KonEdu Global

KONEDU GLOBAL is civic association which promotes the vision for a world of equal and pro-active citizens who use access to various educational resources t

Здружението за унапредување на образованието КОНЕДУ ГЛОБАЛ е граѓанска организација која придонесува кон остварување на подобри услови за образование и поголем пристап до најразлични образовни ресурси за сите засегнати чинители. Shoqata për avancimin e arsimit KONEDU GLOBAL është iniciativë qytetare e cila kontribon drejt realizimit të kushteve më të mira për arsim dhe qasje më të madhe deri tek b

Operating as usual

Вторник, 23 Мај - Тик Так и Зорка 23/05/2023

Подкастот е спремен!

Вторник, 23 Мај - Тик Так и Зорка Тик Так и Зорка денес, на денот на власите со акција- најди Влав, почасти го! Анализа на традицијата на Тик Так за овој ден, и вашите шеги во продолжение. Бомбастични н...

23/10/2022

БЕЗ СТЕРЕОТИПИ И БЕЗ ПРЕДРАСУДИ!
Размислувај критички! Состави ја целата приказна!
ДЕНОВИ НА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ 2022. Од 25 октомври до 1 ноември. Следете нè! www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост

23/10/2022

Македонската Телевизија, во континуитет, дава свој придонес за унапредување на медиумската писменост кај децата, младите и кај возрасните. Во рамки на ДМП 2022, од 25.10. до 01.11., ќе бидат емитувани едукативни емисии:
👉серијалот ВОЛШЕБНИКОТ И ТЕКНУВАЛКА
(премиерно, секој работен ден во 11.15 ч.),
👉серијалот МЛАДИ ЗА МЛАДИ
(во вторник и во среда во 12.00 ч.),
👉контактно-училишната програма ЅВОН
(секој работен ден во 10.30 ч.)
👉серијалот МЕДИАТЕКА
(секој работен ден и во сабота во 12.20 ч).

Покрај нив, ќе може да ја проследите и дебатата во рамките на емисијата 👉 ОБЈЕКТИВ (20.50 ч.) на 27.10. на тема „Медиумска писменост кај лицата со попреченост“.
Соговорници на уредничката на емисијата Марија Башеска Стојановска се:
- Емилија Петреска Камењарова – помошничка раководителка на Секторот за програмски работи во АВМУ,
- Елена Кочоска – претставничка од Движењето против хендикеп „Полио плус“ и
- Сузана Стојановска – мајка на дете со попреченост и згрижувач на дете со попреченост.
Гледајте нè! www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост

21/10/2022

Сите имаме своја приказна. Имаме право да ја кажеме! Размислувај критички! Состави ја целата приказна!
ДЕНОВИ НА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ 2022. Следете нè! www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост
#МедиумскаПисменост

21/10/2022

СЛУШНЕТЕ НЕ!
Размислувај критички! Состави ја целата приказна!
ДЕНОВИ НА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ 2022.
✔Од 25 октомври до 1 ноември.
Следете нè! www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост #МедиумскаПисменост

18/10/2022

✔ ПРОГРАМА за „Денови на медиумска писменост 2022“.
✔ За ДМП 2022, петнаесетина членки на Мрежата за медиумска писменост и бројни други организации подготвија интересни содржини посветени на различностите и медиумската писменост, вклучувајќи и бесплатна филмска програма.
Следете нѐ од 25 октомври до 1 ноември! Дознајте повеќе на www.mediumskapismenost.mk #МрежаЗаМедиумскаПисменост
#МедиумскаПисменост

