Rinia e fshatit - Shishovë

Kjo është faqja zyrtare ''Rinia e fshatit Shishovë''
Faqe e cila përmban karakter fetar Islam

Operating as usual

Photos from Bashkësia Fetare Islame e RMV - Исламска Верска Заедница на РСМ's post 24/02/2024
06/02/2024

Sonte pra sipas kalendarit hixhri është nata e dalluar nata e Israsë dhe Miraxhit

Lus Zotin e Madhërishëm ti pranoj lutjet tona, agjërimin, dhe gjithë adhurimet tona🤲🤲
Urime nata e Israsë dhe Miraxhit!

25/01/2024

📢Lajmërim


Të nderuar vëllezër e dashur rini e fshatit Shishovë
Esselamu Alejkum
Ju informojmë që këtë Xhuma do të kemi rastin që mysafir special në Xhaminë tonë do ta kemi Hoxhën e nderuar dhe të respektuar Shefko Ef. Zeçoviç Allahu e shpërbleftë dhe e nderoftë🤲🤲

18/01/2024

Sa bukur e përkufizon Hoxha i respektuar Sabaudin ef.Jashari fjalën agnostik
Ndëgjonie se është shumë me rëndësi
Teologu në fjalë është Hoxhë i shquar i urtë e i ditur
Allahu e ruajt dhe e shpërbleftë pa masë🤲🤲

10/01/2024
"Allahume barik lena fi rexhebin, ve sha'bane ve bel-ligneRramadane''.
Profeti Muhamed s.a.w.s. kur afrohej Ramazani thoshte:" O Zot na e bën të bekuar muajin Rexhep dhe muajin Shaban dhe na e mundëso ta arrijmë Ramazanin". Imam Neveviu

21/09/2023
27/07/2023
Në një hadith të transmetuar nga Ibën Maxhe kapitulli i Agjërimit, ka thënë i dërguari ynë Muhamedi s.a.w.s.:“Agjërimi më me vlerë pas muajit Ramazan është agjërimi në muajin e Allahut xh.sh. në muajin Muharrem”.

Ndërsa në shpjegimin e hadithit, Imam Gazaliu thotë: “Muaji Muharrem është fillimi i vitit Hixhri.
Ta fillosh vitin me agjërim është shpresdhënëse dhe me plot begati".

Shkëputur nga libri Ihja Ulumud-din(Ripërtëritja e shkencave fetare 1:228

21/04/2023
20/04/2023

Faljen Tënde o Zoti ynë - Hoxhë Qendrim Jashari

20/04/2023

Hoxhë Qendrim Jashari
"Jeta e kësaj bote,,

18/04/2023

Abdul Aziz Sehim
Sure Jusuf

Photos from Rinia e fshatit - Shishovë's post 15/04/2023

📢INFORMIM
.Mr. Sabahudin Mahmuti

Të nderuar vëllezër e dashur Rini
Esselamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Nesër mbrëma në Teravi do të kemi nderin dhe njëkohësisht privilegj për Rininë dhe gjithë Xhematin e Xhamisë së fshatit Shishovë, ta kemi mysafirë Profesorin e nderuar Sabahudin Ef. Mahmuti

Ligjërata fillon: 20:36
Ezani i Jacisë : 20:56

Biografi:
✅Shkollimin fillorë e kreu në vendlindje
✅Shkollimin e mesëm: Medreseja Gazi Husrev Begova-Sarajevë
✅Shkollimin e lartë: Në Universitetin e Az'harit Kairo
✅Ku më tej vazhdoi edhe studimet Posdiplomike master
✅Profesor i lëndës së Tefsirit dhe Hadithit pranë Medresesë Isa Beu Shkup deri në pensionim
✅Ku një periudhë të gjatë ka qenë edhe si Drejtor i SHMI Isa Beu-Shkup
✅Aktualisht Drejtor i shoqatës El Kalem

10/04/2023

Imsakije11.04.2023

08/04/2023

📢INFORMIMTë nderuar vëllezër Esselamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Nesër në mbrëmje 09.04.2023, për Teravi do të kemi rastin ta kemi mysafir special Hoxhën e mirënjohur nga Saraji Hoxhë Shaban ef. Tairi, aktualisht me detyrë në Xhaminë e f. Llokë
Ndërsa Imami ynë Is'hak ef. Çilafi do të jetë në Xhaminë e f. Llokë

Ligjërata: 20:26

Ezani i Jacisë:20:46

04/04/2023

INFORMIM
Selamu Alejkum

Të nderuar vëllezër ju informojmë që sonte, 04.04.2023 për Teravi mysafirë i radhës në Xhaminë tonë do të jetë Imami i Xhamisë së re Mulla Hysen Saitif f. Lubin Hoxha i nderuar Shefko ef. Zeçoviç i cili vjen enkas për xhematin e Xhamisë dhe gjithë vëllezërit dhe dashamirët
Ndërsa Imami i Xhamisë tonë do të jetë në Xhaminë e Re fsh. Lubin

