Meerkat Education

Добредојдовте во Meerkat Education,
место каде креативноста оживува! 💻 🎓

Operating as usual

16/04/2024

Пазете се !!! 🎯 Тимот на Мееркат е подготвен, А Вие ?

Се гледаме во Недела на !🏃🏃‍♂️

p.s Има изненадувања за сите учесници 📩

Photos from Meerkat Education's post 26/03/2024

🚀 Возбудливо е да ги видиме нашите млади програмери како учат и креираат во Scratch! 🎉

Нашиот час по програмирање е вистинско искуство за децата! Со Scratch, тие го испраќаат својот креативен потенцијал во виртуелниот свет и постигнуваат фантастични резултати! 🌟

Горди сме да споделиме дека нашите дечиња не само што уживаат во учењето на програмирање, туку и постигнуваат одлични успеси! 📈 Видете ги нивните проекти - од креативни игри, интерактивни приказни, до забавни анимации 🌈

Веруваме во нивната креативност и сме сигурни дека пред нив стои светла програмерска иднина!

💫 #УчењеЕЗабава #ПрограмирањеЗаДеца 🖥️🌐

Photos from Meerkat Education's post 22/03/2024

Подготовка за Државна матура по предметот македонски јазик и литература според испитната програма:
✏ литература
✏ јазик
✏ граматика
✏ тестови

Мотивирачко - педагошки пристап кон секој ученик.

Работа во мали групи и современ амбиент со физичко присуство 👩‍🏫📅 .

Местата се ограничени 🔔

Тимовите на Мееркат и Академија ЕУРОАРТ ве очекуваат!

Пријавете се на тел. 071425695!

Заедно до загарантиран успех!

#Матура #ПодготовкиЗаМатура #ДржавнаМатура
#НаучиИположи #ПодготвиСеИположи
#Мееркат #УчимеВоМееркат
#Еуроарт #ЕуроартТим #УчимеСоЕуроарт #УчимеЗаедно
#УчиСоНас

Photos from Meerkat Education's post 20/03/2024

Помош во наставата за основци 👩‍🏫

Мотивирачко - педагошки пристап кон секој ученик и можност за индивидуална настава или работа во мали групи. ✏

Современ амбиент, професионален наставен тим. Наставата се изведува континуирано со физичко присуство 🎯

Местата се ограничени 🔔

Тимовите на Мееркат и Академија ЕУРОАРТ ве очекуваат!
Пријавете се на тел. 071 425 695

#УчиСоНас

Photos from Meerkat Education's post 19/03/2024

ПОМОШ ВО НАСТАВАТА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА ОСНОВЦИ, СРЕДНОШКОЛЦИ И СТУДЕНТИ

РАЗМИСЛУВАЈ И ТВОРИ!
КРЕИРАЈ ГО СВОЈОТ ЕСЕЈ!

НАУЧИ ДА ГО ЗАПИШЕШ СВОЕТО МИСЛЕЊЕ!

• Размислувај што знаеш!
• Изрази го креативно твоето знаење!
• Научи да твориш преку ефективно-креативни техники!
• Подготви го твојот есеј!

ВИЕ ПИШУВАТЕ, НИЕ ВИ ДАВАМЕ НАСОКИ!

УЧИМЕ ЗАЕДНО!

Наставни термини по 90 минути.

Мотивирачко - педагошки пристап кон секој ученик.

Можност за индивидуална настава или работа во мали групи.

Современ амбиент, професионален наставен тим.

Наставата се изведува континуирано со физичко присуство 👩‍🏫

Местата се ограничени 🔔

Тимовите на Мееркат и Академија ЕУРОАРТ ве очекуваат!

Пријавете се на тел. 071425695!

Заедно до загарантиран успех!
#ПомошВоНаставата
#ДополнителнаНастава
#НаставаПоМакедонски #УчиСоНас #УчимеЗаедно

07/03/2024

✏️ Денес учиме што претставува „Процес на лого дизајн“

🚀 Стимулираме Креативност: Обука која ги поттикнува децата да ја развиваат својата креативност.

🎓 Учење преку Забава: Нашите часови се дизајнирани да бидат интерактивни и забавни, создавајќи учење што едноставно нема да го заборават.

