ООУ „Блаже Конески“ - Велес

ООУ „Блаже Конески“ - Велес

Инклузивно, интегрирано и конкурентно училиште насочено кон ученикот

28/11/2023

27-МА КЕРАМИЧКО ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

По повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, нашето училиште традиционално по 27-ми пат зема учество на керамичко ликовната работилница на тема „Екологија“ во организација на ОУРЦ „Маца Ѓеорѓиева Овчарова“ во просториите на Europe House - Велес под менторство на предметен наставник по ликовно образование.

20/11/2023

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО!

Денес на Светскиот ден на детето, нашите ученици ги потсетивме дека секој ден е нивен ден. Децата се наша надеж, радост и среќа. Со голема радост, многу насмевки и убави активности му дадовме значење на денот. Нека е честит Светскиот ден на детето!

Многу мудри мисли, со голема вистина се кажани за децата, детската природа, детската искреност и радост.
-„Душата се лекува кога сте меѓу децата”-Ф.М. Достоевски
-„Дајте му на детето насмевка тоа ќе ви ја даде душата” -Доситеј Обрадовиќ
-„Во децата се чисти и обновува реката на човештвото”-Иво Андриќ

Одговорни наставници: Орданка Петкоска и Величе Милошевска

17/11/2023

Ученикот Михаил Здравковски избран за нов Ученички правобранител во ООУ „Блаже Конески“ - Велес!

На изборите кои беа спроведени во училиштето учениците од VII до IX одделение имаа можност да го изберат новиот Ученички правобранител. Со големо мнозинство од вкупниот број на гласови, ученикот Михаил Здравковски од IX - 1 беше избран за нов Ученички правобранител, а додека пак ученикот Лука Андреев од IX - 2 е избран за негов заменик.

На избраните ученици им посакуваме успешно да ја извршуваат оваа функција и да бидат позитивен пример за сите ученици во нашето училиште

Photos from Jeton Shaqiri's post 16/11/2023

💫💫За толеранција децата се пример за нас возрасните.
16 Ноември Светски Ден на Толеранција.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 10/11/2023

Ви ги претставуваме кандидатите за ученички правобранител за учебната 2023/2024 година.

Во текот на следната недела ќе се одржат изборите за ученички правобранител во ООУ „Блаже Конески“ - Велес. Денеска сите пријавени кандидати имаа можност да се претстават пред сите ученици од VII до IX одделение. Тие накратко презентира своја програма и ги запознаа учениците со сите активности кои ги планираат да ги реализираат во иднина.

Голема гордост е да се има вакви ученици кои имаат извонредни идеи и силни амбиции за да ги подобрат сите аспекти во функционирањето на учениците во училиштето.

08/11/2023

На литературниот конкурс на тема „Штедам паметно, живеам подобро: Инвестирам во својата иднина“, распишан од Министерството за финансии и Народната банка по повод Светскиот ден на штедењето - 31 октомври, ученикот Виктор Димов од VIII – 1 одделение освои прво место, под менторство на наставничката Елизабета Циунова.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 03/11/2023

НОВИ ОСВОЕНИ НАГРАДИ ОД НАШИТЕ НАЈВРЕДНИ УЧЕНИЦИ!

Во месецот на штедење НЛБ Банка ги повика децата од училиштата ширум нашата земја да цртаат на тема „Штедиме и другаруваме’. Во конкуренција од 2 000 цртежи, наградени се 30, меѓу кои се најде и цртежот на нашето прваче Лара Џалева ученичка во I-3 одделение.

Честитки за големиот успех на нашата ученичката Лара Џалева и за нејзините наставнички Марија Петрова и Марија Страхилова.

03/11/2023

ПРВО МЕСТО НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ДЕТСКИ РАЦИНОВИ СРЕДБИ!

Ученикот Бојан Љутков од VII - 4 одделение го освои првото место на Литературниот конкурс на 56ти Детски Рацинови Средби! Во конкуренција од над 400 песни, жири комисијата ја додели првата награда на нашиот ученик.

