IQ UP - Radovish

IQ UP - Radovish

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

IQ Up! образовниот концепт е комбинација од СТЕАМ мултидисциплинарниот пристап на учење, дополнет со литература и програмирање.

Во IQ UP! создадовме програми во кои преку нови научни авантури на Биби, Боби и нашиот нов лик 10 годишниот Оливер, ги воведуваме децата во магичниот свет на науката, технологијата, математиката, уметноста и инженерствотo, комбинирани со литература и програмирање.

Во на

Operating as usual

31/12/2022
Photos from IQ UP - Radovish's post 28/12/2022

Нашето убаво и умно IQUP! семејство!
🧠Забава, игра, учење и многу дружење!
,🪄🔮Дел од нашата Новогодишна работилница со многу загатки, задачи, магија и мистерии...🎉🎉
🎁Се гледаме другарчиња во 2023!
🥰🥳

27/12/2022

🎁ПОДАРУВАМЕ🎁
Во духот на празниците, подаруваме пет сета за изработка на слатка, новогодишна куќичка на Оливер!
Уживајте во изработката на куќичката со вашите најсакани, поттикнете ја нивната креативност и вештини за декорирање. На крај, со топол празничен чај, засладете се со куќичката од бисквити и чоколадо.

Што треба да направите за да учествувате во ова подарување❓
👉 Лајк на објавата;
👉 Лајк на нашата ФБ страна;
👉 Во коментар пишете кој би се радувал на овој подарок!
👉 Споделете ја објавата.

Петмина од вас, по случаен избор, ќе го добијат слаткиот сет со куќичката на Оливер! 🗓 В четврток 5 јануари ќе ги објавиме среќните добитници!

25/12/2022

🥳🥳Другарчиња,
Дали сте подготвени за забавна и едукативна НОВОГОДИШНА РАБОТИЛНИЦА?

Оливер сонува за неверојтна НОВОГОДИШНА забава, во која ќе му се придружат сите другари, со многу снег, елка која светка во сите бои, Дедо Мраз од Заз кој ќе стаса со падобранец и многу интересни активности.
Преку новогодишни работилници кои се замислени во вид на ESCAPRE ROOM, ќе треба да решиме одредени загатки, да направиме одредени експерименти и проекти, за да преку наука му помогнеме на Оливер да го реализира својот новогодишен сон и заеднички да го прославиме доаѓањето на Нова Година.
Слободно поканете другарче кое сака да биде дел од ова магично доживување!
Колку повеќе- толку повесело!

Се гледаме во IQ UP! Радовиш
Термин за мала група ( од 5 до 7 години) : понеделник -26.12.2022 , 17:30 ч.
Термин за голема група ( од 8 до 11 години) : среда- 28.12.2022, 17:00 ч.

(Цена на работилницата 500 денари за децата кои ќе бидат наши гости)
Новогодишната магија во може да започне! Јипи, рипи, јеееј!! 🎉🎉

Photos from IQ UP - Radovish's post 24/12/2022

Алберт Ајнштајн рекол: ,,Образованието е она што останува откако ќе се заборави наученото во училиште." 🧠
Со нашиот модел на едукација, не само што учиме, туку креираме спомени во опуштена, разиграна и позитивна атмосфера.🌌
IQUP- едукација за секое дете! ❤️

20/12/2022

Другарчиња,
Дали сте подготвени за забавна и едукативна НОВОГОДИШНА РАБОТИЛНИЦА?

Оливер сонува за неверојтна НОВОГОДИШНА забава, во која ќе му се придружат сите другари, со многу снег, елка која светка во сите бои, Дедо Мраз од Заз кој ќе стаса со падобранец и многу интересни активности.

Ние сакаме да му ја исполниме оваа новогодишна желба на Оли. Но, ни треба ваша помош. Преку новогодишни работилници кои се замислени во вид на ESCAPRE ROOM, ќе треба да решиме одредени загатки, да направиме одредени експерименти и проекти, за да преку наука му помогнеме на Оливер да го реализира својот новогодишен сон и заеднички да го прославиме доаѓањето на Нова Година.
Слободно донесете и другарче кое сака да биде дел од нашата весела дружина!

Дали сте подготвени?

Се гледаме во IQ UP!

Photos from IQ UP - Radovish's post 19/12/2022

Бидејќи повторувањето е мајка на знаењето ние ги повторуваме и продлабочуваме нашите знаења со секој изминат час! Времето минато во друштво на Биби, Боби и Оливер никогаш не е залудно поминато време!

Photos from IQ UP - Radovish's post 16/12/2022

МЕСЕЧИНА 🌓🌑🌗 🌒 Таа отсекогаш го фасцинирала човекот со својата мистериозност и убавина . Денес ние ја видовме и одблизу. Дознавме многу и за нејзината темна, а и за нејзината светла страна. Впечатоци, љубопитност и многу креативност... IQUP!

Photos from IQ UP - Radovish's post 12/12/2022

IQ UP, тоа сме ние! На нашите ученици од најмали нозе им ги предочуваме знаењата од сите природни науки.
Затоа што покрај универзумот и знаењето е бесконечно!

