О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше

О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше

Comments

Предновогодишен ручек на колективот при ООУ „Хајан Селмани” во ресторан ХОТЕЛ ТУТТО - Јанче.🍀✨
Денес во нашето училиште свечено беше пуштена во употреба интерактивна табла, донација од " Национален парк Маврово". Од името на директорот на училиштето, наставниците и учениците изразуваме благодарност до директорот на НП г-дин Самир Ајдини за оваа донација.
Новогодишна работилница
" Првачињата украсуваат со своите мајки"
Благодарност за одвоеното време и одличната соработка со родителите.
Сертификација на учениците кои учествуваа на интернационалниот натпревар - ДАБАР 2022🍀
🧑🏻‍💻Учество на учениците од VI одделение на интернационалниот натпревар по Информатика - ДАБАР 2022
Нашето училиште со богата културно-уметничка програма го одбележа патрониот празник во чест на нашиот патрон Хајан Селмани. Голема благодарност до сите присутни гости кои ја разубавија нашата свеченост. 🍀
Превентивно-едукативно предавање со учениците од 9то одд на тема: "Сообраќајна култура и младите во сообраќајот“ . Предавањето беше организирано од секторот за сообраќајна полиција од Гостивар.
Видео запис од денешната есенска рекреативна екскурзија во дворот на подрачното училиште во С.Требиште
10.10.2022 година.
Екскурзија во дворот на подрачното училиште во Требиште
Денес во нашето училиште со свечена приредба првачињата станаа дел од Детската организација а беа поддржани од поголемите другарчиња.
Мотото на детската недела беше: " Мали деца, големи срца" ".
Честитки за првачињата со желби за големи успеси.
Честит 5ти Октомври, ден на просветните работници.
Аристотел во една прилика рекол: „Оние што ги едуцираат децата треба да се почитуваат повеќе од оние што ги создале, бидејќи тие само им дале живот; додека првите им ја даваат уметноста на живеењето”.🧑🏻‍🏫🍀
По повод пензионирањето на нашиот колега Нешат Сулејмани, денес во ПОУ во Требиште беше организирана мала прослава во негова чест. Од името на ПОУ Требиште на Нешат му посакуваме среќни пензионерски денови
Нашето училиште зеде учество на настанот „Детска поетска манифестација - Детски гласови 2022” во Ресен, каде што беа постигнати одлични резултати под менторство на наставничката Санела Дурмиши. Ученичката Атиџа Адеми беше наградена во најдобри 10 песни, додека останатите ученици освоија благодарници за вложениот труд. Честитики за постигнатиот успех! 👏🏻🍀
Во склоп на европската недела на спорт, нашето училиште зеде активно учество. Организиравме спортски активности за сите дечиња кои сами ги смислуваат а ги реализираат со нивните ментори.

Одржана работилница со учениците од прво одделение „Родител во улога на наставник” на тема: Моите заби
По повод пензионирањето на нашиот колега Нешат Сулејмани, со мала свеченост денес од страна на директорот Тасим Асани беше доделена мала благодарница.Му посакуваме среќни пензионерски денови.

Нашето училиште е безбедно и пријатно место за учење и

Operating as usual

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 22/12/2022

Предновогодишен ручек на колективот при ООУ „Хајан Селмани” во ресторан ХОТЕЛ ТУТТО - Јанче.🍀✨

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 20/12/2022

Денес во нашето училиште свечено беше пуштена во употреба интерактивна табла, донација од " Национален парк Маврово". Од името на директорот на училиштето, наставниците и учениците изразуваме благодарност до директорот на НП г-дин Самир Ајдини за оваа донација.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 15/12/2022

Новогодишна работилница
" Првачињата украсуваат со своите мајки"
Благодарност за одвоеното време и одличната соработка со родителите.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 01/12/2022

Сертификација на учениците кои учествуваа на интернационалниот натпревар - ДАБАР 2022🍀

