ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес

ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес

Comments

Најновиот број на списанието Матурант може да се прочита тука:

www.yumpu.com/cs/document/view/66988494/maturant-br22-juni-2022
🏃🏃✔️Денеска истрчавме дури два новинарски спринта во Велес.
Домаќини ни беа средношколците од СОУ Гимназија "Кочо Рацин" - Велес и ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес.
📰📺🎤Учевме за разликите помеѓу дезинформациите и мисинформациите, како да препознаеме лажни фотографии и вести, анализиравме новинарски текстови и правевме синопсис за медиумски производ.
4️⃣ 🏃✔️1️⃣ more to go.
Media Literacy Project YouThink USAID North Macedonia
ССОУ"ДИМИТРИЈА ЧУПОВСКИ" ВЕЛЕС
Образовно рандеву 2022
Денес нашите ученици, заедно со професорката Надица Теова, со голема желба и труд изработија честитки и оригами по повод меѓународниот ден на жената- 8 Март и потоа им ги подарија на нашите велешанки, случајни минувачи, честитајќи им го денешниот празник.
На литературниот конкурс распишан од Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ Велес, на тема „Мојата новогодишна желба“ и „Со љубов во новата година“, наградени се нашите ученици: Сузана Тикварова со прва награда и Кристина Купенкова со втора награда, и двете од 1-2 клас, со ментор професор Елеонора Игновска. Со трета награда наградени се учениците Леон Арсов од 2-1 клас и Ана Јосифовска од 1-1 клас, со ментор професор Верица Јанева-Николова.
Во рамките на проектот „Мировно образование“, на часот по Лични услуги и други сектори на квалификации, се одржа работилница на тема: „Заштита од ковид“. Учениците се потсетија како треба да се заштитиме од Ковид-вирусот за да го зачуваме сопственото здравје. На работилницата присуствуваа ученици од 1-4 клас, заедно со професорките: Надица Теова и Елеонора Игновска .
По повод патрониот празник на ССОУ „Коле Неделковски“, беше распишан литературен конкурс на тема „Низ врвиците на животот“. Ученичката Кристина Купенкова од I-2 клас, освои втора награда во категорија на ученици од средно образование, под менторство на професорката по македонски јазик и литература, Елеонора Игновска.
А на литературниот конкурс на тема „Проста и строга македонска песна“ , распишан по повод патрониот празник на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, ученичката Кристина Купенкова од I-2 клас освои трета награда во категоријата творби на мајчин македонски јазик.
Нека е честит Денот на училиштето...
Отворен спортски ден-2021
На литературниот конкурс за прозна творба на англиски јазик на тема:,Рацин живее во нашите срца“ објавен од СОУ Гимназија ,,Кочо Рацин“ Велес по повод Патрониот празник нашиот ученик Андов Роберто од IV-2 клас под менторство на проф.Горан Јанков освои ПРВА награда!!!
Нека ни се множат наградите!!!!
На литературниот конкурс на тема:,Рацин живее во нашите срца“ објавен од СОУ Гимназија ,,Кочо Рацин“ Велес по повод Патрониот празник учествуваа ученици од ССОУ„Димитрија Чуповски“ и ги освоија следните награди:
Поетска творба, трета награда:
Леона Милошева 1-1 клас -ментор: проф.Елеонора Игновска
Прозна творба,прва награда: Мартина Пешова 4-1 клас - ментор: проф.Верица Николова
Честитки за наградените и пофалените ученици !
Со мировни пораки учениците од ССОУ "Димитрија Чуповски", под менторство на професорките Елеонора Игновска и Надица Теова, го одбележаа 21 Септември - СВЕТСКИОТ ДЕН НА МИРОТ.

