ShMQSh " SARAJ "

ShMQSh " SARAJ "

Comments

TAKIMI I TË PARIT ME MË TË MIRËT - ÇMIME DHE MIRËNJOHJE PËR MATURANTËT MË TË MIRË TË GJENERATËS 2018-2022 NË QYTETIN E SHKUPIT

Në këtë eveniment, Sh.M.Q.Sh ,, Saraj" e përfaqësoi si nxënës gjenerate nxënësja Ajshe Nuredini, të cilës iu dorëzua mirënjohje nga kryetari i Qytetit të Shkupit znj. Danela Arsovska

Suksese!
Informim

Orari i pranimit të dokumenteve, për nxënësit që do të jenë të përzgjidhur në rang listën prelimnare!

Të gjithë nxënësit që do të jenë në listën paraprake të renditjes qe jane regjistruar ne vitin e pare, përveç dokumenteve të nevojshme (deftesat dhe çertifikatën e lindjes), sigurohuni që të keni me vete nje kopje e printuar prej konfirmimin për aplikimin tuaj elektronik!

Orari për dorzimin e dokumenteve :

16 qershor - nga ora 12:00 deri 19:00
17 qershor - nga ora 07:00 deri 19:00

Suksese!
LISTA E KANDIDATËVE TË PARAQITUR SIPAS LOKALEVE TË PROVIMIT

Listat e maturantëve të cilët do ti nënshtrohen provimit të maturës shtetërore nga lënda:

Gjuhë angleze, më datë: 13.06.2022 (e Hënë), duhet të jenë në shkollë në ora 09.00, duke respektuar protokolin për maturën shtetërore.

Me vete duhet të keni:
- Letërnjoftimin (pasaportën), dhe dy stilolapsa.

SUKSESE!
Si të plotësoni aplikacionin për regjistrim në shkollën e mesme?
✅ Klikoni në linkun ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk
✅ Krijoni një profil si nxënës me emailin tuaj të platformës www.schools.mk
✅ Plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara dhe bashkëngjitni dokumentet e nevojshme
✅ Shtypni APLIKO
✅ Printoni vërtetimin, të cilën më pas duhet ta dorëzoni në shkollën që keni zgjedhur

📢 Për aplikimin e parë të nxënësve në afatin e konkursit, Portali do të jetë i hapur nga data 10.06.2022 në orën 10.00. Nxënësit do të mund të plotësojnë aplikimet e tyre deri më datë 15.06.2022 më së voni deri në orën 15.00, pas së cilës sistemi do të mbyllet për aplikim online nga nxënësit.

*Ky produkt është përpiluar në kuadër të projektit "Shërbime digjitale në sektorin e arsimit - faza 2", i financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Shkup. Opinionet dhe qëndrimet e shënuara në këtë përmbajtje, nuk i reflektojnë opinionet dhe qëndrimet e Qeverisë Britanike.
Regjistrimi-aplikimi i nxënësve në vitin shkollor 2022/23
Le të lehtësojmë procesin e regjistrimit në shkollë të mesme !

👉 Informatë për regjistrimin elektronik të nxënësve në vitin e parë në arsimin e mesëm ➡️ https://bit.ly/3zwawHI

Krijoni një profil në platformën ➡️ https://e-uslugi.mon.gov.mk me emailin tuaj nga www.schools.mk dhe filloni të plotësoni aplikacionin.

📢 Për aplikimin e parë të nxënësve në afatin e konkursit, Portali do të jetë i hapur nga data 10.06.2022 në orën 10.00. Nxënësit do të mund të plotësojnë aplikimet e tyre deri më datë 15.06.2022 më së voni deri në orën 15.00, pas së cilës sistemi do të mbyllet për aplikim online nga nxënësit.

*Ky produkt është përpiluar në kuadër të projektit "Shërbime digjitale në sektorin e arsimit - faza 2", i financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Shkup. Opinionet dhe qëndrimet e shënuara në këtë përmbajtje, nuk i reflektojnë opinionet dhe qëndrimet e Qeverisë Britanike.
Sh.M.Q.Sh “Saraj”-Shkup, pjesëmarrëse në projektin Erasmus+ me temë “Trio Education", (Mësimdhënës, Prindër, Nxënës)

Sh.M.Q.Sh "Saraj" në bashkëpunim me "EUNOIA", morën pjesë në trajnimin “Trio Education", në Lyon dhe Bourg en Bresse të Francës ku nikoqir i këtij trajnimi ishte asociacioni "FenêtreS", duke përfshirë partnerë nga Rumania, Italia, Spanja dhe Maqedonia e Veriut që jan pjesë e programit Erasmus+.
Në projekt morën pjesë tre përfaqësues nga shkolla e jonë.
Objektivat e projektit nisin nga analiza e fenomenit të agresionit të fëmijëve dhe adoleshentëve, ndërhyrja parandaluese për prindërit që hasin vështirësi në rritjen e fëmijëve agresivë, shembuj të praktikave të mira dhe shkëmbimi i përvojave mes partnerëve.

Metodologjitë e përdorura gjatë trajnimit ishin debatet, punëtoritë, lojërat me role, rast studimor dhe prezentime nga partnerët.
Stafi jonë patën mundësinë të vizitojnë një Qendër Sociale "ENSEIS" në Bourg en Bresse, e cila është e specializuar në trajnimin e edukatorëve, punonjësve socialë, trajnerëve, për të vazhduar ekspertizën në fushën e problemeve sociale të fëmijëve (që përfshin problemet e agresionit, të metave fizike dhe psiqike).
Ekspertët dhe profesionistët e kësaj fushe prezentuan disa zgjidhje për disa raste deri tek ato ekstreme të agresivitetit si dhe mjetet që përdorin gjatë punës.
Shkolla e Mesme e Qytetit të Shkupit “Saraj”, me aktivitetet e shumëllojshme në Art dhe Kulturë kualifikohet në finalen e madhe që do të mbahet në Tiranë.