Честитки за огромниот успех на ученикот Бојан Љутков и неговиот ментор, наставник Иванка Славковска.

02/11/2023

ОСВОЕНО УШТЕ ЕДНО ПРВО МЕСТО!

Учениците од II - 2 одделение под менторство на нивните наставнички Невенка Ѓошева и Снежана Арсова освоија ПРВО МЕСТО на 56ти Детски Рацинови средби за групна ликовно - литературна творба на тема „Да му го земеш јазикот на еден народ - тоа значи да му ја земеш душата“.

Исто така, учениците од IV - 1 одделение под менторство на наставниците Орданка Петкоска и Лидија Атанасовска добија Пофалница, а ученичката Анѓела Ѓорѓиевска од VII - одделение под менторство на наставничката Елена Димова Пантелиќ исто така доби Пофалница на ликовниот конкурс за ученици од VI до IX одделение.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 01/11/2023

ОКТОМВРИ - МЕСЕЦ НА ШТЕДЕЊЕТО!

Во текот на Неделата на штедењето, во пресрет на 31 Октомври - Светскиот ден на штедењето, учениците од IV - 4 одделение беа посетени од вработените на Шпаркасе Банка. На ова едукативно предавање од страна на стручните лица на банката, учениците ги добија одговорите на сите прашања поврзани со штедењето, но добија и значајни совети за важноста и придобивките од истото.

Голема благодарност до сите вработени во Шпаркасе Банка за соработката, посветеното време и прекрасните подароци за нашите ученици.

25/10/2023

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ХУМАНИТАРЕН БАЗАР!

Хуманитарниот базар под мотото „БК - Биди кул, прифати различности“ организиран од нашето училиште во склоп на проектот „Инклузија на деца со ПОП“ во соработка со ЗАТ „Отворете ги прозорците“ - Скопје потврди дека нашиот град Велес го заслужува приматот космополитски град отворен за прифаќање на различности, а граѓаните секогаш подготвени да ја покажат хуманоста на дело.

На нашите штандови беа изложени уметнички дела, рачни изработки, накит, книги за деца и енциклопедии, но и голем избор на здрава храна кои беа изработени од нашите ученици, родители и наставници и донации од поддржувачите на нашето училиште и овој настан.

Сите собрани средства од овој хуманитарен базар ќе бидат наменети за набавување на дидактички материјали за работа со ученици со ПОП.

Голема благодарност до пиљари „Кај Боге“ и „Розе”, оператор за храна „Стара ванила“, издавачките куќи Култура и Топер, Младински културен центар - Велес и младинскиот работник Ивана Јордева, Е-Карта либро принт шоп, Ива Ракиџиева - волонтер на младински центар и Роберт Андовски - професор од музичкото училиште „Стефан Гајдов“, како и до сите родители и наши ученици без кои нашата активност немаше да ја има оваа успешна реализација.

Open the Windows/Отворете ги прозорците

25/10/2023

Ние почнавме!

Повелете на нашиот хуманитарен базар!

24/10/2023

Ве очекуваме!

20/10/2023

ООУ „Блаже Конески“ - Велес Ве поканува да бидете дел од хуманитарниот базар под мотото „Биди кул, прифати различности“!

Оваа активност е дел од проектот „Инклузија на деца со ПОП“ во соработка со ЗАТ „Отворете ги прозорците“, поддржан од детската фондацијата „Песталоци“.

Собраните средства ќе бидат наменети за набавување на дидактички материјали за работа со ученици со ПОП.

Open the Windows/Отворете ги прозорците

17/10/2023

ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА СОБИРНА АКЦИЈА ВО ООУ„ БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ - ВЕЛЕС!

