‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚

‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚

Comments

Среќен почеток во учебната 2022/23 година драги ученици


Како лесно и брзо да научи вашето дете да чита,решава математички задачи,се запознае со природните науки дури и ако не покажува интерес за тоа.

Ние го имаме одговорот.

Применуваме соодветни методи и техники кои низ годините од нашето работење се покажаа како ефикасни.

На децата од прво до петто одделение им нудиме секојдневно едукативни часови по сите предмети.

Групите се составени од деца со иста возраст,со што се овозможува детално разработување на материјалот и негово надоградување.

Од шесто до деветто одделение и за средношколците имаме часови по математика.

Секој кој има желба и потреба да го совлада тековниот материјал,да го прошири знаењето,да научи нови нешта,да научи да размислува критички,да ги поврзува стекнатите знаења добредојден е кај нас.
Контакт телефон 075 463 901

Уште неколку денови до почетокот на учебната година.

Дилемите околу тоа дали учењето треба да биде тешко,
дали треба да учиме многу саати за да научиме,
како да ги надминеме потешкотиите околу материјал кој не ни е разбирлив го мачат секој ученик и родител.

Учењето трба да е забавно,релаксирачко.Тоа треба да биде предизвик,а не измачување.

Ние употребуваме техники кои ги поврзуваат уметноста и науката,логиката и емоциите,зборовите и цртежите.

Секое дете развива сопствен стил на учење,само треба да се стимулира и надградува.

Кај нас ќе се запознаете со мапа на умот,учење на стихови преку цртеж,поврзување на научените информации.

Најважни се првите чекори во образованието.

Иако истото започнува од најрана возраст важно е кога децата ќе зачекорат во училиште да го засакаат учењето,не за мама и тато да се гордеат,не за да мислат дека се подобри луѓе од другите затоа што се подобри ученици по успех,туку за да се надградуваат себе си,да постигнат најдобри резултати во онаа област која ја сакаат и ги привлекува,а со тоа да допринесат како за себе така и за целото општество.

Како тоа да го постигнеме?

Секако со развивање на креативноста на секое дете,посматрање на проблемот надвор од рамките,развивање на самодовербата.

Се гледаме драги мои на 1 Септември
#УПИСИ 075 463 901 Почетокот на новата учебна година е пред нас. Потребна ви е помош околу: 🆘 Совладувањето на училишниот материјал 🆘Стекнување самодоверба 🆘Проширување на знаењата 🆘Развивање на креативноста 🆘Самостојноста во донесување одлуки 🆘Поврзување на стекнатите знаења 🆘Развивање на истражувачки дух 🆘Средина во која знаете дека вашето дете е посебна индивидуа Ние сме тука за Вас и вашите најмили. Нудиме: 👩‍🏫Часови математика за основци и средношколци 👩‍🏫 Секојдневни едукативни часови за деца од ПРВО до ПЕТТО одделение 👩‍🏫Групите се организирани така што децата се поделени по одделенија и се работи само со иста генерација по сите предмети Часовите се одржуваат со физичко присуство,но има можност и за online часови доколку има потреба слушателот ❗️❗️❗️Останати се уште неколку слободни места , ☎️ Информации на 075 463 901секој ден од 08:00 до 20:00
#УПИСИ
075 463 901

Почетокот на новата учебна година е пред нас.

Потребна ви е помош околу:

🆘 Совладувањето на училишниот материјал
🆘Стекнување самодоверба
🆘Проширување на знаењата
🆘Развивање на креативноста
🆘Самостојноста во донесување одлуки
🆘Поврзување на стекнатите знаења
🆘Развивање на истражувачки дух
🆘Средина во која знаете дека вашето дете е посебна индивидуа

Ние сме тука за Вас и вашите најмили.

Нудиме:

👩‍🏫Часови математика за основци и средношколци
👩‍🏫 Секојдневни едукативни часови за деца од ПРВО до ПЕТТО одделение
👩‍🏫Групите се организирани така што децата се поделени по одделенија и се работи само со иста генерација по сите
предмети

Часовите се одржуваат со физичко присуство,но има можност и за online часови доколку има потреба слушателот

❗️❗️❗️Останати се уште неколку слободни места
,
☎️ Информации на 075 463 901секој ден од 08:00 до 20:00
Честит Илинден, за многу години да е
Уписите се во тек!

