IQ UP - Shtip

Со IQ Up! ги воведуваме децата во магичниот свет на наука

Operating as usual

15/04/2024

#СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #малиистражувачи #сетила 👂✋👁️👅👃

13/04/2024

🌟 Ignite Your Entrepreneurial Journey with IQ UP! 🚀

Ready to turn your entrepreneurial dreams into reality? Join us at IQ UP!, where the dynamic fusion of entrepreneurship and education awaits. Dive headfirst into the realm of educational innovation and carve out your niche in the ever-thriving STEM education sector.

At IQ UP!, it's more than just owning a franchise—it's about shaping the future of education while reaping the rewards of your efforts. Are you ready to embark on a journey that blends profit with purpose?

Discover more at: www.iqupglobal.com 🔍

13/04/2024

#СТЕМедукација #човечкотело 🦵👂✋🧠👤

11/04/2024

#СТЕМедукација #малиистражувачи 👂👃✋👁️🦵

08/04/2024

#СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #микроорганизми #бактерии 🦠🧫

04/04/2024

🔊Учениците се запознаа со различните видови на прости машини: коса рамнина, клин, лост, тркало и оска, завртки и навртки, макара.
Преку интерактивни демонстрации и практични активности, учениците имаа можност да видат и да разберат како функционираат простите машини и како можат да се применат за решавање на различни проблеми. Посебно внимание беше посветено на креирање на модели на прости машини од рециклирани материјали, што им овозможи на децата практично да аплицираат наученото и да ги тестираат своите креации.🗜️🔩

03/04/2024

🔈🔉🔊На Ваше барање отвараме уште еден термин за Нашата РобоАвантура🤖
🗓️5.04 (петок)
⏰18:00-19:30
🔖 цена:500ден.

‼️Пријавување во 📩 или 📱079 32 42 49
❗Ограничен број на места ❗

03/04/2024

#СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #дропки

02/04/2024

Дали некогаш сте размислувале како една едноставна детска игра може да се претвори во огромна желба? Пример, Мајк Масимино, вистински вљубеник во астрономијата и вселената уште како дете, на 9-годишна возраст сонувал да стане астронаут кога ќе порасне. Но, неговиот пат до НАСА не бил така лесен, се соочил со неколку одбивања пред крајното лансирање во космосот. 🪐🌏

Ние во сме целосно посветени на разгорување на таа искра на љубопитност и хранење на пламенот на страста кај младите умови.

Дознајте повеќе за нас: www.iqup.mk 🚀

#ЕдукацијаШтоИнспирира #ракети 🚀👨‍🚀👩‍🚀

31/03/2024

#ЕдукацијаШтоИнспирира #Инсекти 🐛🐝🐞🕷️

31/03/2024

Другарчиња, гении,
со голема радост го најавуваме нашето учество со #НаучнаРаботилница „Откриј ја магијата на Becutan сапунчето” на саемот за деца kid_expo! 🫧

🗓️ 31.3.2024, недела;
📍 „Александар палас”;
⏰ 17:00 - 18:00 часот.

Повеќе информации: https://kidexpo.mk/
Ве очекуваме! 🫧 Се гледаме на Кид Експо!

IQ UP -Штип
IQ Up - Macedonia

31/03/2024

Дали некогаш сте размислувале како една едноставна детска игра може да се претвори во огромна желба? Пример, Мајк Масимино, вистински вљубеник во астрономијата и вселената уште како дете, на 9-годишна возраст сонувал да стане астронаут кога ќе порасне. Но, неговиот пат до НАСА не бил така лесен, се соочил со неколку одбивања пред крајното лансирање во космосот. 🪐🌏

Ние во сме целосно посветени на разгорување на таа искра на љубопитност и хранење на пламенот на страста кај младите умови.

Дознајте повеќе за нас: www.iqup.mk 🚀

29/03/2024

Другарчиња, гении,
со голема радост го најавуваме нашето учество со #НаучнаРаботилница „Откриј ја магијата на Becutan сапунчето” на саемот за деца kid_expo! 🫧

🗓️ 31.3.2024, недела;
📍 „Александар палас”;
⏰ 17:00 - 18:00 часот.

Повеќе информации: https://kidexpo.mk/
Ве очекуваме! 🫧 Се гледаме на Кид Експо!