По повод 17 Октомври - Меѓунатоден ден за намалување на сиромаштијата, Еко одборот на нашето училиште организира хуманитарна акција за храна и средства за одржување на хигиената. Во соработка со Центарот за социјални грижи се доделија пакети со храна и средства за одржување на хигиената на социјално ранливи семејства од нашиот град. Со оваа наша активност се надеваме дека барем на момент ќе ја ублажиме лошата состојба на овие семејства и ќе ја поттикнеме нашата околина на овакви хуманитарни активности.

Собраните пакети се донација од родителите на учениците од нашето училиште.

Голема благодарност упатуваме до сите учесници кои несебично дадоа поддршка во реализирање на оваа хуманитарна акција!

10/10/2023

10.10.2023 - СВЕТСКИ ДЕН НА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ!

Менталното здравје вклучува емоционална, психолошка и социјална благосостојба. Менталното здравје влијае на тоа како размислуваме, што чуствуваме и како дејствуваме и е важно во секој период од животот.

Секоја личност заслужува оптимална ментално - здравствена грижа!

Да се грижиме за сопственото ментално здравје!

09/10/2023

Избрано е новото раководство на Ученичкиот парламент!

Во склоп на Детската недела се одржа конститутивна седница на Ученичкиот парламент на која се кандидираа ученици за избор на претседател на Ученичкиот парламент. Денес со тајно гласање учениците - претседатели го избраа новото раководство на Ученичкиот претседател за учебната 2023/2024 година. За претседател на Ученичкиот парламент е избрана Ангела Сиркареска од VII-1, за заменик претседател е избран Михаил Наунчев од IX-1, а за секретар е избрана Дарија Давчевска од IX-2 одделение.
На новото раководство и на сите членови на Ученичкиот парламент им посакуваме успех во нивната работа.

06/10/2023

ЛИТЕРАТУРНА И ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА!

Како завршна активност во склоп на програмата за Детската недела е и литературната и ликовната работилница на тема „Јас и светот околу мене“. Учениците од предметна настава земаа учество на оваа работилница и твореа на зададената тема.

06/10/2023

Ученичката Сара Недев од II - 2 одделение освои ГРАН ПРИ награда на ликовниот конкурс на тема „Мојот учител, моја инспирација“ распишан од здружението на одделенски наставници ЗОН УЧИТЕЛ.

Наставници/ментори: Невенка Ѓошева и Снежана Арсова.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 06/10/2023

НЕСЛАВНИ ФАКТИ!

Биди храбар,
крени рака,
пријави булинг!

05/10/2023

СВЕЧЕНА ЗАКЛЕТВА И ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА!

Со добро познатите зборови:

„Во овој момент
ветувам на сиот глас,
дека моите наставници
ќе ги почитувам јас.“

првачињата ја дадоа свечената заклетва и станаа дел од детската организација. Со оваа свечена манифестација подготвена од страна на учениците и наставниците од генерацијата на IV одделение уште еднаш им посакавме топло добредојде на сите ученици во прво одделение. Ги потсетивме кои се нивните права, но и обврски, а и покажавме како гласно да пееме, се забавуваме и другаруваме.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 05/10/2023

Светски ден на учителот – 5ти Октомври!

На овој значаен ден - Денот на учителот, нашите ученици делеа пораки на сите наставници во училиштето. Да се биде учител, наставник, професор, воспитувач е најблагородната, најубавата, но и најодговорната професија што подразбира огромна посветеност не само кон младата личност туку и кон оној на кој му се потребни знаења, вештини и мотивација. Учителите се водечка светлина за учениците. Тие им го покажуваат правилниот пат и им помагаат на учениците да откријат повеќе за себе. Да се биде учител, значи да се биде исправен пред големи предизвици, да се биде столб во градењето на една индивидуа и креатор на една млада личност со изградени морални вредности, доблест, почит, самодоверба, искреност и толеранција.
Нека ни е честит ДЕНОТ НА УЧИТЕЛОТ!

