London Global- centar za stranski jazici

London Global- centar za stranski jazici

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from London Global- centar za stranski jazici, School, Vera Ciriviri 27, Prilep.

Operating as usual

25/11/2023

Always a pleasure, teaching you guys 🇬🇧❤🇬🇧

Photos from London Global- centar za stranski jazici's post 21/11/2023

Spaß beim lernen-Bingo!
Die Heutige Gewinner sind 🙋🏼‍♀️🙋🏻! 😍🥳🤩🇩🇪

20/11/2023

🌍 To the future leaders, dreamers, and adventurers.🚀👦👧❤💙
Happy World Children's Day🎈

14/11/2023

Почитувани,
часовите по германски јазик 🇩🇪 за денес ( ВТОРНИК )и СРЕДА се откажани.

Проф. Марија Хаџи -М.

13/11/2023

🎙🎶All we need is 📻 ga ga 🎶🎙🇬🇧🇬🇧🇬🇧

Photos from London Global- centar za stranski jazici's post 13/11/2023

Wer hat B-I-N-G-O gesagt? 🤩🙋🏻🙋🏼‍♀️

13/11/2023

Teacher's Sophie little ones ❤

11/11/2023

🚀Новата група СТАРТУВА- ПОЧЕТЕН СЛОВЕНЕЧКИ 🇸🇮🇸🇮🇸🇮
ПРВ ЧАС - 15 ноември во 20.00 ч

📲Пријавете се 071 483 205 или на нашата фб - страница, останати се уште 2️⃣ слободни места

10/11/2023

КУРСЕВИ ПО СЛОВЕНЕЧКИ ЈАЗИК
UČIMO SE SLOVENSKO! 🇸🇮🇸🇮🇸🇮
🤔Зошто словенечкиот јазик е добар избор за вас?
📚Затоа што познавањето на словенечкиот јазик ви ги отвора вратите од образовните институции во Република Словенија, како и многу други можности за ваш професионален напредок.
📚Во нашето училиште за странски јазици нудиме групни часови по словенечки јазик, како и посебни часови, наменети на сите оние кои планираат да работат и живеат во Словенија.
Словенечкиот јазик особено кај македонската младина е еден од јазиците што интензивно се изучуваат пред сѐ заради образовни цели, како и заради градење кариера.
📚Курсевите по словенечки јазик опфаќаат разбирање, читање, пишување, зборување, вежби за преведување и комуницирање и им се наменети не само на идните средношколци, додипломци, постдипломци кои сакаат своето образование да го продолжат во Словенија, туку и на сите оние кои својата кариера сакаат да ја градат токму во оваа земја.
📚Словенечкиот јазик спаѓа во западната подгрупа на јужнословенските јазици. Иако јужнословенски, тој, сепак, по својата структура и зборовен фонд доста се разликува од македонскиот јазик не само во именскиот систем, туку и во глаголскиот. Словенечкиот јазик има 6 падежи, двоина и четири глаголски времиња. Поради природната местоположба, словенечкиот јазик е поделен на многу наречја, дијалекти и многу разновидни говори, па затоа се вели дека ‘vsaka vas ima svoj glas’.
Gremo naprej!

Информации на 071 483 205

09/11/2023

Почитувани,
Доколку имате потреба од дополнителни часови по ХЕМИЈА, Ви стоиме на располагање.
Закажете си часови на 📲071 483 205 или на нашата фб - страница

09/11/2023

🇪🇸🇪🇸🇪🇸Учиме ШПАНСКИ и уживаме на часовите🤗
НОВА ГРУПА - ПОЧЕТЕН ШПАНСКИ
Уште 3️⃣ слободни места

