Akademija Mikrosam

Akademija Mikrosam

Микросам Академија е лидер во неформално образование на талентирани млади и возрасни со висок потенци

Микросам Академија е лидер во неформално образование на талентирани млади и возрасни со висок потенцијал за технички науки. Низ бесплатни курсеви и клубови, од 2007 година, Академијата има обучено повеќе од 250 лица, од кои 150 средношколци, преку проектна настава, учество на натпревари и пристап до најмодерна технолошка библиотека.

Operating as usual

07/06/2023

👍 Научивме да програмираме и да се дружиме во Академија Микросам! 🚀

📌 По 26-ти пат зaoкруживме уште една сесија на бесплатни обуки за идни програмери. Навистина ни е драго што имавме студенти со одлични презентации и ентузијазам за стекнување на нови вештини за успех во нивната кариера! 👍

🎉 Честитки до сите! Ви посакуваме успешно остварување на вашите амбиции.😊

🔎 Следете нè понатаму на социјалните мрежи за следните сесии на бесплатни курсеви. 😉

22/05/2023

📣 Остануваат уште два дена за пријавување! ​📣

Сакаш да започнеш со програмирање? Академија Микросам ти го овозможува тоа преку серијата на бесплатни курсеви за програмирање во C #. 😎

👉 „Курсевите во Aкадемијата се појавија во перфектно време – пред моето запишување на факултет. Благодарение на нив со леснотија ја поминав првата година! Многу ми се допаѓа што научив основни концепти на програмирање и логичко размислување. Самиот курс како група нè научи на дисциплина, поотворено комуницирање и дружење. Најголем впечаток ми остави што и вработените од Микросам нè посетуваа и беа полни со позитивна енергија, желни да споделат знаење и искуство.“ – вели Петар. 😊
🔍 https://bit.ly/3IvcQT3

➡ Рок за пријавување: 24.05.2023
➡ Влезно тестирање: 31.05.2023
➡ Започнување на курсот: 07.06.2023

🔎 За повеќе информации и аплицирање, отвори го следниот линк: https://bit.ly/3LyuLsD

📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци. Часовите ќе се одржуваат комбинирано On-line и со физичко присуство секој понеделник, среда и четврток.

04/05/2023

👉 Научи да програмираш во C # бесплатно!​ ​🤩

Академија Микросам продолжува со едукација на младите и талентирани кадри кои имаат желба да програмираат. Програмскиот јазик С # е едноставен, модерен, повеќенаменски објектно-ориентиран програмски јазик за пишување на различни програми, игри, апликации кои користат бази на податоци, управување на уреди и др. Штом ќе научиш програмирање во С #, имаш одлична основа да се надоградуваш за програмирање во било кој друг програмски јазик. 😊

➡ Рок за пријавување: 24.05.2023
➡ Влезно тестирање: 31.05.2023
➡ Започнување на курсот: 07.06.2023

🔍 За повеќе информации и аплицирање, отвори го следниот линк: https://bit.ly/3LyuLsD

📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци. Часовите ќе се одржуваат комбинирано On-line и со физичко присуство секој понеделник, среда и четврток.

Микросам со гигантот GKN Fokker изработи делови кои ќе се вградуваат во труповите на новата генерација авиони - Иновативност 17/04/2023

👉 Mikrosam со гигантот GKN Fokker изработи делови кои ќе се вградуваат во труповите на новата генерација авиони! 🤩

Микросам заедно со GKN Fokker од Холандија две години активно работеа на проект за да произведат термопластични делови за новата генерација на авиони. Микросам за нив испорача 3 машини кои служат како пример за сите останати. 😎

✔ „Овој проект за Микросам значи да се биде чекор пред сите во авионската индустрија. Воедно, значи и придонес во нови технологии и алатки за да се создадат вредности за милиони луѓе. Особено ни е драго што овие машини се произведени токму од наши, македонски инженери, а ги користат светски познати компании. GKN Fokker е само една од нив, во нашето портфолио има и многу други како NASA, Spirit AeroSystems, Airbus, итн. Најважно од се’ е што силата на Микросам е во инженерите кои непрекинато учат и се надоградуваат. Дефинитивно со нашите дела докажавме дека го заземаме лидерското место во повеќе технологии во современата композитна индустрија,“ – вели Веле Самак, генерален менаџер на Микросам.