04/10/2023

Генерацијата на прво одделение го засади своето „дрво на генерацијата“ за учебната 2023/24 година!
Традиционално, секоја година, во склоп на програмата за одбележување на Детската недела, денес учениците од прво одделение го засадија дрвото на нивната генерацијата за кое треба да се грижат. Секое одделение за оваа активност изработи и книга со дрво на среќата, љубовта, другарството, знаењето и здравјето.
На овој начин се придонесува за развивање на еколошка свест и грижата за здрава животна средина започнувајќи од најмала возраст. Дрвото на генерацијата ќе ги потсетува најмалите генерации на нивното растење, а со прифаќање на поимот „наше дрво на генерацијата“, ќе се развива постојана грижа за раст на истото.

03/10/2023

СПОРТСКИ ИГРИ - ДЕТСКА НЕДЕЛА 2023/2024

Под мотото „Јас и светот околу мене“, започнаа активностите во склоп на програмата за одбележување на Детската недела. Денеска, 3.10.2023 година, во спортската сала на нашето училиште се одржаа традиционалните спортски игри. Во оваа активност беа учесници учениците од второ одделение, а најмалите, првачињата со силни аплаузи и навивање ги бодреа во текот на натпреварувањето.

Целта на овие спортски игри е да се развива свеста кај учениците за спортот и спортскиот дух, како и меѓусебна дружба и сплотеност помеѓу нив.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 03/10/2023

Среќно пензионирање му посакавме на наставникот по географија Михајло Нушев!
Колега кој беше со постојан оптимизам, ентузијазам и подготвеност да одговори на секоја задача. Доказ за посветеноста кон она што го работеше се генерациите кои излегуваат од училишните клупи и убавите зборови кои тие ги имаат за него. Помеѓу нив тој беше еден од омилените наставници. Со епитетите чесен и професионален, колегата го заокружи својот работен век.
Директорот Јованче Манасков и целиот колектив му посакаа многу убави желби и благодарност за придонесот на нашиот добар глас, и спокојни пензионерски денови поминати во здравје, среќа и мир заедно со најблиските.

29/09/2023

Детска недела 2023/2024!

Под мотото „Јас и светот околу мене“ и оваа година во нашето училиште ќе се организираат низа на активности со кои ќе се одбележи детската недела. Нашите ученици на оригинален начин ќе имаа прилика да ги воведат учениците од прво одделение во детската организација.

Ве покануваме да бидете и Вие дел од овие активности!

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 28/09/2023

Првиот наставник - ментор од нашето училиште, истакнатиот просветен работник Светлана Бобевска веќе неколку месеци ужива во пензионерските денови.
Во сите овие години во кои несебично се даваше на работата која ја работеше како нешто најдраго на светот, беше пример за колегите и учениците. До последниот работен ден со ентузијазам на почетник ги извршуваше сите нејзини работни задачи. Желбата и љубовта кон професијата за неа беа секогаш пред се. Како наставник - ментор беше пример за посветеност, исполнителност, трудољубивост, одговорност и човечност и колега кој целокупното искуство несебично го споделуваше со останатите. Таа беше голем мотиватор за сите и со безрезервна поддршка и помош пристапуваше кон сите наставници. Добитник е на многу награди, признанија и учесник на државни и меѓународни проекти за кои била и носител во нашето училиште. Предводник беше на повеќе образовни иницијативи за што потврда е и добиеното признание за ЕДУИНО АМБАСАДОР, како и признание за најдобар наставник во Општина Велес.
Како наставник ја градеше основата на секој ученик, несебично, со љубов и разбирање работеше со секој од нив и ги научи на се што тие денес се. Таа е наставник со кого учениците остануваат долго поврзани, дури и кога ќе заминат во повисоките одделенија, а и од училиштето. Омилена е меѓу децата за што доказ е и ова изненадување од учениците кои сега се во предметна настава, но се со преубави сеќавања од нејзе.
Директорот Јованче Манасков, со многу желби за здравје и среќа, посочи дека таа во училиштето била олицетворение на оптимизам и напорна работа, и и посака убави пензионерски денови и заслужено уживање во времето поминато со семејството и пријателите.
Животот не се оние денови кои поминале, туку оние кои ги паметиме. Кога една врата се затвора, друга се отвара. Нашата колешка Бобевска, има многу вредни нешта за паметење, кои не може да ги избрише ниту феноменот на староста. Убави се пензионерските денови исполнети со прекрасни спомени, кои ќе те потсетуваат на еден исполнет и успешен живот. Среќни пензионерски денови Светлана!