20/02/2024

Дали сте подготвени ??? ⏱

Останува уште една недела од уписите:
✅ 3D Дизајн на ентериер
✅ Почетен курс Јава

👉 научи нови вештини со Практични совети и трикови 🎯

Дознај повеќе:
🖱️👉 https://meerkat.mk/product/java/
📲 078 548 248
🔰 или посетете ги нашите простории (наспроти Градска Библиотека, позади основно училиште Ванчо Прке)

📆 Запишете Се Сега, бројот на студенти е ограничен!

19/02/2024

Вториот семестар носи нови предизвици за нашите студенти 👨‍🏫

Изучување на и неговите алатки и започнување со креирање на векторски елементи 📈

Препознаваш графички дизајнер во себе? Повелете и усовршете го вашето знаење!

Сите курсеви и обуки можете да ги видете на www.meerkat.mk, да ги посетете нашите канцеларии или да се јавете на телефонскиот број 078 548 248

Студент по графички дизајн: Лабина Димитрова (Мееркат Едукација) - Meerkat Education 16/02/2024

Лабина Димитрова: „Обучувачите секогаш се достапни и ни даваат насоки во решавања на нашите задачи дури и надвор од часовите“

Студент по графички дизајн: Лабина Димитрова (Мееркат Едукација) - Meerkat Education Имате прашања за тоа како се одвиваат обуките? Прочитај ја програмата

Photos from Академија Еуроарт / Euroart Academy's post 15/02/2024
13/02/2024

Помош во наставата за основци 📚

✅ совладување на техники за читање;
✅ совладување на техники за описменување;
✅ разработка на предаден материјал;
✅ пишување домашни задачи;
✅ подготовка пред писмени проверки.

Наставни термини по 90 минути. ⏱

Мотивирачко - педагошки пристап кон секој ученик. Можност за индивидуална настава или работа во мали групи.

Современ амбиент, професионален наставен тим. Наставата се изведува континуирано со физичко присуство 👩‍🏫

Местата се ограничени 🔔

Тимовите на Мееркат и Академија ЕУРОАРТ ве очекуваат!

Пријавете се на тел. 071425695!

Заедно до загарантиран успех!
#ПомошВоНаставата
#ДополнителнаНастава #УчиСоНас #УчимеЗаедно

12/02/2024

Подготовка за Државна матура по предметот македонски јазик и литература според испитната програма:
• литература
• јазик
• граматика
• тестови

Мотивирачко - педагошки пристап кон секој ученик. Работа во мали групи и современ амбиент.

Подготовките започнуваат од 1-ви март со физичко присуство 👩‍🏫📅. Местата се ограничени 🔔

Тимовите на Мееркат и Академија ЕУРОАРТ ве очекуваат!
Пријавете се на тел. 071425695! 📲

Заедно до загарантиран успех!

#Матура #ПодготовкиЗаМатура #ДржавнаМатура
#НаучиИположи #ПодготвиСеИположи
#Мееркат #УчимеВоМееркат
#Еуроарт #ЕуроартТим #УчимеСоЕуроарт #УчимеЗаедно
#УчиСоНас

Photos from Meerkat Education's post 30/01/2024

Новиот семестар во Мееркат го започнуваме со два нови курсеви и тоа 👨‍🏫:

🆕 Програмирање во , каде студентите ќе се запознаат со основите на програмирањето и ќе ги осознаат базичните принципи на процесите, OS и апликации.

🆕 Google 3D Sketchup, најдобрата алатка за изработка на 3D модели и цртање на вашите креативни идеи како на пример: Внатрешно уредување, 3D индустриски модели и многу други...

Повеќе за курсевите можете да прочитата на: www.meerkat.mk/obuki , да се јавете на +389 78 548 248 или да дојдете во нашите канцеларии.

Ве очекуваме, курсевите започнуваат од 1-ви Март со Физичко присуство 👩‍🏫📅 . Местата се ограничени 🔔

Photos from Meerkat Education's post 29/01/2024

Нашите најмали студенти во првиот семестар се запознаа со основите на и како тој функционире преку блокови кои се поделени во неколку категории – движења, погледи, звук, молив, контрола, распознавање, оператори и променливи со што самостојно започнаа да ги извршуваат своите задичи и вежби. 📚

Посебно не радува фактот и процесот на соработка во група каде младите ги учиме дека Тимската работа е најважен процес во нивниот едукативен развој, каде со помош еден на друг ќе постигнуваат подобри резултати 👨‍🏫✨

Дали сте подготвени за вториот семестар каде не очекува многу игра, забава и се разбира пред се знаење 🌐✏️

Сите наши курсеви можете да ги видете на:
www.meerkat.mk/obuki
или јавете се на: +389 78 548 248

