ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш

ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш

Comments

ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш, го одбележа својот патронен празник
Aktivnosti na chasot po angliski jazik so sedmo odd
На ден 30.09.2021год (петок) во ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш се одржа дисеминциска сесија за деца од прво одделение. Сесијата беше прилагодена за дечиња од 6-7 години, кои преку игра, разговор и дискусија, боење на амблемот се запознаа со организацијата и работата на Црвениот крст, како и развивање на чувства за емпатија, солидарност и помагање на другите.
Ние како Црвен крст имаме должност нашите најмали членови на општеството уште од мали нозе да ги учиме на хуманост и солидарност со другите, како единствени предуслови за градење на здраво и хумано општество. Дисеминациската сесија беше спроведена од страна на обучен ПХВ дисеминатор Новка Велева.
Официјално: Огласот за образовни асистенти ќе биде пуштен утре во "Нова Македонија" Се повикуваат сите заинтересирани кандидати да се пријават.
1ви Април-ден на шегата,со моите ученици.
Kristen sum razbran cusven trazi me 071538193

Основно Општинско Училиште "Крсте Петков Мисирков" - Р?

21/11/2022

Нашите ученици го претставија училиштето во најубаво светло. Голема благодарност до сите присутни гости. Посебна чест со своето присуство ни укажа нашето збратимено училиште од Р. Србија . Со Голема посветеност и упорност и во не баш едноставни економски услови размената на ученици и наставници и по трет пат после четириесет години е реализирана. Делата остануваат да зборуваат и да сведочат за тоа што заминало. Се друго се непотребно изговорени зборови. Македонија се сака со дела. Не со празни зборови. Бидејќи секоја вистина излегува на виделина. И само делата се вистина.

15/11/2022

Освоено првоо место на фудбалската екипа на нашето училиште ООУ"Крсте Петков Мисирков" Радовиш. Денес во спортската сала на ООУ "Тошо Арсов" во Штип се оддржа зонски натпревар помеѓу екипите на основните училишта " Крсте Петков Мисирков" Радовиш со училиштата ООУ"Никола Вапцаров" Струмица и ООУ" Димитар Влахов" Штип. Нашата фудбалска екипа беше подобра од своите врсници. Со освоеното прво место нашата фудбалска екипа се пласира со учество на понатамошните натпреварувања- регион. Да им посакаме успех на нашите ученици и менторот Дарко Милентијевиќ во понатамошните натпреварувања.

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 12/11/2022

Успешно завршен проект! ООУ"КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ Е ЦЕЛОСНО КЛИМАТИЗИРАНО!

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 05/11/2022

Денес започнуваме со реализација на еден современ проект кој подразбира надополнување на системот за греење. Во секоја училишна просторија се вградени инвертер клими кои ќе ја надополнуваат топлината во зимскиот период . Воедно засекогаш ќе го решиме проблемот со топлината во потоплите месеци земајќи во предвид дека најголем број училници се изложени на сончева страна. Ова се надоврзува со проектот на општина Радовиш во кој е вклучено нашето училиште за постигнување фотоволтаични панели за самостојно произведување на електрична енергија. Со гордост може да кажеме дека ООУ.Крсте Петков Мисирков добива прекрасни и современи услови за работа за ефикасна реализација на воспитно образовниот процес.

01/11/2022

Денес 1.11.2022 година во спортската сала на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ се одржа Општински натпревар во кошарка за основни училишта - женски на кој ООУ „Крсте Петков Мисирков“ го освои првото место. Честитки до учениците и менторот. Продолжете да редите успеси.

26/10/2022

Денес во спортската сала во ООУ „Крсте Петков Мисирков“ се одржа Општински натпревар во кошарка машки за основни училишта. Прво место ООУ Никола Карев, Второ место ООУ Крсте Петков Мисирков, Трето место ООУ Орце НИколов

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 28/09/2022

Горди сме што официјално го започнавме Еразмус проектот со нашето збратимено училиште од општина Јалова заедно со директорот Абдула. Овие денови на нашите часови ги имаме учениците и наставниците по англиски јазик кои заедно со нашите ученици ја следат наставата, разменуваат идеи и искуства.

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 02/09/2022

Свечен прием на првачињата за учебната 2022-23 година.