28/09/2023

РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА:
КАКО ДА ГО ПОДОБРАМ МОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ?

И во оваа учебна година продолжуваме со работилници кои се инспирирани од проблемите и предизвиците на учениците. По барање на учениците се реализираше оваа работилница со цел да се разговара за однесувањето на учениците, од што зависи нивното однесување и како да го подобрат истото. Низ одлична дискусија и позитивна атмосфера се испратија корисни пораки до учениците со цел подобрување на атмосферата за работа.

26/09/2023

КОМПЛЕТИРАНИ СИТЕ УЧИЛНИЦИ ВО ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА СО СМАРТ ТАБЛИ!

Заврши комплетирањето на сите училници во одделенска настава со поставување на смарт табли. Со вкупно 21 смарт табла, сите ученици од I до V одделение имаат можност да ги користат бенифитите на овие интерактивни табли.

Со сето ова, училиштето во изминативе три години успеа да ги опреми сите училници и да биде во чекор со промените кои не опкружуваат. Крајната цел на ова залагање е подеднакви услови за секој ученик во нашето училиште, а и реализирањето на наставните содржини според новата концепција за основно образование.

18/09/2023

ПРОДОЛЖУВА СОРАБОТКАТА СО ЗГ АКЦИЈАШИ - ВЕЛЕС!

Учениците од нашето училиште беа поканети да присуствуваат на активности на ЗГ Акцијаши - Велес. Изминатиот викенд, на 16.9.2023 година, во Општина Штип учениците имаа прилика да се запознаат подетално со нивното работење и активности, а воедно и да посетат некои локални знаменитости и музеи.

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 15/09/2023

Бидете и Вие позитивен пример за своето дете!

#БидиПозитивенПример

12/09/2023

Човекот кој се грижеше за хигиената од почетоците на работењето на училиштето, замина во пензија! Среќни пензионерски денови му посака директорот Јованче Манасков, поминати во многу здравје, среќа и убави моменти. Работник кој беше пример за сите помлади генерации, вредно се грижеше за нашата спортска сала и одржуваше контакти и соработка со многу клубови кои ја користеа истата. Честитки за пензионирање му упатија и сите вработени како и лицата од техничкиот персонал со кои беше во секојдневна соработка и дружба.

08/09/2023

Таму негде во небреговските сокаци, среде спокојна тишина, стои мал универзум соѕидан од камен и дрво кој гласно раскажува приказна за Конески. Таму има нешто исконско што создава трепет во душата и Ве удира силно како укор, опомена и бол за името на Блаже Конески и синонимот за нашиот,
македонскиот простум. Еве, таму и ние со чувство како да сме пречекани со ширум отворени раце, како да сака да не прегрне и да не соедини со себе, откриваме виделина, ја славиме мислата и создаваме убавина од збор во желба и стремеж да се продолжи патот на големиот Конески.

Културно - едукативниот центар „Небрегово“ додели награди на наши ученици, нивните ментори и награда „Зборот на Конески“ на директорот Јованче Манасков за најмасовно учество на нашето училиште, кое гордо го носи името на големиот Блаже Конески, за зачувување и продолжување на неговиот лик и дело.

Наградени ученици:

Дарио Кадиев III 3 одделение – ментори: Славица Трајковска и Славица Петрова;

Татјана Костојчиноска VIII 4 одделение – ментор: Саше Андреевски;

Јаков Ѓоргоски IX 4 одделение – ментор: Костадинка Атанасова.