Photos from Meerkat Education's post 25/01/2024

🚀 Оживеј ги твоите идеи во 3D светот со курсот по Google 3D Sketchup од Meerkat! 🏗️✨

Сонуваш за дизајнирање внатрешен ентериер во 3D? Научи ги тајните на Google 3D Sketchup со нашите курсеви и оствари ги своите креативни идеи. 🌟

👉 Искусни предавачи
👉 Проекти за изработка на 3D модели
👉 Практични совети и трикови

Не чекај, запиши се на три месечната обука и влези во светот на 3D дизајнот! 🏗️😍

Посети ја нашата веб-страница: https://meerkat.mk/product/3d-modeliranje-vo-sketchup/

#Курсеви

Photos from Meerkat Education's post 23/01/2024

Учењето на Java отвора врати кон многу кариерни можности 🚀💻🌟

Учете од професионалци во ИТ индустријата со практични вежби во Java развојни околини. Нашите инструктори се посветени да ви обезбедат реални и практични вештини. 📚💻

Дознај повеќе за Java курсот на следниот линк:
🖱️👉 https://meerkat.mk/product/java/
📲 078 548 248
🔰 или посетете ги нашите простории (наспроти Градска Библиотека, позади основно училиште Ванчо Прке)

📆 Запишете Се Сега, бројот на студенти е ограничен!

22/01/2024

🚀 Возбудливи Вести за сите Креативци и Љубители на 3D Дизајнот! 🎨✨

Научете 3D моделирање и дизајн со SketchUp - алатката која е неизоставна за архитекти, дизајнери на ентериер и креативци ширум светот! 🏰🛋️

🌟 Зошто да учите SketchUp? 🌟
✅ Визуализирајте ги вашите идеи
✅ Ефикасен Работен Процес
✅ Детални 3D дизајни
✅ Идеален за архитекти и дизајнери на ентериер

🎓 Практично Учење: Вежби за примена во реални ситуации

📆 Запишете Се Сега, бројот на студенти е ограничен!
🖱️👉 https://meerkat.mk/product/3d-modeliranje-vo-sketchup/

Повеќе информации:
👉 www.meerkat.mk/obuki
📲 078 548 248
🔰 или посетете ги нашите простории (наспроти Градска Библиотека, позади основно училиште Ванчо Прке)

13/01/2024

ГОДИНА НА БЕСКРАЈНИ МОЖНОСТИ: Почнете го Вашиот Технолошки Авантуризам со Учење на JAVA! 💣🌐

Мееркат ви ја најавува новата обука „Програмирање во Java“ кој е еден од најпопуларните програмски јазици и има многу предности кои би требало да ве натераат да започнете со учење. Еве неколку причини:

☕ Портабилен и моќен: Java апликациите можат да се изработуваат на различни платформи, што го прави исклучително моќен.

🌐 Широка употреба: Од мобилни апликации, веб сервери, до вградени системи - Java се користи во многу области.

💼 Познавањето на Java може да ви отвори врати кон различни кариерни патеки, вклучувајќи програмирање за Android, веб развој и многу други.

🏆 Сигурен и стабилен: Java е познат по својата сигурност и стабилност, што го прави одличен избор за развој на големи и критични апликации.

Не губете време! Запишете се на Java обуката која започнува од Февруари и отворете си пат кон водечка програмерска кариера. 💼🚀

Повеќе информации на нашата веб страна: https://meerkat.mk/product/java/
или јавете се на тел. број: +389 78 548 248

#Програмирање #Кариера

Photos from Meerkat Education's post 31/12/2023

🎉🎓 Заврши учебната година со веселба и смеа! 🌟📚

Драги наши ученици, родители и пријатели,

Со емоции и радост го одбележавме последниот училишен ден за оваа година! 🎒🔔 Целата учебна година беше исполнета со учење, пријателство и неверојатни моменти!

