Технолошко-технички факултет Велес

Технолошко-технички факултет Велес

Технолошко - технички факултет Велес со дисперзирани с

12/07/2016

Советот на Млади на Општина Велес ја oдбележа првата успешна година постоење - Маркукуле

markukule.mk На 09.07.2016 година Советот на Млади на Општина Велес одржа Свечена седница по повод една година од своето постоење. На седницата присуствуваа Градоначалникот на Опптина Велес, г – дин Славчо Чадиев, претседателот на Советот на Општина Велес г – дин Александар Колев, советници на Советот на Општина...

26/06/2016

‘’Принципи на спортска исхрана за деца’’ е темата на предавањето кое го одржа Јасмина Сарафимоска, Дипломиран инженер – технолог Нутриционист во рамки на кампот на Кирил Лазаров.
Јасмина Сарафимоска дипломираше на Технолошко технички факултет Велес. СЕКОЈА ЧЕСТ !!!

14/06/2016

Објавен конкурсот за упис на прв циклус студии

ttfv.uklo.edu.mk

09/06/2016
06/06/2016

Студентите од ТТФ Велес реализираа посета на Агенција за храна и ветеринарство

06/06/2016

Реализирани активности - проект „ЗДРАВИ НАВИКИ-ЗДРАВ ЖИВОТ“

Реализирани активности преку проект „Здрави навики - здрав живот“

ttfv.uklo.edu.mk My Joomla CMS

02/06/2016

Доделени дипломите на првите магистри за безбедност и квалитет

kanal5.com.mk Колку македонските компании од прехранбената индустрија ангажираат професионалци кои се грижат за безбедноста и квалитетот на храната?

02/06/2016

Универзитетска лига во футсал 2016

02/06/2016

Kонкурсот за најдобар истражувачки труд и есеј за 2016 година

ttfv.uklo.edu.mk My Joomla CMS

01/06/2016

Промовирани првите четворица магистри за безбедност на грана и нутриционизам на ТТФ 01.06.2016

Промоција на 53 дипломирани инженери на насоките прехранбена технологија и биотехнологија и нутриционизам
Промовирани првите магистри на ТТФ Велес
добиено решение за трет циклус на студии
ТТФ Велес продолжува со своите успеси....

31/05/2016

ИЗВЕСТУВАЊЕ:

СВЕЧЕНИОТ ЧИН НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ДИПЛОМИРАЛЕ ДО КРАЈОТ НА МАРТ 2016 ЌЕ СЕ ОДРЖИ УТРЕ - СРЕДА 01.06.2016 ГОДИНА СО ПОЧЕТОК ВО 12.00 ЧАСОТ ВО ПРЕДАВАЛНА БР. 4 ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ТТФ ВЕЛЕС

СО ПОЧИТ,

27/05/2016

ПРВО МЕСТО ЗА ЕКИПАТА НА ТТФ ВЕЛЕС НА УНИВЕРЗИТЕТСКАТА ЛИГА; УКЛО 2016

25/05/2016

Timeline Photos

24/05/2016

Технолошко-технички факултет Велес's cover photo

21/05/2016

ЗА СИТЕ СТУДЕНТИ НА ТТФ ВЕЛЕС,
ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА АПСОЛВЕНТСКАТА ПРОСЛАВА ВО ХОТЕЛ ГАРДЕНИА ПРОДОЛЖУВАМЕ НА AFTER PARTY

19/05/2016

Пријавувањето е во тек.....и ние да бидеме дел од овој планинарски марш

09/05/2016

Турнир во кошарка во рамки на проктот „Здрави навики , здрав живот“ 09.05.2016

07/05/2016

Почитувани,

Ве известуваме дека во понеделник 09.05.2016 година со почеток во 10.00 часот на спортските терени до поранешно ООУ Ј.Х - Џинот ќе се одржи турнир во баскет со почеток во 10.00 часот.

Спортските активности се дел од проектот „Здрави навики - здрав живот“.

Ве очекуваме,
Со почит,
СПТТФ Велес

05/05/2016

Посета на Агенција за храна и ветеринарство на Р.Македонија

04/05/2016

Почитувани апсолвенти,

КРАЕН РОК ЗА КУПУВАЊЕ КАРТИ ЗА АПСОЛВЕНТСКА ВЕЧЕР Е 09.05.2016 ГОДИНА.