11/12/2022

За сите наши ученици, а и за оние кои доправа ќе станат тоа.
На сите подеднакво ви се радуваме.
Повелете, преземете.
Среќата, радоста, учењето, дарувањето, се пишуваат со мали букви, но имаат големо значење.

IQ UP! ви подарува! 🎁
Бесплатнa книга со активности - КОДИРАЊЕ 📒

Притиснете на следниот линк: https://edu.iqup.mk/, испечатете ги активностите и забавувајте се! 🖨

Ние во IQ UP! ги воведуваме учениците во основите на кодирањето преку посебен пристап, преку кој децата развиваат вештини за алгоритмичко размислување и решавање на проблеми и задачи.

Дознајте повеќе на:
www.IQUP.mk

Приказна за деца: Ада Лавлејс - волшебничка на бројките и првиот програмер - IQ Up 10/12/2022

Убава приказна како за сабота ден, предновогодишно мотивационо.

Приказна за деца: Ада Лавлејс - волшебничка на бројките и првиот програмер - IQ Up Биби и Боби се на гости кај Оливер. Тројцата се во собата на Оливер. Боби и Оливер ја играат компјутерската игра што ја направи Оливер. Да, иако има само десет […]

Photos from IQ UP - Radovish's post 09/12/2022

Кога ние во IQ UP учиме, фактите ги проверуваме преку повеќе форми и методи, се со цел- знаењето кое учениците го добиваат да биде трајно.
IQ UP, денес ги проверувавме фактите за Земјата и нејзините слоеви.

Photos from IQ UP - Radovish's post 05/12/2022

Практиката покажува дека децата најмногу стекнуваат знаења кога се вклучени во процесот на учење.
Односно тие не се пасивни набљудувачи на процесот туку активни чинители во истиот.
Денешниот час го покажа тоа.
IQ UP, експлозии во експеримент, експлозии од стекнати знења.
Јупиии рипии јееее.
Ја отвoраме " Магичната лабораторија на Боби и Биби" 2

Photos from IQ UP - Radovish's post 05/12/2022

IQ....UPpppp, вака ние ги почнуваме нашите часови.
Експлозија од добро расположение....

Photos from Светот на Биби's post 04/12/2022

Кај нас во нашиот град, достапна современа, динамична и поучна едукација.
Јупи, рипи, јеееј

Photos from IQ UP - Radovish's post 02/12/2022

Фотосинтеза- истражувавме и вредно работевме на крај сето тоа и го програмиравме.
Резултат- стекнати нови знаења и задоволни ученици

28/11/2022

Ииии OMG,

Photos from IQ UP - Radovish's post 28/11/2022

Ерупции, нашата лабораторија денес работеше под полна пареа.
Поголемо задоволство од успешно изведен експеримент, се задоволните и среќните лица на нашите ученици.
IQ UP, затоа што кај децата го будиме WоW ефектот.

28/11/2022

Мозочно будење, IQ UP, ерупции

Photos from IQ UP - Radovish's post 25/11/2022

Млади биолози, IQ UP наши ученици.
Учиме за деловите на растенијата.

Photos from IQ UP - Radovish's post 21/11/2022

Раствори, учење преку игра и забава

Photos from IQ UP - Radovish's post 20/11/2022

Светски ден на детето!
IQ UP, едукација која инспирира!
За да може секое дете да ги развива своите потенцијали!

Photos from IQ UP - Radovish's post 14/11/2022

Агрегатни состојби.
Тврда, течна и гасовита, а меѓу нив нашиот облек, многу забава и едукација и денес во IQ UP!

11/11/2022

Диско магнети!

Photos from IQ UP - Radovish's post 11/11/2022

Магнетизам
Забава+ едукација = IQ UP
Науката е таа која го движи светот напред!

Photos from IQ UP - Radovish's post 07/11/2022

IQ UP! Многу повеќе од СТЕАМ едукација!
Денес се дружевме со боите на виножитото! 🌈

Photos from IQ UP - Radovish's post 04/11/2022

Струјно коло, активно динамично и научно денес во IQ UP.
Децата учат на начин со кој стекнуваат трајни и функционални знаења.

Photos from IQ UP - Radovish's post 31/10/2022

Halloween во IQ UP.
Науката знае да биде забавна.

31/10/2022

Го разбудивме добриот дух, му ги кажавме нашите желби.

28/10/2022

HALLOWEEN во IQ UP Radovish.
Затоа што ја негуваме интеркултуралноста, затоа што на децата им ги предучуваме различните култури.
Затоа што учиме преку многууу забава.
IQ UP, методологијата создадена за да можат децата да учат на забавен, возбудлив и интересен начин.

25/10/2022

И во нашиот град, за да можат нашите деца да добијат соодветна едукација

Зошто IQ UP! е вистинското место за вашето дете?

👀Уникатна и иновативна методологија

IQ Up! едукацијата е базирана на иновативна методологија во која се имплементирани најсовремени и докажани техники, пристапи и методи за едуцирање на децата.

