Malac Genijalac Stip

Училиштето за Ментална аритметика Малац Генијалац (Malac Genijalac) во својата настава применува оригинална ХИКАРИ光програма за ментална аритмет

Operating as usual

Photos from Malac Genijalac Stip's post 01/04/2024

Ден на шегата, априлили 🤡

08/03/2024

Среќен 8-ми Март мила мамо! 💕💐

Photos from Malac Genijalac Stip's post 04/03/2024

🧑🏼‍🎨👩🏻‍🎨Уметноста е позитивна во која било годишна возраст, но раното детство е идеален период каде што е потребно децата да учат за различните сликарски дисциплини во нашиот случај. Погледнете како напредуваат нашите ученици. 👏 Бидете дел од програмата Цртање и сликање погодна за деца од 5 до 12 години. Инфо 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 22/02/2024

Предности на нашата програма Нумикон(за деца на возраст од 3-5 години):
📍мали групи
📍индивидуален пристап
📍иновативен педагошки пристап
📍развој на вештини потребни за полесно совладување на задолжителното образование
📍развој на вештини за откривање или негување на талентите кај секое дете
📍развој на самодоверба...
📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 20/02/2024

👩‍🏫Училиштето ,,Малац Генијалец” e единствено училиште за ментална аритметика во кое резултатите се повеќе од очигледни.
🎎,,Вештината за броевите” во менталната аритметика првенствено подразбира извршување на пресметливи операции преку мисловен процес, и тоа: собирање, одземање, множење и делење, како и пресметување на сложени задачи. 🧮
🙋‍♀️👨‍👩‍👧‍👦💁‍♂️Ефектите од менталната аритметика се значајни, долготрајни и разнообразни, бидејќи во позадина се одвиваат и други развојни аспекти кои влијаат на мозочните процеси. Кога ќе се достигне импресивна брзина во пресметувањето, тоа е знак дека се развиени следниве способности:
концентрација, визуелизација, самодоверба, внимание, меморија, логичко и аналитичко размислување, фотографска меморија, брзо пресметување и многу други ментални квалитети.
🤓Вистински успех е нашето знаење 🤩

⏳Побрзајте уписот е во тек, (ограничен број на деца во група ), закажете демо час и бесплатно тестирање на📲 070/368-203✔️
💁‍♀️За деца кои го менуваат светот!.🙋‍♂️

14/02/2024

🥰

❤️❤️Ако трагате по искрена емоција таа може да ја добиете од децата, тие за разлика од возрасните многу полесно и поотворено, и без трошка срам, ги покажуваат своите емоции. Без разлика дали се среќни, тажни, лути, уплашени или изненадени, децата не знаат тоа да го сокријат. НИЕ СМЕ ГЕНИЈАЛЦИ затоа на генијален начин секој ден пружаме и примаме љубов! ❤️❤️

Photos from Malac Genijalac Stip's post 08/02/2024

Ве повикуваме сите да ни се придружите во омиленото училиште на регионот - Малац Генијалац🌍

🔸Нумикон (од 3 години)
🔹Малац Сезнајко (4-6 години)
🔸Hikari Ментална Аритметика (4-12 години)

🚀Вашите деца го заслужуваат најдоброто, а ние им пружаме прилика да растат, учат и да се забавуваат секојдневно.

За деца кои го менуваат светот 🌍

УПИСИ ВО ТЕК, останаа уште малку слободни места!
🛎070 368 203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 06/02/2024

Љубовта кон уметноста се втемелува уште од најраното детство. Нашата денешна импресивна приказна е раскажана низ серија цртежи, поврзана со едно омилено домашно милениче-маче 😻 Погледнете го трудот на нашите генијални деца🫶

Photos from Malac Genijalac Stip's post 25/01/2024

Програмата Сезнајко опфаќа деца на возраст од 4 до 6 години. Овде се изучува:
➡️Математика (бројки-препознавање и пишување, собирање и одземање, парни и непарни броеви, предходници и следбеници);
➡️Македонски јазик (букви-препознавање и пишување, пишување на зборови, поими, читање);
➡️Општи познавања (сончев систем, континенти, држави, знамиња на држави…).
Оваа програма е идеална за припрема на деца за прво одделение. Олеснете му на вашето дете да се прилагоди на училишниот животен режим.
Февруарските уписи се во тек, пријавете се 📲070/368-203