Официјална фејсбук страна на
ССОУ „Димитрија Чуповски“ Велес

Operating as usual

Photos from Junior Achievement Macedonia's post 13/10/2023
Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 13/10/2023

Работилница за млади Детектирање на еко проблем на локално ниво. Проект за поддршка на младинското учество во животната средина и климатските промени на локално ниво, преку вклучување на младите во донесувањето одлуки за политиките за животната средина во општината. Проектот се спроведува во општините Велес, Гевгелија и Берово, во соработка со Агенција за млади и спорт, а финансиски е поддржан од УНИЦЕФ.
Одговорни наставници Емилија Дикова и Маја Михалчев.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 13/10/2023

Џуниор Ачивмент Македонија во соработка со ССОУ‘‘Димитрија Чуповски‘‘- Велес организира Камп на иновации, кој се одржува од 12ти до 13ти октомври 2023г. во хотел Гарденија, Велес.    
Ученици од 8 средни училишта имаат задача да креираат иновативен бизнис план и да одговорат на дадената задача.
Кампот на иновации е натпревар на кој на учениците им се поставува "бизнис предизвик" - задача што претставува еден од актуелните бизнис проблеми. Тимовите, со помош на бизнис волонтери, осмислуваат решение на оваа проблематика и го презентираат пред жири комисија.
Предизвикот е поставен !!
Со нетрпение ги очекуваме креативните бизнис решенија на нашите ученици под менторство на Драгана Јованова!

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 13/10/2023

Џуниор Ачивмент Македонија во соработка со ССОУ‘‘Димитрија Чуповски‘‘- Велес организира Камп на иновации, кој се одржува од 12ти до 13ти октомври 2023 г. во хотел Гарденија, Велес.
Ученици од 8 средни училишта имаат задача да креираат иновативен бизнис план и да одговорат на дадената задача.
Кампот на иновации е натпревар, на кој на учениците им се поставува "бизнис предизвик" - задача што претставува еден од актуелните бизнис проблеми. Тимовите, со помош на бизнис волонтери, осмислуваат решение на оваа проблематика и го презентираат пред жири комисија.
Предизвикот е поставен !!
Со нетрпение ги очекуваме креативните бизнис решенија на нашите ученици под менторство на Драгана Јованова!

11/10/2023

Нека е честит и вековит денот на македонското востание!

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 11/10/2023

Учениците од ССОУ ДИМИТРИЈА и проф. Валентина Јанакиева Дечева беа дел од еден сон кој станува јаве и се множеше со 2. Две книги, две промоции на извонредната Ивана Јанева. Низ настанот не водеше прекрасната промоторка Тања која прикажувајќи за "Зборовите на безгласната девојка и Моќта на безгласната девојка" ни предизвика копнеж, надеж, тага, недостиг и по некоја не капната солза.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 10/10/2023

Учениците од профилот медицинска сестра, трета година во склоп на практичната настава присуствуваа на предавање за компјутерска томографија и рентген дијагностика. Истото беше организирано во Општа болница Велес, одговорни наставници Милица Арсовска, Весна Смилевска и Маја Саздовска

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 10/10/2023

Денес е последниот работен ден на нашиот колега Јован Ангелков, човекот кој поминал најдолг "стаж" во ССОУ "ДИМИТРИЈА ЧУПОВСКИ"- од 15 години како средношколец, а подоцна и вработен. Честито пензионирање!

10/10/2023

Ученици од трета година присуствуваа на работилница за античка драма во театарот "Јордан Хаџи Константинов Џинот", организирана во склоп на фестивалот "Стоби". Работилницата ја водеше режисерот Љупчо Георгиевски, со цел да се подигне интересот на младите кон театарската уметност

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 04/10/2023

ОБУКА КО- МЕНАЏИРАЊЕ

Од 24-27. 09.2023 година се одржа четири дневна обука за Ко-менаџирање во средните училишта во Хотел Солферино во Струга од страна на LEAD- Здружение Лидери за едукација, активизам и развој, а ко-финансирано од Европска Унија и Национална агенија за Европски образовни програми и мобилност. Училиштето ССОУ„ Димитрија Чуповски“ – Велес влезе во осумте пилот училишта од Република Северна Македонија во коешто во текот на учебната 2023/24 година ќе почне да функционира Ко-менаџмен телото. На обуката беа присутни 2 ученика- Марија Нечева од 4-2 клас и Магдалена Бобевска од 3-3 клас кои водно се членови на Средношколската ученичка заедница во нашето училиште. На обуката беше присутна и професорката Валентина Јовева.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 04/10/2023