09/11/2023

🚀Новата група СТАРТУВА- ПОЧЕТЕН СЛОВЕНЕЧКИ за средношколци,студенти и возрасни 🇸🇮🇸🇮🇸🇮
🏆5-годишно искуство со курсевите по словенечки јазик, многубројни задоволни кандидати кои веќе работат и студираат во Словенија
👩‍🏫 одличен професор со искуство во наставата
🗓 термините се по договор со кандидатите
📲Пријавете се 071 483 205 или на нашата фб - страница, останати се уште 3️⃣ слободни места

08/11/2023

Just smiles ❤🎙🤗

06/11/2023

🎼🎙We will rock you🎙🎼
🎶🇬🇧Our English will rock your world 🇬🇧🎶

06/11/2023

НОВА ГРУПА ‼
🇩🇪НАСТАВА за ВОЗРАСНИ
🚀Прв час среда во 19.00ч
Научете ГЕРМАНСКИ со нас🤗
👉Останати 3️⃣ места

22/10/2023

Почитувани,
Наставата по 🇬🇧англиски кај проф. Софија Хаџи- М и по 🇩🇪германски кај Марија Хаџи-М утре ( понеделник) 23.10 нема да се одржува. Честит празник🤗

22/10/2023

Почитувани,
Наставата по 🇬🇧англиски кај проф. Соња, утре ( понеделник) 23.10 нема да се одржува. Честит празник🤗

20/10/2023

ПОТСЕТУВАЊЕ:
Утрешните часови ( САБОТА) кај Марија Хаџи-М по германски јазик🇩🇪 и кај Софија Хаџи- М 🇬🇧се откажани.
Дополнително учениците ќе бидат известени за одржување на истите‼
Ваш
Лондон Глобал

19/10/2023

Уште 3️⃣ слободни места 🇸🇮🇸🇮🇸🇮

19/10/2023

НОВА ГРУПА ‼
НАСТАВА за ВОЗРАСНИ
Научете ГЕРМАНСКИ со нас🤗
Пријавувањето е во тек

18/10/2023

🇬🇧НОВА ГРУПА - НАЈВИСКО С2 НИВО - АНГЛИСКИ ЈАЗИК🇬🇧🇬🇧
ТЕРМИН👉сабота во 16.30
🏢 УЧИ И ПОЛАГАЈ НА ЕДНО МЕСТО🙌

16/10/2023

Best way to learn the days of the week, we guarantee it 😁💯🇬🇧

16/10/2023

💬🇩🇪 Einen schönen Montag und einen guten Wochenstart wünschen wir euch! 🫶🏽🙋🏼‍♀️🙋🏻😎🙌🏽

14/10/2023

Wie findest du deutsch? 😏🧐
- Super cool! 😎🤩

Овие ми се најљубопитните, најмали ама со задоволство учиме… 😋🙌🏽🇩🇪

Ви се радувам и јас!😍🥳

09/10/2023

Соопштение
🇬🇧Часовите по англиски јазик за денес (понеделник) кај проф. Софија Хаџи- Митреска се откажани. Сите ученици кои посетуваат настава во понеделник ќе бидат контактирани
Со почит,
Ваш Лондон Глобал

06/10/2023

Herzlichen Glückwunsch euch allen!👏🏽🎓🇩🇪
Честитки на сите за успешно завршениот интензивен курс А1.1🥳

04/10/2023

🗓️Распоред за ОСНОВЦИ кај 👩🏼‍🏫Марија Хаџи-М. 👉🏽ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК 🇩🇪 за месец ОКТОМВРИ 🍂🍁

✅ #ПОНЕДЕЛНИК
📍13.30-15➡️9то одделение 1️⃣група
📍15-16.30➡️ 7мо одделение 1️⃣ група

✅ #ВТОРНИК
📍8.30-10➡️6то одделение 1️⃣група
📍19-20.30➡️8мо одделение 1️⃣група

✅ #СРЕДА
📍13.30-15 ➡️7мо одделение 2️⃣група

✅ #САБОТА
📍8.30-10➡️6то одделение 2️⃣група

📍11-12.30➡️9то одделение 2️⃣група

📍14-15.20➡️ 4то и 5то одделение
📍15.30-17➡️ 8мо одделение 2️⃣група.