22/01/2024

🌟Февруарските уписи во училиштето Малац Генијалац- Штип се отворени! 📚
👩‍🏫Ако сакате вашето дете да ги развие своите потенцијали во целост и да напредува во учењето, вистинското место за тоа е нашето училиштето. Децата кои го посетуваат нашето училиште со нетрпение го чекаат секој нареден час, бидејќи кај нас едукативниот процес се одвива низ игра и во позитивна атмосфера. Направете го вистинскиот избор за своето дете и запишете го на некоја од следните програми:
👉 Нумикон (добри со математика) за деца од 3-5години;
👉 Малац сезнајко (математика, македонски јазик, светот околу нас) за деца од 4-6години;
👉Ментална аритметика (јап.метода за брзо пресметување) за деца од 5-12години;
👉Цртање и сликање (запознавање со ликовната уметност) за деца од 5-12години.
За повеќе 💬 пишете во порака, барајте 📲070/368-203 или пријавете се онлајн на следниов линк: https://malacgenijalac.mk/%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d1%98.../
🎯ВРЕМЕ Е, инвестирајте во вашето дете!
🌐 www.malacgenijalac.mk
📩[email protected]

Photos from Malac Genijalac Stip's post 31/12/2023

Годината ја завршуваме со многу насмеани детски лица😍 Голема благодарност до сите родители кои ни се од огромна поддршка во се што правиме. Благодарност до нашите едукатори кој неуморно се грижат за секое дете да прими знаење. Имајте прекрасни празници и уште попрекрасна година! 🌲🍾🥂

Photos from Malac Genijalac Stip's post 08/12/2023

💁‍♀️Програмата Ментална аритметика е екстремно важна за вашето дете и е една од најефикасните начини преку која може да го надогради своето знаење во областа која го интересира. На брз и лесен начин ја совладува секоја тема во училиште и има повеќе време за игра и забава 🤩 За повеќе инфо 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 29/11/2023

👩🏻‍🎨🧑‍🎨Ликовната уметност нуди можност за стекнување на трајни и употребливи знаења и вештини за ликовно изразување. Тоа му помага на ученикот да го запознае светот и да се интегрира во него. Нека вашето дете развие креативни, интелектуални и културни карактеристики. Јавете се 📲070/368-203

20/11/2023

Денеска на глобално ниво се одбележува Светскиот ден на детето, кој има за цел да го сврти вниманието на широката јавност за сите обврски кои општеството ги има кон децата, како и најважните проблеми со кои се соочуваат децата. Да се потрудиме секое дете да живее во духот на мирот, достоинството, толеранцијата, слободата, рамноправноста и солидарноста со другите.

Photos from Malac Genijalac Stip's post 18/11/2023

Секој ден во Малац Генијалац- Штип е ново патување во светот на знаењето и пријателството. Со различни програми и активности ве уверуваме дека вашето дете ќе напредува во учењето! Дојдете и уверете се 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 10/11/2023

Си решаваме задачи, а за време на паузите нашите креативни генијалци си направија поклончиња за дома 🤩👏 Програмата Ментална аритметика дава знаење за цел живот. Бидете дел од неа. Јавете се 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 07/11/2023

Како изгледа нашиот простор- Тој е прекрасен, уреден „дом далеку од дома“ каде што вашето дете може да истражува со сите свои сетила. Малац Генијалац Штип има внимателно подготвени училници и материјали да го примами секое дете, нивната природна радост за учење, додека развиваат специфични вештини и ги поставуваат темелите за знаење, концентрација, координација, ред и независност.
Наставникот го води секое дете низ широка наставна програма која опфаќа: математика, македонски јазик и култура.

Групите на деца се мали, а бројот ограничен.

ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ ПОВЕЌЕ ЗА НАШИТЕ ПРОГРАМИ.
📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 05/11/2023

📚 Нумикон - математички вештини:
Вашите мали генијалци ќе го истражуваат светот на броевите со помош на забавниот и интерактивен систем- Numicon. Преку игра ќе развиеме математички вештини кои ќе им помогнат на вашите децат понатаму полесно да ја совладат училишната програма.
Учиме преку игра. Учиме преку љубопитност и истражување...