27/11/2021

Институтот РЕСИС / RESIS Institute организира дебата на тема „Ранливите групи во јавната сфера“, која ќе се одржи на
📍30.11.2021 (вторник), ⏰од 11 до 12 часот.
👉На дебатата ќе бидат презентирани главните наоди од акциското истражување „Ранливите групи и јавната сфера“ и ќе биде претставен Прирачникот за медиумска писменост за родители. Потоа, во рамки на дискусијата, граѓанските организации кои работат со различни ранливи групи ќе се осврнат на нивните искуства и гледишта поврзани со заштитата на децата и развивањето на нивната свесност за критичко восприемање на содржините што ги среќаваат онлајн.
👉За да учествувате на дебатата, ќе треба да се приклучите на платформата ZOOM на линкот: https://us06web.zoom.us/j/84900038751?pwd=RzVhd0dNN2NMb2I1TzdGb2RyVGhGUT09
👉Прирачникот за медиумска писменост за родители можете да го најдете на линкотhttps://resis.mk/images/abut-us/PDF/-_Final.pdf

27/11/2021

Не цени само по изгледот! Виртуелно или реално – правилата се исти. Да бидеме медиумски писмени. www.mediumskapismenost.mk #мрежазамедиумскаписменост #МедиумскаПисменост

22/07/2021
02/07/2021

#МрежаЗаМедиумскаПисменост
#МедиумскаПисменост

29/06/2021

#МедиумскаПисменост
#МрежаЗаМедиумскаПисменост

23/06/2021

#МрежаЗаМедиумскаПисменост
#МедиумскаПисменост
#ГоворНаОмраза

23/06/2021

#МедиумскаПисменост
#МрежаЗаМедиумскаПисменост
#ГоворНаОмраза

16/06/2021

#МедиумскаПисменост
#МрежаЗаМедиумскаПисменост
#ГоворНаОмраза

07/06/2021

#МрежаЗаМедиумскаПисменост
#МедиумскаПисменост

Want your school to be the top-listed School/college in Skopje?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Address


Петар Дељан 2/4-13 Скопје
Skopje
1000
Other Education in Skopje (show all)
Korcagin Korcagin
3-ta Makedonska Brigada 9
Skopje, 1000

the best school in the balkan

LOTEM School of Foreign Languages LOTEM School of Foreign Languages
Vodnjanska 60
Skopje, 1000

Училиште за странски јазици

Logos Oxford Logos Oxford
20 Oktomvri Br. 8
Skopje

Љубители на Христијанското Евангелие Љубители на Христијанското Евангелие
Skopje, 1000

Христијанска Литература

T.C. Üsküp Eğitim Müşavirliği T.C. Üsküp Eğitim Müşavirliği
T. C. Üsküp Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği UI. Slavey Planina Bb 1000 Skopje/Macedonia
Skopje

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği

ООУ “Браќа Рамиз- Хамид“ - Скопје ООУ “Браќа Рамиз- Хамид“ - Скопје
Улица „Че Гевара“ бр. 80
Skopje, 1000

ООУ „Браќа Рамиз Хамид“- Скопје е урбано училиште сместено во општина Шуто Оризари. Наставата се изведува на македонски наставен јазик.

АлфаОмега μαθήματα ελληνικών АлфаОмега μαθήματα ελληνικών
Trifun Hadži Janev
Skopje, 1000

часови по грчки на далечина.

Gradinka Raspeana Mladost Gradinka Raspeana Mladost
R***r Boskovik Br. 6
Skopje

Macedonian Diatom Society-MDS Македонско Дијатомолошко Друштво МДД Macedonian Diatom Society-MDS Македонско Дијатомолошко Друштво МДД
Arhimedova 3
Skopje

Македонско Дијатомолошко Друштво МДД Скопје

ADP - North Macedonia ADP - North Macedonia
Mother Thresa
Skopje, 1000

ADP North Macedonia, është degë e ADP-s, që selinë qendrore e ka ne Prishtinë.

Финансиска поддршка за твојата инвестиција / Financial aid guide Финансиска поддршка за твојата инвестиција / Financial aid guide
Skopje

Се што треба да знаете за Законот за финансиска поддрш?

LinkAcross Development Center LinkAcross Development Center
Ulica Helsinki 47
Skopje, 1000

Центарот за Развој нуди програми за развој на компании