Информации на тел 075 463 901

-Одделенски дневен престој нуди секојдневна работа со децата по сите предмети со дополнително разработување на материјалот, повторување на истиот и проширување на знаењата.

-Математика за сите возрасти.

За нашите резултати зборуваат нашите задоволни слушатели.

Уписите траат до пополнување на местата.

Ве очекуваме

075 463 901
Разиграни на крајот
Го одбележавме крајот на оваа учебна година со децата од престојот, 4 и 5 одд.

Многу понатамошни успеси деца, пред сѐ бидете среќни и секогаш следете ги своите соништа.
Денес го празнуваме денот на словенските просветители, браќата Св. Кирил и Методиј.

Светите браќа со своето дело им го отворија патот на словенските народи кон описменување и духовност.

Овој голем празник е темел и на македонското јазично, културно и духовно суштествувсње како рамноправен народ во семејството на словенските народи.

Нека ни е честит 24 Мај, денот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј.
Театар со сенки, 4 одд
Не е Велигден честитка, ни подарок скап, ниту пак нешто што може да се купи.

Велигден е молитва и благослов од Господ твој и мој, да секој уште повеќе го сака ближниот свој.
Да сте сите здрави и живи.

Христос воскресе - навистина воскресе
Честит меѓународен ден на жената
Прочка,денес небото ѝ простува на земјата, човек на човека.

Нека овој празник се всели во нашите срца 365 дена во годината, нека ни се исполнат душите со љубов кон сите.

Да не ја бараме трошката во туѓото око, прво да ја најдеме гредата во сопственото.

За многу години да е.
Кој вели дека математиката е тешка?
Проект 5 одд
Социјализација на личноста, солидарност, егоизам

Часови математика,природни науки, физика, дневен прест

Operating as usual

19/01/2023

Бог се јави!

Навистина се јави!

За многу години да е!

07/01/2023

Среќна ѕвезда патот да ви го води.

Денес е Божиќ, Христос се роди.

За многу години да е.

06/01/2023

Нека од Бадник сѐ Ви оди од рака.

Никогаш да не видите болка и мака.

Како што бадниковиот оган се ложи, радоста и среќата во вашиот дом да се множи.

Честит Бадник, за многу години да е.

01/09/2022

Среќен почеток во учебната 2022/23 година драги ученици

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 27/08/2022Како лесно и брзо да научи вашето дете да чита,решава математички задачи,се запознае со природните науки дури и ако не покажува интерес за тоа.

Ние го имаме одговорот.

Применуваме соодветни методи и техники кои низ годините од нашето работење се покажаа како ефикасни.

На децата од прво до петто одделение им нудиме секојдневно едукативни часови по сите предмети.

Групите се составени од деца со иста возраст,со што се овозможува детално разработување на материјалот и негово надоградување.

Од шесто до деветто одделение и за средношколците имаме часови по математика.

Секој кој има желба и потреба да го совлада тековниот материјал,да го прошири знаењето,да научи нови нешта,да научи да размислува критички,да ги поврзува стекнатите знаења добредојден е кај нас.

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 23/08/2022

Контакт телефон 075 463 901

Уште неколку денови до почетокот на учебната година.

Дилемите околу тоа дали учењето треба да биде тешко,
дали треба да учиме многу саати за да научиме,
како да ги надминеме потешкотиите околу материјал кој не ни е разбирлив го мачат секој ученик и родител.

Учењето трба да е забавно,релаксирачко.Тоа треба да биде предизвик,а не измачување.

Ние употребуваме техники кои ги поврзуваат уметноста и науката,логиката и емоциите,зборовите и цртежите.

Секое дете развива сопствен стил на учење,само треба да се стимулира и надградува.

Кај нас ќе се запознаете со мапа на умот,учење на стихови преку цртеж,поврзување на научените информации.

Најважни се првите чекори во образованието.

Иако истото започнува од најрана возраст важно е кога децата ќе зачекорат во училиште да го засакаат учењето,не за мама и тато да се гордеат,не за да мислат дека се подобри луѓе од другите затоа што се подобри ученици по успех,туку за да се надградуваат себе си,да постигнат најдобри резултати во онаа област која ја сакаат и ги привлекува,а со тоа да допринесат како за себе така и за целото општество.

Како тоа да го постигнеме?

Секако со развивање на креативноста на секое дете,посматрање на проблемот надвор од рамките,развивање на самодовербата.

