Malac Genijalac Veles

Училиштето Малац Генијалац (Malac Genijalac) во својата наста?

Operating as usual

Photos from Malac Genijalac Veles's post 15/03/2024

🐰Забавно е одземањето ➖ со нашите зајчиња 🐇

Photos from Malac Genijalac Veles's post 19/02/2024

Нумикон програмата за најмалите🧑‍🦱👩‍🦱 со која се развиваат математичките способности кај деца од 3 до 5 години !
✍️🧠 👀 За кого е наменет Нумикон?
🟢Нумикон е наменет за сите деца на возраст од 3 до 5 години, кои сакаат на лесен и забавен начин да се запознаат со светот на броевите 1️⃣ 2️⃣ 3️⃣ 4️⃣ 5️⃣ 6️⃣ 8️⃣ 9️⃣🔟
🟢Часевите се одржуваат еднаш неделно, во времетраење од 90 минути
🟢Се работи во мали групи
🟢Индивидуален пристап со секое дете

Photos from Malac Genijalac Veles's post 31/01/2024

📣Внимание📣
🏆Шампион за прво полугодие, во ментална аритметика 🧮
🥇Јордан Галев
Јордан е 2ро одд, ова се неговите задачи, вежбајте и вие по дома ако сакате да го стасате 🎯

30/01/2024

Дали сте слушнале нешто за абакусот? 🧮

Доколку сакате вашето дете да научи како да користи абакус и да влезе во светот на „малите генијалци“ пријавете го вашето дете на демо час по ментална аритметика.

ВЕЛЕС ➡️ 076/376-937

🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

25/01/2024

Програмата Сезнајко опфаќа деца на возраст од 4 до 6 години. Овде се изучува:
➡️Математика (бројки-препознавање и пишување, собирање и одземање, парни и непарни броеви, предходници и следбеници);
➡️Македонски јазик (букви-препознавање и пишување, пишување на зборови, поими, читање);
➡️Општи познавања (сончев систем, континенти, држави, знамиња на држави…).
Оваа програма е идеална за припрема на деца за прво одделение. Олеснете му на вашето дете да се прилагоди на училишниот животен режим.
Февруарските уписи се во тек, пријавете се 📲076/376-937

ОНЛАЈН УПИС - MALAC GENIJALAC 23/01/2024

🌟Февруарските уписи во училиштето Малац Генијалац- Велес се во тек! 📚
👩‍🏫Ако сакате вашето дете да ги развие своите потенцијали во целост и да напредува во учењето, вистинското место за тоа е нашето училиштето. Направете го вистинскиот избор за своето дете и запишете го на некоја од следните програми:
👉 Нумикон (добри со математика) за деца од 3-5години;
👉 Малац сезнајко (математика, македонски јазик, светот околу нас) за деца од 4-6години;
👉Ментална аритметика (јап.метода за брзо пресметување) за деца од 5-12години;

За повеќе 💬 пишете во порака, барајте 📲076/376-937
🎯ВРЕМЕ Е, инвестирајте во вашето дете!

ОНЛАЈН УПИС - MALAC GENIJALAC Малац Генијалац е интернационален едукативен систем, наменет за здрав развој на детскиот мозок. Цели на Малац Генијалац се поттикнување и развивање на интелектуал...

18/01/2024
15/01/2024

Генијалци денес започнуваме со настава,секој во својот термин!

Photos from Malac Genijalac Veles's post 15/09/2023

И најмалите од Нумикон започнаа со бројот 1️⃣

04/09/2023

🟢За сите Родители и Деца кои се двоумат дали треба да се запишат на ментална аритметика ??? погледнете го видеото⬇️
Посебен апел за родителите и децата од 9 до 12 години , кои мислат дека се големи и дека оваа програма не е за нив 😀
🌎ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ🌍
Инфо ☎️: 076 376 937

Call now to connect with business.