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 25/11/2022

🧑🏻‍💻Учество на учениците од VI одделение на интернационалниот натпревар по Информатика - ДАБАР 2022

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 04/11/2022

Нашето училиште со богата културно-уметничка програма го одбележа патрониот празник во чест на нашиот патрон Хајан Селмани. Голема благодарност до сите присутни гости кои ја разубавија нашата свеченост. 🍀

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 14/10/2022

Превентивно-едукативно предавање со учениците од 9то одд на тема: "Сообраќајна култура и младите во сообраќајот“ . Предавањето беше организирано од секторот за сообраќајна полиција од Гостивар.

10/10/2022

Видео запис од денешната есенска рекреативна екскурзија во дворот на подрачното училиште во С.Требиште
10.10.2022 година.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 10/10/2022

Екскурзија во дворот на подрачното училиште во Требиште

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 07/10/2022

Денес во нашето училиште со свечена приредба првачињата станаа дел од Детската организација а беа поддржани од поголемите другарчиња.
Мотото на детската недела беше: " Мали деца, големи срца" ".
Честитки за првачињата со желби за големи успеси.

05/10/2022

Честит 5ти Октомври, ден на просветните работници.
Аристотел во една прилика рекол: „Оние што ги едуцираат децата треба да се почитуваат повеќе од оние што ги создале, бидејќи тие само им дале живот; додека првите им ја даваат уметноста на живеењето”.🧑🏻‍🏫🍀

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 29/09/2022

По повод пензионирањето на нашиот колега Нешат Сулејмани, денес во ПОУ во Требиште беше организирана мала прослава во негова чест. Од името на ПОУ Требиште на Нешат му посакуваме среќни пензионерски денови

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 25/09/2022

Нашето училиште зеде учество на настанот „Детска поетска манифестација - Детски гласови 2022” во Ресен, каде што беа постигнати одлични резултати под менторство на наставничката Санела Дурмиши. Ученичката Атиџа Адеми беше наградена во најдобри 10 песни, додека останатите ученици освоија благодарници за вложениот труд. Честитики за постигнатиот успех! 👏🏻🍀

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 24/09/2022

Во склоп на европската недела на спорт, нашето училиште зеде активно учество. Организиравме спортски активности за сите дечиња кои сами ги смислуваат а ги реализираат со нивните ментори.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 16/09/2022

Одржана работилница со учениците од прво одделение „Родител во улога на наставник” на тема: Моите заби

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 12/09/2022

По повод пензионирањето на нашиот колега Нешат Сулејмани, со мала свеченост денес од страна на директорот Тасим Асани беше доделена мала благодарница.Му посакуваме среќни пензионерски денови.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 01/09/2022

Среќен почеток на новата учебна година на сите ученици, наставници и родители а посебно на најмалите првачиња.
Им посакуваме среќа и успех.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 24/08/2022

Санација и кречење на подрачните училишта во с. Велебрдо и с. Требиште

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 24/06/2022

Един Ахмеди ученик во V одделение го освои првото место на натпреварот за програмирање во SCRATCH (предмет-Работа со компјутер и основи на програмирање)
Ментор - Санела Дурмиши

https://scratch.mit.edu/projects/697677006/
Неговиот изработен проект на тема - Поглед во иднината може да се погледне на линкот
(играта може да се игра на компјутер)

16/06/2022

На неодамнешниот ЕДУФРОНТ натпревар за програмирање во Scratch за деца од 9 до 11 години

✨ Победник на натпреварот со максимални 50 поени и добитник на награда е:
Един Ахмеди од Ростуше, кој доби целосна стипендија за една обука на Едуфронт за учебната 2022/23 година.
🎉Во името на цел колектив му посакуваме уште многу успеси во полето на програмирање ✨🏆

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 14/06/2022
Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 14/06/2022

Денес нашето училиште на учениците од IX одделение им додели свидетелства за нивниот успех, а воедно им беа доделени награди за нивниот континуиран успех низ текот на четирите години, ученичката Едила Равмани беше прогласена за ученик на генерација. Во име на Директорот и наставниот кадар им посакуваме многу успех во понатамошното школување.