Këtë rast patëm mundësinë të jemi pjesë e aktivitetit kulturor ”Tirana Art Fest”, një audicion muzikor i cili përzgjodhi nxënësit e shkollës tonë Anida Muharremi-vokaliste dhe Ermal Bakiu-kitarist që do të marrin pjesë në finalen e madhe të festivalit ,,Tirana Art Fest'', që do të mbahet me date 20 dhe 21 Qershor në Tiranë. Falenderojmë mentoren e tyre prof Sihana Jakupi për punën e palodhëshme.
Shkolla jonë do të vazhdojë të motivojë nxënësit e talentuar në çdo lëmi.
Shëndet dhe suksese!
Projekti Erasmus +

Sot pjesmarrësit e projektit Erasmus + kanë përsëritur dhe mësuar matematikë. Prof. Shqipe Osmani në gjimnazin e Sarajit mbajti një orë mësimi në lëndën e matematikës për zgjidhjen e barazimeve katrore. Pasi spjegoi temën, nxënësit u ndanë në grupe dhe duhej të përgatisnin një kuiz në platformën Quizziz. Përfaqësuesit nga të tre vendet punonin së bashku, kështu që kishte disa studentë nga secili vend në secilin grup. Kordinatori kryesor i projektit Erasmus + dhe mësuesit nga të tre vendet diskutuan punën e tyre dhe bënë plane për të ardhmen e tyre gjatë kohës që studentët studionin.
Më vonë pasoi vizita e xhamisë së larme në Tetovë si dhe vizita në UEJL dhe në Universitetin Shtetëror të Tetovës, gjegjësisht në Fakultetin e Biznesit dhe Ekonomisë, ku u mirëpritën nga administrata e universitetit, të cilët na informuan për programet studimore. Dita e parafundit e javës së shkencës në SH.M.Q.SH " SARAJ" ishte shumë produktive .
Nxënësit e Sh.M.Q.Sh “Saraj", drejtimi ekonomik juridik dhe tregtar realizuan vizitë në kompaninë "BIS OIL" dhe u njoftuan për së afërmi me veprimtarinë e tyre.
Sot në shkollën tonë filloi Erasmus+projekti "Smart classes for generation Z" me pjesëmarrësit nga shkollat e Lituanisë dhe Bullagarisë. 🇪🇺,🇱🇹, 🇧🇬, 🇲🇰, 🇦🇱!

Ky dhe projektet të tjera që ka përfituar Shkolla e Mesme e Qytetit të Shkupit “Saraj”, në kuadër të Programit Erasmus+ , vlersohen shumë të rëndësishme sa i përket mundësive që ofrojnë për nxënësit dhe mësimdhënsit. 🏬 🇱🇹, 🇧🇬, 🇲🇰, 🇦🇱!

https://www.facebook.com/527773050670007/posts/5145574405556492/
Sot, mësimdhënësit dhe një grup nxënësish nga Shkolla e Mesme e Qytetit të Shkupit ”Saraj”, vizituan Kryetarin e Shtetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut z. Stevo Pendarovski.
Gjatë vizitës së tyre në kabinetin e Kryetarit u mbajt ligjëratë për mbi Drejtësinë Tranzicionale, që ka për qëllim vetëdijësimin e të rinjve rreth drejtësisë tranzicionale dhe ballafaqimit me të kaluarën. Nxënësit nga afër ndoqën punën që bëhet në kabinetin e Kryetarit, gjithashtu vizituan të gjithë sektorët dhe u njoftuan me të punësuarit si dhe patën mundësinë të parashtrojnë pyetje në fushat që kishin interes. Të punësuarit në kabinetin e Kryetarit të shtetit ishin të gatshëm të përgjigjen pyetjeve të nxënësve si dhe ti informojnë për rrjedhen e punës në këtë institucion më të lartë shtetëror. Nxënësit me pyetje ju drejtuan edhe kryetarit të shtetit të RMV z. Stevo Pendarovskit.
Nga Shkolla e Mesme Saraj, bëjnë të ditur se nxënësit janë të kënaqur nga kjo vizitë, që kanë marrë informacione të rëndësishme si dhe kanë parë në praktikë se sa dinamike me punë është një ditë e zakontë në kabinetin e Kryetarit të shtetit.
Është realizuar projekti “INTERKULTUROR” nga nxënësit e ShMQSh"Saraj"-Shkup, në bashkëpunim me Kryqin e Kuq dhe me nxënësit e Komunës së Karposh*t. Qëllimi i projektit ishte"Ta mësojmë gjuhën e tjetrit"që u realizua në qendrën rekreative Saraj, ku nxënësit e shkollës tonë filluan të u’a mësojnë alfabetin e gjuhës shqipe moshatarëve të tyre të Komunës së Karposh*t nga pala maqedonase.

