Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"

Место каде учењето јазик претставува задоволство.

Центарот за јазично образование ДЕЛТА ЗИТА МИ е основан во 2013 година. Опремен по современи стандарди овој центар ви нуди иновативно и квалитетно изучување на странски јазици. Предавачите се професионалци со едукативно искуство стекнато во странство и во државава спремни своето знаење да го пренесат на своите ученици на уникатен и ефективен начин.
Ова е училиште каде што на прво место се ученици

Operating as usual

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 13/04/2024

Кога учењето е забавно, напредокот е неизбежен.
Нашите сонца ☀️
WattsEnglish WattsEnglish Macedonia Steve and Maggie

Photos from Тениски Клуб Астибо's post 03/04/2024

Драги родители и дечиња,
Покрај учењето англиски, спортувајте и рекреирајте се! 🎾🌸

01/04/2024

🐣🐤Happy Easter!🌷🌼The first word you see is a Steve and Maggie episode you must watch this Easter!😂Which one is yours? Play and comment!🍫🐇🥕

18/03/2024

Зошто не преведуваме за да комуницираме на целниот јазик?
Во нашите видео приказни со Стив и Меги имаме четири или пет целни зборови и имаме многу пасивен јазик (во контекст) што децата го разбираат, но можеби не е дел од нивното активно говорење.
Доколку преведуваме збор по збор тогаш тие би пропуштиле толку многу од содржината на целниот јазик, како на пример: чувството, акцентот, ритамот, интонацијата итн.
Сето ова е вклучено во видео приказните и видео песните на Стив и Меги кои не само што се едукативни и содржајни, туку и многу забавни!
Со љубов,
ДЗМ тим ❤️
WattsEnglish WattsEnglish Macedonia Steve and Maggie

23/01/2024

Are you looking for the right🤩interactive materials and method to teach English🤩to children from 3 to 11 years old?🤔Motivate your students and immerse them in the action-packed world of Wow! with English teacher Steve and his friends Maggie and Bob.🤩The complete Wow! method, funny video stories and songs, didactic communicative games, fun drills!👍
Contact us!

22/01/2024

Драги наши ученици,
Со нетрпение ве очекуваме да го започнеме второто полугодие полни со елан за учење :). ❤️
Драги родители, се надеваме дека одморивте и дека сте спремни да продолжиме понатаму. 🌸
За децата кои сеуште не се наши ученици, ве покануваме на пробен час откако претходно ќе не побарате на 078/292-520. 👍
За нови уписи може да ја пополните следнава апликација ⬇️

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyVrxPqmCo577CB94ar6SyXnMuJIJPVylglEvVGWzv47mROg/viewform

Со љубов,
ДЗМ тим 💚

20/11/2023

Creative time ✂️🧩

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 14/11/2023

Група Wow! Bronze 🧡
Прилагоден на возраста, овој курс по англиски јазик нуди богата содржина претставена на интересен и забавен начин за да го задржи вниманието на децата, а истовремено и да им ја поттикне желбата за учење. Учебникот нуди можност за забавни домашни работи, поврзување, дополнување, заокружување, заедно со гледање на видео клипови.
Наменет за деца од 8 до 9 годишна возраст.

WattsEnglish Macedonia
WattsEnglish
Steve and Maggie

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 09/11/2023

💛Група Wow! Yellow 💛

Секој ученик добива своја работна тетратка во боја со активности кои се поврзани со видео приказните и видео песните и во која разнобојните активности се поврзани со новиот вокабулар, на начин кој е едноставен и разигран, но секогаш во контекст.

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 01/11/2023

♥️Група Wow! Red♥️

Wow! материјалите им овозможуваат на децата да го совладаат англискиот јазик со изненадувачка леснотија.
Со помош на нашите прекрасни наставнички и со помошта на Стив кој е присутен во секоја видео приказна и песна, ги мотивираме дечињата да комуницираат на сосема природен начин.
Тоа е како да имате наставник по англиски и дома, виртуелен пријател за вашите деца.
www.wowenglish.com
www.mywowenglish.com
📞 078/29 25 20 и 032/614 400

09/10/2023
04/09/2023
22/08/2023

❤️❗️УПИСИ❗️❤️
Драги родители и ученици,

Уписите за Wow! курсевите по англиски јазик и Μιλάμε ελληνικά - курс по грчки јазик, за учебната 2023/24 година, ги прогласуваме за започнати.