Се гледаме драги мои на 1 Септември

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 15/08/2022

#УПИСИ
075 463 901

Почетокот на новата учебна година е пред нас.

Потребна ви е помош околу:

🆘 Совладувањето на училишниот материјал
🆘Стекнување самодоверба
🆘Проширување на знаењата
🆘Развивање на креативноста
🆘Самостојноста во донесување одлуки
🆘Поврзување на стекнатите знаења
🆘Развивање на истражувачки дух
🆘Средина во која знаете дека вашето дете е посебна индивидуа

Ние сме тука за Вас и вашите најмили.

Нудиме:

👩‍🏫Часови математика за основци и средношколци
👩‍🏫 Секојдневни едукативни часови за деца од ПРВО до ПЕТТО одделение
👩‍🏫Групите се организирани така што децата се поделени по одделенија и се работи само со иста генерација по сите
предмети

Часовите се одржуваат со физичко присуство,но има можност и за online часови доколку има потреба слушателот

❗️❗️❗️Останати се уште неколку слободни места
,
☎️ Информации на 075 463 901секој ден од 08:00 до 20:00

02/08/2022

Честит Илинден, за многу години да е

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 14/07/2022

Уписите се во тек!

Информации на тел 075 463 901

-Одделенски дневен престој нуди секојдневна работа со децата по сите предмети со дополнително разработување на материјалот, повторување на истиот и проширување на знаењата.

-Математика за сите возрасти.

За нашите резултати зборуваат нашите задоволни слушатели.

Уписите траат до пополнување на местата.

Ве очекуваме

075 463 901

13/06/2022

Разиграни на крајот

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 13/06/2022

Го одбележавме крајот на оваа учебна година со децата од престојот, 4 и 5 одд.

Многу понатамошни успеси деца, пред сѐ бидете среќни и секогаш следете ги своите соништа.

24/05/2022

Денес го празнуваме денот на словенските просветители, браќата Св. Кирил и Методиј.

Светите браќа со своето дело им го отворија патот на словенските народи кон описменување и духовност.

Овој голем празник е темел и на македонското јазично, културно и духовно суштествувсње како рамноправен народ во семејството на словенските народи.

Нека ни е честит 24 Мај, денот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј.

28/04/2022

Театар со сенки, 4 одд

23/04/2022

Не е Велигден честитка, ни подарок скап, ниту пак нешто што може да се купи.

Велигден е молитва и благослов од Господ твој и мој, да секој уште повеќе го сака ближниот свој.
Да сте сите здрави и живи.

Христос воскресе - навистина воскресе

08/03/2022

Честит меѓународен ден на жената

06/03/2022

Прочка,денес небото ѝ простува на земјата, човек на човека.

Нека овој празник се всели во нашите срца 365 дена во годината, нека ни се исполнат душите со љубов кон сите.

Да не ја бараме трошката во туѓото око, прво да ја најдеме гредата во сопственото.

За многу години да е.

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 24/02/2022

Кој вели дека математиката е тешка?

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 09/02/2022

Проект 5 одд
Социјализација на личноста, солидарност, егоизам

19/01/2022

Бог се јави, навистина се јави.
Здравје, љубов во срцата, среќа на сите. За многу години да е.

06/01/2022
31/12/2021

Љубовта, здравјето, мирот и среќата нека бидат ваши постојани сопатници.

Среќна и бериќетна 2022 година

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 30/12/2021

Ден по ден, час по час помина и ова полугодие исполнето со многу предизвици, напорна работа и неизоставни резултати.

Вредните раце од нашите дечиња со љубов изработија предмети од рециклиран материјал за своите другарчиња и ги даруваа како таен Дедо Мраз. Се разбира и нашиот Дедо Мраз не ги заборави нив.

На сите ви посакуваме многу здравје, среќа и понатамошни успеси. Се гледаме во второ полугодие.

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 15/12/2021

Реки и езера во Македонија. Поврзете кој поим со која река, езеро одговара. Четврто одделение.
Венов дијаграм - трето одделение.

17/11/2021

,, Димико Ели,, има потреба од еден наставник по англиски јазик.

За подетални информации на телефон 075 463 901 секој ден од 08:00 до 20:00

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 15/09/2021

Месна вредност, споредување на броеви

10/09/2021

Сочувство до семејствата

08/09/2021

30 години независност.
Нека ни е честит денешниот ден, за многу години да е.