ОБУКА ОД УЧЕЊЕ ВО УЧИЛНИЦАТА ДО ГРИЖА ЗА ЗАЕДНИЦАТА

Од 28-30. 09.2023 година се одржа три дневна обука за 10 наградени проекти на тема „Од учење во училницата догрижа за заедницата“во Хотел Дрим во Струга од страна на LEAD- Здружение Лидери за едукација, активизам и развој, а ко-финансирано од Европска Унија, ЕУ со тебе, EU for civil Resilience. Училиштето ССОУ„ Димитрија Чуповски“ – Велес e едно од 10-те училишта кои го освоија грандот за реализација на својот проект. На обуката беа присутни 5 ученика- Марија Нечева, Бојана Воденичарова и Драган Ничовски од 4-2 клас, Магдалена Бобевска од 3-3 клас и Марио Јорданов од 2-2 клас.Тимот Медикус во наредните 3 месеци ке спроведе повеќе акции за контрола на крвен притисок и шеќер во крв кај населението во Велес, основните училиштата од Велес со цел рано откривање на хипертензија и дијабет. Тимот предвиде вакви акции и во околината на Велес. На обуката беше присутна и професорката Валентина Јовева.

02/10/2023

🤝Ученици и наставници од осум средни училишта преку заедничка работа ќе развијат модел за ко-менаџмент тело за носење одлуки во средните училишта.

🙋‍♀️🙋Моделот на ко-менаџмент е специфична форма на младинско учество која ги поставува младите, односно учениците на исто ниво на одлучување со наставниците и училишните служби.

🏫Моделот, кој ќе биде развиен за време на четиридневниот тренинг, ќе биде консултиран и со останатите засегнати страни, а потоа ќе биде пилотиран во осумте средни училишта.

ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес
СОУ Ѓорче Петров - Крива Паланка
СОУ Коста Сусинов - Радовиш
СОУ „Маврово - Ростуше„
СОУ "Наум Наумовски-Борче"-Пробиштип
СУГС „Никола Карев“-Скопје
СУГСГ „Орце Николов“ - Скопје
ОСУ "Св. Климент Охридски" - Охрид

Photos from Jeton Shaqiri's post 02/10/2023
Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 26/09/2023

По повод СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИТЕ, 25 СЕПТЕМВРИ, учениците од профилот фармацевтски техничар при нашето училиште им го честитаа денот на фармацевтите од нашиот град. Искрено им се заблагодаруваме за искрената, срдечна и долгогодишна соработка и секако отворените врати за практична настава на овој кадар. Исто така ги потсетивме и нашите сограѓани за важноста на нашата струка и им се заблагодарувме за довербата во нас.
ССОУ‚‚Димитрија Чуповски‘‘ е училиште кое 23 години по ред придонесува во создавање на фармацевтски кадри, кои имаат важна улога во подобрување на глобалното здравје.

Нека ни е честит 25-ти септември – Денот на фармацевтите!

Ви посакува тимот на фармацевти, со колегите и учениците на ССОУ‚‚Димитрија Чуповски‘‘ - Велес

25/09/2023

Во целиот свет, денес, на 25-ти септември, се одбележува СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИ! ССОУ‚‚Димитрија Чуповски‘‘ е училиште кое веќе 23 години придонесува во создавање на фармацевтски кадри кои имаат битна улога во подобрување на глобалното здравје. Фармацевтите придонесуваат во светот од кои секој има бенефит, како пристап до безбедни, ефикасни, квалитетни лекови и медицински технологии, така и од давањето на фармацевтска грижа. Оттука, улогата на фармацевтот е многу ВАЖНА!

Нека ни е честит 25-ти септември – Денот на фармацевтите!