Тимот на Мееркат организира неверојатна предновогодишна забава за нашите најмали ученици како знак на благодарност за целиот труд и резултатите кои ги постигнаа. 🎈🤹‍♀️

Нека новото полугодие биде време на откривање на нови знаења, градење пријателства и освојување на ваши лични цели. Веруваме во вашиот труд и посветеност и сме сигурни дека ќе го постигнете сето тоа што сте си го поставиле како цел, а ние сме тука за да помогнеме во тоа 🌈🎓

Среќна Нова 2024 година 🎉📚

12/12/2023

Здраво наши пријатели, денес ви го преставуваме нашиот заштитен знак Мееркат! - изработен од вајарските раце на чичко Донче! Ви Благодариме !!! 🫶

Да ви споделиме некои интересни факти за Мееркатите.
Тие живеат во заедници, познати како 'кланови' или 'групи', каде секој има своја улога. Меркатите се ископувачи на земја и живеат во комплексни системи на дупки под земјата. 🕳️

Дали знаете вие нешто повеќе за Меркатите?
Споделете со нас ве очекуваме ! ✍️

Photos from Meerkat Education's post 24/11/2023

🌟🎨 Најмалиот тим Меркати успешно ги поминува обуките за Графички дизајн - Photoshop, 🌈✨ учејќи ги основните алатки и правила при дизајнирањето.

Следува период каде наученото ќе се претвори во пракса и ќе започнат со изработување на интересни проекти и задачки. 👩‍🎨🚀

Големо Браво! 👏

29/10/2023

Прекрасно Саботно дружење со новите Мееркати во нашето училиште 🌟 Доколку сакате и вие да сте дел од нашиот тим, посетете ја нашата веб страна www.meerkat.mk и дознајте повеќе 💻

24/10/2023

🚀 Славиме 30+ студенти во Мееркат Едукација! 🌟

А воедно го најавуваме и „ОТВОРЕНИОТ ДЕН“ 📅 Сабота 28-ми Октомври со почеток во 12:00ч каде ќе имаме чест да ви ги презентираме нашите програми за и . 🐍🚀

Образовниот проект за програмирање ќе стартува на 1-ви ноември! Затоа побрзајте и резервирајте го вашето место 🤓💻

Повеќе информации:
👉 www.meerkat.mk/obuki
📲 078 548 248
🔰 или посетете ги нашите простории (наспроти Градска Библиотека, позади основно училиште Ванчо Прке)

#МееркатЕдукација #Програмирање #ОтворенДен #ИТВештини #Учење #Инспирација

18/10/2023

Зошто сите треба да започнат да учат ? 🐍

е еден од најпопуларните програмски јазици во светот, и има безброј придобивки од него. Еве неколку причини зошто треба да го изучите :

🚀 Лесен за учење: Python е едноставен и разбирлив програмски јазик, одличен за почетници.

🌐 Универзален: Можете да го користите за веб развој, наука, анализа на податоци, машинско учење и уште многу други.

💼 Голем број на работни места: Python програмерите се во класата на High Demand (голема потражувачка), што го прави одличен избор за кариера.

💡 Забавен и креативен: Создавањето на апликации и проекти во може да биде забавно и интересно.

Посетете ја нашата веб страна, и запознајте се со програмата која ќе се изучува започнувајќи од 1-ви Ноември.

💻www.meerkat.mk/obuki/

Photos from Meerkat Education's post 09/10/2023

🚀 ОДЛИЧНИ НОВОСТИ: Нови обуки во Мееркат Едукација! 🚀

Драги наши студенти и родители,
Со гордост објавуваме дека Мееркат Едукација ја проширува својата понуда со две нови и возбудливи обуки! 🎉

🖥️ Програмирање за возрасни - Python 🐍
За сите вас кои сакате да го развиете вашиот програмски потенцијал, Python обуката е вашиот избор. Не зависи дали сте почетник или искусен програмер, Python ви нуди бескрајни можности за креативност и развој. Приклучете се и откријте ги тајните на еден од најпопуларните програмски јазици денес!

🖥️ Програмирање за деца - Scratch 🧒👦
Сакате вашите деца да се забавуваат и да научат нешто ново? е идеалната обука! Оваа интерактивна платформа ги вовлекува децата во светот на програмирањето преку забавни игри и проекти.

🗓️ Обуките започнуваат од 01-ви Ноември и местата се ограничени, затоа не губете време и резервирајте го вашето место денес!

Со овие две нови обуки, ние продолжуваме да го инспирираме и олеснуваме учењето на сите возрасни и деца. Образованието е најважниот клуч за успешна иднина, и ние сме овде за да го обезбедиме тоа.