Gëzuar festën e Fitër Bajramit!
Disa nxënës nga SHMQSH "SARAJ"- SHKUP morrën pjesë në një MasterClass online mbi Rrezatimin me grimca, ndërtimin e planit të trajtimit dhe simulimet konkrete për kancerin e mëlçisë dhe qafës, ku morrën pjesë mbi 170 nxënës nga vendi, Kosova dhe Shqipëria.
Ky takim u organizua si një workshop në kuadër të “International Masterclasses for High School Students” si pjesë e International Particle Physics Outreach Group, një program që përfshinë më shumë se 225 universitete dhe institute kërkimore në 60 shtete të ndryshme.
Në fund u realizua një kuiz i përbashkët me nxënësit nga Greqia, India dhe Meksika.
Lajmërim

Informohen të gjithë nxënësit, se vitet e para dhe vitet e dyta janë paradite, ndërsa vitet e treta dhe të katërta pasdite. Shëndet dhe suksese!

Dija, fuqia intelektuale, cilësia e profesionalizmi, janë tipare që sot kërkon bota e modernizua Sot, të gjithë banorët e vendit tonë duhet të ndjehen krenarë!

Gjimnazi yne eshte nje institucion me cilesi te sherbimit dhe ne veçanti, persosja e nivelit te mesimdhenies dhe kerkimit te dijes, arrihen nepermjet komunikimeve te vazhdueshme dhe te frytshme me nxenesit. Dija është pasaportë universale e cila i bashkon mendjet e mëdha dhe vë në lëvizje të gjithë njerëzimin, ndaj edhe krijimi i kushteve për hapjen e këtij gjimnazi sot, kërkonte guxim, vullnet të

Operating as usual

06/10/2023

Beso në rozë, beso në mrekulli 🌺

Mos nguro, por lufto dhe mposhte kancerin e gjirit!
Video e realizuar nga nxënëset e Sh.M.Q.SH ,,Saraj,, në bashkëpunim me profesoreshën, Mr. Nezrane Rustemi!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 20/09/2023

Mësimi praktik i nxënësve të drejtimit mjekësor-Infermieri🏥

Përveç ligjëratave teorike dhe seminareve, nxënësit janë të obliguar të ndjekin edhe mësimin praktik të organizuar në laboratorët e pajisura për fitimin e shkathtësive praktike profesionale në Qendrën Klinike Universitare “Nënë Tereza”-Shkup 🩺👨‍⚕️👩‍⚕️

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 19/09/2023

Edukimi përmes artit 🎼🖌️🎨

Nxënësit e shkollës së mesme “Saraj”, të udhëhequr nga profesori i muzikës Jesir Hoxha, ndoqën nga afër koncertin e parë të edicionit të VI të festivalit “Skupi Kamerfest”, pranë Filharmonisë së Maqedonisë së Veriut.

Përshtypje të bukura e mbi të gjitha entuziast për gjëra të reja dhe me nivel cilësor. 🎙️🎶🎺

Photos from Jeton Shaqiri's post 18/09/2023
08/09/2023

🍇Edicioni i shtatë i "Festivalit të Rrush*t" në Bojanë

Kënaqësi e veçantë nga nxënësit e shkollës për prezentimin dinjitoz 🎶🎶
Kori i shkollës së mesme “SARAJ”, i ftuar special për të hapur Festivalin “Rrushi i Bojanës”.

Vazhdojmë…

30/08/2023

L A J M Ë R I M

Informohen të gjithë nxënësit dhe mësimdhënësit, se me datën 01.09.2023 (e Premte) do të fillon viti shkollor 2023/24.

Me datë 01.09.2023-
▪︎ Vitet e para në ora 08.00,
▪︎ Vitet e treta në ora 09.00,
▪︎ Vitet e dyta dhe të katërta në ora 10.30.

Për ditët tjera:
▪︎ Vitet e para dhe vitet e treta në ora 07.30 ( ndërrimi i paraditës),
▪︎ Vitet e dyta dhe të katërta në ora 13.30 ( ndërrimi i pasditës).

Drejtoria dhe stafi i shkollës ju dëshiron shëndet, fillim të mbarë dhe vit të suksesshëm mësimor! 📚🏫

09/08/2023

L A J M Ë R I M

Lajmërohen të gjithë maturantët të cilët do t’i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore në afatin e Gushtit nga lënda:
Gjuhë angleze, me datë: 11.08.2023 (e premte), duhet të jenë në shkollën ShMQSh “Cvetan Dimov”-Shkup, në ora 09.15, duke respektuar protokolin për maturën shtetërore.

Me vete duhet të keni:
- Letërnjoftimin (pasaportën), dhe dy stilolapsa.

SHËNDET DHE SUKSESE!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 06/08/2023

🏥 Nxënësit e Sh.M.Q.Sh “Saraj” - Shkup, profili Infermieri(motër medicinale), përfunduan me sukses praktikën feriale në spitalet shtetërore🩸

🩺💉 Praktika feriale është thelbësore për arsimin profesional cilësor, me mënyra kreative mund të realizohet edhe në kushtet e reja. 💊


03/08/2023

L A J M Ë R I M

Lajmërohen të gjithë maturantët të cilët do t’i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore në afatin e Gushtit nga lënda:
Gjuhë shqipe dhe letërsi, me datë: 09.08.2023 (e mërkurë), duhet të jenë në shkollën ShMQSh “Cvetan Dimov”-Shkup, në ora 09.15, duke respektuar protokolin për maturën shtetërore.

Me vete duhet të keni:
- Letërnjoftimin (pasaportën), dhe dy stilolapsa.

