Avto Skola SION Radovis

Avto Skola SION Radovis

- Од Сион, кој е врв на убавината, Бог заблиста. (Псалм50:2) - Out of Zion, the perfection of beauty, God hath shined. (Psalm50:2)

Photos from Avto Skola SION Radovis's post 10/02/2024
07/01/2024

IMAJTE SREKNI VESELE BOZIKNI PRAZNICI

01/01/2024
01/09/2023

UCENICI ,RODITELI I PROSVETNI RABOTNICI IMAJTE USPESNA I BLAGOSLOVENA SKOLSKA GODINA

01/09/2023

БЕЗБЕДНО ДЕТЕ - ЗА БЕЗБЕДНА УЧЕБНА ГОДИНА

Децата се нашето најголемо богатство, нашата иднина. Императив на сите нас е да ја зголемиме безбедноста на децата во сообраќајот со што ќе ја заштитиме нашата иднина!
Денес започнува новата учебна година, што значи огромен број деца ќе се упатат кон градинките и училиштата. Токму тие - децата кои пешачат или управуваат велосипед, тротинет и сл. се најмалите учесници во сообраќајот и неопходно е да знаат како да сe однесуваат во истиот.
РСБСП упатува апел до возачите на моторни возила и другите учесници во сообраќајот да бидат особено внимателни во близина на воспитно-образовните установи, а кон децата и нивните родители и/или воспитувачи/ наставници - да ги запознаат и да ги потсетуваат децата на основните правила и прописи во сообраќајот заради осигурување на нивната безбедност во сообраќајот на патиштата.
На децата кои возат велосипед или тротинет им се препорачува да носат заштитен шлем - кацига, да возат со пропишаната брзина и да ги почитуваат сообраќајните правила и другите учесници во сообраќајот, како и да управуваат со исправни и означени велосипеди и тротинети.
На децата кои пешачат РСБСП им препорачува:
• да ја поминуваат улицата само на обележан пешачки премин,
• да не претрчуваат преку улица,
• да ја почитуваат сообраќајната сигнализација т.е. да преминуваат улица само кога свети зеленото светло на пешачкиот семафор,
• особено да бидат внимателни кога се движат во услови на намалена видливост т.е. дожд и магла (по можност да носат светла облека или рефлектирачко елече),
• да не преминуваат помеѓу возила во движење,
• да не користат мобилен телефон или слушалки при преминување на улица,
• да внимаваат кога се движат на паркинзи и сл.
РСБСП апелира: Да дадеме свој придонес во грижата за безбедноста и заштитата на децата-учесници во сообраќајот, како и придонес во заедничкото издигнување на безбедноста на сообраќајот на уште повисоко ниво.
СРЕЌНА И БЕЗБЕДНА УЧЕБНА 2022/2023 ГОДИНА!https://www.rsbsp.org.mk/bezbedno-dete-za-bezbedna-uchebna-godina

28/06/2023

Timot na avto skola ,,SION,, na site vernici od islamskata veroispoved im go cestita praznikot Kurban Bajram

13/04/2023

Srekni veseli i BLAGOSLOVENI VELIGDENSKI PRAZNICI

08/03/2023

POCITUVANI DAMI IMAJTE BLAGOSLOVEN DEN , CESTIT 8 mi MART

07/01/2023

POCITUVANI IMAJTE VESELI BOZIKNI DENOVI , I NEKA SEKOJ DEN BIDE BOZIK VO VASITE SRCA

31/12/2022

POCITUVANI timot na Avto skola SION vi pozeluva SREKNA i BLAGOSLOVENA nova 2023 godina

15/10/2022

Uspesno zavrsena teoretska nastava

07/09/2022

Cestitki za Ilija i Jovan za polozen vozacki ispit za A1 kategorija

01/09/2022

На сите ученици им посакуваме успешна школска година!

БЕЗБЕДНО ДЕТЕ - ЗА БЕЗБЕДНА УЧЕБНА ГОДИНА

Децата се нашето најголемо богатство, нашата иднина. Императив на сите нас е да ја зголемиме безбедноста на децата во сообраќајот со што ќе ја заштитиме нашата иднина!
Денес започнува новата учебна година, што значи огромен број деца ќе се упатат кон градинките и училиштата. Токму тие - децата кои пешачат или управуваат велосипед, тротинет и сл. се најмалите учесници во сообраќајот и неопходно е да знаат како да сe однесуваат во истиот.
РСБСП упатува апел до возачите на моторни возила и другите учесници во сообраќајот да бидат особено внимателни во близина на воспитно-образовните установи, а кон децата и нивните родители и/или воспитувачи/ наставници - да ги запознаат и да ги потсетуваат децата на основните правила и прописи во сообраќајот заради осигурување на нивната безбедност во сообраќајот на патиштата.
На децата кои возат велосипед или тротинет им се препорачува да носат заштитен шлем - кацига, да возат со пропишаната брзина и да ги почитуваат сообраќајните правила и другите учесници во сообраќајот, како и да управуваат со исправни и означени велосипеди и тротинети.
На децата кои пешачат РСБСП им препорачува:
• да ја поминуваат улицата само на обележан пешачки премин,
• да не претрчуваат преку улица,
• да ја почитуваат сообраќајната сигнализација т.е. да преминуваат улица само кога свети зеленото светло на пешачкиот семафор,
• особено да бидат внимателни кога се движат во услови на намалена видливост т.е. дожд и магла (по можност да носат светла облека или рефлектирачко елече),
• да не преминуваат помеѓу возила во движење,
• да не користат мобилен телефон или слушалки при преминување на улица,
• да внимаваат кога се движат на паркинзи и сл.
РСБСП апелира: Да дадеме свој придонес во грижата за безбедноста и заштитата на децата-учесници во сообраќајот, како и придонес во заедничкото издигнување на безбедноста на сообраќајот на уште повисоко ниво.
СРЕЌНА И БЕЗБЕДНА УЧЕБНА 2022/2023 ГОДИНА!https://www.rsbsp.org.mk/bezbedno-dete-za-bezbedna-uchebna-godina

01/09/2022

Ucenici nastavnici i site vraboteni vi pozeluvame sreken pocetok na skolskata godina i uspesna skolska godina

28/03/2022

Polozeno C+E kategorija 👏

17/03/2022

Polozeno C kategorija 🎉

17/03/2022

Положено🎉

Want your school to be the top-listed School/college in Radovis?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Престигнувањето се врши од десната страна, ако возилото на коловозот зазело таква положба и неговиот возач дава таков зн...
На сите христијани, ви го честитаме ВЕЛИГДЕН, ви посакуваме радост, мир, благослови и успеси!Исус рече: "Јас Сум Воскрес...

Location

Category

Telephone

Address

Radovis
Other Education in Radovis (show all)
Obrazoven Centar EDUCO Obrazoven Centar EDUCO
Radovis, 2420

Образовниот центар EDUCO има за цел образование на деца?

Tehnicar Bezbednosti (B) - Nikola Tesla (Surdulica) Tehnicar Bezbednosti (B) - Nikola Tesla (Surdulica)
Radovis, 17530

Grupa smera: Tehnicar Bezbednosti, skole: Nikola Tesla, Surdulica

ОНБ "Браќа Миладиновци" - Радовиш ОНБ "Браќа Миладиновци" - Радовиш
Ulica , Ilindenska" B. B
Radovis, 2420

Официјална facebook страна на Општинска Народна Билиотека

Kurs po Germanski jazik Kurs po Germanski jazik
22 Oktomvri Bb
Radovis, 2420