07/05/2022

На денешниот регионален натпревар по предметот Англиски јазик кој се одржа во Гостивар, нашите ученици постигнаа одличен успех.
Грациела Танеска - Прво место со 98 поени и учество на државен натпревар во Скопје.
Сара Хоџа - Трето место со 78 поени и учество на државен натпревар во Скопје.
Честитки за постигнатиот успех на учениците и менторот Даница Соломоновска и им посакуваме среќа и успех на државниот натпревар.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 04/05/2022

Учество на учениците по повод денот на Oпштина ,,Маврово - Ростуше,,

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 07/04/2022

Денес во нашето училиште се одбележа 7ми Април, светски ден на здравјето.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 01/04/2022

По повод 1 Април - Денот на шегата во нашето училиште се одржа Маскембал со учениците од I - V одделение од Ростуше и Велебрдо.
Оваа година беа доделени и награди на најкреативните маски.
Благодарност до сите ученици, родители и наставници кои вложија труд за овој настан.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 31/03/2022

Одбележување на светската недела на аутизмот.
"Прифати ја различноста, различноста е убава!"

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 28/03/2022

Нашите ученици Един Ахмеди и Дефне Фејзули беа учесници на музичкиот фестивал "Радика фест".
Дефне Фејзули освои прво место за сценска изведба
Един Ахмеди освои второ место од жири.
Честитки за Дефне и Един.

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 22/03/2022

➡️Еко акција за чиста и здрава животна средина♻️🗑️

22/03/2022

Одбележан 21ви Март. Ден на лицата со Даунов синдром

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 21/03/2022

Еколошка акција со учениците од 2ро до 5то одд од ЦОУ "Хајан Селмани" Ростуше

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 21/03/2022

Еколошка акција во ПОУ "Хајан Селмани" с. Велебрдо

Photos from О.У ,, Хајан Селмани ''- Ростуше's post 21/03/2022

Изведена еколошка акција
П.О.У ,,Хајан Селмани,,-Требиште

22/02/2022

На 09.02.2022год се одржа општински натпревар по предметот Биологија на кој учествуваа следниве ученици: Грациела Танеска, Ирфан Камбери и Марко Данилоски од седмо одд, Анеса Ајдини од осмо одд и Ертан Ибраими од деветто одд.
Ученичката Грациела Танеска освои II награда и пласман на регионален натпревар.
Ученикот Ирфан Камбери освои III награда и пласман на регионален натпревар.
Марко Данилоски доби пофалница за учество на општински натпревар.
Учениците од седмо одделение се под менторство на наставничката Санида Рамаданоска.
Анеса Ајдини се пласираше на регионален натпревар со што освои II награда.
Ученикот Ертан Ибраими доби II награда и пласман на регионален натпревар.
Учениците од oсмо и деветто одделение се под менторство на наставничката Емилија Гаврилоска.

18/01/2022

Почитувани ученици и родители,
Ве известуваме дека со одлука на Владата, зимскиот распуст е продолжен до 01.02.2022 година.

31/12/2021
Want your school to be the top-listed School/college in Rostusa?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Видео запис од денешната есенска рекреативна екскурзија во дворот на подрачното училиште во С.Требиште10.10.2022 година.
Патронат
откривање на плочата со новото име на училиштето
реферат за Хајан Селмани

Location

Telephone

Website

Address

1254 Маврово-Ростуше
Rostusa
1254

Opening Hours

Monday 08:00 - 17:00
Tuesday 08:00 - 17:00
Wednesday 08:00 - 17:00
Thursday 08:00 - 17:00
Friday 08:00 - 17:00