Break The Floor

Break The Floor

Dance School
(jazzfunk, hiphop, dancehall, reggaeton, vogue, contemporary, house)

Dance School Break The Floor, founded 2007 in Stip, Macedonia by Eva Pejova, owner, instructor and choreographer, works with kids and youth aged 4 to 18. The school is recognizable by its creative approach to different dance styles, paying close attention to mastering the basics. Break The Floor produces dance events, works on projects and organizes workshops to engage the youth in its community;

Operating as usual

23/11/2023

Уписите за ДЕКЕМВРИ се во тек👌
🤸🏻‍♀️За прв пат во Штип, комбинирана програма за превенција и корекција на ‘рбетните искривувања кај дечињата.
💥Дојдете, пробајте и ќе видите како на забавен начин ние ги охрабруваме и интригираме децата да сакаат да ги прават корективните вежби на час, па и дома.
👩🏻‍🤝‍👨🏼Програмата е за девојчиња и момчиња (3 до 14 години)
📞078 317 373 или пиши ни во ДМ / инбокс

Photos from Break The Floor's post 09/11/2023

👉🏻Поради седечкиот начин живот и недостигот на движење кај некои деца проблемот со рамните стапала може да доведе до нерамнотежа на другите делови од телото.
📌Затоа на овој деформитет треба да му се посвети време и внимание преку редовно изведување на соодветни корективни вежби кои ги таргетираат мускулите и лигаментите на стапалата, скочниот зглоб и нозете.
🆕Токму поради ова нашата нова програма од сега ќе вклучува вежби за превенција и корекција на рамните стапала кај децата.
🤸🏻‍♀️Ако сакате на забавен начин да го мотивираме вашето дете да ги прави сите корективни вежби како на час, така и дома, можете слободно да не исконтактирате во ДМ/инбокс или на 📞078 317 373 за упис, термини и повеќе информации.
📌Работиме во мали групи, поединечно се посветува внимание на секое дете.

Никој како тебе | Давид Миладинов | Макфест 2023 06/11/2023

👉Кореографијата на ✨️Никој како тебе✨️ на Давид Миладинов за Макфест 2023👈 која од технички причини во 5 до 20:30 (не коментирам повеќе) не можеше да се изведе на самиот фестивал, а која еве јас сепак сакам да си ја споделам со вас.


Иако имавме многу малку време, многу забавно ни беше на пробите во клубот, а ова е крајниот резултат.
🩷се надевам дека ќе уживате🩷

Никој како тебе | Давид Миладинов | Макфест 2023 Кореографија и пропратни танчери: Брејк Д ФлорDon't forget to Like and Subscribe» Follow on Instagram: https://instagram.com/breakthefloorstip» Follow on Fac...

Photos from Break The Floor's post 24/10/2023

Давид Миладинов „Никој како тебе“ 🎶 Макфест Финале 2023🎼 Break The Floor 📞078317373
📸 Михаил Бутнејски

Photos from Break The Floor's post 20/10/2023

Давид Миладинов - „Никој како тебе“ 🎶
Макфест Финале 2023🎼
Гледајте не Сабота во 20:30 ч.

17/10/2023

🤸🏻‍♀️За прв пат во Штип, комбинирана програма за превенција и корекција на ‘рбетните искривувања кај дечињата.
💥Дојдете, пробајте и ќе видите како на забавен начин ние ги охрабруваме и интригираме децата да сакаат да ги прават корективните вежби на час, па и дома.
👩🏻‍🤝‍👨🏼Програмата е за девојчиња и момчиња (4 до 14 години)
📞078 317 373 или пиши ни во ДМ / инбокс

Photos from Break The Floor's post 11/10/2023

👀Кога набљудуваме од страна дете што има лордоза ќе забележиме голем стомак испакнат напред, дури и кај изразито слаби деца.
📌Иако лордозата не се смета за озбилен деформтитет кај децата, зголемената лордозна закривеност е “слаба точка” за појава за дегенеративни заболувања кога ќе пораснат❗️
🤸🏻‍♀️За прв пат, нашите тренинзи за танц вклучуваат рехабилитациски вежби за корекција на лордозата и другите ‘рбетни искривувања.
💥Дојдете, пробајте и ќе видите како на забавен начин ние ги охрабруваме децата да ги прават корективните вежби.
👩🏻‍🤝‍👨🏼Програмата е за девојчиња и момчиња (4 до 14 години)
📞078 317 373 или пиши ни во инбокс

Photos from Break The Floor's post 10/10/2023

📌Кифозата е зголемено искривување на горниот дел од ‘рбетот, кое на око се приметува како грбка
👉🏻Ако е постурална, односно настаната од подгрбавено држење на телото, неправилна седечка положба, долготрајно седење и имобилизација, што често е случај со денешните деца, успешно може да се третира со вежби за зајакнување на мускулатурата покрај кичмата и таргетирани истегања и тоа во период од 6 месеци❗️
🤸🏻‍♀️Затоа корективните вежби се најважниот фактор за корекција на кифозата и другите ‘рбетни искривувања како лордоза и сколиоза.
📌Придружете ни се, и ние на забавен начин ќе го охрабриме вашето дете да ги практикува овие вежби како на час така и дома.
👥Работиме во мали групи, со цел да обрнеме внимание на секое дете поединечно, да ги изведува корективните вежби правилно.
👩🏻‍🤝‍👨🏼Програмата е за девојчиња и момчиња (4 до 14 години)
📞078 317 373 или пиши ни во инбокс