🔎 Прочитајте го целото интервју на следниот линк. 👇

Микросам со гигантот GKN Fokker изработи делови кои ќе се вградуваат во труповите на новата генерација авиони - Иновативност Македонската компанија Микросам заедно со светскиот гигант GKN Fokker од Холандија две години активно работеа на проект за да произведат термопластични делови за нова...

02/12/2022

👍 Успешно го завршивме и 25-тиот по ред бесплатен курс за програмирање во C #! 🚀

📌 Академија Микросам непрекинато инвестира во иднината на младите. Досега имаме организирано 25 сесии со амбициозни студенти кои спремни да се надоградуваат и стекнат вештини за успех во нивната кариера. 🤩

✔ Како и секоја група и овој пат, имавме одлични презентации, поттикнавме логичко размислување и поставивме одлична основа за учење на било кој друг програмски јазик. ☺

Ви посакуваме уште многу успеси понатаму. Честитки до сите! 🎉

🔎 Следете нè понатаму на социјалните мрежи за следните сесии на бесплатни курсеви. 😉

14/11/2022

Од Микросам Академија до најдобри студенти и инженери! 🚀

👉 Никогаш не е доцна да започнеш нова и успешна кариера. 🤩
Студентите од клупите на академијата прераснаа во доктори на науки и најдобри инженери во топ најбараните проекти во авионската и вселенската индустрија.

🔎 https://bit.ly/meetdijana

📢 Сега имаш можност да се приклучиш и ти на овој тим. Надогради ги твоите знаења од вистински експерти и пријави се за бесплатниот почетен курс за програмирање во C # на
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺

Услови кои треба да ги исполниш:
✔ Завршено средно образование
✔ Редовност на предавањата и исполнување на задачите
✔ Сопствен компјутер за изработка на домашни задачи
✔ Не е потребно претходно предзнаење од програмирање во C #

📆 Рокот за пријавување е до 23.11.2022 година. Влезното тестирање е на 24.11.2022, а курсот започнува од 05.12.2022г.

📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци. Часовите се одржуваат комбинирано online и со физичко присуство секој понеделник, среда и четврток.

🔎 Повеќе за условите и придобивките на курсот прочитај на: https://bit.ly/kursprogramiranje
👀 Повеќе за Академијата: https://bit.ly/3MlKjyZ

05/10/2022

📢 БЕСПЛАТЕН ПОЧЕТЕН КУРС ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО C #! 📢

👉 Дали вреди да учиш C # во 2022? Дефинитивно, да! Доколку сакаш да градиш веб и десктоп апликации кои лесно би се поврзале со Backend Microsoft технологии, тогаш дефинитивно ќе сакаш да го научиш програмскиот јазик C #. Од друга страна, доколку во одреден дел од кариерата сакаш да промениш насока во програмирањето, учењето на нов програмски јазик како Java, Python, JavaScript, Ruby ќе ти биде доста лесно бидејќи веќе имаш основа.

Доколку научиш C #, си научил најмалку 75% од претходно наведените програмски јазици. Не чекај и пријави се на бесплатниот курс за програмирање на:
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺

Услови кои треба да ги исполниш:
✔ Завршено средно образование
✔ Редовност на предавањата и исполнување на задачите
✔ Сопствен компјутер за изработка на домашни задачи
✔ Не е потребно претходно предзнаење од програмирање во C #

📆 Рокот за пријавување е до 23.11.2022 година. Влезното тестирање е на 24.11.2022, а курсот започнува од 05.12.2022г.

📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци. Часовите се одржуваат комбинирано online и со физичко присуство секој понеделник, среда и четврток.

🔎 Повеќе за условите и придобивките на курсот прочитај на: https://bit.ly/3eaMg5J
👀 Повеќе за Академијата: https://bit.ly/3MlKjyZ

29/07/2022

🔎 Како изгледа еден работен ден во Микросам? 🤔

Веројатно сте се запрашале како тимот на Микросам успева да направи толку софистицирани роботски машини, од каде потекнуваат идеите и притоа, како успева да ги придобие светски познати клиенти. За да може да ви одговориме на сите прашања, решивме да ви опишеме еден типичен работен ден во нашата компанија. 🙌

👉 Отворете го следниот линк: https://bit.ly/3PQcOa8
И уживајте на ова виртуелно патување низ Микросам! 😊