Поради големиот интерес за изучување на јазикот , учениците кои не се исконтактирани да се обратат во порака кај Hadzi-Mitreska за термин. ☺️

02/10/2023

НОВА ГРУПА ‼
🇩🇪ПОЧЕТЕН ГЕРМАНСКИ 🇩🇪
🏠настава во училница
👩‍🏫 искусен професор
🗓 термини по договор
Пријавување во 📩 или 📲071 483 205

01/10/2023

🚀СТАРТУВАМЕ 🗓2ри октомври - понеделник во 20.30 ч.
Се' уште може да се пријавите❗
📖За успешно да го положите матурскиот испит по англиски јазик Вам Ви е потребно Б2 - ниво на познавање на јазикот
👩‍🏫 На располагање Ви стои искусен професор со долгогодишно искуство во подготвување на матуранти за полагање на државна матура
📖 Програмата се состои од усвојување на вокабулар и граматички структури, соодветни вежби и техники за успешно решавање на трите дела од матурскиот испит:
👉 Читање со разбирање
👉Употреба на јазикот
👉Пишување
Бидете супер подготвени и почнете навреме‼

26/09/2023

🚀КУРСОТ ПО СЛОВЕНЕЧКИ ЈАЗИК СТАРТУВА на 2ри октомври
С'е уште може да се пријавите📩📞
🏆5 години успешно организирани курсеви по СЛОВЕНЕЧКИ ЈАЗИК во ЛОНДОН ГЛОБАЛ

26/09/2023

НОВА ГРУПА‼
ПОЧЕТЕН СТЕПЕН - А1.1
💻онлајн настава
📚стандарден курс - 2 часа неделно
🗓термин - понеделник во 17ч.
Пријавување во тек❗

23/09/2023

If you are determined to learn, no one can stop you 🇬🇧

22/09/2023
19/09/2023

Зошто ПОДГОТОВКА за ДРЖАВНА МАТУРА во ЛОНДОН ГЛОБАЛ⁉️
🙌 Зашто УСПЕХОТ се мери САМО со РЕЗУЛТАТИ 💯
👉 Најдобри резултати на нашите ученици, секогаш со просек над 90 перцентили
👉 Формираме различни групи за СИТЕ ученици, според степенот на знаење, целта е иста- СИТЕ ДА НАУЧИМЕ🎯
👉Курсот започнува од 1ви октомври- доволно време за темелна подготовка
‼ВО ТЕК Е ФОРМИРАЊЕ НА ПРВАТА ГРУПА со проф. Соња

Затоа не двоумете се, пријавете се и максимално подгответе се со НАЈДОБРИТЕ 😊

18/09/2023

Формираме НОВА ГРУПА ‼
🇪🇸 ПОЧЕТЕН СТЕПЕН🇪🇸
📚настава во училница
📚 одлична програма
📚искусен професор
Пријавување во тек‼

18/09/2023

НОВА ГРУПА‼
📚 настава во училница
📚 искусен професор
📚 стандарден курс - 2 часа неделно
📚 термини по договор
🏆 Учете англиски со најдобрите
📝 Пријавување во тек

18/09/2023

НОВА ГРУПА - КУРС ЗА ВОЗРАСНИ‼

⚫ настава во училница
🔴 искусен професор
🟡 одлична програма

📝Пријавување во тек

16/09/2023

Учете странски јазици, подобрете ги своите интелектуални вештини, стекнете самодоверба. Направете го вистинскиот избор. Едукација, дружба, безрезервна поддршка од нашите професори.
Ваш избор, Ваша иднина!!!
Вториот уписен рок завршува на 1ви октомври!

