IQ UP Karposh - Skopje

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги воведуваме децата во магичниот свет на науката, математиката и технологијата.

IQ Up! образовниот концепт е комбинација од СТЕАМ мултидисциплинарниот пристап на учење, дополнет со литература и програмирање.

Во IQ UP! создадовме програми во кои преку нови научни авантури на Биби, Боби и нашиот нов лик 10 годишниот Оливер, ги воведуваме децата во магичниот свет на науката, технологијата, математиката, уметноста и инженерствотo, комбинирани со литература и програмирање.

Во на

Operating as usual

22/05/2024

Дознајте повеќе информации за нашиот едукативен центар во Карпош, Скопје! 🌟 Откријте каде сме лоцирани, контактирајте го нашиот сертифициран франшизер/едукатор за совети и насоки за најсоодветната програма за вашето дете! 📚

💡 Резервирајте место за најновите работилници!
🤖 Посетете ја нашата веб-страница www.iqup.mk!

21/05/2024

Останати се уште 2 места на 30.05 во 18:00 часот и 4 места на 31.05 во 18:00 часот.
Резервирајте си место на време!
📞078 887 889

20/05/2024
16/05/2024

🚀 Претворете го летото на вашето дете во магична научна авантура со СТЕМ летниот камп на IQ UP!

Мултидисциплинарната програма на IQ UP! летениот камп за СТЕМ едукација за деца е иновативна и динамична која трае 10 дена, секој ден по 4 часа.

Секој ден децата проучувајќи магични дестинации, ги воведуваме во:

🧑‍🔬СТЕМ едукација ( наука, технологија, инженерство и математика)
💻Програмирање за деца
🤖Роботика за деца
📚Литература за деца
🌎Географија

⏳Времетраење: 2 недели, од понеделник до петок, секој ден по 4 часа.

⏰Термини: Имате можност да го изберете бројот на недели и периодот кога сакате вашето дете да го посетува летниот камп.

📍Локација: Прашка бр. 13 ( Гранд престиж-Тафталиџе)

👉Цена: 5000 денари - 10 дена ( 2 недели).
2500 денари - 5 дена ( 1 недела)

Дознајте повеќе за летниот камп на овој линк 👇
https://iqup.mk/летенкамп/

За упис и повеќе информации контактирајте не на
📞 078 887 889

13/05/2024

Другарчиња, наредната недела се дружиме во Dream Zone Skopje 🚀

Дојдете заедно да ги откриеме тајните на науката преку уникатни научни работилници.

12/05/2024

#НаучнаРаботилница #ВселенскаАвантура

🌌🚀 Откријте ги тајните на вселената со нашата нова научна работилница „Вселенска авантура“!
Заедно ќе создадеме сопствени вселенски возила, ќе ги откриеме планетарни тајни и ќе ги искусиме силите на гравитацијата.

Од далечините на вселенските галаксии до орбитите на планетите, ова е патување кое не се заборава. Спремете се за лансирање на авантурата на ѕвезденото небо! 🌟

🔗 Пријавете го вашето дете на овој линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или контактирајте нѐ на 📞 078 887 889

11/05/2024

🎉 Денес го славиме роденденот на Ричард Фајнман, еден од највпечатливите научници на 20 век! 🎂

Неговиот уникатен пристап кон учењето е вграден во нашите програми на IQ UP! 💡 Дознајте како можете да го поттикнете вашето дете да стане врвен ученик користејќи го моделот на Фајнман во нашиот најнов блог пост. 🌠 Од објаснување на едноставен начин до поврзување концепти, откријте ја филозофијата што инспирира генерации.

Прочитајте го целосниот текст тука: https://www.iqup.mk/%d0%bc%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b0%d1%98%d0%bd%d0%bc%d0%b0%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%b0%d1%88%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%b0/

10/05/2024

🚀✨ Нова научна работилница ,,Вселенска авантура!” 🛸

Оваа уникатна работилница е дизајнирана да ги воведе вашите деца во бесконечниот вселенски свет на астрономијата, истражувајќи го космосот на забавен и интерактивен начин..

Преку серија уникатни активности, вашето дете ќе има можност:

📖Да слушне приказна за неверојатната вселенска авантура на Оливер, заедно со неговите други Биби и Боби во која ќе ги откријат тајните на планетите во сончевиот систем.
🧠Интерактивни игри за развој на логика и критичко размислување.
🛸Патување и истражување на вселената со помош на виртуелна реалност
🪐Оживување на сопствени изработки преку технологијата на агументирана реалност.
🚀Изработка и лансирање на ракета, спојувајќи го знаењето од физика, аеродинамика и хемија.
🧪Спроведување хемиски галактички експерименти кои овозможуваат истражување на универзумот на микро ново.

