на проектот г-ѓа Ксенија Маказлиева Трајчева и координаторот на проектот г-ѓа Билјана Лазареска, кои со воодушевување ги проследија сите активности на нашите ученици.
Проектот „ТВОРИЛНИЦА“ е мултидисциплинарен проект кој има за цел кај учениците учесници да ги развие нивните таленти и вештини под менторство на професионалци од повеќе области и е организиран во повеќе работилници, според интересот на учениците.
Со сите клубови раководат докажани професионалци од дадените области, со цел да им овозможат на децата и нивните наставници/воспитувачи-ментори да се стекнат со дополнителни знаења и вештини во правец на креативен развој и создавање на сопствени автентични уметнички проекти, како краен продукт.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 28/05/2023

Уметнички дела, создадени од учениците-учесници на Ликовната колонија, која се одржа во рамките на Домијада ,,Велес 2023".

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 27/05/2023

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА
XXIX ДОМИЈАДА ,,ВЕЛЕС 2023"

Средношколска дебата: „Влијанието на социјалните мрежи над образованието“ (фото и видео) - ДУМА.мк 27/05/2023

https://duma.mk/region/srednoshkolska-debata-vlijanieto-na-socijalnite-mrezhi-nad-obrazovanieto-foto-i-video/

Средношколска дебата: „Влијанието на социјалните мрежи над образованието“ (фото и видео) - ДУМА.мк Имаа што да кажат и за образовниот процес од кои целосно не се задоволни поради незаинтересераност на професорите да ги образуваат согласно наставните програми. В....

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 27/05/2023

Натпревари во шах
XXIX ДОМИЈАДА ,,ВЕЛЕС 2023".

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 27/05/2023

XXIX Домијада ,,Велес 2023".
Дебата: ,,Влијанието на социјалните мрежи врз образованието".

25/05/2023

Оваа година „Домијада“ за учениците, студентите и децата со посебни образовни потреби ќе се одржи во Велес !
Здружението на директори на ученичките и студентските домови и оваа година ја организира веќе традиционалната средба на учениците, студентите и учениците со посебни образовни потреби „ДОМИЈАДА 2023“ која ќе се одржи овој викенд во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес.
Како круна на активностите на учениците/студентите во текот на оваа учебна година, на Домијадата се организираат завршни активности – спортски натпревари, ликовна колонија како и работилница – тркалезна маса.
ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес ќе врши директно вклучување во претстојните активности.
Среќно🍀

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 17/05/2023

Денес, 17.05.2023(среда) во рамките на проектот Творилница 2023, во ОУД,,Лазар Лазаревски" Велес беше реализирана дебата со учениците и воспитувачот на тема: ,,Социјалните мрежи и нивното влијание врз современиот адолесцентен живот".

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 11/05/2023

Денес, 11.05.2023 (четврток), претставници од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес и претставници од ССОУ ,,Коле Неделковски" Велес беа во посета на ООУ ,,Гоце Делчев " Општина Конче, ООУ ,,Кирил и Методиј" с.Ораовица, ООУ "Кочо Рацин" с.Подареш, ООУ"Орце Николов" с.Ињево и во ООУ"Никола Карев" Радовиш каде што пред учениците од 9-то одделение ги промовираа своите образовни институции како и програмите за работа.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 09/05/2023

Денес, 09.05.2023 (вторник), ученици од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес, по повод 9 мај - Денот на Европа, учествуваа на работилница на која се промовираа европските вредности. Настанот беше организиран од Младинскиот центар во соработка со Општина Велес и со поддршка на Локалната библиотека Гоце Делчев.

09/05/2023

Честит 9 Мај, честит Ден на победата над фашизмот!

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 08/05/2023

ОУД „ЛАЗАР ЛАЗАРЕВСКИ“ ВЕЛЕС - ДЕЛ ОД ОТВАРАЊЕТО НА РЕТРОСПЕКТИВНАТА ИЗЛОЖБА НА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ!
На ден 08.05.2023 година во Ликовниот салон во Велес беше отворена изложбата на слики на дваесет дела од творештвото на Владимир Георгиевски еден од најистакнатите современи македонски сликари и професор на Архитектонскиот факултет. Тој претставува еден од најзначајните македонски уметници кој зад себе остави скапоцена ризница од уметничко богатство. Оваа изложба е позначајна, бидејќи прави еден пресек во творештвото на професорот Георгиевски. Делата коишто ги видовме денес се избор на неговата ќерка Фросина, којашто има избрано и дополнителни 20 дела, поставени во други градови, со што, две различни поставки од творештвото на нејзиниот татко кружат низ државата.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 04/05/2023

ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес во посета на Саем на книга 2023 📚