Ви посакува тимот на фармацевти, со колегите и учениците на ССОУ‚‚Димитрија Чуповски‘‘ - Велес

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 23/09/2023

🏆🥇
Денес се одржа 29-от Државен натпревар на екипите за Прва помош на Црвениот крст на Република Северна Македонија, во кој учествуваа 30 општински екипи.
Екипа од нашето училиште, ССОУ „Димитрија Чуповски"- Велес составена од:
Ива Гргиќ, Теа Славеска, Елена Наумова, Верица Мишкова, Бојана Воденичарова и Марија Нечева-лидер на тимот обучен за Прва помош,
освоија ПРВО МЕСТО!
Тимот беше предводен од професорите по стручни предмети и ментори д-р Лиле Настова и д-р Сандра Игнова.
Честитки и на учениците и на менторите!!

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 23/09/2023

Одбележување на 21 Септември – Светскиот ден на мирот.
По повод Денот на мирот, членовите на Тимот за Мировно образование заедно со учениците изработија транспаренти со пораки за мир и Peace rocks. “Мировните камчиња“ беа поделени на случајни минувачи и во училишниот двор.
И оваа година, традиционално, нашето училиште се придружи на Парадата на мирот организирана од Гимназија “Кочо Рацин“ и Првата детска амбасада „Меѓаши“.
Одговорен професор: Елеонора Игновска

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 18/09/2023

Термини за вонредни испити септемвриска сесија

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 04/09/2023

https://schoolsmk-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/lr337017_schools_mk/EftQLv3lay9Iu-0xq6PqBAwBBh3_X8Ord-DN9PO2V1hP6g?e=j5MFjZ

https://schoolsmk-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/lr337017_schools_mk/ESVA2IAaOgZJp7BUS03KXhABw4vp4eXwxnZ_l83R4obWNw?e=0bYro6

Финална презентација на прирачник за наставници и списание за ученици -крајни документи од Еразмус+ проектот Combining Approaches in the Literature and Language Learning (C.A.L.L.).

31/08/2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани ученици и родители, учебната 2023/24 година започнува на 1.09.2023 во попладневна смена од 13 и 30 часот. Ви посакуваме успешна учебна година!

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 29/08/2023

Честито пензионирање на колешката Рефика Селмановиќ

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 29/08/2023

На 21.08.2023 година, во организација на Центарот за стручно образование и обука (ЦСОО), во Хотел Гардениа, во Велес, беше реализирана работилница за програмирање и планирање на учењето преку работа кај работодавач за паралелки со зголем број часови по практично образование. На оваа работилница, од нашето училиште, учествуваа проф. Биљана Штипјанова и проф. Ѓоре Андов, заедно со Јагода Аврамова - ментор од ЈКП Дервен, со кое училиштето има склучено меморандум за соработка. Тие заеднички изготвуваа Програма и план за учење преку работа, за ученици од втора и трета година. Реализацијата на работилницата беше поддржана од проектот „Образование за вработување во Северна Македонија“, кој е поддржан од Швајцарската влада, а го имлементира здружението Хелветас.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 22/08/2023

Термини за вонредни ученици во августовска сесија

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 30/06/2023

Летна феријална пракса на учениците од ССОУ,, Димитрија Чуповски,, Велес фармацевтски техничар- ментор професор Ефимија Југова

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 19/06/2023

Термини за вонредни испити во јунска сесија

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 08/06/2023

Последни подготовки за летен хербариум. Практична настава во природа -фармацевтски техничар, ментор-професор Југова Ефимија

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 05/06/2023

Подготовка на гинеколошко-акушерската сестра од II година за феријална (летна) пракса, во траење од 20 работни дена на одделението за гинекологија и акушерство при ЈЗУ Општа болница Велес. Благодарност до главната сестра на одделението Тања Николова и персоналот кои не запознаа со медицинско-техничките манипулации и протоколи за работа.
Наставник Весна Смилевска.