Доколку сакате да се запишете и да добиете повеќе информации за курсевите, треба само да ја пополните/посетите следнава апликација👇
https://docs.google.com/forms/d/1jIbhq4oi9DV8B7gMCVpqK9OBuvEwPNUmRQM_gl1MLU8/edit

ВАЖНО:
❗️ Ве молиме, доколку не сте сигурни за упис, да не ја пополнувате апликацијата за да не задржувате место.
❗️ Со настава ќе започнеме на 11.9.23. Hurray! 🙂
Известувањето ќе ви биде пратено на вибер/смс на бројот што ќе го оставите на апликацијата.

Со љубов,
Ваш ДЗМ тим 💗💓
Тел. 078 292 520 (viber)

Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi" Место каде учењето јазик претставува задоволство.

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 31/07/2023

Ice Cream in a bag! Yummy! 🍦🍨

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 23/07/2023

Првиот термин од летната програма ,,Wow! Лето 2023” е при крај. Жештините ништо не ни можеа, ние преубаво си поминавме. 😁
Вториот термин ќе започне на 25.7.23. За пријавување кликнете на следниов линк ⤵️

https://docs.google.com/forms/d/14wA7Qk48esSjtdkTK0_BGOsk8Crg3NxYRdvNtUvpfps/edit

Со љубов,
Ваш ДЗМ тим ❤️

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 10/07/2023

Прв ден од летната програма Wow! Лето 2023. 🌸

Апликација за упис во летната програма - „Wow! Лето 2023“, за деца од 5 до 10 годишна возраст (од 10.7.2023). 09/07/2023

❗️Известување ❗️
Почитувани родители,
Бројот на деца за учество на првиот термин во летната програма Wow! Лето 2023 е пополнет. Доколку би сакале да се пријавите за вториот термин, повелете: https://docs.google.com/forms/d/14wA7Qk48esSjtdkTK0_BGOsk8Crg3NxYRdvNtUvpfps/edit

Со љубов,
ДЗМ тим 🌸

Апликација за упис во летната програма - „Wow! Лето 2023“, за деца од 5 до 10 годишна возраст (од 10.7.2023). Организирано од Центар за јазично образование Делта-Зита-Ми, Адреса: Кеј Маршал Тито бр.22, Штип, Тел.: 078/292-520, 032/614-400. FB: DeltaZitaMi, Лице за контакт: Дијана Колева (078/292-520). В....

06/07/2023

Мојот тим ❤️🫶🏻

05/07/2023

SAVE THE DATE! :) ❤️
ЧЕТВРТАТА ПО РЕД ЛЕТНА ПРОГРАМА ВО ПРИРОДА „Wow! Лето 2023“ е спремна да се реализира. Почнуваме на 10.7.2023. Потребно е само да кликнете на линкот во продолжение (таму ги имате сите потребни информации) и да го пополните формуларот за упис. За дополнителни прашања, слободно пишете ни. https://docs.google.com/forms/d/14wA7Qk48esSjtdkTK0_BGOsk8Crg3NxYRdvNtUvpfps/edit

Со многу љубов,
Ваш ДЗМ тим

Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi" Место каде учењето јазик претставува задоволство.