Ligjërata fillon: 20:20
Ezani i Jacisë: 20:39

Photos from Rinia e fshatit - Shishovë's post 03/04/2023

INFORMIM
Të nderuar vëllezër e dashur rini Esselamu Alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Sonte me lejen e Zotit për namaz të Teravisë dhe ligjëratë në Xhaminë e fsh. Shishovë do të kemi mysafir të veçantë Hoxhën e nderuar Burhan ef. Rahmani i cili aktualisht është Imam Hatib në Xhaminë e Re Xhamia Ikre Saraj
Ju ftoj të gjithë të prezantoni në Xhami
Zoti ju shpërbleftë!🤲

Ligjërata fillon 20:17
Ezani i Jacisë 20:37

01/04/2023


#01.04.2023


Të dashur vëllezër sonte për namaz të Teravisë në Xhaminë tonë
do të kemi mysafir Imamin e Xhamisë së fshatit Patishka Rekë Hfz. Saqip ef. Çilafi

29/03/2023

Imsakije 30.03.2023

29/03/2023

📢Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
29.03.2023

Të nderuar vëllezër ju njoftojmë që sonte mysafirë për namaz të Teravisë do e kemi Hoxhën e nderuar Nexhati ef. Ameti, Imam në Xhamin e fsh. Gllumov do tkemi nderin ta kemi mysafirë në Xhaminë tonë në Shishovë

Ju kisha lutur juve dhe gjithë rininë ta mirëpresim, mundësisht të dalim pak më herët në Xhami
Ligjërata fillon diku 20 min. para e Ezanit
Ezani: 20:31

25/03/2023

Imsakije 26.03.2023

25/03/2023

All-llahu kabull namazin e ikindisë inshallah 🤲🏼🤲🏼 dhe gjdo ibadet që e bëjmë gjate këtij muaji të bekuar të Ramazanit .!

22/03/2023

📢LAJMRIM
Selam Alejkum të dashur vëllezer dhe motra pasi jemi në prag të fillimit të muajit të Ramazanit dua që tua bëj përhajr fillimin e Ramazanit ju qoft me hajr insha’Allah.
All-llahu jau lehtësoftë agjërimin ju uroj agjërim të lehtë dhe të pranuar insha’Allah.

➡️Ju lajmerojmë se gjithashtu gjdo natë 15 minuta para thirrjes se Ezanit të Jacisë do të ketë ligjerata të rregullta insha’Allah.🕋

➡️Poashtu çdo ditë pas namazit të Drekës do të kendohet mukabele nga Imami i Xhamisë 📓

22/03/2023

Selam Alejkum vëllezer dhe motra.

Informim për gjithë ata që nuk e dine nga sonte fillojme me faljen e Teravive insha’All-llah nëse All-llahu na e ka mundësu.
Lusim All-llahun ta arrijmë këtë muaj të bekuar të Ramazanit dhe te ja japim hakun ashtu siç e meriton dhe të lusim All-llahun që All-llahu të na i fale mëkatet tona dhe kusuret tona gjatë këtij muaji të Bekuar.

Photos from Rinia e fshatit - Shishovë's post 10/03/2023

All—llahu kabull Namazin e Xhumasë insha’Allah

Hutbeja e Xhumasë:

Lënja e bizneseve dhe punëve të dunjasë për hirë të Namazit të Xhumasë.

Want your school to be the top-listed School/college in Saraj?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

#HYRJA_NË_TRE_MUAJT_E_BEKUARSonte pra më datën 11.01.2024 hyjmë në tre muajt e bekuar!Andaj shfrytëzoj rastin që të gjit...
📢LAJMRIMSelam Alejkum të dashur vëllezer dhe motra pasi jemi në prag të fillimit të muajit të Ramazanit dua që tua bëj p...
Mashallah 😍 Hytbeja e Xhamis e cila duket shumë bukur një punë fantastike e përkryer All-llahu i shpërbleftë vëllezrit t...
Elhamdulilah me ndihmën e All-llahut sot u bë betonimi i themelit rreth Xhamisë. All-llahu ju shpërbleftë
Mashalla 😍😍 Një punë e shkëlqyer e kursisë në Xhami. Punimet vazhdojnë gjdo ditë All-llahu i shpërbleftë gjithë vëllezri...
Selam Alejkum - Si çdo ditë puna vazhdon elhamdulilah Falemenderit All-llahut së pari që na ka dhuruar shëndet të plotë ...
Elhamdulilah ! Falemenderit gjithëve për kontributin qe japin All-llahu i shpërbleftë ju dhashtë shëndet e mirësi në ket...

Location

Website

Address


Xhamia Shishovë, X8C6+X5F
Saraj
1062SARAJ
Other Saraj schools & colleges (show all)
Step by Step-Saraj Step by Step-Saraj
Ul 20 Br 59
Saraj, 1000

Step by Step-Skopje is a Foreign Language Center, in Saraj, for group courses, basic, FC, business co

ShMQSh " SARAJ " ShMQSh " SARAJ "
Rr. " 2 " Nr. 20
Saraj, 1000

Dija, fuqia intelektuale, cilësia e profesionalizmi, janë tipare që sot kërkon bota e modernizua