29/08/2022

Почитувани родители и ученици! Веќе ги броиме деновите до почетокот на учебната година. Свечениот прием на првачињата ќе биде на 01.09. (четврток) во 10 часот . Учениците од трето, петто, седмо и деветто одделение ќе дојдат на настава ПРВА смена од 7 и 30 часот. Учениците од второ, четврто, шесто и осмо одделение ќе дојдат на настава од 13 и 30 часот. Ве очекуваме со радост! Директор Лујза Спасова

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 27/07/2022

Со големо задоволство информираме дека ООУ" Крсте Петков Мисирков" го доби Грандот за опремување на Сензорна соба со која многу ќе се олесни инклузијата на учениците со секаков вид на пречки во развојот, во воспитно- образовниот процес. Сензорната соба ќе биде опремена преку Проектот " Биди Ин, биди инклузивен, биди инклудиран" кој е финансиран од Европската Унија и има за цел градење на инклузивно општество каде секое дете ќе има можност да го исполни својот потенцијал.Со тоа ООУ" Крсте Петков Мисирков" е на вистинскиот пат да прерасне во современо, инклузивно училиште што ќе овозможи секое дете да учи и се развива според своите можности и потенцијали. Веќе сме сигурни дека учебната година ќе ја започнеме со уште подобри услови за работа!

07/07/2022

Општина Радовиш се гордее со големиот успех на деветооделенците Матеј Цветковски и Стефан Милев кои постигнаа одлични успеси на овогодинешните натпревари.

Матеј Цветковски IX - одд. ООУ„Никола Карев“ Радовиш
• освоено Прво место на Државен натпревар по Физика, ментор Анита Митева Цветковски.
• освоена Втора награда на Државен натпревар по Хемија, ментор Тања Николовска.
Стефан Милев IX - одд. ООУ„Крсте П. Мисирков“ Радовиш
• освоенo Прво место на Државен натпревар по Биологија, ментор Марјана Илкова.
• освоена Втора награда Државен натпревар по Хемија, ментор Зорка Христова Трајкова.

Како резултат на своите успеси овие ученици на 01 Jули 2022 год. учествуваа на Првиот селекционен натпревар по природни науки и успешно се пласираа за учество на Вториот селекционен натпревар за составување на македонскиот тим за учество на 19. Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки (IJSO 2022).
На Матеј и Стефан им посакуваме успешна иднина и уште повеќе успеси со кои ќе се гордееме сите.

30/06/2022
Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 30/06/2022

Денес во училишниот хол се одржа свечено доделување на плакети и награди на учениците од деветто одделение кои постигнаа исклучително високи резултати. Честитки до сите ученици и во иднина да продолжат да чекорат по патот на успехот.

23/06/2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ! На ден 30.06.2022г. со почеток во 10 и 30 часот, во училишниот хол, училиштето ќе реализира настан " Прогласување на ПРВЕНЕЦ на генерација 2013-2022г. По тој повод беше организирана интерна комисија кој според Правилникот за избор на ПРВЕНЕЦ на генерација ги рангираше сите ученици кои се пријавија на конкурсот. Наставничкиот совет при ООУ" Крсте Петков Мисирков"- Радовиш, одлучи да ги награди сите кои учествуваа на конкурсот: Марија Здравева е ПРВЕНЕЦ на генерација. Елена Стојанова е Спортист на генерација. Стефан Милев е Ученик на генерацијата. Ангела Јанкулова е Талент на генерацијата. За континуирано одличен успех и примерно поведение, учество на натпревари и афирмација на училиштето се наградуваат учениците: Памела Митева, Александра Донева, Тамара Чабукова, Анастасија Мијалова, Ивона Камчева и Филип Јанковиќ. Честитки и Ве очекуваме на настанот!

14/06/2022

Наставничкиот совет при ООУ"Крсте Петков Мисирков"- Радовиш ја прогласи Елена Стојанова за СПОРТИСТ на генерацијата! ЧЕСТИТКИ!

14/06/2022

Наставничкиот совет при ООУ"Крсте Петков Мисирков"- Радовиш ја прогласи Марија Здравева за ПРВЕНЕЦ на генерацијата! ЧЕСТИТКИ!

