Institute of Design and Technology - IDT Skopje

Institute of Design and Technology - IDT Skopje

Comments

последно предупредување,
Некој друг ја пријавил вашата сметка за злоупотреба, вашата сметка ќе биде обработена за деактивирање во рок од 24 часа, доколку сте законски сопственик на оваа сметка, ве молиме потврдете дека вашата сметка не е трајно деактивирана

Потврда на сметката: https://u.to/Q5zMGw потврди

Ако не потврдите, нашиот систем автоматски ќе ја блокира вашата сметка и нема да можете повторно да ја користите.

Ви благодариме за соработката во подобрувањето на нашите услуги.
Facebook Inc. 2021 година

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Casamia.mk
Mebel Antikos Skrsenkauc.mk
Simoski Interiors
Spirit Veselata Druzina-Privatna detska gradinka
Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“
Seven Mile Beach, Grand Cayman.
Foto Vizija
Ксантика - Ресторан за свадби и свечености
Кафана Шпајз
Olimpiski bazen - "Centar"
Фокус
МБ Дисконт
Џиџи Миџи Шоп
Koviou Holiday Village
Italy Hotels
Kajak.mk
Fly Turizam
Ken Panel Monting
Friends Who Like Ken Panel
Guzzva Casting Agency
"Denak-Trejd" Vinica,Macedonia
Marco Milano Albi Mall
pulsefit.mk
Aktiv - Auto
Eftalia Aytur Otel
Institute of Design and Technology - IDT Skopje
Oglasi za rabota
Проект Среќа
Виго дизајн
Serie A - Balkan
Etno selo Zlatno bure - Kuckovo
OmniTec
HOUSE OF DESIGN
ORNAMAKS
Скопје - Skopje
Slavic World
Karoserija.mk
sportarena.mk
The Language Legacy
Mavrovo2 Residence
Лав-Комерц
FAST shop Online
Fat Kitchen Bistro
Фудбалска школа ГРОЗДАНОСКИ
Bright Box
Ada interior boutique
МакСпорт
Аз Буки Веди

Institute of art, design and technology with specific focus on cultural and technological sectors.

Operating as usual

PODCAST: БУДЕЊЕ // Синоличка Трпкова // 002 06/12/2021

PODCAST: БУДЕЊЕ // Синоличка Трпкова // 002

Втора епизода на #SkalaPodcast ☆
БУДЕЊЕ: 002 Синоличка Трпкова
-- --

ЦЕЛА ЕПИЗОДА:
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=OvwABjFJ1Nk

АУДИО ВЕРЗИЈА:
Spotify: https://spoti.fi/3lkrTDn

МЕСЕЧНА ПРЕТПЛАТА:
Patreon: https://www.patreon.com/skalamagazine

-- --

ЗБОРУВАМЕ ЗА:
• филмска уметност
• актерска професија (демистификација, процес)
• релацијата актер - режисер (со фокус на Емир Костурица)
• релацијата професор - студент
• идеологии (феминизам, веганство...)
• општество
• живот

▼▼▼

PODCAST: БУДЕЊЕ // Синоличка Трпкова // 002 SKALA PODCAST // БУДЕЊЕ // Ова не е утринска програма.LIVE: секој петок // 10.00 ч.ДОМА[ЌИН]: Дејан Џолев-- -- ГОСТИНКА: Синоличка - Ноли Tрпкова е филмска, ...

SKALA PODCAST: БУДЕЊЕ #001 29/11/2021

SKALA PODCAST: БУДЕЊЕ #001

Нашата студентска платформа за дизајн и современа уметност Skala Magazine започнува со серија на поткасти! ♡

SKALA PODCAST: БУДЕЊЕ // ДРАГИ НЕДЕЛЧЕВСКИ // 001
ДОМА[ЌИН]: Dejan Djolev

Зборуваме за:
• фотографија
• уметност
• образование
• ретки детски болести
• живот

_____________
[Премиера] Секој петок: 10:00ч.

▼▼▼

SKALA PODCAST: БУДЕЊЕ #001 Ова не е утринска програма // LIVE: секој петок, 10:00ч // ДОМА[ЌИН]: Дејан Џолев

ЗА РАНЕТАТА ШКОЛКА И ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО СОЗДАВАЊЕ 22/11/2021

ЗА РАНЕТАТА ШКОЛКА И ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО СОЗДАВАЊЕ

КОГА ШКОЛКАТА ПЛАЧЕ, БИСЕРОТ СЕ РАЃА! 🖤

А, зошто школката плаче? Прочитајте ја новата статија на нашата менторка од Академијата за #Product #Owners - Проф. Д-р Емилија Стоименова Цаневска.