📢 Сите кои што сакаат да бидат дел од оваа компанија и да го работат она во кое што ќе уживаат, може да ги видат отворените позиции тука: https://bit.ly/3zektaV

16/06/2022

👉 Микросам вработува инженери! 📣

➡ Биди и ти дел од најиновативната компанија за роботика и аплицирај за:

📌 Машински инженер-конструктор: https://bit.ly/3xtCkd3
📌 Електроинженер: https://bit.ly/3MY9eYW
📌 Софтвер инженери: https://bit.ly/3QmLlgP

📣 Инженери, започнете ја вашата светска кариера! 🤩

👉 Суперхеројскиот тим во Микросам секојдневно дизајнира и програмира роботски машини кои светските компании ги бараат. Изградија неколку целосни автоматизирани линии за резервоари за гас, роботски машини за авионската и вселенската индустрија и многу други. 💡

➡ Светот чека на иновативноста и креативноста на македонските генијалци. Биди и ти дел од овие успешни приказни и аплицирај за:

📌 Машински инженер-конструктор: https://bit.ly/3xtCkd3
📌 Електроинженер: https://bit.ly/3MY9eYW
📌 Софтвер инженери: https://bit.ly/3QmLlgP

👍 Започни кариера која ќе ти го промени животот веднаш! 😎

13/06/2022

👉 Преостанува уште само еден за пријавување! 📢

👉 Научи бесплатно да програмираш во C # со Академија Микросам. Овој програмски јазик е едноставен, модерен, повеќенаменски и служи како одлична основа за другите програмски јазици. 😎

Придобивки:
✔ Секој слушател работи самостојно на свој компјутер
✔ Пристап до најмодерната технолошка библиотека
✔ Работа на практични задачи и вежби со искусен и професионален тим
✔ Сертификат за успешно завршување на курсот

➡ Не чекај и пријави се на:
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺

📆 Рокот за пријавување е до 14.06.2022 година. Влезното тестирање е на 15.06.2022, а курсот започнува од 20.06.2022г.
📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци.

🔎 Повеќе за условите и придобивките на курсот прочитај на: https://bit.ly/3wlpLBi
👀 Повеќе за Академијата: https://bit.ly/3MlKjyZ

Timeline photos 08/06/2022

👉 Уште една успешна приказна произлезена од нашата Aкадемија. 😎

🔔 Преостануваат уште неколку денови за да се пријавиш за бесплатниот курс за програмирање во C #! 📣

➡ Не чекај и пријави се на:
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺
📆 Рокот за пријавување е до 14.06.2022 година. Влезното тестирање е на 15.06.2022, а курсот започнува од 20.06.2022г.

👉 Запознајте ги поблиску нашите суперхерои! 🦸‍

Издвојуваме уште една хероина која од студент во Akademija Mikrosam, стана доктор на науки и софтвер инженер на најбараните проекти во авио-вселенската индустрија. Нејзината приказна пред 13 години започна вака:

➡ „Во Академија навистина се учи! Како штотуку дипломиран професор по математика бев воодушевена од идеата да НЕ се учи за оцена, сертификат или диплома туку едноставно за знаење. Тоа е Академијата, учиш за да научиш. Имаш кој да те насочи да ти покаже и воедно да те остави сам да истражуваш и наоѓаш решенија затоа што на крајот тоа е она што ќе се бара од тебе на пазарот на трудот. Воедно, Академијата е и место за дружење. Многу пријателства кои траат и денес започнаа токму таму и среќна сум што патот ме донесе до тие луѓе. За мене овие дружби се најубавото нешто.“ - вели Дијана. 👏

🔎 https://bit.ly/39jHdxf

👍 Горди сме што нашите амбициозни инженери креираат најдобри светски признати решенија. Дијана својата успешна приказна ја заокружи со доктор по технички науки од областа на науката и технологијата на композитни материјали под покровителство на Микросам. Нејзините трудови ќе се искористат како водилка за понатамошни истражувања како и развој на решенија во областа на индустриска роботика. 😎

📌 Биди и ти софтвер инженер! Академија Микросам организира бесплатен курс за пограмирање во C #.
➡ Не чекај и пријави се на:
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺
📆 Рокот за пријавување е до 14.06.2022 година. Влезното тестирање е на 15.06.2022, а курсот започнува од 20.06.2022г.