ПОЗДРАВ

03/05/2016

Недела на здрава исхрана на децата

sitel.com.mk Младите во Велес не се хранат здраво ниту практикуваат физичка активност - ова го покажува анкетата на советот на млади и Технолошко-техничкиот факултет спроведена меѓу велешките средношколци. Откриваат дека најчесто го прескокнуваат појадокот, а секојдневен оброк им е брзата храна. Спроведената анк…

01/05/2016

Почитувани студенти, пријатели и соработници,

Среќни Велигденски Празници,
Ви упатуваме искрени желби за многу здравје, среќа, успех
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА !

Пријатни празнични денови
Со почит,
Студентски Парламент при ТТФ Велес

26/04/2016

Промоција на ТТФ Велес пред матурантите во Гевгелија (25.04.2016)

24/04/2016

Половина од младите го избегнуваат појадокот

kanal5.com.mk Над 50 % од младите го избегнуваат појадокот, не внимаваат на безбедноста на храната која ја внесуваат, но се зголемува бројот на оние чиј избор се свежото овошје и зеленчук.

23/04/2016

Втор дел на едукации проект „Здрави навики - здрав живот“

„ Исхраната и физичката активност клучни фактори за развој на човечкиот организам“ – вонр. проф. д-р Валентина Павлова

„ Здрава и безбедна храна“, доц. д-р Татјана Калевска

23/04/2016

Отворен ден, УКЛО 2016

22/04/2016

Едукации во рамки на проектот „Здрави навики , здсрав живот“ 22.04.2016

Продолжува реализицијата на активностите во рамки на проектот „Здрави навики - здрав живот“

15/04/2016

Пријавување во Студентски Парламент при ТТФ Велес
Со спорт и дружење да се приклучиме во одбележувањето на 1100 години од Упокојувањето на нашиот Патрон Св. Климент
23.04.2016 година - организатор СПЕФ Прилеп

15/04/2016

Универзитет Св. Климент Охридски ,ТТФ Велес како и другите факултети кои се дел од УКЛО од 14-16 април се претставуваат на манифестацијата Денови на образование и кариера

14/04/2016

Хуманитарен пинг понг турнир за помош на шестчлено семејство 14.04.2016

ОО Црвен крст Велес и Студентски Парламент при ТТФ Велес во хумана мисија. Собраните средства од котизацијата за турнирот во пинг понг ќе бидат донирани на шестчлено семејство.

13/04/2016

Совети за здрави животни навики на младите велешани 13.04.2016

Студентски Парламент при ТТФ Велес и Совет на млади при Општина Велес го започнаа циклусот на едукации во просториите на ТТФ Велес. Едукациите се дел од активностите во проектот „Здрави навики - здрав живот“
прва едукација: Влијанието на начинот на исхрана врз угоеноста - доц. д-р Викторија Стаматовска

13/04/2016

Започнаа првата едукација која е дел од проектот “ЗДРАВИ НАВИКИ – ЗДРАВ ЖИВОТ”. – Совет на млади...

sovetnamladi.mk Настани Започнаа првата едукација која е дел од проектот “ЗДРАВИ НАВИКИ – ЗДРАВ ЖИВОТ”. April 13, 2016April 13, 2016 sovetnamladi 0 Comment Денес во просториите на Технолошко-Технички факултет Велес започнаа првата едукација која е дел од проектот “ЗДРАВИ НАВИКИ – ЗДРАВ ЖИВОТ”. Врз база на анкетите…

11/04/2016

Безбедна храна здрава иднина со Светлана Коларич - 2016-04-10

Безбедна храна - здрава иднина, Радио слободна Македонија, 10.04.2016 година
гостин: Александар Савески
разговараме за проектот „Здрави навики - здрав живот’’

Want your school to be the top-listed School/college in Veles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Website

Address

Петре Прличков 42
Veles
Other Colleges & Universities in Veles (show all)
ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес
Благој Ѓорев Бб
Veles, 1400

Официјална фејсбук страна на ССОУ „Димитрија Чуповски“ Велес