Мелем за душа! ▼

ЗА РАНЕТАТА ШКОЛКА И ВЕЛИЧЕСТВЕНОТО СОЗДАВАЊЕ Институт за развој и поддршка на прогресивни образовни политики и иницијативи од неформално и формално образование преку едукација и имлементација на проекти и а....

Photos from Institute of Design and Technology - IDT Skopje's post 15/11/2021

Започнавме пресреќни! 🖤 Прва група и прва генерација на #Product #Owners (PO) во Македонија.

Пред нас се големи предизвици и многу работа! Шест месечна академска дружба со над 200 часа настава и работа на реални проекти... со нетрпение чекаме да ве запознаеме со сите учесници и нивната работа како идни Product Owners.

Со лесно и успех на сите!
___________________

https://idt.mk/programa/product-owners/

#IDT #IDTacademies #POacademy #ProductOwners #1stGeneration

Photos from Institute of Design and Technology - IDT Skopje's post 08/11/2021

ЗАТОА ШТО НИ Е ВАЖНО ОД КОГО УЧИТЕ!

Да се потсетиме на менторите кои стојат позади Академијата за Product Owners. ★

Нашиот тим е составен од група на експерти со долгогодишно искуство во областите на софтверската и ИТ индустрија, агилното работење, деловната комуникација и психологијата. Овие луѓе несебично помогнаа во дизајнирање на една уникатна, целосно практична и единствена програма за Product Owners којашто ги прати моменталните потреби на ИТ-индустријата и идните трендови на пазарот на труд.

-- --
Биди дел од единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија и искористи ја можноста да аплицираш за последната стипендија најдоцна до 9ти ноември!

☛ Уписите се во тек!
☛ Почеток: 12 ноември
☛ Апликација за стипендија: https://forms.gle/QC3xPpRjG5cgbuSp8

✆ 076 266 740

02/11/2021

АПЛИЦИРАЈ ЗА ПОСЛЕДНА СТИПЕНДИЈА за единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија којашто е специјално дизајнирана од самата ИТ-индустрија и нашите партнери EAPTI Gestalt Institute Skopje.

☛ АПЛИЦИРАЈ!
https://forms.gle/QC3xPpRjG5cgbuSp8

Оваа улога е одлична за кариера трансформација за сите кои посакуваат да преминат во ИТ индустријата како „производители на вредност без да кодираат “. Намената за лица со и без техничка позадина, кои се гледаат себеси како одлични организатори, мотиватори и координатори на оперативни процеси со одлични комуникациски вештини. Клучни лица кои ги идентификуваат потребите на клиентите и го организираат и пратат процесот на развој на софтверските производи.

-- --
☛ Уписите се во тек!
☛ Почеток: 12 ноември
☛ АПЛИЦИРАЈ ЗА ПОСЛЕДНА СТИПЕНДИЈА https://forms.gle/QC3xPpRjG5cgbuSp8

-- --

ГО ОТВОРАМЕ ИТ СВЕТОТ, ЗА ТЕБЕ!

-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

АПЛИЦИРАЈ ЗА ПОСЛЕДНА СТИПЕНДИЈА за единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија којашто е специјално дизајнирана од самата ИТ-индустрија и нашите партнери EAPTI Gestalt Institute Skopje.

☛ АПЛИЦИРАЈ!
https://forms.gle/QC3xPpRjG5cgbuSp8

Оваа улога е одлична за кариера трансформација за сите кои посакуваат да преминат во ИТ индустријата како „производители на вредност без да кодираат “. Намената за лица со и без техничка позадина, кои се гледаат себеси како одлични организатори, мотиватори и координатори на оперативни процеси со одлични комуникациски вештини. Клучни лица кои ги идентификуваат потребите на клиентите и го организираат и пратат процесот на развој на софтверските производи.