03/06/2022

ИЗВЕСТУВАЊЕ. Ги известуваме учениците од деветто одделение дека врз основа на Интерниот акт за изрекување на Педагошки мерки, видови пофалби и награди за учениците во ООУ"Крсте Петков Мисирков" од Радовиш распишува. КОНКУРС за избор на ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА за учебната 2021/22 год. Критериумите според кој се избираат првенците на генерацијата од редовите на учениците од деветто одделение се следните: - Постигнат континуирано одличен успех, - Освоени награди и учество на натпревари, конкурси и слично; -Учество и придонес во воннаставните активности во училиштето; - Континуирано примерно поведение; - Да се истакнува во поттикнувањето на позитивна клима во паралелката и училиштето. Краен рок за поднесување на документи е 09. 06. До 10 часот во педагошко-психолошката служба на училиштето. Врз основа на приложената документација на ученикот и увидот во педагошката документација, Комисијата за пофалби и награди почитувајќи ги критериумите ќе врши бодирање, ќе направи ранг листа на кандидатите и истата ќе ја достави до Наставничкиот совет кој ќе врши избор. Директор. Лујза Спасова

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 01/06/2022

Денес со преубави спомени се враќаме дома од реализираната посета во нашето збратимено училиште " Други Шумадијски разред" во општина Велика Плана во Р. Србија. Соработката со ова училиште започнала во далечната 1959 година во време на СФРЈ. Континуирано траела 13 години и за тоа време е направено размена на 270 ученици. Потоа е прекината. Повторно ја обновиме 2019 година и во овие три години е направено размена на околу 40 деца и околу 20 наставници отишле во посета. Во последните четири дена во посетата учествуваа тринаесет ученици, пет наставници, Директорката на училиштето и Претседателот на Советот на родителите во нашето училиште. Повод на поканата беше преубавата манифестација наречена "Зеленишијада" во која имаше на многу високо ниво организирано разновидни социјални игри , работилници и спортски активности во кои беа вклучени нашите ученици заедно со ученици од повеќе републики на поранешна Југославија. Посетивме и многу знаменитости. Најважно од се , учениците стекнаа нови пријателства и спомени што се паметат за цел живот. Не постојат зборови со кои би се заблагодариле на целиот колектив за најтоплото гостопримство на чело со Директорот Sasa Stanojevic.

31/05/2022

На Детскиот карневал, под покровителство на општина Радовиш, нашите ученици и ментоти ги добија првите места во многу категории. Огромната мотивација, посветеност и љубов кон тоа што се работи секогаш останува забележано и дава исклучителни резулрати. Честитки кон сите учесници! Во оваа карневалска игра СИТЕ сте победници!* НАГРАДЕНИ МАСКИ НА РАДОВИШКИ ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ 2022

ГРАН ПРИ
,,НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ” – ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш , Ментор Билјана Ѓоргиева

КАТЕГОРИЈА А – НАД 50 УЧЕСНИЦИ

Прва награда: ,,ШТРУМФОВИ”- ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментори: Светлана Чапова, Елена Божинова и Малинка Петровска
Втора награда: ,,ЗАЈАЧИЊА”- ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментори: Сенка Ѓозева, Орце Трајанов и Весна Ѓоргиева
Трета награда: ,,ВЕСЕЛИ КЛОВНОВИ” - ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментор: Елена Атанасова, Лидија Манева и Лилјана Дамбова

КАТЕГОРИЈА Б – од 30 до 50 учесници

Трета награда: ,, РИБИ ШТО ТАНЦУВААТ” И ,,ЗООЛОШКА ГРАДИНА” – ООУ ,,Орце Николов” – с.Ињево, Ментори: Светлана Василева и Дончо Ангелов

КАТЕГОРИЈА В – од 10 до 30 учесници

Прва награда: ,,РОДЕНДЕНСКА ТОРТА” – ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментор: Соколова Билјана
Втора награда: ,, ПАНТОМИМА” - ООУ ,,Крсте Петков Мисирков” – Радовиш, Ментор: Билјана Наунов
Трета награда: ,,РУДАРИ” – OOУ ,,Кирил и Методиј” с.Ораовица, Ментор:Билјана Коцева