👀Извонредни програми

Забавни и интерактивни програми во кои ги вкрстуваме проблематиките на сите природни науки, математика, технологија, инженерство, уметност, литература и програмирање.

👀Инспиративни учебници

За секоја одделна програма создадовме книги исполнети со инспиративни приказни од научните авантури на нашите ликови, многу логички задачи, мозочни вежби и креативни активности.

👀Дидактички материјали

За секоја програма имаме специјално дизајнирани сетови од дидактички материјали и нагледни средства кои учителите ги користат на часовите за да создадат магија во наставата.

👀Модерни училници

IQ Up! училниците, кои наликуваат на забавни лаборатории, се дизајнирани да ги инспирираат децата да учат, создаваат и иновираат.

👀Обучени и сертифицирани учители

Нашите учители, освен што се високообразовани во областа на природните и техничките науки, ги обучивме и сертифициравме согласно IQ UP! методологијата

www.IQUP.mk

Photos from IQ UP - Radovish's post 24/10/2022

Бои, на практичен, експериментален и забавен начин ги осознаваме боите.

21/10/2022

Енергија која создава уметност!
IQ UP!

Photos from IQ UP - Radovish's post 17/10/2022

И денес ја продолживме едукацијата на тема 3 Д форми со нашите мали IQ UP генијалци.
Дозволете му на детото само да ги осознае нештата околу себе, само така ќе може да стекне трајни функционални знаења. IQ UP, повеќе од едукација- начин на осознавање на работите околу нас!

Photos from IQ UP - Radovish's post 14/10/2022

Денес кај нас во IQ UP, беше работна, конструкивна и инспиративна 3 Д работилница.
Го изградивме нашиот град од соништата, програмиравме, се дружевме и забавуваме .
IQ UP, место каде децата учат со задоволство.

Photos from IQ UP - Radovish's post 12/10/2022

Сакате вашето дете да стекне трајни вештини и знаења.
Сакате да ја подобри неговата социоемоционална состојба,
да стекне самодоверба, да ги подобри своите комуникациски вештини., а истовремено да научи и програмирање.
Тогаш IQ UP, е вистинскиот избор за вас.
Преку внимателно одбрани теми од СТЕАМ спектарот по пат на експериметирање, програмирање и учење преку реални проблеми на децата им овозможуваме трајни знаења кои се во функција на подобрување на севкупната личност на детето.
IQ UP Radovish, за деца од 5 до 12 години.
Контактирајте не' за повеќе информации: 070 226 489

10/10/2022

Ова е Јована, има 5 години
Во нашето IQ UP семејство е од првиот час.
Таа во IQ UP доаѓа да се дружи, да учи и да се забавува.
Нејзината ѕвонлива насмевка ни кажува дека таа е среќна кај нас во IQ UP!
Ние сме среќни заедно со неа.
Јована e нашиот IQ UP, амбасадор.

Photos from IQ UP - Radovish's post 10/10/2022

2Д, форми на забавен, конструктивен и впечатлив начин им ги доближивме на децата.
Тие преку игра и дружба научија дека во нашето секојдевие сме опкужени со 2D, формите.
Научивме дека програмирањето може да биде забавно кога ги користиме 2Д формите
IQ UP, на децата им овозможуваме трајни знаења преку необични едукативни пристапи.

Photos from IQ UP - Radovish's post 07/10/2022

Ние во IQ UP, неделата на детето ја заокруживме со порака за чиста и здрава животна средина.
Денес зборувавме за рециклирање, реупотреба и редукција, истовремено се забавуваме и секако на крај програмиравме.
IQ Up, едукација која инспирира.

Want your school to be the top-listed School/college in Radovis?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Диско магнети!
Го разбудивме добриот дух, му ги кажавме нашите желби.
We're ready! ❤️❤️

Location

Category

Telephone

Address


Radovis
2420
Other Radovis schools & colleges (show all)
Avto Skola SION Radovis Avto Skola SION Radovis
Radovis

- Од Сион, кој е врв на убавината, Бог заблиста. (Псалм50:2)

Obrazoven Centar EDUCO Obrazoven Centar EDUCO
Radovis, 2420

Образовниот центар EDUCO има за цел образование на деца?

ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш ООУ "Крсте Петков Мисирков" - Радовиш
Radovis, 2420

Основно Општинско Училиште "Крсте Петков Мисирков" - Р?

Tehnicar Bezbednosti (B) - Nikola Tesla (Surdulica) Tehnicar Bezbednosti (B) - Nikola Tesla (Surdulica)
Radovis, 17530

Grupa smera: Tehnicar Bezbednosti, skole: Nikola Tesla, Surdulica

ОНБ "Браќа Миладиновци" - Радовиш ОНБ "Браќа Миладиновци" - Радовиш
Ulica , Ilindenska" B. B
Radovis, 2420

Официјална facebook страна на Општинска Народна Билиотека

Kurs po Germanski jazik Kurs po Germanski jazik
22 Oktomvri Bb
Radovis, 2420

Школа за гитара "Tausanov" Школа за гитара "Tausanov"
15 ти корпус бр. 23
Radovis, 2420