20/05/2022

📢 Уште една успешна приказна произлезена од Академија Микросам! 😊

👉 Давид штотуку заврши бесплатен курс за програмирање во C # и започна во Микросам како практикант. 😎

Не чекај и пријави се и ти за курсот на:
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺

📆 Рокот за пријавување е до 14.06.2022 година. Влезното тестирање е на 15.06.2022, а курсот започнува од 20.06.2022г.
📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци.

🔎 Повеќе за условите и придобивките на курсот прочитај на: https://bit.ly/3wlpLBi
👀 Повеќе за Академијата: https://bit.ly/3MlKjyZ

👉 Запознајте го Давид - студент практикант во Микросам! 😄

Давид по завршување на бесплатниот курс за програмирање во Akademija Mikrosam, продолжи со едукација како студент практикант во Микросам. 😎

✔ „За да започнам со курсот во Академијата најмногу ме привлече тоа што Микросам е напредна и кул компанија. Сакав да го збогатам моето знаење во полето на програмирање и во овие 6 месеци научив многу. Дополнително добив можност да реализирам студентска пракса тука во Микросам, и верувам дека праксата ќе ми биде отскочна даска за да изградам кариера каква што посакувам побрзо. “ - вели тој. 😊

🔎 https://bit.ly/3sLECTk

Доколку и ти сакаш да го зголемиш твоето знаење, пријави се за:
➡ Бесплатен курс во Академија Микросам: https://bit.ly/3wLdO78
➡ Студентска пракса во Микросам: https://bit.ly/3ahlR41

17/05/2022

📢 БЕСПЛАТЕН ПОЧЕТЕН КУРС ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО C #! 📢

👉 Програмскиот јазик С # е идеален за да се научи програмирањето. Тој е едноставен, модерен, повеќенаменски програмски јазик за пишување на различни програми, системски софтвери, игри, апликации кои користат бази на податоци. Штом ќе научиш програмирање во С #, имаш одлична основа за програмирање во С++ програмскиот јазик. 😎

Услови кои треба да ги исполниш:
✔ Завршено средно образование
✔ Редовно физичко присуство на предавања и исполнување на задачите
✔ Не е потребно претходно предзнаење од програмирање во C #

➡ Не чекај и пријави се на:
📞 𝟬𝟳𝟳 𝟵𝟲𝟮 𝟳𝟭𝟰, 𝟬𝟰𝟴 𝟰𝟬𝟬 𝟭𝟬𝟬, или 📧 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗮@𝗺𝗶𝗸𝗿𝗼𝘀𝗮𝗺.𝗰𝗼𝗺

📆 Рокот за пријавување е до 14.06.2022 година. Влезното тестирање е на 15.06.2022, а курсот започнува од 20.06.2022г.

📍 Курсот се одржува во Прилеп, во просториите на Микросам Академија и трае 6 месеци.

🔎 Повеќе за условите и придобивките на курсот прочитај на: https://bit.ly/3wlpLBi
👀 Повеќе за Академијата: https://bit.ly/3MlKjyZ

12/05/2022

📢 Успешно завршен уште еден курс за програмирање во C #! 🎉

👉 Микросам Академија и потаму продолжува со бесплатна едукација на младите. Оваа недела ја реализиравме и 24-тата сесија на идни програмери. По завршувањето на презентациите, учесниците се здобија со сертификати кои им се поен плус при нивното вработување. Дел од нив се веќе и дел од Микросам тимот. 😎

Честитки до сите! Ви посакуваме уште многу големи успеси.🥳

🔔 Следете нè понатаму за следните сесии на бесплатни курсеви!

31/01/2022

Запознај го Диме од суперхеројскиот ИТ тим на Микросам! 🤩

Доколку сакаш да си дел од тимот и имаш завршен Факултет за информатика – програмирање или си при крај на студии, аплицирај на [email protected] и наскоро ќе те побараме! 😎

👀 Повеќе на: https://bit.ly/3thfsgk

👉 Запознајте ги поблиску нашите суперхерои! 🦸‍♂️

Овој понеделник го започнуваме со Диме, кој веќе 11 години е дел од нашиот ИТ тим. 👌