SHËNDET DHE SUKSESE!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 18/07/2023

📍Sh.M.Q.Sh “Saraj”-Shkup, pjesëmarrëse në projektin Erasmus+ me temë “Trio Education", (🗣 Mësimdhënës, Prindër, Nxënës)

Sh.M.Q.Sh "Saraj" në bashkëpunim me "EUNOIA", morën pjesë në trajnimin “TRIO Education", në Slatinë të Rumanisë ku nikoqir i këtij trajnimi ishte asociacioni "EDUPURTUS", përfshirë partnerë nga Rumania 🇦🇩, Italia 🇮🇹, Franca 🇫🇷, Spanja 🇪🇸 dhe Maqedonia e Veriut 🇲🇰 🇦🇱 që jan pjesë e programit Erasmus+.🇪🇺
Në projekt morën pjesë tre përfaqësues nga shkolla jonë.
✅ Objektivat e projektit nisin nga analiza e fenomenit të agresionit të fëmijëve dhe adoleshentëve, ndërhyrja parandaluese për prindërit që hasin vështirësi në rritjen e fëmijëve agresivë, shembuj të praktikave të mira dhe shkëmbimi i përvojave mes partnerëve.

✅ Metodologjitë e përdorura gjatë trajnimit ishin debatet, punëtoritë, lojërat me role, rast studimor dhe prezentime nga partnerët.
Stafi jonë patën mundësinë të vizitojnë një Qendër Sociale , e cila është e specializuar në trajnimin e edukatorëve, punonjësve socialë, trajnerëve, për të vazhduar ekspertizën në fushën e problemeve sociale të fëmijëve (që përfshin problemet e agresionit, të metave fizike dhe psiqike).
✅ Ekspertët dhe profesionistët e kësaj fushe prezentuan disa zgjidhje për disa raste deri tek ato ekstreme të agresivitetit si dhe mjetet që përdorin gjatë punës.

28/06/2023

Urime festa e Kurban Bajramit!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 27/06/2023

👉ShMQSh “Saraj”, fiton projektin e gjelbërt për ruajtjen dhe përmirësimin e mjedisit dhe biodiversitetit.👇

🏫Shkolla e mesme “SARAJ” e vetmja shkollë shqipe që fitoi projektin në aplikimin “Sfida për hulumtuesit e rinj 5 – Projektet e gjelbërta” nga Fondi për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik. Sot nënshkruam kontratën njëvjeçare për implementimin e këtij projekti.
Projekti që aplikuam quhet “Eco Warming Life”.
Në këtë hulumtim u angazhuan një grup nxënësish dhe një mentor.
📌 Qëllimi kryesor i këtij projekti është të bëhet një zgjidhje afatgjate e problemit të nxemjes qendrore në shkolla, si dhe mbrojtjen e ambientit jetësor.
📌 Duke pasur parasysh që në shkollat e RMVs, nuk përdoret sistemin solar, nxënësit tanë e panë të arsyeshme që të sjellim diçka inovative për shkollën dhe për palët e interesuara.
Nxënësit ishin të interesuar se si mund ta zgjedhin problemin e nxemjes qëndrore dhe krizës energjetike, ata arritën të bëjnë një zgjidhje me panelet solare dhe kondicionerët, duke përdorur energjinë diellore nga paneli solar për funksionimin e kondicionerve apo me një fjalë vetë-prodhim dhe vetë-konsumim.

Shihemi në sukseset e radhës!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 25/06/2023

🏫 APLIKIMI I DYTË I NXËNËSVE PËR REGJISTRIM NË VITIN E PARË REALIZOHET MË 27 DHE 29 QERSHOR

📌 Gjimnaz 📚⌨️ 🧬
📌 Ekonomik-Juridik dhe tregti 👨‍🏫👩🏻‍🏫🖥️
📌 Shëndetësi- Infermieri🔬 🏥🩺

Paraqitja e dytë e nxënësve do të bëhet më datë 27 qershor deri në orën 24.00 dhe më 29 qershor 2023 deri në ora 10:00.

Nëse keni vështirësi gjat aplikimit, ne ju ndihmojmë, mund të vini në shkollë, çdo dit pune deri 17:00.
Linku për regjistrim- https://e-uslugi.mon.gov.mk/ #/
Suksese!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 22/06/2023

Lista preliminare e rangimit në afatin e parë për vitin shkollor 2023/24!

21/06/2023

I N F O R M I M

DORËZIMI I DOKUMENTEVE PËR REGJISTRIM NË VITIN E PARË PËR VITIN SHKOLLOR 2023/2024

✅ Dokumtet e nevojshme dorëzohen fizikisht për nxënësit që janë pranuar, pranë komisionit shkollor sipas këtij orari:

22 qershor, nga ora 12:00 deri 19:00,
23 qershor nga 10:00 deri 19:00.

DOKUMENTET E NEVOJSHME PËR REGJISTRIM

1. Fleteparaqitje për regjistrim (zbritet nga faqja e MASH-it),
2. Dëftesat origjinale nga klasa VI deri në klasën e IX,
3. Çertifikatë nga libri amë i të lindurve (pa marrë parasysh datën e saj),
4. Diploma për vendin e I-rë, II-të dhe III-të nga garat shteterore dhe/ose ndërkombëtare nga gjuha amtare, gjuhë të huaj, shkenca natyrore, matematikë, fizikë, kimi, biologji dhe gjeografi.