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 06/09/2021
media1.tenor.co 05/09/2021

Во исчекување на првиот час во оваа учебна година

media1.tenor.co

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 04/09/2021

Мал дел од она што се случуваше минатите години и ова лето, чисто да видиме како времето,, лета,,

31/08/2021

На сите ученици и нивните наставници им посакуваме среќен почетокот на новата учебна година.

Пред сѐ, сите да нѐ служи добро здравје. Секогаш бидете весели, разиграни, пренесувајте и примајте знаења.

Заеднички да нижеме успеси на натпревари и да се закитиме со медаљи.

Секој ден да биде нов предизвик за сите, а границата во нови знаења нека е самото небо.

Со среќа на сите

27/08/2021

Уписите се во тек!

Информации 075 463 901

Ве известуваме дека едукативните часови за предучилишна возраст и одделенска настава (од ПРВО до ПЕТТО одд, при што децата посетуваат часови секој работен ден) по сите предмети започнуваат на 06 Септември.

За сите други слушатели, часовите од математика, англиски и германски ќе започнат на 13 Септември.

Можете да изберете еден курс или да ги искористите пакетите кои ги има во понуда.

Нудиме можност за настава со физичко присуство или online.

Истата ќе се одвива според протоколите.

Подетални информации во inbox или на тел. 075 463 901 секој ден од 08:00 до 21:00 часот.

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 26/08/2021

Забавниот начин на учење секогаш е топло прифатен.

Сенки, кога сенката е поголема, кога е помала, како се создава... Одговорите ги добивме преку игра со сенки на познати басни, а воедно научивме што е басна и нивните поуки.

Забавна игра, бинго, која можете да ја играте и дома. Со помош на оваа игра децата без проблем ќе ги учат броевите, како се изговараат и како се пишуваат.

23/08/2021

УПИСИ!
Уписите на нови членови е во тек.

Секое дете е индивидуа за себе, со свои потреби, а наше е да го изнајдеме патот до секого за негов непречен напредок.

Кај нас нема да учите, кај нас ќе НАУЧИТЕ.

Посебен пристап и време за секој, во зависност од потребите.

Ако сакате да сте дел од тимот кој победува. повелете

Ние нудиме:
Секојдневни едукативни часови(дневен престој) за деца од прво до петто одделение по сите предмети со гратис англиски јазик.

-Подготвителни часови за деца од предучилишна возраст

-Математика за основно и средно образование

-Англиски за сите возрасти

-Германски за сите возрасти

Часовите се одржуваат според протоколите.

Информации и пријавување во inbox или на телефон 075 463 901

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 18/08/2021

Малку се запознаваме со вселената. Предучилишна

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 09/08/2021

Оро на годишните времиња.

Првото наше раскажување по слики со предучилишна возраст.

Поголемите се разбира-читање.

Photos from ‚‚Димико Ели‚, едукација Прилеп‚'s post 04/08/2021

Вежби за забележување, годишни времиња,колку е часот, координати, читање... се само дел од она што сработија помалите дечиња.

26/07/2021

А е ороводец на долгото оро, азбука што се вика.
На ногари од училишна табла личи нејзината слика.

По неа е чудна буква Б, што брбори и баботи, барабан, бере, бои, белосува, блее, буди
и бисери бели брои.

Во третиот вагон од азбучниот воз е В,
што со Ване и Вера се возеше од Вруток до Вевчани од лани до вчера.

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

“КОРЕНИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ ГОРЧЛИВИ, НО ПЛОДОВИТЕ СЕ СЛАТКИ”-Аристотел

Во "ДИМИКО ЕЛИ" нудиме:

-Дневен престој за деца од ПРВО до ПЕТТО одделение
-Германски
-Англиски
-Шпански

-Француски
-Математика
-Физика
-Природни науки

-Развој на интелигенцијата кај децата од најрана возраст,

Videos (show all)

Location

Category

Telephone

Website

Address


Марко Деспотоски 23
Prilep
7500

Opening Hours

Monday 08:00 - 21:00
Tuesday 08:00 - 21:00
Wednesday 08:00 - 21:00
Thursday 08:00 - 21:00
Friday 08:00 - 21:00
Saturday 08:00 - 21:00
Other Day Care & Preschools in Prilep (show all)
Busy Bee Montessori Classroom Busy Bee Montessori Classroom
„Димитар Влахов“/29
Prilep

Монтесори училница за претшколска возраст, лоцирана во близина на старото училиште „КочоРацин“ Прилеп