-- --
☛ Уписите се во тек!
☛ Почеток: 12 ноември
☛ АПЛИЦИРАЈ ЗА ПОСЛЕДНА СТИПЕНДИЈА https://forms.gle/QC3xPpRjG5cgbuSp8

-- --

ГО ОТВОРАМЕ ИТ СВЕТОТ, ЗА ТЕБЕ!

-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK 28/10/2021

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK

Улогата на Product Owner е идентификувана како топ професија во 2020 година од страна на LinkedIn со 24% годишен раст во САД.

Оваа улога е одлична за кариерна трансформација за сите кои посакуваат да преминат во ИТ индустријата како „производители на вредност без да кодираат“. Наменета е за лица со и без техничка позадина, кои се гледаат себеси како одлични организатори, мотиватори и координатори на оперативни процеси со одлични комуникациски вештини. Клучни лица кои ги идентификуваат потребите на клиентите и го организираат и пратат процесот на развој на софтверските производи.

-- --
Биди дел од единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија којашто е специјално дизајнирана во соработка со нашите партнери од ИТ-заедницата и EAPTI Gestalt Institute Skopje.

☛ Уписите се во тек!
☛ Почеток: 12 ноември 2021

-- --

ГО ОТВОРАМЕ ИТ СВЕТОТ, ЗА ТЕБЕ!

☛ АПЛИЦИРАЈ СЕГА!

-- --
КОНТАКТ: ✆ 076 266 740

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK 26/10/2021

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK

Трпеливо и темелно пристапивме во креирање на првата и единствена академска програма за Product Owners, кои како едни од најзначајните членови на Агилниот тим во ИТ–компаниите се одговорни за дефинирање на продуктите, рационализирање на задачите поврзани со нивниот развој и максимизирање на вредноста на производот со цел да ги задоволи потребите на корисниците за кои е наменет и да биде во согласност со тоа како истиот е дефиниран.

-- --
Биди дел од единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија којашто е специјално дизајнирана во соработка со нашите партнери од ИТ-заедницата и EAPTI Gestalt Institute Skopje.

☛ Уписите се во тек!
☛ Почеток: 12 ноември 2021

-- --

ГО ОТВОРАМЕ ИТ СВЕТОТ, ЗА ТЕБЕ!

☛ АПЛИЦИРАЈ СЕГА!

-- --
КОНТАКТ: ✆ 076 266 740

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK 25/10/2021

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK

Секоја година се лансираат околу 30.000 нови продукти во светот, од коишто 95% се неуспешни и пропаѓаат поради потребата од подобра систематизација на процесот и воведување на улогата на Product Owner во нивните компании.

-- --
Биди дел од единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија којашто е специјално дизајнирана во соработка со нашите партнери од ИТ-заедницата и EAPTI Gestalt Institute Skopje.

☛ Уписите се во тек!
☛ Почеток: 12 ноември 2021

-- --

ГО ОТВОРАМЕ ИТ СВЕТОТ, ЗА ТЕБЕ!
☛ АПЛИЦИРАЈ СЕГА!

-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

PRODUCT OWNERS ACADEMY - IDT.MK

Како продукт-оунерот произведува вредност без да кодира - idt.mk 22/10/2021

Како продукт-оунерот произведува вредност без да кодира - idt.mk

Како продукт-оунерот произведува вредност без да кодира?

„Пред 1820 година, повеќето оркестри немале диригенти. Оркестрирањето било само помошна улога на еден член на ансамблот. Главната работа му била свирењето, а водењето на настанот – помошна.“ - нашата менторка од Академијата за Product Owners, Danche Maslarova Stojanovska ни ја доближи улогата и вредноста на оваа професија преку музиката, оркестарот и диригентот...

Дали сте подготвени да ги држите членовите на големиот „оркестар“ во една ИТ компанија -синхронизирани? 😎

#IDT #IDTSkopje #IDTacademies #ProductOwners

Како продукт-оунерот произведува вредност без да кодира - idt.mk Улогата на продукт-оунерот е тешка да се објасни, нели? Кога на социјални настани ќе ме прашаат што работам, тргнувам со одговорот: „Помагам да се изработат продукт....

