ООУ Орце Николов-с.Ињево

ООУ „Орце Николов" с.Ињево се наоѓа во с.Ињево-Радовиш.
Директор на училиштето: Киро Јованов

ООУ Орце Николов се наоѓа во с.Ињево-Радовиш.
Во рамките на општинското основно училиште „Орце Николов“ се наоѓаат и пет подрачни основни училишта, при што во три од нив се изведува настава од прво до петто одделение, а во две од нив се изведува настава до деветто одделение. Овие училишта се:
Од прво до петто одделение
Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Воиславци
Подрачно основно учи

Operating as usual

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 01/03/2024

🪢Работилници за изработка на мартинки од вредните раце на учениците и нивните наставници:
Летка Ристова
Никола Јефремов
😀 Радосни и среќни деца.

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 01/03/2024

☘️Радоста на учениците е наш извор на енергија за најразлични активности!
🪢Први март-датум на мартинки.
📣Одлични изработки на мартинки со учениците од ПУ во с.Воиславци и наставничката Елена Атанасова.

28/02/2024

👏Честитки за вредните учениците и нивниот ментор!
📜Постигнувањето на вакви резултати се алка во синџирот на успехот.
📌Успешно и понатаму.
📣Ова е Орце!

21/02/2024

📣Честитки на ученици и нивниот ментор за резултатите од одржаниот општински натпревар по Биологија.
🛎Драги ученици,уште поголеми успеси на регионалниот натпревар👏👏

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 20/02/2024

🛎Во рамки на секцијата ,,Мултикултурна креативна работилница", денес во нашето ПУ училиште во с.Покрајчево се оддржа прекрасна активност!
🖇Во оваа активност,која е поврзана со меѓусебното почитување и толеранција вклучени беа ученици од IV и V одд.од нашето училиште.
🖇Исто така во активноста беа вклучени и децата од предучилишна возраст, ЦРДР"ЗДРАВЕЦ"с.Покрајчево.
☘️Од реализацијата на овие активности, можеме слободно да кажеме дека тоа е само едно камче во мозаикот кој го претставува решавањето на сите проблеми кои ги имаме како етнички групации!

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 23/01/2024

Почетокот на второто полугодие за учениците од 4 и 5одд. со одделенскиот раководител Nikola Zafirov започна со еднодневна тематска работилница во рамки на проектот "Мрежа за искуствено учење" во Ботаничката градина при ПМФ во Скопје. Истражување, искуствено учење и работа во лабараторија со најсовремена опрема за нашите мали ботаничари.
Ги збогативме знаењата за растенијата и нивната исхрана, се дружевме и забавуваме.
Благодарност до МЕД, МИУ, UNICEF, Ботаничка градина и членовите на ПМФ за убавото ботаничко задоволство.
, #МЕД, #МИУ, #Ботаничка, #пмф

21/01/2024

Драги ученици,од утре 22 .01 .2024 се враќаме во училишните клупи.
Започнува второто полугодие од учебната 2023/2024 .Се гледаме,со нови сили и предизвици☘️

Photos from Општина Радовиш's post 17/01/2024
11/01/2024

Почитувани родители во врска со пакетот на кризни мерки,за помош на учениците во основното училиште,доколку некој од веќе поднесените барања имате промена во месечните примања треба да Не известите или доколку има некои кој од овој месец се стекнуваат со оваа право повторно да бидеме известени.
Останатите родители кои немаат промена во финансиските примања немаат потреба од повторно пријавување.
Среќни празници!

29/12/2023

Ова е период годината кога треба да ја славиме среќата, сплотеноста и дружбата. Секое дете заслужува исполнување на замислените желби, а ние сите заедно да ја споделиме радоста со нив. Ви посакуваме среќни Новогодишни и Божиќни празници. Радост и насмевка на секое лице. 🎄🎊🎁

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 16/12/2023

📌Во склоп на проектот Инклузија на деца со посебни образовни потреби,се оддржаа низа на работилници на тема ,,Родова еднаквост, детски права и интеркултурализам".
🖇Работилници се оддржаа во сите училишни згради во склоп на ООУ,,Орце Николов "

,,Знаењето ќе ви даде можност да направите промени"

ООУ „Орце Николов “, с.Ињево - Различностите не нѐ разделуваат 13/12/2023

https://www.youtube.com/watch?v=fuBoerDfuZ8
ООУ „Орце Николов “, с.Ињево - Различностите не нѐ разделуваат

Фандрејзинг активности во рамки на проектот „Инклузија на деца со ПОП“ - Отворете ги прозорците подржан од Фондацијата Песталоци, во ООУ„Орце Николов“ с.Ињево-Радовиш.

ООУ „Орце Николов “, с.Ињево - Различностите не нѐ разделуваат Фандрејзинг активности во рамки на проектот „Инклузија на деца со ПОП“ - Отворете ги прозорците подржан од Фондацијата Песталоци, во ООУ„Орце Николов“ с.Иње...

