ООУ „Васил Главинов“-Велес

ООУ „Васил Главинов“-Велес

Nearby schools & colleges

Malac Genijalac Veles
Malac Genijalac Veles
Hristo Tatarcev

ООУ „Васил Главинов“-Велес
ул. „Никола Карев“ бр.2

ООУ “Васил Главинов” е деветгодишно училиште чија основна дејност е воспитно-образовна на ученици од I - IX одделение. Училиштето е основано од Општина Велес на 23 октомври 1955 година. Работата ја започнува со 22 паралелки од 1 до 9 одделение со 700 ученици и 30 наставници. Училиштето е верифицирано со Решение бр.10-942/3 од 8.6.1994 год. на Министерството за образование и физичка култура на Република Македонија. Регистрирано е во Централниот регистер со решение бр.4025563 од 26.1.2007 год.

Operating as usual

13/12/2023
Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 02/11/2023

Во организација на училишен спорт се одржаа Општински училишни лиги во одбојка во женска и машка конкуренција 8/ 9то одд. за основни училишта во Општина Велес. Натпреварите се одиграа во два дена и тоа на 31.01.2023 и 02.11.2023год. во спортска сала Гемиџии. Нашето училиште Учествуваше со 3 екипи. Победник на лигата во женска конкуренција е е тимот на ООУ “Васил Главинов“ 2 предводена од ментор Милан Радевски, второто место го освои тимот ООУ “Васил Главинов“ 1 ментор Весна Николова. Во машка конкуренција го освоивме второто место.Честитки за победниците, им посакуваме успеси во понатамошните натпревари.

Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 02/11/2023

На ден 31.10.2023 и 02.11.2023 се одиграа општински натпревари - Одбојка во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија. Нашата втора екипа оствари максимални победи и се пласираше во понатамошни натпреварувања. ООУ Васил Главинов (2) - ООУ Васил Главинов (1) 2-0 во сетови. ООУ Васил Главинов (2) - ООУ Блаже Конески 2-1 во сетови. ООУ Васил Главинов (2) - ООУ Кирил и Методиј 2-0 во сетови.
Браво, браво... Очекуваме понатамошни уште поголеми успеси!!! 🏐👏👏👏❤️

Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 01/11/2023

31ви октомври - Светски ден на штедењето.
Во нашето училиште беа претставници од УНИ Банка кои на учениците од I-6 одд. им одржаа презентација зошто е важно штедењето и како може да се штеди уште од најрана возраст.
Учениците од II одд. беа во просториите на Стопанска банка каде се запознаа со начините на детското штедење и имаа можност да им постават прашања на вработените.

Иако сме мали треба да знаеме дека ВРЕДИ ДА СЕ ШТЕДИ!

01/11/2023

📣📣📣
ООУ „Васил Главинов“ Велес повторно се гордее со своите ученици и нивните достигнувања. Нашата Изабела Димкова беше дел од театарската група „Словото“ кои блеснаа со својот талент на меѓународен фестивал во Сардинија со претставата „Така било пишано“. Браво за нашите деца, браво за големите таленти! Продолжете да не правите горди! 🎭👏🎭👏🎭👏❤️

Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 16/10/2023

Активности по повод 16 Октомври- Светски ден на храната и борба против гладот.

Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 06/10/2023

По повод 1 октомври, Меѓународниот ден на старите лица, нашето училиште организираше еко – хуманитарна акција „Подај рака“. Од учениците и нивните родители беа собрани голем број на кондиторски производи и средства за хигиена коишто беа поделени од нашите ученици. Акцијата се одвиваше со соработка со Црвен крст – Велес.
„Подај рака“ – изнуди насмевска и пружи мала, но голема помош!

Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 06/10/2023

Одбележување на Детската недела и од страна на учениците од 1до 5 одд. во Подрачно училиште с.Раштани со наставничката Мариела Пановска.
👏👏👏❤️

Photos from ООУ „Васил Главинов“-Велес's post 05/10/2023

По повод 5ти Октомври, Светскиот ден на учителот, Здружението на одделенски наставници ЗОН учител, организираше ликовен конкурс на тема ,,Мојот учител - моја инспирација ".

Ученичката Дона Марковска од I-6 одд .со својот цртеж, освои прва награда.

Браво за малиот талент!
Мантори:
Емилија Несторова
Тања Зарева

Want your school to be the top-listed School/college in Veles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

ПРВАЧИЊА !!!Ве очекуваме да ни се придружите во нашето училиште!Со насмеани наставници, шарени училници, паметни табли, ...

Location

Category

Telephone

Address


Никола Карев бр. 2
Veles
1400

Opening Hours

Monday 07:00 - 19:00
Tuesday 07:00 - 19:00
Wednesday 07:00 - 19:00
Thursday 07:00 - 19:00
Friday 07:00 - 19:00
Other Education in Veles (show all)
Matrix - centar za stranski jazici i kompjuteri Matrix - centar za stranski jazici i kompjuteri
Шефки Сале бр. 1
Veles, 1400

МATRIX - School of foreign languages is your Passport to the World!

Veles Niz Minatoto Veles Niz Minatoto
Veles, 1400

Од Кал да си, од Велес да си! 1 4 0 0

Schools Challenge for Forensic Science Schools Challenge for Forensic Science
Veles, 1400

KA229 Exchange of Good Practices Participating organizations: Szkola Podstawowa nr 9 Kolobrzeg, Pola

SkillUp Academy SkillUp Academy
Костурска бр. 5
Veles

Програмирај ја својата иднина💻🌐 Академија за програмирање за деца и тинејџери

Центар за стимулација, раст и развој „Старс“ Центар за стимулација, раст и развој „Старс“
Goce Delchev Br. 22/7
Veles, 1400

Прв приватен центар во регионот. Индивидуални дефектолошки, логопедски и неурофидбек третмани.

Shf."LIRIA"-Jabollçishtë i Epërm Shf."LIRIA"-Jabollçishtë i Epërm
Jabollçishtë I Epërm
Veles, 1413

Оуд Лазар Лазаревски Велес Оуд Лазар Лазаревски Велес
Ulica D-r. Hristo Tatarchev Br. 3
Veles, 1400

English Club - Училиште за Странски Јазици English Club - Училиште за Странски Јазици
Ulica Sefki Sali 12
Veles

Научете течно да комуницирате и беспрекорно да го разб

Defektolog Marija- Veles Defektolog Marija- Veles
Veles, 1400

Special education and rehabilitation