08/09/2023

Честит 8 - ми Септември!
Ден на независноста!

04/09/2023

После долги години работен стаж, поминати во нашето училиште, проф. по одделенска настава Јована Дебарлиева и проф. по руски јазик Снежана Иванова заминаа во пензија и го завршија својот работен век. Со својот професионализам и посветеност на работата, дадоа голем придонес во градењето на добриот глас на училиштето. Генерациите кои поминаа низ нивните раце се доказ за нивната стручност и темелност во работата. Со желби за мирни и спокојни пензионерски денови, директорот Јованче Манасков, им посака многу здравје и длабока старост.

01/09/2023

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА !

Во животот на еден човек постојат неколку важни пресвртници - денот која ќе дојдеш на овој свет, кога ќе станеш родител, кога ќе се вработиш, денот кога ќе заминеш во пензија.

А во животот на едно дете тој ден е 1ви септември - денот кога станува ученик.

Основното училиште Блаже Конески по четириесет и прв пат ја отвори училишната врата за своите првачиња. Наставниците кои денес ве пречекаа се тука:

- за да ви ја доловат убавината на македонскиот збор и странските јазици,
- за значењето на броевите во развојот на науката, медицината и економијата,
- за да ве вивнат во височините и нурнат во длабочините на природата,
- за да ве научат да ги почитувате општествените норми и правила, да помагате на послабите од себе, бездомните животни, старите лица, да дарувате емпатија и љубов.

Нашето училиште Ви нуди услови:

- да спортувате, играте и пеете,
- да го нацртате најубавото небо,
- да другарувате, да се смеете и радувате на секој нов училиштен ден.

На овој свечен ден упатуваме порака:

Среќно наставници!
Среќно родители!
Среќно првачиња!

Ние сме вашиот пат до ѕвездите!

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 30/08/2023

ЧИСТО УЧИЛИШТЕ, МОЕ ОМИЛЕНО МЕСТО ЗА УЧЕЊЕ!

На ден 30.08.2023 год. се одржа големата акција за чистење на училишниот двор заедно со ЗГ „Акцијаши“ – Велес, со кое потпишавме меморандум за долгогодишна успешна соработка. Во акцијата беа вклучени сите вработени, а доброволно се вклучија и некои родители и ученици. Голема благодарност и до вработените во компанијата „Маркарт Македонија“ и ЈКП „Дервен“ кои земаа учество и дадоа поддршка на целиот процес. Со ова покажуваме дека заедно се грижиме за чиста животна средина, чисто училиште и среќни и насмеани ученици. Се надеваме дека со оваа акција ќе испратиме порака како треба да се однесуваме кон животната средина и ќе дадеме поттик и останатите граѓани, бизнис секторот и институции да преземат конкретни акции со кои ќе одржуваме чиста и здрава околина. Со нашиот мал придонес сакаме да поттикнеме големи промени. 😊🌳🍀

Photos from ООУ „Блаже Конески“ - Велес's post 30/08/2023

Драги наши ученици,

Ви споделуваме кратки информации за почетокот на новата учебна година.

За подетални информации следете ја веб страната на нашето училиште.

На сите ученици им посакуваме успешен почеток на новата учебна година, раѓање на нови пријателства, меѓусебно
прифаќање, разбирање и почитување!!!

www.blazekoneskiveles.com

24/08/2023

Драги родители, соработници и поддржувачи на нашето училиште, да им покажаме и докажеме на нашите ученици, Вашите деца дека заедно се грижиме за чиста животна средина, за чисто училиште, за среќни ученици, затоа што само безгрижни деца можат да се концентрираат и постигнуваат лични и училишни резултати.
Бидете и Вие дел од големата акција за чистење на нашето училиште која ќе се одржи на 30.08.2023 година (среда) од 09:00 часот во училишниот двор на нашето училиште.