КАТЕГОРИЈА Г – од 5 до 10 учесници

Прва награда: ,,ПЕПЕРУТКИ” – ООУ ,,Никола Карев” – Радовиш
Втора награда: ,,БУЛКИ” – ООУ ,,Kоста Рацин” с.Подареш, Ментор: Живко Јованов
Трета награда: ,,ВРЕЌА БРАШНО – ГРАТИС ЗЕЈТИН” И ,,ПЕЧУРКИ” – ООУ ,,Кирил и Методиј” с.Ораовица, Mентор: Васка Коцева и Снежана Дуљанова
КАТЕГОРИЈА Д – од 1 до 5 учесници
Прва награда: ,,ЦРВЕН КАПА” – ООУ ,,Кирил и Методиј” с.Ораовица, Ментор: Jасмина Постолова
Втора награда: ,,ФЛАМИНГО” - ООУ ,,Kоста Рацин” с.Подареш, Ментор: Габриела Атанасова Митев

КАТЕГОРИЈА УЧЕСНИЦИ ОД ПРЕДШКОЛСКА ВОЗРАСТ

Прва награда: ,,СРЕЌНО СЕМЕЈСТВО КВА-КВА” – ЈОУГД ,,Ацо Караманов” – Радовиш, Ментор: Даниела Кацарева
Втора награда: ,,КАУБОЈЦИ” – JOУДГ ,,Ацо Караманов” – Радовиш, Ментор: Виолета Трајанова
Трета награда: ,,ШТРК” – ЈОУДГ ,,Ацо Караманов” – Радовиш , Ментор: Стојанка Петрова

КАТЕГОРИЈА МЛАДИ
Стимулативна награда: ,,ПАНДЕМИСКО ЛУДИЛО” – СОУ ,,Коста Сусинов” – Радовиш, Ментор: Tина Вергова

КАТЕГОРИЈА ГОСТИНСКИ МАСКИ
• НАЈИНВЕНТИВНА МАСКА: ,, ВЕСЕЛИ ПЕЧУРКИ” – Струмица, Mентор: Соња Цицимова
• МАСКА СО НАЈДОБАО СЦЕНСКО ПРЕТСТАВУВАЊЕ: ,,РУДАРИ” – Пробиштип, Ментор: Емил Спасовски
• МАСКА СО НАЈДОБРА КОСТИМОГРАФИЈА : ,,СУПЕР МАРИО” – Пробиштип, Ментор: Лидија Илиевска
• НАЈЗАБАВНА МАСКА ,,FUN FACTORY” – Пробиштип, Ментор: Александра Наунова
• НАЈТЕАТРАЛНА МАСКА ,,ВЕСЕЛИ МАРИОНЕТИ” – Струмица, Ментор: Катерина Палифрова
• МАСКА СО НАЈУБАВА ПОРАКА ,, ПЧЕЛИН РАЈ” – Струмица, Ментор: Соња Цицимова

НАПОМЕНА: Гостинските маски се оценувани по посебен критериум бидејќи станува збор за продефилирани карневалски групи со учество и високи признанија на реномирани меѓународни карневалски манифестации и истите со учеството го разубавуваат и даваат дополнителен стимул на РАДОВИШКИОТ ДЕТСКИ КАРНЕВАЛ.

31/05/2022

На 28.05.2022 во просториите на Природно -математички факултет се одржа државен натпревар по природни науки

31/05/2022

Нашите полуматуранти.

27/05/2022
25/05/2022

На 21.05.2022 се одржа регионалниот натпревара по географија за учениците од Струмичко радовишкиот регион . Нашите ученици пистигнаа прекрасни резултати и се пласираа на државниот натпревар по географија . Им посакуваме успех и на државниот натпревар!

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 25/05/2022

💬 Денес во Спортската сала на ООУ „Крсте П. Мисирков“ се одржува Државното првенство во Гимнастика за ученици од Основните училишта.
🔸 Преку 80 дечиња од различни училишта учествуваа во натпреварите во спортска гимнастика.
🔸 Организатор е Општинскиот сојуз на училишни спортови Радовиш и Федерацијата на училишни спортови.

23/05/2022

На 21.05.2022 во просториите на Природно математички факултет во Скојпе се одржа државен натпревар по биологија.Нашите ученици постигнаа прекрасни резултати и се најдоа на врвот на листата . Браво!