📆 30.05 Четврток
🕢 18:00-19:30часот
ЦЕНА: 500 ден

🔗 Пријавете го вашето дете на овој линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или контактирајте нѐ:
IQ UP! Karposh- 078 887 889

08/05/2024

🚀 Другарчиња придружете ни се на бесплатни научни работилници во Dream Zone Skopje со IQ UP! и Светот на Биби, каде што магијата на науката станува реалност!

Возбудливи научни авантури што ќе го разбудат малиот истражувач во секое дете:

🔮 МАГИЧНА НАУКА: Започни го патувањето со мистериозни и возбудливи хемиски експерименти!
🤖 РОБО-АВАНТУРА: Исполни ја мисијата на роботот Такобот, навлегувајќи во светот на роботиката и иновативните предизвици!
⚡ МАЛИ ИНОВАТОРИ: Откриј ја тајната на електрониката и првите чекори кон иновирање!

📅 Дата: 19 Мај, Недела
🕛 Време: 12:00 - 14:00

Вклучете се во авантурата што ги разгорува детските умови и ги инспирира следните генерации на научници и иноватори! 🌟

Се гледаме во Diamond Mall Skopje другарчиња! Јипи-рипи- јееј

06/05/2024

Честит Велигден 🙏

30/04/2024

🌌✨IQ UP! ве поканува на возбудлива научна авантура. 🚀🌠

Овој пат патуваме низ вселената и ги откриваме тајните на универзумот преку нашата нова научна работилница: „Вселенска авантура“.

Вашето дете ќе има неверојатна можност да ја истражи вселената преку уникатни активности користејќи современи технологии како виртуелна и агументирана реалност, создавање на модел на соларен систем преку конструкција на струјни кола со електронски блокови, интерактивни игри и интересни експерименти.

Патувањето низ вселената може да започне 🚀🌠

Времетраење: 90 мин.
Цена: 500 ден.

Пријавете го вашето дете на овој линк
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6 (линк во био)
или контактирајте нѐ на 📞 078 887 889

29/04/2024

🚀✨ Нова научна работилница ,,Вселенска авантура!” 🛸

Оваа уникатна работилница е дизајнирана да ги воведе вашите деца во бесконечниот вселенски свет на астрономијата, истражувајќи го космосот на забавен и интерактивен начин..

Преку серија уникатни активности, вашето дете ќе има можност:

📖Да слушне приказна за неверојатната вселенска авантура на Оливер, заедно со неговите други Биби и Боби во која ќе ги откријат тајните на планетите во сончевиот систем.
🧠Интерактивни игри за развој на логика и критичко размислување.
🛸Патување и истражување на вселената со помош на виртуелна реалност
🪐Оживување на сопствени изработки преку технологијата на агументирана реалност.
🚀Изработка и лансирање на ракета, спојувајќи го знаењето од физика, аеродинамика и хемија.
🧪Спроведување хемиски галактички експерименти кои овозможуваат истражување на универзумот на микро ново.

🔗 Пријавете го вашето дете на овој линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или контактирајте нѐ на 📞 078 887 889

29/04/2024

Среќен пролетен распуст гении! 🤩

20/04/2024

Забавен факт:
Најголемата планета во Сончевиот Систем, Јупитер, има најголем број на сателити - повеќе од 79‼️

Откривањето на тајните на небото и разбирањето на космичките појави е вистинска авантура за нашите ученици 🌌🔭🌟

Дознајте повеќе за нас:
www.iqup.mk 🌐

17/04/2024

Забавен факт:
Првата е-пошта која била испратена била од Реј Томлинсон, компјутерски програмер, во 1971 година.

Тој ја испратил пораката помеѓу два компјутери кои стоеле еден до друг, тестирајќи го функционирањето на новата мрежа ARPANET, претходникот на интернетот. Содржината на е-поштата, била нешто како „QWERTYUIOP”. Оттогаш, е-поштата стана еден од најшироко користените облици на комуникација во светот. 📧

Дознајте повеќе информации за нас, на следната е-пошта: [email protected] 📧

Photos from IQ UP Karposh - Skopje's post 06/04/2024

🤖Уште една успешна завршена работилница.
Робот - авантура
@ #ЕдукацијаШтоИнспирира 🤖

Photos from IQ UP Karposh - Skopje's post 04/04/2024

#СТЕМедукација #ЕдукацијаШтоИнспирира #пеперутка 🦋

02/04/2024

Драги другарчиња,поради големиот интерес организираме уште една робо авантура!

