City - Centar za stranski jazici

City - Centar za stranski jazici

Comments

Учете странски јазици во " CITY CAMBRIDGE SCHOOL" поради безброј причини
* единствен лиценциран центар од престижниот универзитет Кембриџ, Велика Британија
* нашите ученици освојуваат најдобри резултати по англиски јазик не само во Прилеп, туку и на ниво на целата држава
*единствен центар за индивидуална и групна подготовка за меѓународните испити IELTS, TOEFL, FCE, KET BULATS ....
располагаме со најквалететен наставен кадар и со почетокот на оваа учебна година безброј изненадувања, програмски интериерни, кадровски промени за уште поквалитено
образование
ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО СЕБЕСИ, КАЈ НАС ВАШИТЕ ПАРИ ВРЕДАТ ПОВЕЌЕ
ЦЕНТАРОТ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК "CITY CAMBRIDGE SCHOOL" ИНФОРМИРА 50% ПОПУСТ ЗА ОСНОВЦИ АНГЛИСКИ И ГЕРМАНСКИ !!!
ЦЕНТАРОТ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ CITY - CAMBRIDGE SCHOOL ВИ ЈА ЧЕСТИТА НОВАТА 2019 СО ЖЕЛБИ ЗА МНОГУ ЗДРАВЈЕ СРЕЌА И БЕРИЌЕТ И СЕКАКО ПОНАТАМОШНА KОНТИНУИРАНА УСПЕШНА СОРАБОТКА !!! БИДЕТЕ СРЕКНИ
NOVO!!! NAJNOVO!!!

Na 29 i 30 Avgust vo PRILEP vo edukativniot centar "City Cambridge School" kaj prof. Beti Koteska Beti Koteska mozete da imate direktna sredba so rabotodavaci od Germanija.

Moznost imaat
Medicinski sestri opst smer i
Akuserki

Moznost za intervju imaat site zainteresirani od gorenavedenite profili SO I BEZ poznavanje na Germanski jazik

Dokolku ste zainteresirani za izucuvanje na Germanski jazik (BESPLATEN KURS) i vrabotuvanje vo Germanija posetete ne!

Gi pokanuvame i kandidatite od Bitola na 30.08/18 da prisustvuvaat na intervijuata bidejki formiranjeto na grupa za odrzuvanje na ist vakov kurs vo Bitola e vo tek.

Telefon za kontakt
078 334 204

Srdecen pozdrav
Artigum management
Центарот за странски јазици " CITY" организира и курсеви по англиски јазик од една сесија неделно во текот на целата година за поддршка на ученици од основните И СРЕДНИТЕ училишта.
Центарот за странски јазици нуди и дополнителна настава по англиски, германски и француски јазик како поддршка за учениците од основните училишта:

еднаш неделно (петок) по 90 минути
На овие часови, учениците се подготвуваат за тестовите за училиште, ги утврдуваат граматичките структури и го вежбаат зборовниот фонд на соодветното ниво.

Подготовка за полагање меѓународно признаени испити во рамките на редовните детски курсеви:
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ !!!
ИНФОРМАЦИЈА НА АРТИГУМ МК

Zaradi ogromniot interes otvoren e nov Centar za posetuvanje na kurs za Germanski jazik celosno BESPLATNO.
VO PRILEP

Vo ovoj proekt moze da se vklucat samo medicinski lica i toa samo

-MEDICINSKI TEHNICARI-OPST SMER
-AKUSERI
So sredno i visoko obrazovanie

PROEKTOT E CELOSNO BESPLATEN.

ARTIGUM vi ovozmozuva izucuvanje na jazikot i polaganje za B1 sertifikat vo eden od trite Prufung centri ÖSD,TELC ili GOETHE.

Po polozuvanjeto na ispitot ve prevzema i vrabotuva ARTIGUM GmbH FRANKFURT.

Ne se POTPISUVAAT nikakvi dogovori so uslovi i procenti za zadolzuvanje za uslugata ni vo MK ni vo Germanija.

Vie ste DEFICITAREN kadar vo Germanija i taa treba da vi plati vam.