Photos from Break The Floor's post 09/10/2023

👉🏻Неправилното седење во училиште, во несоодветни клупи, тешките чанти, долгото време поминато пред екраните, а без физички активности, во голем дел доведува до искривувања на ‘рбетниот столб кај децата.
🎈Децата во принцип не сакаат да ги прават рехабилитациските вежби, но затоа ние сме овде да му помогнеме на вашето дете на забавен начин редовно да ги практикува,па дури и дома!
📌Нашата програма за танц веќе редовно вклучува корективни вежби за сколиоза, кифоза и лордоза кои ќе бидат составен дел од секој тренинг.
👩🏻‍🤝‍👨🏼Програмата е за девојчиња и момчиња (4 до 14 години)
📌Цена: 1000 ден. месец со 50% попуст за второ дете (братче или сестричка)
Пријавувањата се во тек❗️

Photos from Break The Floor's post 06/10/2023

Почуствувајте ја атмосферата од претходните Macedonia Open натпревари🏆
💥Со нетрпение го очекуваме следниот Macedonia Open❗️
Се гледаме таму🏅

Photos from Break The Floor's post 05/10/2023

Да се потсетиме на претходните Skopje Open натпревари💫
Во меѓувреме ние се подготвуваме за Skopje Open 2023💃🏻
Се гледаме‼️

Photos from Break The Floor's post 04/10/2023

👉🏻Денес се почести се проблемите со искривувања на ‘рбетот кај децата кои покрај вродени можат да настанат од неправилно седење или држење на телото во нездрава позиција.
‼ Дали барате забавен начин да му помогнете на вашето дете да сака да ги прави вежбите за сколиоза❓
🤸🏻‍♀️Нашата програма од сега вклучува корективни вежби за сколиоза кои ќе бидат составен дел од секој тренинг.
📌Пријавете се уписите се во тек
👩🏻‍🤝‍👨🏼За девојчиња и момчиња
📞078 317 373 или пиши ни во инбокс

01/09/2023

Сезона 2023/2024 🌸УПИСИ за Деца Штип🌸
🌸Танц за најмалите и најстимпатичните
🌸БЕЈБИ ГРУПА (возраст 3-5 годинки)
👉🏻Двапати неделно
💸 800 ден. месец и 50% попуст за братче/сестричка
Кога? среда, 6 септември, 19:30 ч.
Каде? Пиринска кај новата зграда.
🌸Пријавувањето е во тек
🌸Местата се ограничени
👉🏻За девојчиња и момчиња
📞078 317 373 или пиши ни во инбокс

Break The Floor Dance School
(jazzfunk, hiphop, dancehall, reggaeton, vogue, contemporary, house)

Want your school to be the top-listed School/college in Stip?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Address


Karl Marks 12
Stip
2000
Other Stip schools & colleges (show all)
Dora's Biology Dora's Biology
Партизанска 12
Stip, 2000

DORA'S BIOLOGY e prva Bioloska skola vo Stip koja ke ja proucuva biologijata kako nauka od najrana v

Istip Hamidiye Medresesi Istip Hamidiye Medresesi
Straso Pincur
Stip

MEDRESEMIZDE YOL PARALARI,3 OYUN YEMEK,YATAKANE,KUTUPHANE VE BILGISAYAR ODASI,VE KITAPLAR BEDAVADIR

Malac Genijalac Stip Malac Genijalac Stip
Kuzman Josifov 2
Stip, 2000

Училиштето за Ментална аритметика Малац Генијалац (Malac

DSD - Sprachzentrum / Јазичен центар "DSD" DSD - Sprachzentrum / Јазичен центар "DSD"
Џемал Бједиќ бр. 19/2
Stip, 2000

Специјализиран центар за современа настава по германс

Elderly Care Givers Elderly Care Givers
Partizanska
Stip, 2000

Erasmus + project Group mobility of adult learners KA122-ADU-1BD8627D

IQ UP - Shtip IQ UP - Shtip
Ulica General Mihajlo Apostolski Br. 3
Stip, 2000

Со IQ Up! ги воведуваме децата во магичниот свет на наука

Факултет за Информатика - УГД-Штип Факултет за Информатика - УГД-Штип
Крсте Мисирков бр. 10
Stip, 2000

Факултет за информатика - УГД, препознај ја својата иднина

Sas5s5a5cscs Sas5s5a5cscs
Stip, 2000

Електротехнички Факултет- Штип Електротехнички Факултет- Штип
Goce Delcev 98
Stip, 2000

ЕТФ е високо образовна установа, која нуди две студиски програми на прв и четири на втор циклус

Edukativen centar Smart and happy kids Edukativen centar Smart and happy kids
Иво Лола Рибар 34
Stip

Целодневен престој за деца од 5 до 11 години

Masinski fakultet - Stip / Faculty of Mechanical Engineering - Stip Masinski fakultet - Stip / Faculty of Mechanical Engineering - Stip
Bulevar Goce Delchev
Stip

Машински факултет - Можност за студирање на студиските програми: Мехатроника/Машинско инженерство