02/06/2023

Со големо задоволство ве известуваме дека оваа година нашето училиште беше дел проектот Млади во циркуларна економија (Girls Go Circular), како дел од програмата на Џуниор Ачивмент Македонија.
Со овој проект преку онлајн програми за учење се вклучија повеќе ученици на возраст од 14-19 години каде стекнаа големо познавање од области за циркуларна економија, дигитални и претприемнички вештини. Проектот се спроведе во повеќе основни и средни училишта, преку едукативна платформа во чии рамки учениците имаат можност да ги продлабочат своите знаења за циркуларната економија. Платформата и курсевите се дизајнирани да ги ангажираат учениците во практични активности, индивидуално и во групи и да ги охрабрат да работат на решенија за важни социјални и еколошки предизвици.
Со учество во проектот, учениците имаа можност да:
Работат индивидуално и во тим;
Ја научат важноста на родовата еднаквост за иднината на Европа;
Ги надминат родовите стереотипи поврзани со дисциплините СТЕМ (наука, технологија, инженерство и математика);
Развијат претприемнички и дигитални вештини преку онлајн модули;
Го зголемат учеството на девојчиња/жени во дигиталната и претприемничката сфера;
Ги прошират нивните интереси во различни области;
Се стекнат со меѓународно признаен сертификат.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 01/06/2023

Учениците од ССОУ “Димитрија Чуповски” – Велес учестуваа на општинскиот натпревар по латински јазик за здраствена струка, кој се одржа на 03.03.2023 година. Првите три места ги освоија Филип Андоновски, Ива Гргиќ и Рада Наумовска од профилот медицинска сестра од 1-2 клас, под менторство на професор Дијана Даскалова.
На 07.04.2023 се одржа и регионалниот натпревар на кој што Ива Гргиќ и Филип Андоновски ги освоија првите две места.
На државниот натпревар, одржан на 06.05.2023, се пласираа меѓу првите 10.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 01/06/2023

Презентирање на сектор Здравство и социјална заштита, фармацевтски техничар. Училишна аптека и лаборатории во кои се изведува практична настава.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 01/06/2023

Традиционален „Квиз по хемија“ за ученици од основните училишта
На ден 30-05-2023 година во 11 часот во просториите на училиштето се одржа осмиот по ред „Квиз по хемија“ за учениците од основните училишта. На истиот зедоа учество 4-те општински училишта од Велес;
-ООУ „Васил Главинов“
-ООУ „Св.Кирил и Методиј“
-ООУ „ Блаже Конески“
-ООУ „ Панко Брашнаров“

Првото место им припадна на учениците од ООУ „Васил Главинов“, второто на ООУ „ Блаже Конески“ “ и третото ООУ „ Панко Брашнаров. Квизот беше организиран по повод отворениот ден на училиштето и истиот имаше за цел да се потсетиме на знаењата, да научиме нешто ново или подзаборавено, но пред се да се забавуваме и дружиме.
За регуларноста на натпреварувањето се погрижи три члено жири-комисија во состав:
-Валентина Јовева
-Билјана Штипјанова и
-Ефимија Југова
Сите ученици беа наградени со дипломи и благодарници како и подароци од нашите фирми-партнери во дуалното образование- Ронтис, Еурофарм, Жива фарм и Зегин за кои беше одговорна Ефимија Југова .
За организацијата и реализацијата на целиот настан беше одговорна Валентина Јовева.

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 31/05/2023

Отворен ден на ССОУ„Димитрија Чуповски“ Велес
На 30.05.2023 година, училиштето организираше отворен ден за учениците од основните училишта, за да им ги претстави секторите и квалификациите, кои ги нуди за продолжување на образованието за следната учебна година. На отворениот ден беа присутни со свои штандови и дел од бизнис-партнерите на училиштето со кои имаме беспрекорна соработка и поддршка, како и дел од високошколските институции. Учениците од сите основни училишта имаа можност да се запознаат и со просториите, кабинетите и можностите кои им ги нуди училиштето.
Голема благодарност за сите кои беа дел од овој настан!

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 30/05/2023

На 27.05.2023 година во просториите на Природно – математичкиот факултет се одржа државниот натпревар по Биологија. Постигнати се следниве резултати:
Давид Ристов I награда ментор Мимоза Јовиќ
Андреја Нешов II награда ментор Рефика Селмановиќ
Сара Адамчевска III награда ментор Мимоза Јовиќ
Марија Нечева III награда ментор Мимоза Јовиќ
Александра Калешова пофалница- ментор Рефика Селмановиќ
Честитки до учениците за постигнатите резултати.