Za podetalni informacii na
Tel.078 334 204

Srdecen pozdrav
ARTIGUM MENAGMENT
SKOPJE
СПИСОК НА КАНДИДАТИ КОИ КЕ ПОЛАГААТ HIPPO COMPETITION - ВО CITY CAMBRIDGE SCHOOL НА 23.02.2018 ПЕТОК
14.15h. prva grupa
HIPPO 1
Bojan Smileski
Darija Trajkoska
Eva Petreska
Eva Taneska
Frosina Bogeska
Frosina Bozinoska
Ivan Belichoski
Jana Vasileska
Magdalena Koviloska
Matea Jordanoska
Nikola Lazaroski
Stefan Samardzioski

15.30h Hippo 1 vtora grupa
Isidora Nikoloska
Ivana Atanasoska
Ivo Kedioski
Kiril Ivanoski
Magdalena Gjorgjioska
Mihail Mircheski
Mila Dameska
Mila Ivanovikj
Nenad Rizovski
Nikita Kuzmanoski
Nikola Lazaroski
Jovana Mijakova
Ana BINOSKA

16.30 HIPPO 1 Treta grupa
Antonio Velkoski
Sofija Nikoloska
Dafina Momiroska
Despina Avramoska
Emili Ivanoska
Mila Bozoska
Stojche Bozoski
Vladimir Apostolovski
Andrej Nikoloski
Marija Nikoloska
Damjan Jankoski
Evgenija Ilieva
Goce Petreski

HIPPO 2 14.15h.
Dimitar Koteski
Ivana Angeleska
Ivana Stojkoska
Luka Kondoski
Luka Smilev
Marija Velkoska
Marija Makreska
Ruzica Spirkoska
Stefan Veljanoski
Tifani Atanasoska
Elena Mitrevska 2
Elena Pilovska 2

HIPPO 3 12.00
Anastasija Lazaroska
Andrej Petroski
Bisera Slivoska
Hristijan Markoski
Maksim Stojkovic
Marija Dimoska
Marija Toleska
Ангел Спасевски

HIPPO 4 12.00h
Aleksandar Petreski
Iskra Kuzmanovska
Matej Samardioski

HIPPO 5 12.00h
Borjana Koneska
Elena Angeleska
Marija Nashuloska
Tea Stojkoska
Teona Aceska
Центарот за стански јазици " CITY - CAMBRIDGE SCHOOL" продолжува со работа и овој семестар и врши уписи нови кандидати за следниве курсеви:
-АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА СИТЕ ВОЗРАСТИ КАКО И СПЕЦИЈАЛИЗИРАНИ КУРСЕВИ СПОРЕД РЕФЕРЕНТНАТА РАМКА НА CAMBRIDGE UNIVERSITY ( TOEFL,IELTS , KET , PET, YOUNG LEARNERS......)
-BUSINESS ENGLISH,ENGLISH IN LAW,ENGLISH IN MEDICINE
-ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК ИНТЕНЗИВНИ И ПОЧЕТНИ КУРСЕВИ
-ИТАЛИЈАНСКИ ЈАЗИК
-ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК
-ГРЧКИ ЈАЗИК
-ТУРСКИ ЈАЗИК
-РУСКИ ЈАЗИК
Наставата се одвива по најсовремени европски стандарди и вклучува активно практицирање на јазикот што се изучува.Со вас ќе работат реномирани професори со богато искуство во својата област.
УЧЕТЕ СО НАЈДОБРИТЕ ВО НАШИОТ ГРАД
УЧЕТЕ ВО " CITY - CAMBRIDGE SCHOOL"
Центарот за стански јазици " CITY - CAMBRIDGE SCHOOL" продолжува со работа и овој семестар и врши уписи нови кандидати за следниве курсеви:
-АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА СИТЕ ВОЗРАСТИ КАКО И СПЕЦИЈАЛИЗИРАНИ КУРСЕВИ СПОРЕД РЕФЕРЕНТНАТА РАМКА НА CAMBRIDGE UNIVERSITY ( TOEFL,IELTS , KET , PET, YOUNG LEARNERS......)
-BUSINESS ENGLISH,ENGLISH IN LAW,ENGLISH IN MEDICINE
-ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК ИНТЕНЗИВНИ И ПОЧЕТНИ КУРСЕВИ
-ИТАЛИЈАНСКИ ЈАЗИК
-ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК
-ТУРСКИ ЈАЗИК
-РУСКИ ЈАЗИК
Наставата се одвива по најсовремени европски стандарди и вклучува активно практицирање на јазикот што се изучува.Со вас ќе работат реномирани професори со богато искуство во својата област.
УЧЕТЕ СО НАЈДОБРИТЕ ВО НАШИОТ ГРАД
УЧЕТЕ ВО " CITY - CAMBRIDGE SCHOOL"