Приклучи се на тимот Мееркат и преку едукација и работење на реални проекти усоврши ги своите вештини 🦸‍♂️
Повеќе информации:
👉 www.meerkat.mk/obuki
📲 078 548 248
🔰 или посетете ги нашите простории (наспроти Градска Библиотека)

Придружете ни се во овој неверојатен свет на програмирање и креативност! 🚀

👩‍💻👨‍💻 #МееркатЕдукација #Програмирање #Образование

06/10/2023

🌟 Првата недела во Мееркат Едукација! 🚀

Драги наши студенти и пријатели,
Имаме големо задоволство да споделиме со вас дека нашите 20+ студенти го започнаа своето патување во ИТ светот со прекрасен почеток. 🌐💡

Она што дополнително не мотивира и не прави горди е големата заинтересираност и нетрпението кое го покажаа младите и возрасните студенти. Нивната желба за учење и нивниот стремеж за изучување на нешто ново. 🌟📖

И ова е само почетокот! Следната недела е недела каде што ќе ги претставиме нашите нови програми. Бидете подготвени за нови можности и искуства! 💻📚

Да продолжиме да ги остваруваме нашите соништа заедно! 🚀🌠

#МееркатЕдукација #Образование #ИТВештини #Учење #Инспирација

Photos from Meerkat Education's post 03/10/2023

Од ден на ден нашата мрежа на партнери/подржувачи на едукација на млади и возрасни продолжува.

Овојпат кон нашата програма се приклучија:
🛒 .market - Ланец на маркети од Радовиш
✈️ - Прво специјализирано училиште за летање во Штип

И двете компании ја препознаа нашата идеја за развој на ИТ вештините кај младите и возрасните и дадоа подршка при нивното усовршување со можности за работење на реални проекти во нивните компании 🍀

Биди и ти дел од партнерската програма на Мееркат: https://meerkat.mk/bidi-nash-partner/

Photos from Meerkat Education's post 02/10/2023

Преголема е возбудата кога најавуваш убави нешта 🎈, а ние го најавуваме започнувањето на нашиот прв час по графички дизајн! Сигурни сме дека ова ќе биде несекојдневно и креативно искуство, полно со инспирација и можности за изразување. 🦸 👩‍🎨

🌟 Што може да очекувате од овој курс? 🌟

🎨 Графички дизајн - Основи и техники
🖥️ Истражување на креативни алатки и софтвер
🎯 Дизајнирање на логоа, постери, и многу повеќе
📱 Примена на дизајн во дигитални медиуми
💡 Развивање на сопствени проекти и портфолио

Не заборавајте, креативноста не познава граници, а овде секоја ваша идеја има шанси да стане реалност.

Се гледаме наредниот час, подготвени за креативност и нови предизвици. 🎨💪🖌️

#ГрафичкиДизајн #Креативност #Инспирација #ЗапочниГоТвоетоИскуство

Want your school to be the top-listed School/college in Stip?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Borko Levata 1
Stip
2000
Other Education in Stip (show all)
Dora's Biology Dora's Biology
Партизанска 12
Stip, 2000

DORA'S BIOLOGY e prva Bioloska skola vo Stip koja ke ja proucuva biologijata kako nauka od najrana v

Malac Genijalac Stip Malac Genijalac Stip
Kuzman Josifov 2
Stip, 2000

Училиштето за Ментална аритметика Малац Генијалац (Malac Genijalac) во својата настава применува оригинална ХИКАРИ光програма за ментална аритмет

Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип
Stip

„Заштита од дискриминација на локално ниво“

kvizovi za site znaminja kvizovi za site znaminja
Gorcepetrov 8/5
Stip

Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi" Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"
Кеј Маршал Тито бр. 22/7
Stip, 2000

Место каде учењето јазик претставува задоволство.

FIRST LEGO League N.Macedonia FIRST LEGO League N.Macedonia
Stip, 2000

FIRST® LEGO® лига (FLL) е меѓународна, мултидисциплинарни обр

Seminarski Diplomski Seminarski Diplomski
Seminarski
Stip

Едукативен центар за математика Нумерус Едукативен центар за математика Нумерус
Boris Krajger Br. 14/15
Stip, 2000

Едукативен центар за математика НУМЕРУС Ви нуди групн?

Педагогија Евритмија Педагогија Евритмија
„ Крсте Мисирков бб“
Stip, 2000

„Сите сме на истото дрво. Сите науки, религии, уметности, култури. Ние сме гранки на едно исто дрво, и тоа е сè од човекот“ (Ајнштајн).

American Corner Shtip American Corner Shtip
"Vita Pop Jordanova" Br. 5 - National Institution/University Library "Goce Delce
Stip, 2000

A resource, education and cultural center. Sponsored by the U.S. Department of State and U.S. Embassy in Skopje.