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 27/04/2023

Денес, 27.04.2023 (четврток), претставници од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес и претставници од ССОУ ,,Коле Неделковски" Велес беа во посета на ООУ ,,Климент Охридски" Миравци и ООУ ,,Кирил и Методиј" Стојаково, каде пред учениците од 9-то одделение ги промовираа своите образовни институции како и програмите за работа.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 25/04/2023

Денес, 25.04.2023 (вторник) во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес се реализираше стрип работилница во соработка со Ване Трајков од Стрип Центарот од Велес.
Работилницата е во рамките на проектот Творилница 2023.
На работилницата учествуваа ученици сместени во ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски и ученици од СОУ ,,Гимназија Кочо Рацин" Велес под менторство на проф. Магдалена Сарагинова.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 25/03/2023

Денес, 25.03.2023 год.(сабота) учениците од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес, во рамките на Домската лига, одиграа ракометен натпревар со учениците од ученичкиот дом ,,Здравко Цветковски"-Скопје.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 22/03/2023

Со изготвена презентација за еко кодекс од страна на учениците заедно со својот одговорен воспитувач, ОУД„Лазар Лазаревски“ Велес го одбележа првиот ден од пролетта, 21 март и светскиот ден на водата, 22 март. Еко-пораките од еко кодексот имаат за цел да допринесат во развивање на еколошката свест и култура кај секој поединец.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 20/03/2023

Денес, 20.03.2023 год. (понеделник), во просториите на ЈГГУГС ,,Здравко Цветковски" Скопје, се реализираше меѓународна работилница за воспитувачи и стручни соработници на тема: ,,Со адолесцентите низ кризата", на која учество земаа и воспитувачи од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес. Работилницата беше во организација на Здружението на Директорите на ученичките и студентските домови во Република Северна Македонија, а истата е со поддршка на Заводот за унапредување на образованието и воспитанието на Република Србија, односно Здружението на психолози на Србија, Центар за применета психологија, Белград.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 18/03/2023

Денес, 18.03.2023 год. (сабота), во рамките на Домската лига, ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес беше домаќин на квалификациите во кошарка(машка конкуренција).
Учениците од ОУД ,,Лазар Лазаревски" Велес го освоија II место.
Честитки до учениците и нивниот ментор.

Photos from Оуд Лазар Лазаревски Велес's post 16/11/2021

Како и секоја година, така и оваа беше избрано раководството на домската заедница во ОУД "Лазар Лазаревски" Велес. Прв пат годинава, сите присутни ученици можеа да гласаат за кандидатите за раководство на домската заедница. Учениците за свои претставници ги одбраа учениците: Радица Милошева - со најголем број гласови и во функција на претседател на домската заедница; Богдан Проданов - како втор по број на гласови а во функција на заменик претседател и Стојанка Ќупчева - како трета по број на гласови а во функција на записничар на домската заедница. Честитки до избраните ученици, но и до сите ученици кои беа присутни на гласањето. Се надеваме и очекуваме убава и успешна работа на домската заедница!

Want your school to be the top-listed School/college in Veles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Ulica D-r. Hristo Tatarchev Br. 3
Veles
1400
Other Education in Veles (show all)
Matrix - centar za stranski jazici i kompjuteri Matrix - centar za stranski jazici i kompjuteri
Шефки Сале бр. 1
Veles, 1400

МATRIX - School of foreign languages is your Passport to the World!

Veles Niz Minatoto Veles Niz Minatoto
Veles, 1400

Од Кал да си, од Велес да си! 1 4 0 0

Schools Challenge for Forensic Science Schools Challenge for Forensic Science
Veles, 1400

KA229 Exchange of Good Practices Participating organizations: Szkola Podstawowa nr 9 Kolobrzeg, Pola

SkillUp Academy SkillUp Academy
Костурска бр. 5
Veles

Програмирај ја својата иднина💻🌐 Академија за програмирање за деца и возрасни

Центар за стимулација, раст и развој „Старс“ Центар за стимулација, раст и развој „Старс“
Goce Delchev Br. 22/7
Veles, 1400

Прв приватен центар во регионот. Индивидуални дефектолошки, логопедски и неурофидбек третмани.

Shf."LIRIA"-Jabollçishtë i Epërm Shf."LIRIA"-Jabollçishtë i Epërm
Jabollçishtë I Epërm
Veles, 1413

English Club - Училиште за Странски Јазици English Club - Училиште за Странски Јазици
Ulica Sefki Sali 12
Veles

Научете течно да комуницирате и беспрекорно да го разб

Defektolog Marija- Veles Defektolog Marija- Veles
Veles, 1400

Special education and rehabilitation