Me respekt,
Komisioni i SHMQSH “Saraj” Shkup

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 18/06/2023

🏫 ShMQSh “Saraj”-Shkup, do të jetë gati për regjistrimin e nxënësve në vitin e parë, në katër drejtime me dhjetë profile arsimore:

📌 Gjimnaz 📚⌨️ 🧬
📌 Ekonomik-Juridik dhe tregti 👨‍🏫👩🏻‍🏫🖥️
📌 Shëndetësi- Infermieri🔬 🏥🩺
📌 Shërbime personale-Parukeri 💇‍♂💇 🧪

➡️

Измена на конкурсните рокови за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2023/2024 година 16/06/2023

Vazhdo rrugën drejt suksesit në Shkollën e Mesme të Qytetit të Shkupit “SARAJ”

Nëse keni vështirësi gjat aplikimit, ne ju ndihmojmë, mund të vini në shkollë, çdo dit pune deri 17:00 am.
Aplikimi elektronik ka filluar për nxënësit e vitit të parë:

📌I. Gjimnaz -🎓🎓 🏩
-drejtimi matematiko natyrorë (kombinimi A)
-drejtimi matematiko natyrorë (kombinimi b)
-drejtimi shoqëroro humanitar (kombinimi A)
-drejtimi shoqëroro humanitar (kombinimi b)
-drejtimi gjuhësor-artistik (kombinimi A)
-drejtimi gjuhësor-artistik (kombinimi b)

📌 II. Drejtimi shëndetësor –
Profili arsimor-motër medicinale( infermieri)👩‍⚕️🏥💉💊

📌 III.Drejtimi ekonomi-juridik dhe tregti -
A. Profili arsimor-teknik i ekonomisë 👔
B. Profili arsimor - administratë biznesi👩‍💻

📌 IV. Drejtimi shërbime personale -
Profili arsimor - Parukeri 💇‍♂💇
Linku për regjistrim- https://e-uslugi.mon.gov.mk/ #/
Linku- https://mon.gov.mk/content/?id=6198
SUKSESE !!!

Измена на конкурсните рокови за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2023/2024 година Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

10/06/2023

Bursa vetanake për nxënësit e shkëqyeshëm që do të regjistrohen në vitin e parë në Shkolla e Mesme të Qytetit të Shkupit “SARAJ”, me shumë risi, profile të reja arsimore për vitin shkollor 2023/24

I. Gjimnaz -🎓🎓 🏩
-drejtimi matematiko natyrorë (kombinimi A)
-drejtimi matematiko natyrorë (kombinimi b)
-drejtimi shoqëroro humanitar (kombinimi A)
-drejtimi shoqëroro humanitar (kombinimi b)
-drejtimi gjuhësor-artistik (kombinimi A)
-drejtimi gjuhësor-artistik (kombinimi b)

II. Drejtimi shëndetësor –
Profili arsimor-motër medicinale( infermieri)👩‍⚕️🏥💉💊

III.Drejtimi ekonomi-juridik dhe tregti -
A. Profili arsimor-teknik i ekonomisë 👔
B. Profili arsimor - administratë biznesi👩‍💻

IV. Drejtimi shërbime personale -
Profili arsimor - Parukeri 💇‍♂💇

SUKSESE !!!

МОН Е-услуги

10/06/2023

📢 L A J M Ë R I M

Matura Shkollore dhe Matura Shtetërore (Provimet interne)

📊 Matura shkollore
🔍 12.06.2023 (E Hënë) - Maturë shkollore - Gjuhë shqipe dhe letërsi në ora 9.00 AM


📣 Matura shtetërore
Provimet interne në sesionin e QERSHORIT mbahen më :

🔍 Me datë 15.06.2023 - Filozofi, Punë financiare, Puna administrative dhe e zyrës - provime interne, në ora 10.00 AM
🔍 Me datë 16.06.2023 - Histori, Sociologji, Gjeografi, Matematikë, Biologji - provime interne, në ora 10.00 AM

🙏 Suksese të gjithëve edhe në provimet e radhës …..🧑‍🤝‍🧑👭

09/06/2023

🏫 Sot është dita e fundit e shkollës për nxënësit e shkollave të mesme, për vitin shkollor 2022/23! 🏁
✍️ Andaj Sh.M.Q.Sh “Saraj”, me dinjitet vazhdon drejt rrugëtimit më të shenjtë, siç është dituria e arsimi.

Nxënësve ju urojmë shëndet, lumturi dhe pushim të këndshëm!✋🚸

Ndërsa më poshtë, ju inkurajojmë të dëgjoni një material të bukur kulturor-artistik për në fund!

❤️ ❤️ ❤️

08/06/2023

📣 L A J M Ë R I M

Lajmërohen të gjithë maturantët e ShMQSh “Saraj”, të cilët do t’i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore në sesionin e qershorit nga lënda:
Gjuhë angleze, me datë: 10.06.2023 (e shtunë), duhet të jenë në ShMQSh “Saraj” në ora 09.15, duke respektuar protokolin për maturën shtetërore.🧑‍✈️🧑‍🎓

Me vete duhet të keni:
- Letërnjoftimin (pasaportën) 🧰, dhe dy stilolapsa.

SHËNDET DHE SUKSESE!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 08/06/2023

🥇1️⃣ TAKIMI I TË PARIT ME MË TË MIRËT - ÇMIME DHE MIRËNJOHJE PËR MATURANTËT MË TË MIRË TË GJENERATËS 2019-2023 NË QYTETIN E SHKUPIT

📣 Në këtë eveniment, Shkolla e Mesme e Qytetit Shkupit “Saraj" e përfaqësuar nga nxënësja e gjeneratës 👩‍🎓Isra Loki, të cilës iu dorëzua mirënjohje nga kryetarja e Qytetit të Shkupit znj. Danela Arsovska .