„ Во Микросам сите имаме можност да изградиме кариера каква што посакуваме. Морам да признаам дека на почетокот имаше доста ИТ предизвици, но благодарение на моите одлични ментори, за мене ништо не е невозможно. Секојдневно сме во трка со најновите технологии и непрекинато го следиме тоа темпо. Уживам во секој чекор од ова патување! “ – вели нашиот колега Диме. 😊

📣 Биди и ти дел од овој суперхеројски ИТ тим и аплицирај на 𝙥𝙧𝙞𝙟𝙖𝙫𝙖@𝙢𝙞𝙠𝙧𝙤𝙨𝙖𝙢.𝙘𝙤𝙢! 🤩

🔎 Прочитај повеќе на: https://bit.ly/3thfsgk

Photos from Akademija Mikrosam's post 13/01/2022

За многу години Василица.
Најсреќна е Емилија :)

30/12/2021

Среќни новогодишни и божиќни празници! 🎉

За Академија Микросам, 2021 година беше навистина успешна година! И покрај пандемиските ограничувања, успеавме со физичко присуство да организираме неколку групи на бесплатни курсеви за програмирање. 🤩

Драго ни е што обучивме таленти со основа и вистинско знаење при нивното идно вработување. И секако, уште помило ни е што дел од нив се веќе вработени во Микросам. 😊

👍 За 2022 година очекуваме уште повеќе реализирани курсеви и нови таленти кои се спремни за вистински предизвици! 😎

Тимот на Академија Микросам ви посакува среќа, здравје и радост на вас и вашите најблиски во текот на оваа прекрасна празнична сезона. ✨

🎁 Среќна Нова Година! 🎄

24/12/2021

предновогодишна/сесија24

16/12/2021

Сесија 24 / Курс за програмирање во C #

15/11/2021

👉 Утре (16.11.2021) во 10:00 часот приклучи се на Networking настанот на Mikrosam и дознај како е да си дел од најиновативната македонска компанија во светот! 😎

🖱 Линк за приклучување: https://us06web.zoom.us/j/85284657930

Одбројуваме до нашиот Networking настан на Job Fair - Саем за вработување и кариера 🥳

Конечно, ќе дознаеш од нашиот професионален и амбициозен тим како да аплицираш за работа или студентска пракса во гигантската компанија за роботи!

📅 Утре (16.11.2021 г.)
⌚️ 10:00 часот
🖱 Линк за приклучување: https://us06web.zoom.us/j/85284657930

🔎 Прочитај повеќе за Микросам во следниот каталог: https://bit.ly/3HoWSrq

👉 Оствари ги сите твои соништа да работиш и учиш на проекти кои создаваат вредности за милиони луѓе ширум светот. 😎

Те очекуваме! 🎉

Photos from Akademija Mikrosam's post 26/10/2021
25/10/2021

ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА БЕСПЛАТНИОТ ПОЧЕТЕН КУРС ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО С #!
ПРИЈАВЕТЕ СЕ! 071 227 499

📢 ИСКОРИСТИ ЈА ШАНСАТА И НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ БЕСПЛАТНО!!!

📢Пријави се!
071 227 499; [email protected]

21/10/2021

📢Уште 5 дена за пријавување!

📢 ИСКОРИСТИ ЈА ШАНСАТА И НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ БЕСПЛАТНО!!!

📢Пријави се!
071 227 499; [email protected]

13/10/2021

📢БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО С #
📌Пријави се! 071 227 499 или [email protected]

07/10/2021

📢 ИСКОРИСТИ ЈА ШАНСАТА И НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ БЕСПЛАТНО!!!

📢Пријави се!
071 227 499; [email protected]

06/10/2021

📌Пријавувањето за бесплатниот курс за програмирање во програмскиот јазик С # продолжува до 25.10.2021г.
📢Пријавете се! 071 227 499; [email protected]

30/09/2021

Отворени се уште 5 работни места во тимот на суперхерои - електро инженери! 📢

👉 Повеќе за работните услови: https://bit.ly/3ifvVvp
👉 Пријави се на: [email protected]

🔎 Сакаш да дознаеш за тоа што значи да се биде дел од тимот на Микросам? 🧐
👀 Прочитај на: https://bit.ly/3xiqSjh