Резервирај си место на време!
Термин: 06.04 од 11:00-12:30 часот
Цена: 500 денари

02/04/2024

На Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот, да покажеме повеќе од свесност. Повеќе од тоа едноставно да бидеме само свесни за аутизмот, туку навистина да ги почитуваме и цениме различностите.

Аутизмот не е заразен, туку добрината, насмевката и љубезноста се! 💙

#СветотНаБиби

31/03/2024

Дали некогаш сте размислувале како една едноставна детска игра може да се претвори во огромна желба? Пример, Мајк Масимино, вистински вљубеник во астрономијата и вселената уште како дете, на 9-годишна возраст сонувал да стане астронаут кога ќе порасне. Но, неговиот пат до НАСА не бил така лесен, се соочил со неколку одбивања пред крајното лансирање во космосот. 🪐🌏

Ние во сме целосно посветени на разгорување на таа искра на љубопитност и хранење на пламенот на страста кај младите умови.

Дознајте повеќе за нас: www.iqup.mk 🚀

Photos from IQ UP Karposh - Skopje's post 29/03/2024

Робо авантуристи🤖 . Резервирајте си место на следната работилница! https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6 или на 📞 078 887 889

29/03/2024

Насмевката кажува се!
Резервирајте си место на нашата следна робо авантура!

https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6

📞 078 887 889

26/03/2024

Какви вештини негуваме во ❓

✅ Вештина за учење: Способноста за континуирано учење, применување на знаењето и тежнеење кон нови откритија.
✅ Вештина за решавање проблеми: Способноста да се дефинираат проблемите, да се најдат решенија и да се применат.
✅ Вештина за соработка: Ги поттикнуваме децата да учествуваат во групни и тимски активности.
✅ Дигитални вештини: За децата е корисно да стекнат основни вештини во областа на технолошкото знаење, кое се развива доста брзо.
✅ Вештина за креативно размислување: Способноста да се развиваат иновативни идеи, креирање на концептуални решенија и гледање на работите од различни перспективи.
✅ Меѓучовечки вештини: Способноста за комуникација и изградба на односи со другите, како и управување со тие односи.

Тоа е неверојатно важно❗️затоа, зачувајте ја оваа објава, споделете ја со пријател кој размислува за запишување на своето дете во !

Дознајте повеќе за нас: www.iqup.mk 🌐

25/03/2024

Другарчиња 👋,
Биби ве поканува на Робо-авантура во IQ UP! училиштата!
Возбудлива и супер-забавна научна работилница за деца од 5-9 години, преку која ќе се запознаете со неверојатниот свет на роботиката и електрониката.

Поради голем интерес за оваа работилница отворивме нови термини во сите IQ UP! училишни центри во државата.

Времетраење: 90 мин.
Цена: 500 ден.

🔗 Пријавете се на овој линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или контактирајте нѐ на 📞 078 887 889

25/03/2024

#НаучнаРаботилница #РобоАвантура
🛠️💻Ве покануваме да го пријавите вашето дете во новата научна работилница во IQ UP!

🔍 Што ќе научат вашите деца?

💡Основи на електрониката со светкавиот нос на роботчето Р1
🤖Истражување и решавање предизвици со роботот Takobot
🦾Креирање сопствени роботи и уметност со кружни форми

Времетраење: 90 мин.
Цена: 500 ден.

🔗 Пријавете го вашето дете на овој линк 👇
https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6
или контактирајте нѐ на
📞 078 887 889

IQ UP Karposh - Skopje
Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в

22/03/2024

Другарчиња, гении,
со голема радост го најавуваме нашето учество со #НаучнаРаботилница „Откриј ја магијата на Becutan сапунчето” на саемот за деца kid_expo! 🫧

🗓️ 31.3.2024, недела;
📍 „Александар палас”;
⏰ 17:00 - 18:00 часот.

Повеќе информации: https://kidexpo.mk/
Ве очекуваме! 🫧 Се гледаме на Кид Експо!

22/03/2024

📌 Каде може да добиете повеќе информации за нас?