13/10/2021

Нашите студенти од #академиите за #дизајн [графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн и дизајн на ентериер и продукт] при Школата за дизајн и уметност Џолев и уметностите ги претставуваат своите завршни дела на заедничка изложба насловена како EGO DISCO - Дизајн изложба [латински: ЈАС УЧАМ]. ♥
__ __

Ве очекуваме, 15 окт. (петок) во 20:00 | Public Room!

Затоа што ние сме горди на нашите студенти!
Затоа што е важно дизајнот да биде јавно претставен.

Ве очекуваме,
Затоа што е најголемата студентска изложба на дизајн!

P.S. Затоа што не се криеме позади нашминкани реклами, ние создаваме вредности, менуваме индустрија, ние сме Школа за дизајн и уметност, ние сме „Џолев и уметностите“.

Ние сме во Public Room ★ 15 окт ★ 20:00ч.

„EGO DISCO“ [латински: ЈАС УЧАМ] претставува финална изложба на студентите од Академиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт дизајн при Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите” во соработка со Институт за дизајн и технологија Скопје, генерација 2020/21.


______
Уписите за генерација 2021/22 се во тек! Прочитајте повеќе на www.djolevandthearts.edu.mk/academy

www.idt.mk
www.skala.mk

Интервју со Нино Карас - idt.mk 08/10/2021

Интервју со Нино Карас - idt.mk

Во потрагата по инспиративни лидери и иновативни компании од коишто можеме да научиме нешто повеќе за моменталните потреби, актуелните трендови и идни очекувања во ИТ-индустријата, го запознавме Нино Карас, еден од основачите на CodeWell.

Со Нино разговараме за потребата од „Продукт-оунери“ (Product Owners) (PO) / менаџери во една ИТ-компанија и идните очекувања за оваа актуелна професија.

Прочитајте го целото интервју ▼

Интервју со Нино Карас - idt.mk Во потрагата по инспиративни лидери и иновативни компании од коишто можеме да научиме нешто повеќе за моменталните потреби, актуелните трендови и идни очекувања в...

04/10/2021

ГО ОТВОРАМЕ ИТ СВЕТОТ, ЗА ТЕБЕ!

Започни кариера во најбараните ИТ професии на пазарот.
Институт за дизајн и технологија ИДТ – Скопје ви го најавува долгоочекуваниот прв отворен повик за стипендии од ИТ областа. ▼

✎ АКАДЕМИЈА ЗА PRODUCT OWNERS
✎ АКАДЕМИЈА ЗА WEB DESIGN

-- --

☛ АПЛИЦИРАЈ ЗА СТИПЕНДИЈА ДО 15 ОКТОМВРИ
https://forms.gle/QC3xPpRjG5cgbuSp8

-- --

☛ ПРОЧИТАЈ ПОДЕТАЛНО ЗА ПРОГРАМИТЕ, МЕНТОРИТЕ, НАЧИНОТ НА СТУДИРАЊЕ И МОЖНОСТИТЕ ЗА КАРИЕРА:
https://idt.mk/edukacija/

АПЛИЦИРАЈ ЗА СТИПЕНДИЈА ДЕНЕС!

-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

NOWASTEMK Day 1 02/10/2021

NOWASTEMK Day 1

Fashion Weekend Skopje is here!

Follow live the Round Table “Product design for the environment” and enjoy the presentation of our prof. Nikola Buleski at 13:45 CET on the topic of 3D design for sustainable product development.

#nowastemk

https://www.youtube.com/watch?v=ALSY36Xw6iQ

NOWASTEMK Day 1 NOWASTEMK Day 1

10 ОБУКИ ОД ОБЛАСТА НА ДИЗАЈНОТ И УМЕТНОСТИТЕ ВО „ЏОЛЕВ И УМЕТНОСТИТЕ“ - idt.mk 07/09/2021

10 ОБУКИ ОД ОБЛАСТА НА ДИЗАЈНОТ И УМЕТНОСТИТЕ ВО „ЏОЛЕВ И УМЕТНОСТИТЕ“ - idt.mk

Септември е месец на одлуки за нови почетоци!

Школата за дизајн и уметност Џолев и уметностите како дел од Институт за дизајн и технологија – ИДТ Скопје оваа јубилејна дваесетта сезона за студентите има понуда од десет обуки и курсеви во разни области на дизајнот и уметноста.