CITY EDUCATION КУРСЕВИ ПО СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ
* АНГЛИСКИ
* ГЕРМАН OVLASTENI SUDSKI I STRUCHNI PREVODI NA SITE SVETSKI JAZICI.

Centarot za stranski jazici "City" nudi moznosti za izucuvanje na angliskiot, germanskiot, grchki, francuski, spanskiot i italijanskiot jazik za site vozrasti i potrebi.

Operating as usual

18/09/2023

Учете германски

16/09/2023

Нова група германски почетен
Пријавете се!!!!

11/09/2023

Нова група почетен германски јазик A1/1 возрасни
пријавете се

06/09/2023

центар за странски јазици „Сити„ организира
курсеви за деца и возрасни
*англиски
*германски
*грчки
*словенечки
*италијански
* француски

06/09/2023

Нова група германски за почетници А1.1 Пријавете се!

Photos from City - Centar za stranski jazici's post 29/08/2023
11/09/2022

УПИСИ 2022/2023*****🎓📚
📣City Cambridge- Прилеп започна со уписите за деца, средношколци и возрасни за новата учебна година 2022/2023!
Изберете:
🧑‍🎓👩‍🎓Физичко присуство или
💻Online настава со соодветен интерактивен софтвер
✔️Можете да се одлучите за стандарден или интензивен курс по: Англиски, Германски, Италијански, Француски, Грчки и Македонски за странци и основци или специјализиран курс за потребите на Вашето работно место од областа на: Business, Finances, Accounting, Logistics, IT, Tourism and Hospitality итн.
✔️Подготвителни курсеви за TOEFL, IELTS, PTE, Cambridge exams(KET, PET, FCE, CAE, CPE), APTIS, BULATS, BEC, ILEC, ICFE,
Zertifiкat Deutsch, Goethe Zertifiкat, TELC
💻Најсовремена методологија во наставата со ИНТЕРАКТИВНИ КОМПЈУТЕРСКИ ТАБЛИ и Интерактивни DigiBooks за секој ученик!!
👩Настава во групи и индивидуална настава(1 на 1)
👨‍👨‍👧‍👦Фамилијарни Попусти
💰10% попуст за изучување на втор јазик
💰Курсеви за деца од 3-5 годишна возраст (настава 2 пати неделно по 40 мин)
💰Курсеви за деца во 1во и 2ро одделение – (настава 2 пати неделно )
💰Курсеви за деца од 3то до 9то одделение – (настава 2 пати неделно по 60 мин)
💰Стандардни курсеви за средношколци и возрасни –
🇪🇺️Сертификати согласно со CEFR (Common European Framework)
⭐Со нашето 20 годишно искуство, висококвалификуваните и искусни професори, како и со проверениот квалитет РЕЗУЛТАТИТЕ ви се ЗАГАРАНТИРАНИ!!!⭐
📝Пријавете се во нашите простории (наспроти театар на самата раскрсница или на: 078/334-261);