Shëndet dhe suksese! 🙏✨

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 05/06/2023

Dita Ndërkombëtare e Mjedisit 🌍🌳♻️

Natyra 🌱, Art figurativ 🖼️, Art muzikor 🎼🎹…

Saraj dhe Kanjoni Matkë, rrugët kryesore, peizazhet, janë më të pastra për ne dhe popullatën ku jetojmë🍃🌱🌺🪵🏖️⛲️

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, nxënësit e shkollës tonë në bashkëpunim me fondacionin Albiz, u angazhuan në zbatim të planit programor të Pastrimit✅💚☘️

➡️

05/06/2023

i Pastër🚯☀️

🌳Saraj dhe Kanjoni Matkë, rrugët kryesore, peizazhet, janë më të pastra për ne dhe popullatën ku jetojmë🍃🌱🌺🪵🌍🏖️⛲️

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, nxënësit e shkollës tonë në bashkëpunim me fondacionin Albiz, u angazhuan në zbatim të Planit programor të Pastrimit♻️✅💚🌱🐢☘️

➡️

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 02/06/2023

VENDI I PARË NË GARA SPORTIVE 🥊🥇🏆

🎖️🥋🎗️ Nxënësi i shkollës sonë, Adni Bakiu nga Klubi i Boksit “Çair” mori pjesë në Garat Ndërkombëtar të Boksit “Arena Kup”, që u zhvillua në palestrën sportive “Boris Trajkovski” në Shkup dhe është shpallur kapion,🏆 ku në kategorinë e tij e fitoi vendin e parë, duke treguar aftësi profesionale dhe fizike.

Ne si institucion gjithmonë do të mundohemi, të gjithë nxënësit që meren me sporte të ndryshme t'i përkrahim për arritjet e sukseseve dhe zhvillimin e sportit në shkollën tonë.

Suksese Adni! 👏 👏 👏


01/06/2023

📢 Shkolla e Mesme e Qytetit të Shkupi “SARAJ” në mesin e semimaturantëve !

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 01/06/2023

🏫Sot përfundoi me sukses trajnimi një ditor që u realizua në shkollën tonë “Liderët e së Nesërmes” që kishte cak semimaturantët. Nxënësit ishin pjesmarrës në aktivitete si “Sipërmarrësi i suksesshëm”, “Ndihma e parë”, “Bullizmi dhe Paragjykimet”. Gjatë trajnimit semimaturantët u pasuruan me njohuri të reja në fushën e Mjekësisë, Ekonomisë dhe të përgjithshme-Gjimnaz.
📚 Pasi përfunduam trajnimin së bashku me nxënësit, profesorët dhe arsimtarët përgjegjës vizituam Kanjonin Matkë.
📔Kishim nderin dhe respektin të jemi nikoqir të drejtorëve të shkollave fillore, mësimdhënësve të nderuar poashtu edhe 🎓 semimaturantët e respektuar.
Si për fund u bë shpërndarja e çertifikatave për semimaturantët.
Ju dëshirojmë shëndet dhe suksese të mëtutjeshme të gjithë nxënësve.

30/05/2023

📣 Thirrje

🔍“LIDERËT E SË NESËRMES”

📌 Zgjedhja e karrierës është vendim i vështirë për të bërë zgjedhjen e duhur jetësore.
Shkolla e Mesme “SARAJ” është e përkushtuar për edukimin dhe formimin e kuadrove të reja dhe orientimin e individëve që nuk janë të përcaktuar për karrierë.

📌 Qëllimi kryesor i këtij trajnimi është që përgjatë një dite, semi-maturantëve të ju ofrohen informacione rreth Lidershipit dhe karrierës, që do të ju shërbej si orientim për ngritje të mëtutjeshme të kapaciteteve në këtë fushë si dhe për të krijuar një ide më të qartë për karrierën e tyre.
Gjatë trajnimit nxënësit do të mësojnë teknika të reja të cilat iu mundësojnë orientimin në karrierë. Në trajnim do të përfshihen aktivitete të bazuara në lëmit e përgjithshme-Gjimnaz,
Ekonomi dhe Mjekësi.

📜 Në përmbyllje të trajnimit pjesmarrësve do tu shtrohet një drekë në restaurant Treska si dhe shëtitje në Kanionin Matka.

Agjenda e trajnimit:
https://drive.google.com/file/d/1sZx45AteT6E9Gs8pVfw2dnwdNsOEqbIx/view?usp=share_link

Pjesëmarrësve u mundësohet ndjekja e trajnimit dhe qasja në materiale falas.

Data: 01 Qershor (E Enjte) 2023 | Ora: 09:20

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 30/05/2023

1️⃣ Vendi i parë në garat regjionale për ndihmën e parë 🏥

📌🚑 Humanizmi i lindur nga dëshira për t'u ardhur në ndihmë pa dallim të lënduarve në fushat e betejës. Në aktivitetin garues të organizuar nga Kryqi i Kuq i RMV-së, sot nxënësit e shkollës sonë fituan vedin e parë🥇në mesin e 27 shkollave fillore dhe të mesme nga mbarë vendi, të udhehequr nga mjekja Sara Asani dhe pedagogu i shkollës Gajur Pajaziti.