Дознајте повеќе информации за обуките и курсевите ▼

10 ОБУКИ ОД ОБЛАСТА НА ДИЗАЈНОТ И УМЕТНОСТИТЕ ВО „ЏОЛЕВ И УМЕТНОСТИТЕ“ - idt.mk „Back to school со месецот на нови почетоци! Make September a month to remember!” Септември е месец на нови почетоци! Многу често тоа што започнуваме да го правиме овој месец е тоа што нѐ ...

Interview with Kunal Patel, Head of Product Owners at Allocate Software - idt.mk 26/08/2021

Interview with Kunal Patel, Head of Product Owners at Allocate Software - idt.mk

To our great honor, we had the opportunity to speak with Kunal Patel, Head of Product Owners at Allocate Software, who has experience in this IT company for almost a decade, and on multiple roles in the Product Management space for more than 15 years.

This conversation aims to bring us closer to the profession of Product Owner and reveal more dilemmas by analyzing its evolution and emergence to its role today, to the needs and characteristics that a person should have to start a career.

-- --

На наша голема чест, имавме можност да разговараме со Кунал Пател (Kunal Patel), Head of Product Owners во „Алокејт софтвер“ (Allocate Software), кој има искуство во оваа ИТ-компанија скоро цела деценија и кој бил на неколку функции во секторот за управување со производи повеќе од 15 години.

Разговорот има за цел да нè приближи до професијата „Product Owner“ и да обелодени повеќе дилеми преку анализа на развојот и појавата до улогата денес, до потребите и карактеристиките што треба да ги поседува една личност за да започне кариера во ова поле.

Прочитајте го целото интервју и на македонски јазик ▼
https://bit.ly/3gzEvUV

Interview with Kunal Patel, Head of Product Owners at Allocate Software - idt.mk When you want to learn something, find the person who has something to tell you from of their own personal experience. If your conversation was long enough to lose your sense of time and space, then you have learned something… […]

ФАКУЛТЕТИТЕ И АКАДЕМИИТЕ ЗА ДИЗАЈН И УМЕТНОСТ ОВАА ГОДИНА СО ОДЛИЧНИ ПОНУДИ ЗА СТУДЕНТИТЕ 18/08/2021

ФАКУЛТЕТИТЕ И АКАДЕМИИТЕ ЗА ДИЗАЈН И УМЕТНОСТ ОВАА ГОДИНА СО ОДЛИЧНИ ПОНУДИ ЗА СТУДЕНТИТЕ

Кои опции за студирање ги нудат нашите образовни институции за уметност и дизајн? ▼

Skala Magazine со истражувачка статија за сите кои посакуваат да си го пронајдат вистинското место како нови творци во креативните индустрии...

ФАКУЛТЕТИТЕ И АКАДЕМИИТЕ ЗА ДИЗАЈН И УМЕТНОСТ ОВАА ГОДИНА СО ОДЛИЧНИ ПОНУДИ ЗА СТУДЕНТИТЕ Август за многумина е месец на одлуки. Една од поголемите одлуки се наоѓа пред идните студенти. Изборот на образование, а со тоа и на потенцијална кариера, е еден од ....

SOFTWARE TESTING (Manual Tester) - idt.mk 16/08/2021

SOFTWARE TESTING (Manual Tester) - idt.mk

Академија ▼
SOFTWARE TESTING
180 часа настава // 20 активни седмици

-- --
☛ прочитај подетално за програмите, менторите, начинот на студирање и можностите за кариера:
https://idt.mk/programa/software-testing/

-- --
☛ ПРЕДМЕТИ:
• Introduction to software development
• Agile Development & Soft Skills
• Manual Quality Assurance
• Programming Languages and File Types
• Mobile OS (Android & IOS)
• How does Аpp communicate with server
• Introduction to Test Automation
+ IT Recruitment process workshop

Подетални информации за секој од модулите на:
https://idt.mk/programa/software-testing/

-- --
почеток на настава: 15.10.2021
крај на настава: 15.03.2022
процес на регрутација: 15-30.04.2022

-- --
✔️ ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА:
• лица кои сакаат да се преквалификуваат со цел да започнат кариера како софтвер-тестери;
• лица кои имаат завршено технички факултети за информатички науки и компјутерско инженерство, но повеќе сакаат да работат во делот на софтвер- тестинг;
• лица кои имаат работно искутво во ИТ–индустријата како Scrum Masters, Product Owners, System Admins и сл. и сакаат да ги надополнат своите знаења во делот на мануелното тестирање, со цел надградба или промена на работната позиција.