👦👧 Нашата програма е специјално дизајнирана за деца на возраст од 3 до 6 години.
За децата кои го менуваат светот🌎 Контакт за инфо:070/368-203

Photos from NLB Banka Skopje's post 03/11/2023

Нашето училиште учествуваше на конкурсот за цртање организиран по повод недела на детското штедење од страна на НЛБ Тутунска банка, на тема “Штедење и другарство”. Со гордост ве известуваме дека нашата Ирина Јакимова, која ја посетува Програмата-Цртање и сликање доби награда за нејзиниот цртеж 🤩 Честитки и уште многу наши ученици да не радуваат вака!

31/10/2023
Photos from Malac Genijalac Stip's post 30/10/2023

Александар Стеванов од Штип е стрип-автор и хроничар на македонскиот стрип. Автор е на интерактивната сликовница со самолепливи сликички „Девојче на Месечината“ (2017), како и на публикацијата „Визуелна хроника на македонскиот стрип“ (2019 – 2022), во чии засега четири објавени тома детално е обработена македонската стрип-историја во периодот 1990 – 2015 година. Тој се јавува како автор и издавач и на книгите „Македонскиот стрип во изданијата на новосадски Дневник“ (2018), „Жељко Книвалд: Белешки од потрагата по авторот на првиот стрип создаден во Македонија“ (2020), „Приказна за лекарот, поетот и стрип-пионерот“ (2021) и „Плави вјесник, 9-тата уметност и земјата каде што сонцето вечно сјае“ (2022).

Стеванов е сценарист на стриповите објавени во третиот и во четвртиот број на периодичната публикација „Стрип алманах“ (2017, 2020), како и на оние објавени во албумите „Ægri somnia“ (2020) и „Ægri somnia 2“ (2022). За своите заслуги во полето на стрипот, Стеванов е добитник на престижното признание за развој и афирмација на стрипот во Македонија „Љупчо Филипов“ (2017) и на наградата за најдобар балкански стрип-сценарист, освоена на Балканската смотра на млади стрип-автори во Лесковац (2015).

На наша огромна чест, ни беше гостин во програмата Цртање и сликање. Му искажуваме едно големо БЛАГОДАРАМ!
Доколку сакате да бидете дел од нашата програма, пишете во порака или јавете се 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 17/10/2023

💁‍♀️Програмата Нумикон претставува повеќеслоен пристап кон учењето. Свесно користејќи се со различни активности, децата учат преку различни сетила:
🔘Визуелно:
Забележување на елементите✔️
Препознавање по боја и облик✔️
🔘Аудитивно:
Слушање на инструкции кои ги дава учителот(математички јазик)✔️
Одговарање на прашања(опишување на врските)✔️

Програмата опфаќа деца на возраст од 3 до 6 години.
За повеќе инфо 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 04/10/2023

🧑‍🎨👩🏻‍🎨Уметноста е процес на создавање каде детето својата имагинација ја преточува на парче хартија. На задоволството и среќата и нема крај 🤩🤗 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 28/09/2023

🧠Сезнајко е темелна едукативна програма за припрема на првачиња. Нашиот тим на едукатори користат најсовремени методи за работење со секое дете поединечно. Програмата ги опфаќа децата од 4 до 6 годишна возраст. Овозможете му на вашето дете полесен пристап кон нови хоризонти 📲070/368-203

Photos from Malac Genijalac Stip's post 18/09/2023

Преку програмата Цртање и сликање се создава можност за унапредување и мотивација на младите генерации за успешно чекорење напред во водите на уметноста и креативните професии. Доколку сакате да бидете дел од оваа програма пријавете се на 📲070/368-203 Ве очекуваме!

13/09/2023

Здравиот развој во раните години од животот е од големо значење за иднината на секое дете. Благодарение на него, детето успешно ќе ги реши предизвиците и проблемите со кои се среќава додека расте. Мозокот почнува да се развива од самото раѓање и продолжува до 14-тата година од животот. Се развива со стекнување основни вештини, кои се надградуваат и стануваат се покомплексни.

💡 МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ е единственото училиште кое има револуционерни, сертифицирани програми за деца од 3-годишна возраст. Експертите (педагози, психолози, дефектолози, наставници и воспитувачи) имаат внимателно осмислено методи кои најдобро ги стимулираат когнитивните способности во однос на потребите и возраста на детето.