⛑️ Urime dhe suksese të mëtutjeshme për nxënësit në garat republikane!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 29/05/2023

📌 Përgjatë një viti të tërë, nxënësit e shkollës së mesme “Saraj”, të drejtimit Administratë Biznesi, ishin pjesë e praktikës pranë Komunës së Sarajit, të udhëhequr nga prof. Agron Ajdini dhe prof. Bleron Kovaçi.
⚖️📩 Në një kuadër të tillë, nxënësit u njoftuan nga afër për punën praktike në të gjitha sektorët që ofron Komuna e Sarajit.
📜 Si rrjedhojë për këtë, sekretari i Komunës z. Qamil Kovaçi ndau çertifikata përkatëse për të gjithë nxënësit pjesëmarrës në praktikën mësimore🗓️


Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 22/05/2023

🏫 Sot në hapsirat e Komunës së Sarajit, nxënësi jonë i SHMQSH ‘’Saraj’’ 🧑‍✈️ ILL Rustemi, në prani të shumë personave 🧑‍🤝‍🧑👭, bëri promovimin e Librit 📔 të parë me titull :
‘’Sfidat Kombëtare në Dërvend të Shkupit :1940 – 1945’’.
📚 Monografia historike me titullin, ‘’Sfidat Kombëtare në Dërvend të Shkupit :1940 – 1945’’ , e autorit ILL Rustemi në vete ngërthen 24 njësi tematiko-historike, kushtuar Dervenit dhe dërvenasve të Shkupit për një histori 75 vjeçare.
📊 Ne si shkollë jemi krenar me ILLIN, do të vazhdojmë ti mbështesim këta nxënës dhe të ofrojmë përkrahje për botimin e veprave të këtilla që përshkruajnë historinë e kombit.Ill Rustemi

22/05/2023

📣 L A J M Ë R I M

Lajmërohen të gjithë maturantët e ShMQSh “Saraj”, të cilët do t’i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore në sesionin e qershorit nga lënda:
Gjuhë shqipe dhe letërsi, me datë: 27.05.2023 (e shtunë), duhet të jenë në ShMQSh “Saraj” në ora 09.00, duke respektuar protokolin për maturën shtetërore.🧑‍✈️🧑‍🎓

Me vete duhet të keni:
- Letërnjoftimin (pasaportën) 🧰, dhe dy stilolapsa.

SHËNDET DHE SUKSESE!

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 17/05/2023

🏫 Përcjellja e 150 maturantëve të gjeneratës së katërt 2019/2023 të Sh.M.Q.Sh "SARAJ"-SHKUP

🎓 Maturantë të dashur, sot ju erdhët në përfundim të një rrugëtimi, një përfundim i cili është fillimi i një rrugëtimi tjetër.
Në shkollë të mesme ju kaluat vitet më të bukura rinore, erdhët si fëmijë, ndërsa tani po dilni si të rritur, të pjekur, të gatshëm për tu ballafaquar me sfidat e rradhës në jetë.

📚 Mirënjohje pafund për punën e shenjtë dhe të palodhshme për të gjithë mësimdhënësit e kësaj shkolle, qëllimi i të cilëve është krijimi i gjeneratave të mirëfillta.

🧑‍💻 Drejtori i shkollës z.Bedri Gjureci iu drejtua maturantëve 👩‍🎓🧑‍🎓 me fjalët motivuese ,,besojmë fort që ju do arrini suksese të shumta në studime dhe se një ditë të gjithë ne do të krenohemi me ju."

Në fund, i gjithë stafi i shkollës SHMQSH "SARAJ"- SHKUP, urojnë secilin prej maturantëve të kenë shëndet, mbarësi dhe suksese të shumta në të ardhmen.

Panairi ndërkombëtar i shkencës | Emisioni Happy Day 17/05/2023

ℹ️ Nxënësit e Sh.M.Q.Sh "SARAJ", Ramadan Emini, Erda Bajrami dhe Sunaj Megdi ishin te ftuar në Tv-Klan për të diskutuar reth teknologjive te reja, regjistrimet dhe kushtet si dhe për garën e Informatikës- Programimit 🖥️, e organizuar nga shkolla e mesme "MAARIF"- Tetovë në “PANAIRIN E SHKENCËS”. 🖱️⌨️
1️⃣ Në panair u ndanë edhe çmimet ku në vend të parë 🥇 u rendit Sh.M.Q.Sh “SARAJ”, e cila u përfaqësua nga nxënësit : Ramadan Emini, Erda Bajrami, Sunaj Megdi nën mentorim të Prof. Burim Rexhepi me platformën online "E-Municipalities".
Në këtë garë u prezantuan projekte në IT të përgatitura nga nxënësit e shkollave të mesme të bëra me shumë përkushtim.
Suksese!

Panairi ndërkombëtar i shkencës | Emisioni Happy Day Follow Klan Macedonia on...• FB: https://smarturl.it/KlanMacedoniaFB• IG: https://smarturl.it/KlanMacedoniaIG• YT: https://smarturl.it...

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 16/05/2023

📢 Shkolla e Mesme e Qytetit të Shkupi “SARAJ” në mesin e semimaturatëve të Sh.F. “Vëllazërimi”- Karposh

🧑‍✈️🧑‍🎓 Mësimdhënësit e ShMQSh “Saraj”, nën koordinimin e Zenije Murtezani- magjistre e ekonomisë dhe biznesit, Gajur Pajaziti përgjegjës dhe pedagog i shkollës, Zual Kadri - profesoresh e gjuhës maqedone, Sara Asani- mjeke e diplomuar, vizituan semimaturantët 🧑‍🤝‍🧑👭 e shkollës fillore “Vëllazërimi”- në Karposh.

Gjatë këtij prezantimi informues, semimaturantët patën mundësinë të informohen më shumë rreth drejtimeve të gjimnazit🧪🔭🔬🧲, drejtimit ekonomik 🎓🧰, shëndetësor🏥👩‍⚕️ dhe shërbimeve personale 💇‍♂💇 si dhe për 10 profilet arsimore, kushtet, kërkesat për pranim, përvojave të nxënësve aktual dhe mundësive të shumta për punë dhe karrierë pas përfundimit që ofrojnë këto profile arsimore. Semimaturantët treguan interes në të gjitha 10 profilet arsimore.