11/09/2022
25/01/2022

БЕСПЛАТЕН КУРС по ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК со паралелно вработување на МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ во Германија 🇩🇪
🇩🇪 Jazicen centar CITY организира БЕСПЛАТЕН КУРС за изучување на ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК за ВРАБОТУВАЊЕ во ГЕРМАНИЈА !!!
🇩🇪 ФОРМИРАНА Е НОВА ГРУПА - ИМА УШТЕ НЕКОЛКУ СЛОБОДНИ МЕСТА !
🇩🇪 Курсот е интензивен и се изучува до В2 ниво. Наставата се одвива секој работен ден во два термини (претпладне и попладне) поради Вашите секојдневни обврски.
🇩🇪 Трошоците за полагање за:
- B2 Сертификат
- Kenntnis Prufung
- Поднесување на Anerkennung
Се од наша страна
🇩🇪 се грижиме за обезбедување на:
- Термин во Амбасада
- Виза
- Работен договор
- Сместување
🇩🇪 ПРЕКУ ОВОЈ ПРОЕКТ СЕ ВРАБОТУВАТЕ ИСКЛУЧИВО КАКО МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ
🇩🇪 Ве очекуваме !!!

06/01/2022

Честит Бадник и Божиќ Ви посакува се најдобро
City -центар за странски јазици и преводи

28/12/2021

Santa Claus is coming to City
Dedo Mraz vo City utre 29.12.2021 daruva paketchinja za nash*te vredni dechinja

31/08/2021

УПИСИ 2021/2022*****🎓📚
📣City Cambridge- Прилеп започна со уписите за деца, средношколци и возрасни за новата учебна година 2021/2022!
Изберете:
🧑‍🎓👩‍🎓Физичко присуство според пропишаните протоколи
(маска, дезинфекција и растојание) или
💻Online настава со соодветен интерактивен софтвер
✔️Можете да се одлучите за стандарден или интензивен курс по: Англиски, Германски, Италијански, Француски, Грчки и Македонски за странци и основци или специјализиран курс за потребите на Вашето работно место од областа на: Business, Finances, Accounting, Logistics, IT, Tourism and Hospitality итн.
✔️Подготвителни курсеви за TOEFL, IELTS, PTE, Cambridge exams(KET, PET, FCE, CAE, CPE), APTIS, BULATS, BEC, ILEC, ICFE, Zertifiкat Deutsch, Goethe Zertifiкat, TELC
💻Најсовремена методологија во наставата со ИНТЕРАКТИВНИ КОМПЈУТЕРСКИ ТАБЛИ и Интерактивни DigiBooks за секој ученик!!
👩Настава во групи и индивидуална настава(1 на 1)
👨‍👨‍👧‍👦Фамилијарни Попусти
💰10% попуст за изучување на втор јазик
💰Курсеви за деца од 3-5 годишна возраст (настава 2 пати неделно по 40 мин)
💰Курсеви за деца во 1во и 2ро одделение – (настава 2 пати неделно по 45 мин)
💰Курсеви за деца од 3то до 9то одделение – (настава 2 пати неделно по 60 мин)
💰Стандардни курсеви за средношколци и возрасни –
🇪🇺️Сертификати согласно со CEFR (Common European Framework)
⭐Со нашето 20 годишно искуство, висококвалификуваните и искусни професори, како и со проверениот квалитет РЕЗУЛТАТИТЕ ви се ЗАГАРАНТИРАНИ!!!⭐
📝Пријавете се во нашите простории (наспроти театар на самата раскрсница или на: 078/334-261);

05/06/2021

УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК !!!

25/12/2020

We have such wonderful students! 😊

Thank you Andrea! ❤🎄

20/11/2020
Photos from City - Centar za stranski jazici's post 13/11/2020

Денешните вежби и активности за најмалите со чија помош вежбаме да читаме, а воедно и учиме за подморскиот свет. На наше големо задоволство, тие уживаа во нив. 🐟🐚🐙🌊

04/11/2020

Уписите за ДЕЛОВЕН АНГЛИСКИ ЈАЗИК се во тек!

⏩ Бројот на слободни места е ограничен, побрзајте и заземете го Вашето!

☎️Повеќе информации на: 078/334-261

Програмата за деловен англиски е дизајнирана во согласност со потребите на нашите клиенти, и е фокусирана кон развивање на основните и напредните вештини на комуникација, коресподенција, презентација и водење на деловни состаноци и средби.

Оваа програма ќе им помогне на слушателите да ги усовршат и збогатат своите комуникациски вештини преку разновидни вежби кои се дел од секојдневниот деловен живот.