Акцијата ќе биде поддржана од ЗГ „АКЦИЈАШИ“ - Велес

17/08/2023

По 42 години работен стаж, нашата Пандорка Игевска, вработена во училиштето од првиот ден на неговото основање заслужено замина во пензија!
Посветена, истрајна, лојална, професионална до последен ден и со особен придонес во работата на училиштето, таа несомнено ќе остане запаметена во институционалната меморија на ООУ„Блаже Конески“-Велес.
Среќно заминување во пензија на нашата колешка Пандорка Игевска, како и убави пензионерски денови, исполнети пред се со здравје, среќа и љубов и посакавме сите колеги заедно со директорот Јованче Манасков. Биди секогаш позитивна и насмеана како со своите најблиски така и со пријателите и сите оние кои ти значат нешто во животот. Имај длабока старост и уживај во животот.
Благодарност за целокупниот придонес кој во својот работен век го има вградено во ООУ„Блаже Конески“- Велес.

Want your school to be the top-listed School/college in Veles?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

27-МА КЕРАМИЧКО ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦАПо повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, нашето училиште традиционално по...
ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО!Денес на Светскиот ден на детето, нашите  ученици ги потсетивме дека секој ден е...
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ХУМАНИТАРЕН БАЗАР!Хуманитарниот базар под мотото „БК - Биди кул, прифати различности“ организиран од ...
ООУ „Блаже Конески“ - Велес Ве поканува да бидете дел од хуманитарниот базар под мотото „Биди кул, прифати различности“!...
ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА СОБИРНА АКЦИЈА ВО ООУ„ БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ - ВЕЛЕС!По повод 17 Октомври - Меѓунатоден ден за намалување на...
ЛИТЕРАТУРНА И ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА!Како завршна активност во склоп на програмата за Детската недела е и литературната и л...
СВЕЧЕНА ЗАКЛЕТВА И ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА!Со добро познатите зборови:„Во овој мом...
Генерацијата на прво одделение го засади своето „дрво на генерацијата“ за учебната 2023/24 година!Традиционално, секоја ...
СПОРТСКИ ИГРИ - ДЕТСКА НЕДЕЛА 2023/2024Под мотото „Јас и светот околу мене“, започнаа активностите во склоп на програмат...
Детска недела 2023/2024
РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА: КАКО ДА ГО ПОДОБРАМ МОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ?И во оваа учебна година продолжуваме со работилници кои се инс...
ДОБРЕДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА ! Во животот на еден човек постојат неколку важни пресвртници - денот која ќе дојдеш на овој свет...

Location

Category

Telephone

Address

Љубљанска бр. 1
Veles
1400
Other Schools in Veles (show all)
Malac Genijalac Veles Malac Genijalac Veles
Hristo Tatarcev 2/1/2
Veles, 1400VELES

Училиштето Малац Генијалац (Malac Genijalac) во својата наста?

Приватни часови по германски,англиски и италијански јазик Приватни часови по германски,англиски и италијански јазик
Veles, 1400

Одржувам приватни часови по германски, англиски и итал

Dimitrije Cupovski - Veles Dimitrije Cupovski - Veles
Vasil Djorgov B. B
Veles

Matematika _elektrotehnika_on line Matematika _elektrotehnika_on line
Село кумарино
Veles, 1400

Скрипти по Математика за основци, средношколци и за ст?

ССОУ „Коле Неделковски" Велес ССОУ „Коле Неделковски" Велес
Veles

ССОУ Коле Неделковски Велес

SMART KIDS SMART KIDS
Blagoj Gjorev 61/2/1
Veles, 1400

Место за едукација и изучување на странски јазици за с?

Alphabet - Deutsch Alphabet - Deutsch
Nikola Orovcanec 13-1/2
Veles, 1400

Училиштето за германски јазик АЛФАБЕТ нуди беспрекорн