15/09/2023

Драги наши ученици,🙋‍♀️🙋‍♂️🙋‍♀️🙋‍♂️
⏳Одбројувањето започна⏳
⏰Денес 15-ти септември е последниот ден за 📝пријавување од првиот уписен рок!!!
📢Сите кандидати ќе бидат исконтактирани за својот термин на доаѓање во наредните денови
✅16-ти септември-почеток на вториот уписен рок, и формирање на нови групи!
Enjoy learning with us❣️

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Сè што ќе научиме станува дел од она што сме!

Центарот за странски јазици „Лондон Глобал“-Прилеп организира курсеви по следниве јазици: англиски, германски, шпански, словенечки, француски, руски и македонски јазик за странци. Курсевите ги водат високо квалификувани професори кои постојано ги следат современите образовни текови. Самите курсеви се моделирани според возраста, како и индивидуалните стилови на учење на слушателите, сè со цел да се постигнат оптимални резултати во изучувањето на еден јазик. Специјализираните курсеви се пресонализираат според потребите на кандидатите. Во рамките на училиштето функционираат и Јазичната игротека за најмалите ученици, Литературниот клуб, Културниот клуб, Дебатниот клуб како и Конверзациски курсеви и online-настава за сите јазици. Квалитет во наставата е нашиот императив!

Videos (show all)

🎙🎶All we need is 📻 ga ga 🎶🎙🇬🇧🇬🇧🇬🇧
Teacher's Sophie little ones ❤
Just smiles ❤🎙🤗#LondonGlobalsecondgraders
🎼🎙We will rock you🎙🎼🎶🇬🇧Our English will rock your world 🇬🇧🎶#englishfifthgraders ❤
Best way to learn the days of the week, we guarantee it 😁💯🇬🇧
🎙️Ich habe einen kleinen Papagei 🦜🎶Unsere große Sterne!🤩😍👏🏽
Feel the beat 🎶🎵💗🌸🌺🌱 SPRING FEVER 🌱🌺🌸
Happy International Women's Day 🌺
🎶❄☃️Little Snowflake☃️❄🎶
Ова утро распеани се нашите петтоодделенчиња🇩🇪🇩🇪🇩🇪⭐⭐⭐🎼 Laurentia, liebe Laurentia mein🎶🎵🎙
🎼Unsere Füntklässler singen sehr gern. Sie wüschen euch allen einen wünderschönen Tag!🇩🇪🎙🎶🎵
🧬👨‍👩‍👧‍👧Family ties 👨‍👩‍👧‍👧🧬 by Elena Trajkoska❤

Location

Category

Telephone

Website

Address


Vera Ciriviri 27
Prilep
7500
Other Schools in Prilep (show all)
„EDU Boomerang - Edukativen Trening Centar“ „EDU Boomerang - Edukativen Trening Centar“
BUlica Goce Delcev 33/2
Prilep, 7500

Организираме тренинг курсеви (екстензивни и интензивн

Wunderkind Wunderkind
Цане Коњарец 55, Прилеп
Prilep, 7500

Прв центар за странски јазици со едукативен престој за деца на германски јазик во Прилеп!

LCF Clubs - Prilep LCF Clubs - Prilep
Републиканска 4
Prilep, 7500

IQ UP - Prilep IQ UP - Prilep
Улица Пере Тошев 38
Prilep

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги воведуваме децата во магичниот свет на науката

Britanica School Centar Britanica School Centar
до ОУ. "Кире Гаврилоски-Јане"
Prilep, 7500

Едукативен јазичен центар-Прилеп

Logos Oxford Prilep Logos Oxford Prilep
Ulica 11-ti Oktomvri 55
Prilep, 7500

Вложувајте во себе и во своето знаење заедно со Логос О

English corner-Primary school Liria-Zhitoshe English corner-Primary school Liria-Zhitoshe
Prilep, 7504

English corner of primary school Lira , Zhitoshe is created to help students improve their english as well as offering additional materials .

Helen Doron English Prilep Helen Doron English Prilep
Улица Александар Македонски бр. 314
Prilep, 7500

www.helendoron.mk Иновативен метод за рано изучување англиски