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 02/07/2023

☀️Заслужен одмор за децата кои цела учебна година посетуваат курс по грчки јазик во Делта-Зита-Ми.
Продолжуваме со курсот во септември, како и во четвртата по ред летна програма ,,Wow! Лето 2023” (https://docs.google.com/forms/d/14wA7Qk48esSjtdkTK0_BGOsk8Crg3NxYRdvNtUvpfps/edit), а ние сега продолжуваме со забавата и одморот. 🌸
Со љубов,
Ваш ДЗМ тим 🫶🏻

Photos from Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"'s post 30/06/2023

❤️Доделување на сертификати❤️
Некои настани, случки или луѓе имаат посебно место во вашето срце. Така е и со овие прекрасни девојки (teachers), составен дел од ДЗМ како и нашите паметни ученици и сите овие минати години што имаат посебно место во моето срце Dijana Nikolova
Завршено уште едно поглавје од ДЗМ книгата на знаења! ☺️
Имајте прекрасни лето и се гледаме!
Голема благодарност и до родителите кои веруваат во нас!
Со љубов,
Ваш ДЗМ тим ❤️

09/06/2023

Спремни заслужените сертификати за сите наши ценети ученици! ❤️📜
Со љубов,
Ваш ДЗМ тим

WattsEnglish Macedonia
WattsEnglish

Want your school to be the top-listed School/college in Stip?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Show what you know… Group “Wow Orange” 2024 #wattsenglishmacedonia #steveandmaggie #wowenglish
Circle time е активност што ја применуваме на почетокот од часот за да ги подготвиме децата за учење. Оваа активност им ...
#wowenglishmacedonia#wowenglish#steve&maggie#learnenglish  Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta...
За децата и родителите кои сеуште немаат влезено во нашето волшебно катче ❤️ повелете и ѕирнете ☺️.   #wowenglish #engli...
Зошто не преведуваме за да комуницираме на целниот јазик? Во нашите видео приказни со Стив и Меги имаме четири или пет ц...
Летна програма 2022
‼️ Драги родители и ученици, Уписите за Wow! курсевите по англиски јазик ги прогласуваме за започнати. Доколку сакате да...

Location

Category

Telephone

Address


Кеј Маршал Тито бр. 22/7
Stip
2000

Opening Hours

Monday 10:00 - 18:00
Tuesday 10:00 - 18:00
Wednesday 10:00 - 18:00
Thursday 10:00 - 18:00
Friday 10:00 - 18:00
Other Education in Stip (show all)
Dora's Biology Dora's Biology
Партизанска 12
Stip, 2000

DORA'S BIOLOGY e prva Bioloska skola vo Stip koja ke ja proucuva biologijata kako nauka od najrana v

Malac Genijalac Stip Malac Genijalac Stip
Kuzman Josifov 2
Stip, 2000

Училиштето за Ментална аритметика Малац Генијалац (Malac Genijalac) во својата настава применува оригинална ХИКАРИ光програма за ментална аритмет

Meerkat Education Meerkat Education
Borko Levata 1
Stip, 2000

Добредојдовте во Meerkat Education, место каде креативноста оживува! 💻 🎓

Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип
Stip

„Заштита од дискриминација на локално ниво“

kvizovi za site znaminja kvizovi za site znaminja
Gorcepetrov 8/5
Stip

Едукативен Центар Читкушеви Едукативен Центар Читкушеви
Stip, 2000

Едукативен центар Читкушеви нуди едукација на основци, средношколци и студенти, како и возрасни

FIRST LEGO League N.Macedonia FIRST LEGO League N.Macedonia
Stip, 2000

FIRST® LEGO® лига (FLL) е меѓународна, мултидисциплинарни образовни истражувања -програма да се мотивираат младите да истражуваат.

Seminarski Diplomski Seminarski Diplomski
Seminarski
Stip

Едукативен центар за математика Нумерус Едукативен центар за математика Нумерус
Boris Krajger Br. 14/15
Stip, 2000

Едукативен центар за математика НУМЕРУС Ви нуди групн?

Педагогија Евритмија Педагогија Евритмија
„ Крсте Мисирков бб“
Stip, 2000

„Сите сме на истото дрво. Сите науки, религии, уметности, култури. Ние сме гранки на едно исто дрво, и тоа е сè од човекот“ (Ајнштајн).

Seminarski Diplomski Seminarski Diplomski
Stip

IZRABOTKA NA SEMINARSKI I DIPLOMSKI OD OBLASTA NA MEDICINATA!