Photos from Akademija Mikrosam's post 16/09/2021

#

09/09/2021

БЕСПЛАТЕН ПОЧЕТЕН КУРС ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО ПРОГРАМСКИОТ ЈАЗИК С #

Академија Микросам, Прилеп организира бесплатен почетен курс за програмирање во програмскиот јазик С #. Курсот ќе се спроведува со физичко присуство и ќе се одржува во просториите на Академија Микросам во Прилеп. Почетокот на курсот е на 20.10.2021 и ќе се изучува Програмирање во С #.
Предавањата во текот на курсот ќе ги држат искусни и докажани инженери. Микросам на учесниците им ги обезбедува сите услови за посетување на курсот.
Сите заинтересирани кандидати треба да се спремни за одговарање на предизвиците со кои ќе се соочат за време на курсот.
Не е потребно да имате предзнаење од програмирање.
Изборот на курсисти ќе се одвива преку влезно селекционо тестирање кое ќе се спроведи на 07.10.2021г., ќе се тестира логичко размислување.
Конкурсот трае до 06.10.2021г.
Пријавување на: 071 227 499; 048 400 100.
[email protected]

06/09/2021

📌Академија Микросам, Прилеп организира бесплатен почетен курс за програмирање во програмскиот јазик C #.
📣Пријавете се! 071 227 499; 048 400 100 [email protected]

05/08/2021

Автоматско полагање на композитни траки со роботските машини на Микросам! 👌

05/08/2021
27/07/2021

ВРАБОТУВАМЕ ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕРИ! 📢

Сакаш да дизајнираш, управуваш и движиш вистински роботи што прават чуда? 😎

👉 Доколку си дипломиран електро инженер или во завршна година од твоите студии и сакаш да работиш во иновативна средина, со постојано нови и динамични проекти, учејќи од врвни професионалци, испрати ни ја твојата апликација за работа на [email protected]. 😊

Дел од твоите работни задачи:

✅ Проектирање на системи за автоматско управување на CNC машини
✅ Изработка на цртежи/електрични шеми
✅ Контактирање и посета на добавувачи и купувачи во и надвор од Македонија
✅ Пресметка, избор и нарачка на LowVoltage опрема
✅ Истражување, избор и нарачка на различни типови сензори
✅ Спремање на работни налози, планирање и следење на производство.

👉 Повеќе за работните услови: https://bit.ly/3ifvVvp

🔎 Сакаш да дознаеш за тоа што значи да се биде дел од тимот на Микросам? 🧐
👀 Прочитај на: https://bit.ly/3xiqSjh

📍 Отворените работни позиции се за нашето седиште во Прилеп.

05/07/2021

3 НОВИ РАБОТНИ ПОЗИЦИИ! 📢

Инженерите во Микросам за НАСА направија мулти роботска ќелија за производство на делови за вселената. Успешно ја инсталираа и најголемата автоматска линија за ЦНГ резервоари за познатата компанија Магна, Австрија за Ауди возила! 😎

Дали сакаш и ти да бидеш дел од овие успешни приказни? 👀

Пријави се за следните работни места:
👉 Машински инженер – конструктор
👉 Електро инженер
👉 Софтвер програмер

Биди дел од светските проекти кои создаваат вредности за милиони луѓе и испрати ни твое CV на: [email protected]! 📧

Повеќе за работните услови на:
https://bit.ly/3wj2ltd
https://bit.ly/3yoquQh
https://bit.ly/3jJ0X08

👍 Дознај повеќе за за тоа што значи да се биде дел од тимот на Микросам: http://kariera.mikrosam.com/

Секој кој што сака да ги зголемува своите знаења во едно пријатно опкружување е добредојден во Микросам! ☺

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Диносаурус изработен од ROBOTIS
Одбележување 10 години Микросам Академија
Humanoid - Igra i Robotska raka - Sviri
Бесплатна обука за машински инженери
Сплајн букви
ИСТРАЖУВАЧ НА СУДИРИ
Проект изработен од средношколците од Клубот за талентирани средношколци при Академија Микросам. Настапи на државниот на...
Проект изработен од средношколците учесници во Клубот за талентирани средношколци 2015
tic tac toe

Location

Address

Zgrada Makedonija Bb
Prilep
7500
Other Colleges & Universities in Prilep (show all)
Економски Факултет - Прилеп Економски Факултет - Прилеп
Prilepski Braniteli BB
Prilep, 7500

Добредојдовте на официјалната Facebook страна на Економски факултет - Прилеп