Mesazhi Islam

Mesazhi Islam

Operating as usual

09/10/2016

AGJËRIMI I DITËS SË ASHURAS!
Nga Ebi Katade, radijallahu anhu se i Dërguari i Allahut, salallahu alejhi we selem u pyet për agjërimin e ditës së Ashuras?
Dhe tha: “Ajo i fal gabimet e vitit që ka kaluar”.
((Transmeton Imam Muslimi))
Dita e martë i bie dita e Ashuras, mirëpo prej sunetit është që të agjërohet një ditë para ose një ditë pas saj. Pra agjërohet ose Dita e hënë me ditën e martë, ose dita e martë me ditën e mërkurë.

Timeline photos 01/10/2016

Si të pastrohesh nga mëkati i zinasë?!
_______________________________
Pyetje: Çfarë duhet të bëj ai/ajo që ka bërë zina, në mënyrë që të pastrohet nga mëkati i kësaj vepre?
Imam Bin Baz: Zinaja, është prej ndalesave dhe mëkateve më të mëdha. Allahu i Lartësuar, i ka kërcënuar dhe u ka premtuar jobesimtarëve, atyre të cilëve mbysin dikë pa të drejtë dhe atyre që bëjnë zina se, do t’ua shtojë dënimin Ditën e Kiametit e do t’i lë në dënim përgjithmonë të nënçmuar e të përbuzur, për shkak të peshës që kanë këto mëkate dhe për shkak të fëlliqësisë së këtyre veprave.
Thotë Allahu e Lartësuar:
وَالَّذِينَ لا يَدْعُونَ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ وَلا يَقْتُلُونَ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلا بِالْحَقِّ وَلا يَزْنُونَ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ يَلْقَ أَثَامًا * يُضَاعَفْ لَهُ الْعَذَابُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَيَخْلُدْ فِيهِ مُهَانًا * إِلا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا
“Ata që pos Allahut, nuk lusin zot tjetër dhe nuk mbysin njeriun që e ka ndaluar Allahu, por vetëm kur e kërkon drejtësia, dhe që nuk bëjnë zina, ndërsa kush i punon këto, ai gjen ndëshkimin. Atij i dyfishohet dënimi Ditën e Kiametit dhe aty mbetet i përbuzur përgjithmonë. Përveç atij që është penduar dhe ka bërë vepër të mirë,...” 25:68-70
Ai i cili ka rënë në ndonjërin prej këtyre mëkateve, duhet të pendohet tek Allahu i Madhëruar me pendim të sinqertë, duke e shoqëruar këtë pendim me Iman të sinqertë dhe vepra të mira. Pendimi është i sinqertë, atëherë kur nuk i kthehet mëkatit të mëhershëm, i bie pishman për veprën e kryer dhe vendos me sinqeritet që të mos i kthehet këtij veprimi për shkak të frikës e madhërimit të Allahut të Lartësuar, duke shpresuar në shpërblimin e Tij e duke pasur frikë nga dënimin e Tij.
Thotë Allahu:
وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِمَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَى
“Nuk ka dyshim se Unë e fal atë që është penduar, që ka besuar, që ka bërë vepra të mira dhe që përqendrohet për në rrugën e drejtë.” 20:82
Është obligim i çdo myslimani e myslimaneje që të qëndroj sa më larg këtij veprimi të shëmtuar dhe çdo rrugë që të shpien drejt saj, e të shpejtojë për t’u penduar me pendim të sinqertë për atë që ka kaluar, sepse me të vërtetë Allahu ua pranon pendimin atyre që pendohen sinqerisht dhe i fal gabimet e tyre.
_____________________________________
Shkruar nga Imam Bin Baz
Burimi: Gazeta “el-xhezirah” nr. 7883 data: 08.01.1413
Përktheu: Usame Morina

25/09/2016

Ajeti që e bëri shejtanin të qajë:
''Edhe ata të cilët kur bëjnë ndonjë (gjynah) të shëmtuar ose i bëjnë zullum vetvetes, e përmendin Allahun dhe kërkojnë falje për gjynahet e tyre.'' (Ali Imran, 135).
Enes Ibn Maliku, radijAllahu anhu, ka thënë: ''Kur ky ajet ka zbritur, iblisi (shejtani) ka qarë.''
Burimi: ''Tefsir Ibn Kethir'', 3/135.
[e huazuar]

12/09/2016

E kalon natën me frikë. E di që mund të ketë rrezik. Ndoshta nuk të merr as gjumi. Dhe për çudi.. ende nuk pendohesh! Ende nuk i kërkon falje Allahut! Ende nuk i kthehesh Allahut me sinqeritet! A thua për çfarë zemre të ngurtë bëhet fjalë?! A thua çka duhet të ndodhë për t'u rikthyer kah Allahu?! Pendohu dhe kërko falje tek Ai. Mos prit të bëhet shumë vonë! Mos prit të vijë dënimi, e as momenti që nuk pranohet pendimi!