👉 Нумикон програма - за деца од 3 години
👉 Малац Сезнајко - за деца од 4 до 6 години
👉 Ментална аритметика - за деца од 4 до 14 години
👉 Супер ум - за деца од 8 и повеќе години

Проверете зошто сме - УЧИЛИШТЕ БРОЈ 1 ИЗБОР НА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА❗️

******************
УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК❗
******************

Инфо ☎️: 071 890 800

Want your school to be the top-listed School/college in Stip?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Многу пати сме пишувале кои се придобивките од програмата Ментална аритметика. Ова е резултатот од неа- 50 броја со брзи...
💁🏻‍♀️Неделата што помина беше во негување на една карактерна особина- ЉУБЕЗНОСТА. Имавме различни предизвици  кои требаш...
Менталната аритметика развива неверојатни вештини сврзани со меморија, концентрација и логично размислување. Погледнете ...
💁🏻‍♀️На современите деца, секојдневно се соочени со огромен проток на информации на интернет, па им е доста тешко да се ...
Периодот помеѓу 3 и 8 години е обележан со експлозија на формирање и поврзување на невроните. Оваа фаза често се нарекув...
💁🏻‍♀️Ова се близначињата Иван и Јован кои ја посетуваат јапонската програма Ментална аритметика. Тие имаат само 5години,...
💁🏻‍♀️Ова е нашиот Павел кој ја посетува програмата Ментална аритметика. За само три месеци тој ги совлада сите формули и...
Полека го привршуваме првото полугодие од програмата Ментална аритметика. Се надеваме дека квалитетно и несебично создав...
Бидете дел од децата кои го менуваат светот🌍- уписите се започнати, закажете го вашиот демо час 📲070/368-203         l💬w...
👩‍🏫Во училиштето за ментална аритметика ,,Малац Генијалац" се работи внимателно, со посебна програма и ,,Соробан" техник...
Програмата ментална аритметика е меѓународна програма за ментален и интелектуален развој на децата – денес најголемата в...

Location

Category

Telephone

Address


Kuzman Josifov 2
Stip
2000

Opening Hours

Monday 16:00 - 20:00
Tuesday 16:00 - 20:00
Wednesday 16:00 - 20:00
Thursday 16:00 - 20:00
Friday 16:00 - 20:00
Saturday 09:00 - 17:00
Other Education in Stip (show all)
Dora's Biology Dora's Biology
Партизанска 12
Stip, 2000

DORA'S BIOLOGY e prva Bioloska skola vo Stip koja ke ja proucuva biologijata kako nauka od najrana v

Meerkat Education Meerkat Education
Borko Levata 1
Stip, 2000

Добредојдовте во Meerkat Education каде детската креативност оживува! 💻 🎓

Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип Локално координативно тело за заштита од дискриминација - Општина Штип
Stip

„Заштита од дискриминација на локално ниво“

kvizovi za site znaminja kvizovi za site znaminja
Gorcepetrov 8/5
Stip

Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi" Центар за јазично образование, Foreign Language Centre "Delta Zita Mi"
Кеј Маршал Тито бр. 22/7
Stip, 2000

Место каде учењето јазик претставува задоволство.

FIRST LEGO League N.Macedonia FIRST LEGO League N.Macedonia
Stip, 2000

FIRST® LEGO® лига (FLL) е меѓународна, мултидисциплинарни обр

Seminarski Diplomski Seminarski Diplomski
Seminarski
Stip

Едукативен центар за математика Нумерус Едукативен центар за математика Нумерус
Boris Krajger Br. 14/15
Stip, 2000

Едукативен центар за математика НУМЕРУС Ви нуди групн?

Педагогија Евритмија Педагогија Евритмија
„ Крсте Мисирков бб“
Stip, 2000

„Сите сме на истото дрво. Сите науки, религии, уметности, култури. Ние сме гранки на едно исто дрво, и тоа е сè од човекот“ (Ајнштајн).

American Corner Shtip American Corner Shtip
"Vita Pop Jordanova" Br. 5 - National Institution/University Library "Goce Delce
Stip, 2000

A resource, education and cultural center. Sponsored by the U.S. Department of State and U.S. Embassy in Skopje.