08/12/2023

📜„Или не поучувај, или поучувај со својот живот. Инаку, со зборовите ќе ги повикуваш, а со делата ќе ги бркаш.“ – Свети Климент Охридски.📜

📌Денес го чествуваме неговото големо име, кое е продолжение на духовната и хумана дејност на светите Кирил и Методиј за описменување на народот.

📌Свети Климент е еден од првите средновековни словенски светци, научник, писател и просветител на Словените. Бил еден од најистакнатите ученици на Кирил и Методиј кои заедно се поврзуваат со создавање на глаголското и кириличното писмо, особено нивното распространување помеѓу христијанизираните Словени.

✏️Тој бил основач на Охридската книжевна школа или попозната како „Прв словенски универзитет“, од кој излегле 3500 подготвени ученици, и од страна на некои словенски народи се смета за покровител на образованието и јазикот.

📜Тој се смета за прв Епископ Словенски со титула Епископ Велички.

24/11/2023

Образованието, несомнено, претставува еден од основните постулати, столб на
секое општество, без исклучок. Темелите на инклузивното општество произлегуваат и
се аналогија на градењето инклузивно образование, бидејќи неспорен е фактот според
кој од образованието произлегуваат ученици кои утре ќе станат граѓани на државата,
носители на севкупните општествени текови, промени и вредности.
Почитувани,бидете дел од Јавната дебата ,,Креирање инклузивна средина"
28.11.2023 год.(Вторник)
Од 12:00 до 14:00 часот
Народна библиотека,,Браќа Миладиновци"-Радовиш

18/11/2023

На денешните одржани натпревари по македонски јазик од страна на Сојуз на ДМЈЛ нашата ученичка Јасмина Манева од осмо одделение се пласираше на второ место со освоени 85 поени, со што се здоби со право на учество на држаниот натпревар. Честити за ученикот и нејзиниот ментор Снежана Лазаревска

„Образованието е пасош за иднината, бидејќи утрото им припаѓа на оние кои од денес се подготвуваат за него.“ – Малколм Екс

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 27/10/2023

ООУ Орце Николов-с.Ињево -повторно покажа дека наш приоритет се учениците☘️
Денешните активности се во рамките на проектот Инклузија за децата со ПОП-поддржано од Детската фондација Песталоци!
🖇На едно место ученици,наставници,родители-заедно докажавме дека сме едно.
📌Децата се нашата храброст,надеж и среќа!
Кога замислата има ваква реализација,зборови не се потребни!

ООУ „Орце Николов “ С. Ињево – Вело Училишта 25/10/2023

🛎Кога огромната љубов на вработените кон својата работа и посветеноста се сплотат,резултатот е секогаш загарантиран🥇
📌Среќните лица на учениците се доказ за постигнатиот резултат од спроведената активност🙂
🚲 Вело Училишта благодариме за соработката и се гледаме повторно наскоро 👏
📌ООУ ,,Орце Николов"-секогаш е на страната на учениците☘️

ООУ „Орце Николов “ С. Ињево – Вело Училишта Расположени и спремни со здрава храна и персонализирани шишиња вода учениците од ООУ “Орце Николов” с. Ињево се бодреа меѓусебно и навиваа за здравите навики. Мож....

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 24/10/2023

📌ООУ „Орце Николов“ - с.Ињево вело-работилница низ слики!
🚵‍♀️🚴,,Орце"- секогаш за поздрав начин на живеење уште од најмала возраст!🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️
⏳Време е да бидеш активен!!!!
Вело Училишта

24/10/2023

ООУ „Орце Николов“ - с.Ињево организираше вело-работилница заедно со вело-училиштата во взаемна интеракција со сите ученици од I до IX одд.
Преку симулација на пешачки премин, рачни сигнали, сообраќајни знаци, заштитна опрема, вело - полигон, бавна трка, вело - пораки и многу свежо овошје. Учениците се стекнаа со нови знаења, навики и вештини.
Убаво искуство, многу забава, награди и дружење кои ќе продолжат да се негуваат и во иднина со цел за поздрави навики, правилен психофизички развој и заштита на животната средина.
И зошто овие работилници се важни и значајни? Затоа што училиштата и наставниците се најдиректните и најдобрите промотори на здрави и добри навики, а притоа градиме и ученици-деца кои ќе го менуваат светот на подобро.
Вело Училишта

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 06/10/2023

📝"Орце,,-низ фотографии по повод одбележувањето на Светската недела на детето !!
📌Вложувањето во децата е вложување во иднината, тие имаат право да живеат во демократски хумано општество, да се воспитуваат и да учат со цел да се надоградуваат и добро да се подготват за предизвиците во животот.