Програма ги опфаќа следните теми:
▪️Човечки ресурси (пишување на CV, регрутирање, работни места, организациски единици, корпоративна култура)
▪️Отпочнување на бизнис (финансирање, локација, презентирање на идеи)
▪️Деловни патувања (хотели, семинари, конференции, деловни состаноци, подготовка на извештаи)
▪️Планирање на состаноци
▪️Користење на модерните технологии и иновации (користење на интернет, пишување на ел. пошта)
▪️Однос со клиенти (проширување на контакти, меѓународна трговија, презентација, маркетинг, поплаки) итн.

Програмата е флексибилна и дизајнирана во согласност со потребите на специфичните бизнис профили.
Времетраењето на курсот е четири месеци, со настава два пати неделно.

Повеќе информации на: 078/334-261

25/10/2020

Програмата за деловен англиски е дизајнирана во согласност со потребите на нашите клиенти, и е фокусирана кон развивање на основните и напредните вештини на комуникација, коресподенција, презентација и водење на деловни состаноци и средби.

Оваа програма ќе им помогне на слушателите да ги усовршат и збогатат своите комуникациски вештини преку разновидни вежби кои се дел од секојдневниот деловен живот.

Програма ги опфаќа следните теми:
▪️Човечки ресурси (пишување на CV, регрутирање, работни места, организациски единици, корпоративна култура)
▪️Отпочнување на бизнис (финансирање, локација, презентирање на идеи)
▪️Деловни патувања (хотели, семинари, конференции, деловни состаноци, подготовка на извештаи)
▪️Планирање на состаноци
▪️Користење на модерните технологии и иновации (користење на интернет, пишување на ел. пошта)
▪️Однос со клиенти (проширување на контакти, меѓународна трговија, презентација, маркетинг, поплаки) итн.

Програмата е флексибилна и дизајнирана во согласност со потребите на специфичните бизнис профили.
Времетраењето на курсот е четири месеци, со настава два пати неделно.

Повеќе информации на: 078/334-261

15/09/2020

Уписите се во тек!
📞 078/334-261

24/08/2020
19/08/2020

БЕСПЛАТЕН КУРС по ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК со паралелно вработување на МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ и АКУШЕРИ во Германија 🇩🇪

🇩🇪 Jazicen centar CITY ПРИЛЕП во соработка со Artigum GmbH организира БЕСПЛАТЕН КУРС за изучување на ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК за ВРАБОТУВАЊЕ во ГЕРМАНИЈА !!!

🇩🇪 ФОРМИРАНА Е НОВА ГРУПА - ИМА УШТЕ НЕКОЛКУ СЛОБОДНИ МЕСТА !

🇩🇪 Курсот е интензивен и се изучува до В2 ниво. Наставата се одвива секој работен ден во два термини (претпладне и попладне) поради Вашите секојдневни обврски.
🇩🇪 Трошоците за полагање за:
- B2 Сертификат
- Kenntnis Prufung
- Поднесување на Anerkennung
се покриени од страна на АРТИГУМ Скопје.
🇩🇪 АRTIGUM се грижи за обезбедување на:
- Термин во Амбасада
- Виза
- Работен договор
- Сместување
🇩🇪 ПРЕКУ ОВОЈ ПРОЕКТ СЕ ВРАБОТУВАТЕ ИСКЛУЧИВО КАКО МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И АКУШЕРИ
🇩🇪 Ве очекуваме !!!

28/07/2020

Останаа уште неколку дена до извлекувањето. Побрзајте и земете и вие учество.

*Во извлекувањето ќе учествуваат само оние кои ставиле Like на нашата фб страна и ја споделиле сликата јавно.

CITY CAMBRIDGE SCHOOL доделува:

10 ваучери за ултра интензивен on-line курс по англиски јазик во вредност од 2000ден.

🇬🇧🇬🇧🇬🇧

ЛАЈКНИ нѐ на фејсбук, ОЗНАЧИ пријател кој би сакал да учи нов јазик и СПОДЕЛИ ја фотографијата.