📉🔍 ShMQSh “Saraj”, falënderon udhëheqësin e shkollës fillore komunale të Karposh*t për mikpritjen dhe angazhimin dinjitoz që iu ofrua ShMQSh “Saraj”.Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 16/05/2023

📣 Olimpiada e Ekonomiksit - raundi rajonal

Më 6 maj u mbajt gara e Olimpiadës së Ekonomiksit në nivel rajonal. Kemi nderin të ju njoftojmë se shkolla jonë fitoi vendin e dytë-Habibe Saqipi dhe vendin e tretë- Illza Rustemi si dhe nxënëset Anife Jakupi, Suela Ebipi, Sabina Mamuti, Nazife Mustafa dhe Hansa Bajrami siguruan pjesëmarrje për nivelin e rradhës edhe atë kombëtarë. Jemi shkolla e vetme me numër rekord të pjesëmarrësve 7 nga të gjitha shkollat tjera.
Drejtori dhe profesorët e drejtimit ekonomik i shprehën urime dhe lëvdata edhe nxënëses Lejla Paliku, fitueses të garës për biznes plan më të mirë të organizuar nga Universiteti i Evropës Juglindore mbajtur më 26 prill 2023.
Ne si shkollë mburemi me nxënësit tanë për suksesin e tyre si dhe ju urojmë suksese për raundin tjetër edhe atë kombëtarë.
Gara e rradhës do të mbahem më 24 qershorë të këtij viti.

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 12/05/2023

📢🔍🧑‍🤝‍🧑Sot në Fakultetin Filologjik “Bllazhe Koneski” në Shkup, nxënësit e shkollës së mesme të “Sarajit”, drejtimi i gjimnazit, profili gjuhësor-artistik së bashku me prof. Fitnete Murati dhe prof. Fatime Xheladini, realizuan një puntori për Maturën Shtetërore dhe u njoftuan nga afër me proceset dhe punën në këtë institucion të lartë arsimor. 📊

Photos from ShMQSh " SARAJ "'s post 12/05/2023

🏫Agjenda promovuese e Sh.M.Q.Sh “Saraj”-Shkup, për vitin e ardhshëm shkollor, është shtrirë edhe në shkollat fillore Sh.F. “Bajram Shabani” - Kondovë, Sh.F. “Bedri Tairi”- Sfillare dhe Sh.F. ”Faik Konica”- Radushë.

📣Mësimdhënësit e shkollës tonë, Shqipe Osmani-magjistre e matematikës, A***n Shabani - magjistër i gjuhës angleze, Nezrane Rustemi- përgjegjëse e shkollës dhe prof. e diplomuar e biologjisë, Agron Ajdini - prof. i diplomuar i lëndëve ekonomike, Umije Idrizi- prof e lëndëve mjekësore, Semial Fazli- prof e diplomuar e gjuhës angleze kanë prezantuar rreth 10 profilet arsimore për vitin 2023/24 para 🎒 semimaturantëve të shkollave fillore në Saraj.
📉Informacion rreth profileve arsimore të drejtimit gjimnazor, ekonomik, shëndetësor si dhe atë të shërbimeve personale.

Sh.M.Q.Sh “Saraj”, falënderon udhëheqësitë e shkollave fillore për mikpritjen dhe angazhimin dinjitoz që iu ofrua shkollës tonë.
Want your school to be the top-listed School/college in Saraj?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Regjistrimi i nxënësve të rregullt në vitin e parë në ShMQSh “Saraj”- Shkup për vitin shkollor 2022/2023   Në sec...
Sindroma Down, 21 MarsSindroma Down është një çregullim  kromozomik. Trupi i njeriut është i përbërë nga qelizat. Çdo qe...
Old clothes still can warm many people. This Winter, donate.ShMQSh"SARAJ" & ZIP Institute
Sot në SH.M.Q.SH "SARAJ", klubi i intelektualëve të Dërvenit, promovuan librin e Baki Bakiut me titull " EMIGRIMI I FAMI...
Ditë e hapur për arsim qytetar në ShMQSh “Saraj”- Shkup.Intervistë me qytetarët, në vazhdim të gjitha këto aktivitete i ...
Për regjistrim të nxënësve të rregullt në vitin e parë në ShMQSh “Saraj”- Shkup për vitin shkollor 2021/2022 I....
Në oborrin e ShMQSh ”Saraj“ – Shkup, u ndërtua një shtëpi verore dhe një fontanë për zbukurimin dhe klimën e shk...
Në shënimin e 21 Marsit, Dita botërore e personave me sindromin DaunSot është Dita botërore e personave me sindromin Dau...
Prezentim i punuar nga grupi i matematicientëve të rinjë për nder të 14 Marsit - Dita e numrit Pi (03.14) dhe ditëlindja...
POEZI PËR MËSIMDHËNËSIT NË FESTËN E 7 - MARSIT!
Gëzuar 7 Marsi – Dita e MësuesitNë këtë ditë të rëndësishme të arsimit shqiptar, kujtojmë me respekt të thellë veprën e ...
Gëzuar festa e 28 Nëntorit!Dita e Flamurit kombëtar të shqiptarëve, flamuri që u shndërrua në simbol kombëtar që i bashk...

Location

Category

Telephone

Address


Rr. " 2 " Nr. 20
Saraj
1000
Other Saraj schools & colleges (show all)
Step by Step-Saraj Step by Step-Saraj
Ul 20 Br 59
Saraj, 1000

Step by Step-Skopje is a Foreign Language Center, in Saraj, for group courses, basic, FC, business co