Hoxhë Omer Bajrami

Timeline photos 10/09/2016
10/09/2016

Tregon Abdullah ibn mubareku (Allahu e meshiroft) se i është thënë Hamdun Ibn Ahmedi (Allahu e meshiroft): "Pse fjalët e selefit kanë më shumë ndikim se fjalët tona?
Hamduni tha: "Sepse ata kanë folur për ta ngritur Islamin, për të shpëtuar njerëzin dhe për ta kënaqur Allahun, kurse ne flasim për të ngritur vetveten tonë, kërkojmë me të dunjanë dhe dëshirojm ti bëjmë të kënaqur njerëzit.

Timeline photos 09/09/2016

Kujdes Fale namazin, Mos u benë prej ktij grupi te njerzve.
All-llahu ('azzevexhel) thotë:
“E pas tyre (të mirëve) erdhën pasardhës të këqij, që e lanë namazin e u dhanë pas kënaqësive (trupore), e më vonë do të hidhen në Gajja (ose në çdo të keqe).” (Merjem: 59)

02/09/2016


Në bazë të shikimeve të hënës ditën e shtunë në përputhje me 03/09/2016 është dita e parë e muajit Dhul Hixhe në të cilën fillon agjërimi i këtyre ditëve, qëndrimi në Arafat do të bëhet ditën e diell në përputhje me datën 11/09/2016 dhe ditën e nesërme është dita e Kurban Bajramit në përputhje me 12/09/2016.
Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë: Nuk ka vepër më të mirë sesa ajo në këto ditë (Dhul Hixhes).
Thanë: As xhihadi?
Tha: As xhihadi, pos një njeriut që rrezikon me shpirtin dhe veten e tij dhe nuk kthehet me asgjë. [Transmeton Imam Buhariu:969]

26/08/2016

Umer ibën Abdulazizi i shkruajti Hasan Basriut (Allahu i mëshiroftë!) dhe i tha: Kur të të mbërrij letra ime më shkruaj diçka dhe sa më shkurt.
Hasani i shkruajti dhe i tha: Kundërshtoje epshin tënd.

Timeline photos 23/08/2016

Allahu na befte te but , te sjellshem ndaj Gruas Amiiin.
Sprovat më të mëdha në këtë jetë, i pati Muhamedi (salallahualejhi veselem). Në mesin e sprovave të shumta dhe të ndryshme të tij, ishte edhe vdekja e bashkëshortes së tij Hadixhes.. e cila të jep të kuptosh se mungesa e bashkëshortes është prej gjërave më të vështira në jetë. Dija vlerën asaj sa është gjallë!
Hoxhë Omer Bajrami

18/08/2016

"Jetojmë në një kohë ku njerëzit as nuk e thonë të vërtetën, e lëre më të punojnë sipas saj."
Imam Dhehebiu

Want your school to be the top-listed School/college in Saraj?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Thirri (Adhan) Ezanin: Albiard Qela *Nga Drenica*Xhamia e Zabelit te ulet.

Location

Category

Website

Address

Saraj
Saraj
123456
Other Saraj schools & colleges (show all)
Rinia e fshatit - Shishovë Rinia e fshatit - Shishovë
Xhamia Shishovë, X8C6+X5F
Saraj, 1062SARAJ

Kjo është faqja zyrtare ''Rinia e fshatit Shishovë'' Faqe e cila përmban karakter fetar Islam

Step by Step-Saraj Step by Step-Saraj
Ul 20 Br 59
Saraj, 1000

Step by Step-Skopje is a Foreign Language Center, in Saraj, for group courses, basic, FC, business co

ShMQSh " SARAJ " ShMQSh " SARAJ "
Rr. " 2 " Nr. 20
Saraj, 1000

Dija, fuqia intelektuale, cilësia e profesionalizmi, janë tipare që sot kërkon bota e modernizua