27/03/2024

#ЕдукацијаШтоИнспирира #логички #задачи

26/03/2024

〰️Вовед во основните концепти на гравитацијата и како таа влијае на предметите на Земјата и во вселената.
〰️Разбирање на гравитациското привлекување меѓу објектите и неговата улога во одржувањето на планетите во орбита околу сонцето.
〰️Демонстрација на гравитацијата преку забавни и интерактивни експерименти кои покажуваат како гравитацијата влијае на различни предмети.
📣📣📣Наставата беше практична и интерактивна, со цел да им овозможи на децата да го разберат концептот на гравитацијата преку директно искуство.
#ЕдукацијаШтоИнспирира #гравитација

26/03/2024

Добре дојдовте на Робо-авантура 🤖
Научна работилница низ која:

💡 Децата ќе слушнат приказни за роботчето Р1 и ќе создадат светечки носе со помош на едноставно струјно коло;
🤖 Ќе ги истражуваат можностите на роботот Такобот и ќе развиваат вештини за решавање проблеми;
⭕️ Ќе изработат свој прв робот и ќе создаваат уметност со креирање на кружни форми.

Пријавете се тука: https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6 или контактирајте не:
IQ UP! Штип - 079 32 42 49

26/03/2024

Какви вештини негуваме во ❓

✅ Вештина за учење: Способноста за континуирано учење, применување на знаењето и тежнеење кон нови откритија.
✅ Вештина за решавање проблеми: Способноста да се дефинираат проблемите, да се најдат решенија и да се применат.
✅ Вештина за соработка: Ги поттикнуваме децата да учествуваат во групни и тимски активности.
✅ Дигитални вештини: За децата е корисно да стекнат основни вештини во областа на технолошкото знаење, кое се развива доста брзо.
✅ Вештина за креативно размислување: Способноста да се развиваат иновативни идеи, креирање на концептуални решенија и гледање на работите од различни перспективи.
✅ Меѓучовечки вештини: Способноста за комуникација и изградба на односи со другите, како и управување со тие односи.

Тоа е неверојатно важно❗️затоа, зачувајте ја оваа објава, споделете ја со пријател кој размислува за запишување на своето дете во !

Дознајте повеќе за нас: www.iqup.mk 🌐

26/03/2024

Другарчиња 👋,
Биби ве поканува на Робо-авантура во IQ UP! училиштата!
Возбудлива и супер-забавна научна работилница за деца, преку која ќе се запознаете со неверојатниот свет на роботиката и електрониката.

Поради голем интерес за оваа работилница отворивме нови термини во сите IQ UP! училишни центри во државата.

Времетраење: 90 мин.
Цена: 500 ден.

🔗 Пријавете се на овој линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:

IQ UP! Штип – 079 324 249


25/03/2024

#тежина #рамнотежа⚖️

25/03/2024

🤖🤖🤖

24/03/2024

🤖🤖🤖🤖

24/03/2024

Вашето дете може може да стекне напредни знаења во математиката, современата технологија, науката, инженерството 🧩💡и да биде следниот наставник, астронаут, пилот, математичар на 21 век! 🤖

Во децата имаат можност да учат применети и иновативни #СТЕМ области на забавен и различен начин!

#ЕдукацијаШтоИнспирира 📌

22/03/2024

#СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #птици 🐥🐧🐦

22/03/2024

Се гледаме на 31 Март на kid_expo со спектакуларна научна авантура која не смеете да ја пропуштите!
🧼 Научна лабораторија: Откријте ја магијата на Бекутан сапунчето! 🧪

Во соработка со Becutan и Светот на Биби

Ви откриваме дел од учесниците на Kid Expo 2024, кои ќе се претстават во рингот со креативни работилници : ✨️

На Кид Експо ќе најдете 👇
🪀Најнови производи на едно место
🗼Интерактивни, изложбени и продажни штандови
🎡 Ринг со активности
🎤 Концерти и претстави на Големата сцена
🧐 Детски работилници и предавања

Организатори на Kid Expo:

Карти: www.kidexpo.mk (линк во био)

21/03/2024

📌 Каде може да добиете повеќе информации за нас?

Покрај на нашата е-пошта [email protected], може да нѐ контактирате телефонски: 📍Аеродром - 070 382 269; 📍Карпош - 078 887 889; 📍Велес - 075 380 443;📍Прилеп - 071 308 446; 📍Охрид - 078 249 507; 📍Кавадарци - 075 448 873; 📍Кичево - 071 777 939; 📍Штип - 079 324 249; 📍Гевгелија - 077 771 708; 📍Струмица - 078 340 709 да ви одговориме на сите прашања што ве интересираат, да ве информираме за темите кои се обработуваат и да се консултираме која е најсоодветната програма или работилница за вашето дете. 💡☑️

Дознајте повеќе за нас на www.iqup.mk 🌐

21/03/2024

🌟 Ве покануваме на нашата нова научна авантура: Робо-авантура! 🚀 Со интерактивни активности и експерименти, научната работилница „Робо-авантура" нуди возбудливо патување во светот на роботиката и програмирањето. 🤖

⏰ Времетраење на работилницата: 90 минути;
🏷️ Цена: 500 ден.
🗓️ Tермини:
петок 22.03 🕓 18:00-19:30ч.