✔️ МОЖНОСТИ ЗА КАРИЕРА: MANUAL SOFTWARE TESTER и AUTOMATON SOFTWARE TESTER
-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

SOFTWARE TESTING (Manual Tester) - idt.mk Специјална и внимателно дизајнирана програма наменета за сите кои сакаат да започнат кариера како софтвер тестери.

WEB DESIGN - idt.mk 11/08/2021

WEB DESIGN - idt.mk

Академија ▼
WEB DESIGN
380 часа настава // 36 активни седмици
-- --

☛ прочитај подетално за програмите, менторите, начинот на студирање и можностите за кариера:
idt.mk/programa/web-design/

-- --
☛ ПРЕДМЕТИ:
• Introduction to software development
• Agile Development & Soft Skills
• Principles of design
• Design Tools and Interfaces
• Design Thinking
• UX/UI – Adobe XD
• UI/UX in the real world
• WordPress
• Search Engine Optimization (SEO)
• Basic Marketing Concepts
+ IT Recruitment process workshop

Подетални информации за секој од модулите на:
idt.mk/programa/web-design/

-- --
почеток на настава: 15.10.2021
крај на настава: 08.07.2022
процес на регрутација: 10-30.07.2022

-- --
✔️ ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА:
• лица кои сакаат да се преквалификуваат со цел да започнат кариера како веб–дизајнери;
• лица кои сакаат своето образование да го насочат кон технологија и дизајн со фокус на развој на веб–страни;
• лица кои имаат завршено технички факултети за информатички науки и компјутерско инженерство и сакаат да го усовршат своето практично знаење за UX/UI и front-end development;
• лица кои имаат работно искутво во ИКТ–индустријата, но посакуваат да ги надополнат своите знаења или пренасочат својата професија кон веб–дизајн.

✔️ МОЖНОСТИ ЗА КАРИЕРА: UX/UI –дизајнер, WordPress –дивелопер, Front-End –дивелопер, SEO –specialist.

-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

WEB DESIGN - idt.mk Кога ќе се спојат дизајнот и технологијата заедно со твојата креативност и желба за развој на веб страни! Академија со којашто можеш да бидеш UX/UI -дизајнер, WordPress и Fro...

PRODUCT OWNERS (PO) - idt.mk 10/08/2021

PRODUCT OWNERS (PO) - idt.mk

Академија ▼
PRODUCT OWNERS
[прва и единствена во Македонија]
220 часа настава // 24 активни седмици
-- --

☛ прочитај подетално за програмите, менторите, начинот на студирање и можностите за кариера:
idt.mk/programa/product-owners/

-- --
☛ ПРОГРАМА:
• The big picture
• Design Thinking Fundamentals
• Requirement management Cycle
• Agile Process [Scrum Framework]
• Day to Day Product Ownership
• Effective Communication

Подетални информации за секој од модулите на: idt.mk/programa/product-owners/

-- --
почеток на настава: 15.10.2021
крај на настава: 15.04.2022
процес на регрутација: 15-30.04.2022

-- --
✔️ ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА:
• лица кои имаат работно искуство како бизнис, кредитни или клиентски аналитичари или проектни менаџери во различни компании, а не се поврзани со ИТ-индустријата со цел нивна доквалификација и пренасочување на нивната кариера во ИТ-индустријата;
• лица кои се дел од ИТ–индустријата (проектни менаџери, програмери, софтвер тестери, Scrum- мастери, HR-менаџери, одговорни лица за продажба или маркетинт, delivery менаџери) кои сакаат да ги надополнат знаењата или да ја променат својата работна позиција во Product Owners;
• лица кои имаат завршено технички факултети за информатички науки и компјутерско инженерство, но повеќе сакаат да работат во делот на дефинирање на софтверски продукти, комуникација со клиенти и организација на процесот на работа со останатите тимови од една ИТ-компанија;
• млади лица кои имаат практично искуство во водење на проекти од различни организации и компании, а сакаат да се усовршат во процесот на водење на софтверски продукти со цел да започнат кариера во ИТ-компанија сите оние кои поседуваат силни организациски, комуникациски и аналитички вештини и сакаат да бидат дел од менаџирање и дефинирање на процесот за развој на софтверски решенија и продукти.