Извлекување на 31.07.2020 (петок)

*Во извлекувањето ќе учествуваат само оние кои ставиле Like на нашата фб страна и ја споделиле сликата јавно.

28/07/2020

Останаа уште неколку дена до извлекувањето. Побрзајте и земете и вие учество.

*Во извлекувањето ќе учествуваат само оние кои ставиле Like на нашата фб страна и ја споделиле сликата јавно.

CITY CAMBRIDGE SCHOOL доделува:

10 ваучери за ултра интензивен on-line курс по германски јазик во вредност од 2000ден.

🇩🇪🇩🇪🇩🇪

ЛАЈКНИ нѐ на фејсбук, ОЗНАЧИ пријател кој би сакал да учи нов јазик и СПОДЕЛИ ја фотографијата.

Извлекување на 31.07.2020 (петок)

*Во извлекувањето ќе учествуваат само оние кои ставиле Like на нашата фб страна и ја споделиле сликата јавно.

23/07/2020

CITY CAMBRIDGE SCHOOL доделува:

10 ваучери за ултра интензивен on-line курс по германски јазик во вредност од 2000ден.

🇩🇪🇩🇪🇩🇪

ЛАЈКНИ нѐ на фејсбук, ОЗНАЧИ пријател кој би сакал да учи нов јазик и СПОДЕЛИ ја фотографијата.

Извлекување на 31.07.2020 (петок)

*Во извлекувањето ќе учествуваат само оние кои ставиле Like на нашата фб страна и ја споделиле сликата јавно.

23/07/2020

CITY CAMBRIDGE SCHOOL доделува:

10 ваучери за ултра интензивен on-line курс по англиски јазик во вредност од 2000ден.

🇬🇧🇬🇧🇬🇧

ЛАЈКНИ нѐ на фејсбук, ОЗНАЧИ пријател кој би сакал да учи нов јазик и СПОДЕЛИ ја фотографијата.

Извлекување на 31.07.2020 (петок)

*Во извлекувањето ќе учествуваат само оние кои ставиле Like на нашата фб страна и ја споделиле сликата јавно.

03/05/2020

CITY CAMBRIDGE „
од 01 мај 2020 работи на нова локација само 30м од досегашната наспроти театар

31/03/2020

on line kursevi APLICIRAJ SEGA !!!

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Our Story

Centarot za stranski jazici "City" nudi moznosti za izucuvanje na angliskiot, germanskiot, grchkiot spanskiot i italijanskiot jazik za site vozrasti i potrebi.

kaj nas mozete da ja dobiete kompletnata edukacija, pomosh pri sovladuvanje na sekojdnevnite uchilishni zadachi i samo nie edinstveno vo nashiot grad izdavame sertificirani diplomi ,mu ovozmozuvame na nash*te ucenici bespaltni letuvanja i patuvanja ,

Za vozrasnite vrabotuvanje vo stranstvo kompletiranje na potrebna dokumentacija tuka sme za Vas sekoj den od 08. do 20h. inf. 078 334 261

Videos (show all)

УПИСИ !!! УПИСИ!!!
УПИСИ !!!  УПИСИ !!! УПИСИ !!!

Location

Category

Telephone

Website

Address


Prilep
7500
Other Education in Prilep (show all)
KIDS Corner - Едукативен центар KIDS Corner - Едукативен центар
Ulica Vera Ciriviri 31
Prilep, 7500

Едукативен центар за ран детски развој

Ekonomisti - Optimisti Ekonomisti - Optimisti
Prilepski Braniteli Br. 143
Prilep

Мисија: Ние сме креатори на позитивна мисла. Ние дејств

"Kire Miladinoski dance studio Zodijak" "Kire Miladinoski dance studio Zodijak"
BUlica Goce Delchev Bb
Prilep, 7500

Учи Италјански во Прилеп - Learn italian in Prilep Учи Италјански во Прилеп - Learn italian in Prilep
Улица Питу Гули 6
Prilep

CIAO! Do you want to learn italian for FREE! Come to Info Sega's office and learn italian with Erasm

Фризерски салон ТЕА Фризерски салон ТЕА
R. R. Richko 28
Prilep, 7500