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 19/05/2022

🔴Хуманитарен хепенинг ООУ„Крсте Петков Мисирков“ Радовиш

📍На ден 18.05.2022 год во ООУ „Крсте Петков Мисирков“ -Радовиш во организација на Црвен крст на Република Северна Македонија -Општинска организација Радовиш во рамки на ЦКА-ПХВ циклусот 2022 год. беше организиран хуманитарен хепенинг. ✊
•На истиот беше изложена храна приготвена од учениците и наставниците во училиштето.🛍🍱 Средствата од овој хуманитарен настан се наменети за социјално загрозено семејство од Општина Конче.
•Голема благодарност до ООУ „Крсте Петков Мисирков“- Радовиш за подршката на овој хуманитарен настан и помош при реализирање.🤝❤️

17/05/2022

Почитувани родители и драги ученици!
Учениците кои работат на проектот Црвен крст во акција - промоција на хуманитарни вредности Ве покануваат на хепенинг во холот на нашето училиште на ден 18.05.2022г. (среда) во 18ч.
Можете да донесете храна (пити, колачи, солени работи) кои ќе се продаваат. а средствата ќе бидат донирани во хуманитарни цели.
Сите кои ќе учествуваат Ве молиме храната да ја донесете најдоцна до 17.30 во училиштето.

12/05/2022

На ден 06.05.2022 год. во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Р. Македонија, се одржа Регионален натпревар по Хемија за учениците од VIII и IX одд. Горди сме што бевме домаќини на овој натпревар и на нашите ученици кои постигнаа одлични резултати.
Честитки за учениците и нивниот ментор Зорка Христова-Трајкова.

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 11/05/2022

Браво! Голем успех за нашите ученици кои денес го претставија во најдобро светло нашето училиште! ТРЕТО МЕСТО во кошарка на државниот натпревар во Скопје под менторство на наставникот Маријан Шарковски!

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 07/05/2022

Денес учениците од ООУ,, Крсте Петков Мисирков” учествуваа на регионалниот натпревар по англиски јазик во организација на Асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност ЕЛТАМ. Регионалниот натпревар по англиски јазик се одржа во ООУ,, Владо Кантарџиев ‘’во Гевгелија.Честитки за постигнатиот успех на регионалниот натпревар и уште поголеми успеси на државниот натпревар!

06/05/2022

Почитувани родители! Ве покануваме на родителски средби на 10.05 ( вторник) за учениците од прво, трето, петто, седмо и деветто одделение во 17 и 30 часот и на 11.05(среда), во 18 и 30 часот за учениците од второ, четврто, шесто и осмо одделение, во просториите на нашите училишни згради! Родителските средби ќе се одржат со физичко присуство. Со почит Директор Лујза Спасова

28/04/2022

Почитувани ученици! Штрајкот е ставен во мирување, на настава да дојдете утре 29.04.2022год. по веќе утврдениот распоред на часовите.

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 28/04/2022

Од денешните активности- Разубавување на училишниот двор. Прекрасни фотографии од прекрасната училишна цветна градина..

Photos from ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш's post 20/04/2022

Сто и петнаесет таблети за потребите на нашето училиште и нашите ученици! Огромна благодарност до општина Радовиш за оваа преубава донација!

Want your school to be the top-listed School/college in Radovis?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Дел од театарската претстава „Девојчети и дванаесетте месеци“ во  изведба на ученици од  ООУ“Крсте Петков Мисирков“

Location

Address

Radovis
2420
Other Radovis schools & colleges (show all)
Avto Skola SION Radovis Avto Skola SION Radovis
Radovis

- Од Сион, кој е врв на убавината, Бог заблиста. (Псалм50:2)

Obrazoven Centar EDUCO Obrazoven Centar EDUCO
Radovis, 2420

Образовниот центар EDUCO има за цел образование на деца?

IQ UP - Radovish IQ UP - Radovish
Radovis, 2420

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

Tehnicar Bezbednosti (B) - Nikola Tesla (Surdulica) Tehnicar Bezbednosti (B) - Nikola Tesla (Surdulica)
Radovis, 17530

Grupa smera: Tehnicar Bezbednosti, skole: Nikola Tesla, Surdulica

ОНБ "Браќа Миладиновци" - Радовиш ОНБ "Браќа Миладиновци" - Радовиш
Ulica , Ilindenska" B. B
Radovis, 2420

Официјална facebook страна на Општинска Народна Билиотека

Kurs po Germanski jazik Kurs po Germanski jazik
22 Oktomvri Bb
Radovis, 2420

Школа за гитара "Tausanov" Школа за гитара "Tausanov"
15 ти корпус бр. 23
Radovis, 2420