29/08/2023

👧🧒🧠 Здравиот развој во раните години од животот е од големо значење за иднината на секое дете. Благодарение на него, детето успешно ќе ги реши предизвиците и проблемите со кои се среќава додека расте. Мозокот почнува да се развива од самото раѓање и продолжува до 14-тата година од животот 👫
Се развива со стекнување основни вештини, кои се надградуваат и стануваат се покомплексни.

💡 МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ е единственото училиште кое има револуционерни, сертифицирани програми за деца од 3-годишна возраст. Експертите (педагози, психолози, дефектолози, наставници и воспитувачи) имаат внимателно осмислено методи кои најдобро ги стимулираат когнитивните способности во однос на потребите и возраста на детето.

👉 Нумикон програма - за деца од 3 години
👉 Малац Сезнајко - за деца од 4 до 6 години
👉 Ментална аритметика - за деца од 5 до 14 години

Проверете зошто сме - УЧИЛИШТЕ БРОЈ 1 ИЗБОР НА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА❗️

******************
УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК❗
******************

Инфо ☎️: 076 376 937

Photos from Malac Genijalac Veles's post 24/06/2023

Секој час ни завршува со забава дружење и смеење, затоа не е тешко да одиш во Malac Genijalac Veles и кога си на летен распуст
😎🌞🌅

03/02/2023

Јапонскиот образовен систем е еден од најдобрите во светот.
Една од причините за тоа е што менталната аритметика се изучува како задолжителен предмет во училиштата. 🧮🇯🇵
Кај нас менталната аритметика не е задолжителен предмет но затоа ние сме тука да ги пренесеме сите позитивни врдности што ги нуди оваа благородна дисциплина. 🏆
Бидете чекор пред другите и овозможете му на вашето дете квалитетна настава според Хикари методот. 🧮
Зимските уписи се во тек!
☎️ 076 376 937
🌎ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ🌍

24/08/2022

✔️ Образованието значи повеќе од едноставно учење. 📚🧠👩‍🎓

✔️ Малац Генијалац, нашето училиште за МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА е наменето за здрав развој на детскиот мозок со користење на АБАКУС.🧮

✔️ Вистинскиот избор за секое дете!!🏆🥇

УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК ‼️

🏆💁‍♀️Програмата на Малац Генијалац според Хикари методот загарантирано го нуди најдоброто за секое дете.💁‍♂️

ВЕЛЕС ☎️ 076 376 937

❗️ УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК❗️

🌍ЗА ДЕЦА КОИ ГО МЕНУВААТ СВЕТОТ

Photos from Malac Genijalac Veles's post 30/06/2022

Што е Нумикон?
Нумикон е нумеричко дидактички систем, преку кој се развиваат математичките способности кај деца од 3 до 5 години. Во Велика Британија се применува во повеќе од 6000 училишта. Го создадоа стручњаци од универзитетот Оксфорд, а во 2015 година е прогласен за најдобар светски едукативно математички метод (ЕРА). Нумикон ги опфаќа броевите, основните математички операции и обрасци.

За кого е наменет Нумикон?
Нумикон е наменет за сите деца на возраст од 3 до 5 години, кои сакаат на лесен и забавен начин да се запознаат со светот на броевите.
Работилниците се одржуваат еднаш неделно, во времетраење од 90 минути.
Се работи во мали групи, со 6 до 8 ученици.
Индивидуален пристап со секое дете.

Кои математички елементи се усвојуваат со Нумикон?
Поим за броевите
Бројна права
Пресметување на памет
Правење шаблони
Математичко размислување
Основни математички операции
Поим за декадниот систем
Техника на брзо сметање
Геометриски трансформации

30/06/2022

Програмата Малац Генијалац (Malac Genijalac) ментална аритметика се состои од следниве фази:

А. Подготвителна фаза – ПОИМ И КОМПЛЕМЕНТИ НА БРОЕВИ ОД 1 ДО 100

Почетната фаза се применува за најмладите ученици. Целта на подготвителната фаза е најмладите ученици да се запознаат со поимот број и да ги научат законите кои важат за броевите од 1 дo 100 (комплементарност на броеви). Во овој период децата сè уште не користат абакус, туку се користи класична училишна сметалка која има 10 жици со по 10 топчиња.