30/08/2023

„Убавата страна на учењето е тоа што никој не може да ви го одземе.“ – Б. Б. Кинг

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 19/06/2023

👩‍🎓👨‍🎓Денес во просториите на централното училиште во с.Ињево беа доделени свидетелствата на учениците од деветто одделение.👏Честитки драги ученци, за успехот во оваа деветгодишно образование.👨‍🎓👩‍🎓
,,Скалите" во понатамошното образование стануваат пострмни,искачувајте ги со упорност и сигурност!!!

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 19/06/2023

📚Наставничкиот совет при ООУ Орце Николов-с.Ињево со комисијата за избор на првенец на генерацијата ја избра ученичката Антониа Ѓоргиева од IX¹одд.
Честитки Антониа☘️
Биди уште поуспешна и понатаму,а ние како училишен колектив ќе бидеме горди на твоите и успесите на сите ученици📚☘️
👏Нелсон Мендела рекол:Образованието е најмоќното оружје што можете да го употребите за да го промените светот.“

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 14/06/2023

,,Се што ќе научите станува ваше богатство,богатство кое никогаш и на никаков начин нема да ви биде одземено".☘️
👨‍🎓👩‍🎓Драги ученици,поминавте само еден мал дел од патот на образованието,пат кој го минувавме заедно со успех.Продолжете го патот гордо и успешно до секоја замислена цел!
🏢Како училиште горди сме на генерација како вашата.Бидете уште поуспешни и понатаму!
СРЕЌНО ИДНИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ!!

12/06/2023

Почитувани ученици и родители еве известување од Министерството за образование и наука за уписот на ученици во средно образование.

Почитувани ученици, почитувани родители,

Со цел оптимизирање на целокупниот процес на уписи во средните училишта во Република Северна Македонија, Министерството за образование и наука и оваа година преку дигитална услуга ќе Ви овозможи електронско аплицирање кое нема да Ви одземе повеќе од 15 тина минути.

Пријавувањето на учениците ќе се врши преку линк до порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука https://e-uslugi.mon.gov.mk со специјална најава за средношколци преку сопствените кориснички сметки на schools.mk.

Регистрација на системот нема да биде потребна и најавата ќе се врши исклучиво со корисничките сметки на schools.mk .

Упатството за логирање/ најава во системот и пополнување на пријавата ќе биде поставено со линк на страната за логирање/ најава.

За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, порталот ќе биде отворен од 10.06.2023 година во 10.00 часот. Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 21.06.2023 година најдоцна до 15.00 часот, после што системот ќе биде затворен за онлајн аплицирање од ученици.

Во наведениот период додека системот за аплицирање е достапен за учениците, тие ќе можат да вршат ажурирање, измени и дополнувања на своите пријави и да имаат увид во вкупниот број на поени од успехот, без поените од дипломите.

Валидација на дипломите и внесување на поени од дипломите вршат комисиите од средните училишта.

Прелиминарната ранг листа на запишани ученици се објавува на 22-ти јуни 2023 година на интернет страницата на Министерството за образование и наука www.mon.gov.mk, односно на https://e-uslugi.mon.gov.mk најдоцна до 09:00 часот.

Доставувањето на потребната документација до училиштата е на 22-ти јуни од 12.00 часот до 19.00 часот и на 23-ти јуни од 07.00 часот до 19.00 часот, согласно изготвен распоред од страна на училиште

МОН Е-услуги

Photos from ООУ Орце Николов-с.Ињево's post 09/06/2023

☘️♥️💙☘️Децата се инспирација,убавите настани се за паметење.☘️
Ученици Вие сте нашата гордост и поттик за уште поуспешни активности.
Секоја чест за онаа што го покажавте денес.Големо БРАВО👏 за вас ученици,голема БРАВО 👏и за наставниците кои несебично се вклучија во оваа ,,колоритна,, приказна која ќе се прераскажува уште долго!☘️❤️💙☘️

Want your school to be the top-listed School/college in Radovis?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

ООУ „Орце Николов“ - с.Ињево организираше вело-работилница заедно со вело-училиштата во взаемна интеракција со сите учен...
Честитки за освоената втора награда на учениците од камерниот состав на ООУ Орце Николов-с.Ињево на регионалниот натпрев...
Активен вулкан!
Завршна видео презентација од активностите на МИО групата во училиштето за 2020-21 година. Пофалби и благодарност за сит...
Совладување на ритмички движења , со музичка придружби.Еден дел од прекрасен час по Ф.З.О со учениците од IVодд. во с.Ињ...
ООУ „Орце Николов“ с.Ињево

Location

Category

Telephone

Website

Address

S. Injevo
Radovis
2420

Opening Hours

Monday 09:00 - 20:00
Tuesday 09:00 - 20:00
Wednesday 09:00 - 20:00
Thursday 09:00 - 20:00
Friday 09:00 - 20:00
Other Schools in Radovis (show all)
IQ UP - Radovish IQ UP - Radovish
Radovis, 2420

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?