25/05/2023

Тимот на ученици од ССОУ "Димитрија Чуповски"- Велес, во конкуренција со останите средни училишта, го освои прво место во Прва помош и со тоа се пласираше на државен натпревар.
Честитки за учениците и нивните ментори.💪🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Photos from ССОУ „Димитрија Чуповски“ - Велес's post 25/05/2023

На форумот за девојки и млади жени со наслов „Биди активна за родово еднакво општество!“, во организација на Младинскиот центар учество замаа и ученички од нашето училиште. Тие се запознаа со женските човекови права, родовата еднаквост и како да станат активни општествени чинители кои прават позитивни промени.

24/05/2023

24-ти МАЈ Ден на сесловенските просветители

Тие го посеаја семето да изникне јазик, култура, литература, ние како нивни следбеници чекориме по нивниот пат. Нека е честит и вековит Денот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј!

Want your school to be the top-listed School/college in Veles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Второ електронско пријавување за упис во учебна 2022/23 година 21-22.06.2022Достава на документи 23 и 24 јуни#хемиска  #...
#хемиска #учипаметноработистручно Електронско пријавување -прв уписен рок 2022/2023
Електронско пријавување- упис на средно училиште учебна 2022/2023 година
Уписи за средношколци учебна 2022/2023 година-електронско пријавување
Натпревар во ученички компании
Видео
Противпожарна демонстрација!
Нека е честит и вековит Денот на училиштето и јубилејот 65 години од постоењето на училиштето и 75 години од основањето

Location

Telephone

Address


Благој Ѓорев Бб
Veles
1400
Other Veles schools & colleges (show all)
Matrix - centar za stranski jazici i kompjuteri Matrix - centar za stranski jazici i kompjuteri
Шефки Сале бр. 1
Veles, 1400

МATRIX - School of foreign languages is your Passport to the World!

Erasmus +: Health and modern sports   OОУ,,Васил Главинов"-Велес Erasmus +: Health and modern sports OОУ,,Васил Главинов"-Велес
Nikola Karev Br. 1
Veles, 1400

Five partner schools from Poland, Spain, Macedonia, the Netherlands and Portugal want to show childr

Helen Doron English - Veles Helen Doron English - Veles
Mirka Ginova 31
Veles, 1400

�Иновативна програма по Хелен Дорон методот за деца о?

Veles Niz Minatoto Veles Niz Minatoto
Veles, 1400

Од Кал да си, од Велес да си! 1 4 0 0

Schools Challenge for Forensic Science Schools Challenge for Forensic Science
Veles, 1400

KA229 Exchange of Good Practices Participating organizations: Szkola Podstawowa nr 9 Kolobrzeg, Pola

Malac Genijalac Veles Malac Genijalac Veles
Hristo Tatarcev 2/1/2
Veles, 1400VELES

Училиштето Малац Генијалац (Malac Genijalac) во својата наста?

SkillUp Academy SkillUp Academy
Костурска бр. 5
Veles

Програмирај ја својата иднина💻🌐 Академија за програмирање за деца и возрасни

Центар за стимулација, раст и развој „Старс“ Центар за стимулација, раст и развој „Старс“
Goce Delchev Br. 22/7
Veles, 1400

Прв приватен центар во регионот. Индивидуални дефектолошки, логопедски и неурофидбек третмани.

ABC Academy ABC Academy
Alekso Demnievski Bauman 3
Veles, 1400

Едукативен центар за јазици

Shf."LIRIA"-Jabollçishtë i Epërm Shf."LIRIA"-Jabollçishtë i Epërm
Jabollçishtë I Epërm
Veles, 1413

Приватни часови по германски,англиски и италијански јазик Приватни часови по германски,англиски и италијански јазик
Veles, 1400

Одржувам приватни часови по германски, англиски и итал