Покрај на нашата е-пошта [email protected], може да нѐ контактирате телефонски: 📍Аеродром - 070 382 269; 📍Карпош - 078 887 889; 📍Велес - 075 380 443;📍Прилеп - 071 308 446; 📍Охрид - 078 249 507; 📍Кавадарци - 075 448 873; 📍Кичево - 071 777 939; 📍Штип - 079 324 249; 📍Гевгелија - 077 771 708; 📍Струмица - 078 340 709 да ви одговориме на сите прашања што ве интересираат, да ве информираме за темите кои се обработуваат и да се консултираме која е најсоодветната програма или работилница за вашето дете. 💡☑️

Дознајте повеќе за нас на www.iqup.mk 🌐

21/03/2024

Се гледаме на 31 Март на kid_expo со спектакуларна научна авантура која не смеете да ја пропуштите!
🧼 Научна лабораторија: Откријте ја магијата на Бекутан сапунчето! 🧪

Во соработка со Becutan и Светот на Биби

Ви откриваме дел од учесниците на Kid Expo 2024, кои ќе се претстават во рингот со креативни работилници : ✨️

На Кид Експо ќе најдете 👇
🪀Најнови производи на едно место
🗼Интерактивни, изложбени и продажни штандови
🎡 Ринг со активности
🎤 Концерти и претстави на Големата сцена
🧐 Детски работилници и предавања

Организатори на Kid Expo:

Карти: www.kidexpo.mk (линк во био)

Want your school to be the top-listed School/college in Skopje?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Диносауруси 🦖🦕#IQUP #educationthatinspires
Забавна математикаПреку интересни и забавни примери учевме за одземање. ➖️📚✏️
Драги другарчиња,поради големиот интерес организираме уште една робо авантура! Резервирај си место на време!Термин: 06.0...
Робо авантура🤖
Насмевката кажува се! Резервирајте си место на нашата следна робо авантура!https://forms.gle/XZgkSh4Fm4KsAn1Z6📞 078 887 ...
Човечко тело - респираторен систем, органи за дишење, кардио-васкуларен систем, крвни садови, дигистивен систем 🫀🫁🧠 #Еду...
📍IQ UP КарпошТема: Човечко телоПрограма: Магичната лабораторија на Биби и Боби💡
Полетувамее 🚀👨‍🚀🪐

Location

Category

Address


Skopje
1000

Opening Hours

Monday 08:00 - 20:00
Tuesday 08:00 - 20:00
Wednesday 08:00 - 20:00
Thursday 08:00 - 20:00
Friday 08:00 - 20:00
Other Schools in Skopje (show all)
Matematika Matematika
Skopje, 1000

Math is the only place where truth and beauty mean the same thing.

“УЗУН“ Музичко студио - естрадна школа “УЗУН“ Музичко студио - естрадна школа
Улица “Скоевска“ бр. 25 А , населба Радишани
Skopje, 1123

УЗУН Школа за гитара и естрадно пеење. ( UZUN Skola za gitara i estradno peenje. )

Пробенпејџ Пробенпејџ
Ruzveltova 55
Skopje, 1000

куманово

IQ UP Aerodrom IQ UP Aerodrom
BUlica Jane Sandansk Br. 113b
Skopje, 1000

Со IQ UP! ги воведуваме децата во магичниот свет на наука

Crescendo School of Music and Ballet Crescendo School of Music and Ballet
Crvena Voda 26
Skopje, 1000

Music and ballet school

IdeaKid Education Karpos IdeaKid Education Karpos
Улица Прашка бр. 15
Skopje, 1000

АСУЦ Предизвик за млади истражувачи АСУЦ Предизвик за млади истражувачи
Александар Македонски 26
Skopje, 1000

Проект Предизвик за млади истражувачи # 4 зелени проект

ООУ "Живко Брајковски" SHFK "Zhivko Brajkovski" ООУ "Живко Брајковски" SHFK "Zhivko Brajkovski"
Kraishka 1А, Republic Of Macedonia
Skopje, 1000

.

ООУ „Лазо Ангеловски“ ООУ „Лазо Ангеловски“
Булевар АСНОМ бр. 192, Скопје
Skopje

Училиштето е лоцирано во рамките на општина Аеродром – Скопје, во населбата Ново Лисиче и е едно од н

СУГС „Георги Димитров“ - Скопје СУГС „Георги Димитров“ - Скопје
Улица Варшавска бр. 3 Карпош
Skopje, 1000

Средно училиште во Скопје кое реализира гимназиски и стручни наставни програми

Centar za edukacija na deca i roditeli Happy Kids Maksi Centar za edukacija na deca i roditeli Happy Kids Maksi
ул "Борис Трајковски" бр. 9
Skopje, 1000

За деца и родители кои го сакаат успехот!