понеделник 25.03 🕓 18:00-19:30

🔗 Пријавете се на следниот линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или резервирајте место за вашето дете:
IQ UP - Shtip 📞 079 324 249


IQ UP! ви подарува бесплатна книга со активности за деца: Кодирај и резонирај - IQ UP! 19/03/2024

IQ UP! ви подарува! 🎁
Бесплатнa книга со активности за деца: КОДИРАЈ И РЕЗОНИРАЈ!📒

Преземете ја книгата, испечатете ги активностите и забавувајте се! 🖨

Ние во IQ UP! ги воведуваме учениците во основите на кодирањето преку посебен пристап, преку кој децата развиваат вештини за алгоритмичко размислување и решавање на проблеми и задачи.

IQ UP! ви подарува бесплатна книга со активности за деца: Кодирај и резонирај - IQ UP! Откријте ги бенефитите од учењето на програмирање за деца и како книгата " Кодирај и резонирај " може да им помогне да развијат критичко размислување и креативност.

19/03/2024

❓Дали сте подготвени за нашата следна научна работилница?

🗓️ 20.03 (среда) 18:00 -19:30ч.
🗓️ 22.03 (петок) 18:00 -19:30 ч.
Ве чекаме да ни се придружите овојпат во нашата робо-авантура!

Што подготвуваме?

💡 Децата ќе слушнат приказни за роботчето Р1 и ќе создадат носе што свети со помош на едноставно струјно коло;
🤖 Ќе ги истражуваат можностите на роботот Такобот и ќе развиваат вештини за решавање проблеми;
⭕️ Ќе изработат свој прв робот и ќе создаваат уметност со креирање на кружни форми.

Пријавете се тука: https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6 или контактирајте нѐ:
IQ UP! Штип– 079 32 42 49

📢📢📢 Пријавување е задолжително поради ограничен број на деца ❗❗❗

19/03/2024

#СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #Светлина 🔦👁️

Want your school to be the top-listed School/college in Stip?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

#IQUP #СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #малиистражувачи #сетила 👂✋👁️👅👃
#IQUP #СТЕМедукација #човечкотело 🦵👂✋🧠👤@followers @topfans
#IQUP #СТЕМедукација #малиистражувачи 👂👃✋👁️🦵
#IQUP #СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #микроорганизми #бактерии 🦠🧫
🔊Учениците се запознаа со различните видови на прости машини: коса рамнина, клин, лост, тркало и оска, завртки и навртки...
🔈🔉🔊На Ваше барање отвараме уште еден термин за Нашата РобоАвантура🤖🗓️5.04 (петок) ⏰18:00-19:30🔖 цена:500ден.‼️Пријавувањ...
#IQUP #СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #дропки
Дали некогаш сте размислувале како една едноставна детска игра може да се претвори во огромна желба? Пример, Мајк Масими...
#IQUP #ЕдукацијаШтоИнспирира #Инсекти 🐛🐝🐞🕷️@followers @topfans
#IQUP #ЕдукацијаШтоИнспирира #логички #задачи
〰️Вовед во основните концепти на гравитацијата и како таа влијае на предметите на Земјата и во вселената. 〰️Разбирање на...
Добре дојдовте на Робо-авантура 🤖Научна работилница низ која:💡 Децата ќе слушнат приказни за роботчето Р1 и ќе создадат ...

Location

Category

Telephone

Address


Улица Ген. Михајло Апостолски бр. 3/1
Stip
2000
Other Schools in Stip (show all)
Istip Hamidiye Medresesi Istip Hamidiye Medresesi
Straso Pincur
Stip

MEDRESEMIZDE YOL PARALARI,3 OYUN YEMEK,YATAKANE,KUTUPHANE VE BILGISAYAR ODASI,VE KITAPLAR BEDAVADIR,GUZEL BNIR EYITIM ALMAK ISTEYENLER BURAYA KAYIT OLSUNL

Edukativen centar Smart and happy kids Edukativen centar Smart and happy kids
Иво Лола Рибар 34
Stip

Целодневен престој за деца од 5 до 11 години

Warrior Notes School of Ministry Macedonia Warrior Notes School of Ministry Macedonia
Boris Krajger 2
Stip, 2000

Do not despise these small beginnings, for the Lord rejoices to see the work begin

Jazicen centar EVIVA  -  Shtip Jazicen centar EVIVA - Shtip
Vancho Prkje
Stip

Современа настава по англиски и германски јазик!

Втор конгрес на студенти по општа медицина Втор конгрес на студенти по општа медицина
FMN UGD/Stip
Stip, 2000

Регистрација и испраќање на апстракти најдоцна до 10.04.2

Avto Skola Zelen Signal Avto Skola Zelen Signal
КЕЈ МАРШАЛ ТИТО 57
Stip, 2000

https://forms.gle/KTts4uCBdRC3o6qf8 Онлајн пријавување за обука