B. УПОТРЕБА НА АБАКУС

Aбакус фазата подразбира почетни нивоа, на кои децата учат како да ја користат посебната сметалка – aбакус. Во оваа фаза, фокусот на учењето е на моторниот пристап и употребата на сетилни дразби (допир, визуелна перцепција и сетило за слух). Со едукацијата се активираат повеќе сетила, затоа што децата почнуваат да ги визуелизираат топчињата пред себе (визуелно), следејќи ги зборовите на предавачите (слушање) за да преземат конкретна активност и со поместувањето на топчињата (допир) да добијат точен одговор. Во текот на опишаната процедура се врши интензивен мозочен процес. Детските прстиња постојано се движат, ги допираат топчињата на абакусот, со што се интензивираат тактилните дразби кои делуваат во мозокот и значително го зголемуваат бројот на невронските врски (синапси). Операциите за сметање се изведуваат со пристите на двете раце, а тоа е многу важно, затоа што на тој начин се активираат двете (лева и десна) хемисфери на мозокот. Со тоа се зголемува менталниот и интелектуалниот капацитет на децата. Затоа со право може да се каже дека логичките операции што ги извршуваат децата на абакусот се вистинска мозочна гимнастика, нешто како чучнувања или склекови за мозок!

На повисоките нивоа, кога децата веќе добро се запознаени со абакусот, поминуваме на повисокото ниво.

C. МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА И ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА

Фазата ментална аритметика подразбира повисоки нивоа на кои децата учат да сметаат на памет, замислувајќи абакус. Имено, во оваа фаза се престанува со физичка употреба на абакус, така да децата сега го визуелизираат, а самите топчиња и операциите за сметање ги замислуваат ментално. При мисловното сметање, децата и понатаму ги поместуваат прстите како да им се во раце сметалките абакус. Ова е фаза во која децата ги совладале посебните „компјутерски вештини” (multi–tasking), oдносно кога научиле да ја вработат и употребуваат десната хемисфера на мозокот која е одговорна за фантазијата, фотографското помнење и креативноста.

Want your school to be the top-listed School/college in Veles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Hristo Tatarcev 2/1/2
Veles
1400VELES
Other Schools in Veles (show all)
ООУ „Блаже Конески“ - Велес ООУ „Блаже Конески“ - Велес
Љубљанска бр. 1
Veles, 1400

Инклузивно, интегрирано и конкурентно училиште насочено кон ученикот

Edukido Veles Edukido Veles
Шефки Сали 1A
Veles, 1400

EDUKIDO e уникатна едукативна програма за деца од 3 до 12 години , со LEGO® коцки

Приватни часови по германски,англиски и италијански јазик Приватни часови по германски,англиски и италијански јазик
Veles, 1400

Одржувам приватни часови по германски, англиски и итал

Dimitrije Cupovski - Veles Dimitrije Cupovski - Veles
Vasil Djorgov B. B
Veles

Matematika _elektrotehnika_on line Matematika _elektrotehnika_on line
Село кумарино
Veles, 1400

Скрипти по Математика за основци, средношколци и за ст?

ССОУ „Коле Неделковски" Велес ССОУ „Коле Неделковски" Велес
Veles

ССОУ Коле Неделковски Велес

SMART KIDS SMART KIDS
Blagoj Gjorev 61/2/1
Veles, 1400

Место за едукација и изучување на странски јазици за с?

Alphabet - Deutsch Alphabet - Deutsch
Nikola Orovcanec 13-1/2
Veles, 1400

Училиштето за германски јазик АЛФАБЕТ нуди беспрекорн