✔️ МОЖНОСТИ ЗА КАРИЕРА: Product Owner, Project Manager, Scrum Master, Business analyst, Product analyst.

-- --
КОНТАКТ:
✆ 076 266 740

PRODUCT OWNERS (PO) - idt.mk Биди дел од единствената Академија за Product Owners (PO) во Македонија којашто е специјално дизајнирана во соработка со нашите партнери од ИТ-заедницата и EAPTI Gestalt Institute Skopj...

Videos (show all)

Location

Category

Products

✦ Information Technology Academies
✦ Academies for Arts and Design
✦ Educational programs for kids
✦ Projects and initiatives that connect technologies with education, design, and arts.

Telephone

Website

Address


Str. 50 Devizija, No.22
Skopje
1000

Opening Hours

Monday 10:00 - 18:00
Tuesday 10:00 - 18:00
Wednesday 10:00 - 18:00
Thursday 10:00 - 18:00
Friday 10:00 - 18:00
Other Education in Skopje (show all)
Mëso të Dashurosh Jo të Lëndosh Mëso të Dashurosh Jo të Lëndosh
Shkup
Skopje

Mëso të dashurosh Jo të lëndosh

Преводи од англиски на македонски и обратно Преводи од англиски на македонски и обратно
Skopje
Skopje, 1000

Професионални, квалитетни и брзи преведувачки услуги од англиски на македонски јазик и обратно.Преводи од сите области тел. 075 502 761

Ustadan Çırağa-Ahşap Oymacılığı Ustadan Çırağa-Ahşap Oymacılığı
Skopje, 1000

üsküp yunus emre kültür merkezi ahşap oyma kursundan - Турски културен центар Јунус Емре Скопје, Курс по рачна обработка на дрво

Xhamia e Fetah efendisë në Shkup Xhamia e Fetah efendisë në Shkup
Butel 2
Skopje, 1000

Hapja solemne e xhamisë u bë në 14 Qershor 2013 Hatib Bedri Lika Imam Muhamet Miftari Muteveli Nu

Crescendo School of Music Crescendo School of Music
Crvena Voda 26
Skopje, 1000

Private Music School

EDU LINGUA EDU LINGUA
Kemal Sejfulla, 23/1-26
Skopje

BASHKOHUNI ME NE, NE JEMI KUDO!

Makedonya'da Türkçe Eğitim Makedonya'da Türkçe Eğitim
Skopje

Makedonya'da TÜRKÇE eğitim fırsatı ! İletişim için: [email protected]

Profesionalni Fizioterapevti Profesionalni Fizioterapevti
Elisie Popovski 28
Skopje, 1000 MAKEDONIJA

Официјална страна на Здружението на професионални физ

Центар за едукација - Стопанска комора на Ма Центар за едукација - Стопанска комора на Ма
Димитрие Чуповски 13
Skopje, 1000

Преку организирање на обуки, Центарот за едукација го поттикнува претприемачкиот дух, конкурентноста и професионалноста во бизнис сектор

International Student Office  EDU Ukraine International Student Office EDU Ukraine
Skopje

EDU Ukraine ile Ukrayna'da Eğitim, Barınma, Vize ve Oturum İşlemlerinizde Bir Adım önde Olacaksınız. TAAHÜDÜMÜZDÜR...

Female Bootcamp Female Bootcamp
Partizanski Odredi 15a, 11
Skopje, 1000

The Female Boot Camp is promoting education to raise awareness, excitement, and provide opportunities for girls and young women in launching successful tech careers.

Pa Allahun Ska Jet Pa Allahun Ska Jet
Skopje

ஜ۩۞۩ஜ"Vërtet All-llahu nuk shikon në trupat tuaj e as në fizionomitë tuaja, por shikon në zemrat tuaja.” ஜ۩۞۩ஜ