Театар „Чин 4 Сцена 5“

Официјална страна на училиштето за театар „Чин 4 Сцена 5“

Operating as usual

ФОРМУЛАР ЗА УПИС ВО УЧИЛИШТЕТО ЗА ТЕАТАР „ЧИН 4 СЦЕНА 5“ 26/05/2021

ФОРМУЛАР ЗА УПИС ВО УЧИЛИШТЕТО ЗА ТЕАТАР „ЧИН 4 СЦЕНА 5“

🎭 УПИСИ ЗА ПРИЕМ НА НОВИ ЧЛЕНОВИ! 🎭
ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ, КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ ВО ИНБОКС, ИЛИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ПОПОЛНЕТЕ ГО ФОРМУЛАРОТ ЗА УПИС.

ФОРМУЛАР ЗА УПИС ВО УЧИЛИШТЕТО ЗА ТЕАТАР „ЧИН 4 СЦЕНА 5“ Please click the link to complete this form.

25/05/2021

🎭 WE ARE BACK! 🎭 СЕ ВРАЌАМЕ!

ПО ПАУЗА ОД 15 (ТЕШКИ) МЕСЕЦИ, СЕ ВРАЌАМЕ СО НАДЕЖ ДЕКА ЌЕ ПРОДОЛЖИМЕ ОНАМУ КАДЕ ШТО ЗАСТАНАВМЕ

😛 УПИСИ ЗА ПРИЕМ НА НОВИ ЧЛЕНОВИ!
😷 ЧАСОВИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ СПРЕД СИТЕ ПРОПИШАНИ И ПРЕПОРАЧАНИ ПРОТОКОЛИ.

🏫 ОТВОРЕН ДЕН ЗА ИНФОРМАЦИИ И УПИС: 29.05.2021 (САБОТА), ОД 12 ДО 15 ЧАСОТ, НА ПЛАТОТО ПРЕД НУЦК „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“

📥 ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ, ПИШЕТЕ НИ ВО ИНБОКС

--------------------------------------------------------------------------
⌛ НАСКОРО ЌЕ ОБЈАВИМЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРЕТСТАВАТА КОЈА ДОЛГО ВРЕМЕ ЈА ОЧЕКУВАТЕ ---> „СОЛУНСКИ ПАТРДИИ“
-------------------------------------------------------------------------

ТРЕНИРАЈ КРЕАТИВНОСТ!

🎭 WE ARE BACK! 🎭 СЕ ВРАЌАМЕ!

ПО ПАУЗА ОД 15 (ТЕШКИ) МЕСЕЦИ, СЕ ВРАЌАМЕ СО НАДЕЖ ДЕКА ЌЕ ПРОДОЛЖИМЕ ОНАМУ КАДЕ ШТО ЗАСТАНАВМЕ

😛 УПИСИ ЗА ПРИЕМ НА НОВИ ЧЛЕНОВИ!
😷 ЧАСОВИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ СПРЕД СИТЕ ПРОПИШАНИ И ПРЕПОРАЧАНИ ПРОТОКОЛИ.

🏫 ОТВОРЕН ДЕН ЗА ИНФОРМАЦИИ И УПИС: 29.05.2021 (САБОТА), ОД 12 ДО 15 ЧАСОТ, НА ПЛАТОТО ПРЕД НУЦК „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“

📥 ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ, ПИШЕТЕ НИ ВО ИНБОКС

--------------------------------------------------------------------------
⌛ НАСКОРО ЌЕ ОБЈАВИМЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРЕТСТАВАТА КОЈА ДОЛГО ВРЕМЕ ЈА ОЧЕКУВАТЕ ---> „СОЛУНСКИ ПАТРДИИ“
-------------------------------------------------------------------------

ТРЕНИРАЈ КРЕАТИВНОСТ!

27/03/2021

Честит светски ден на театарот!
Тренирај креативност!

Честит светски ден на театарот!
Тренирај креативност!

[03/17/21]   На денешен ден во 2007 година е формиран нашиот театар.
И наместо да се радуваме на нашиот јубилеј, ние сме на работ на амбисот.
На сите оние кои ни ветуваа помош и поддршка, а свесно станаа наши џелати, им посакуваме убав ден.
Нѐ искористивте за себепромоција, а потоа нѐ фрливте во оган. После сѐ што направивме...
Нема да потклекнеме!
Ќе се препознаете во нашите претстави.

Јавно му се заблагодаруваме на директорот на НУЦК "Марко Цепенков", Рубинчо Белчески, како и на сите вработени во Центарот за култура, за неверојатната поддршка и помош во оваа измината кризна година.

Ние повторно ќе се вратиме.
Посилни.
Посреќни.
Животот е краток, уметноста е вечна!
Тренирај креативност!

24/12/2020
01/11/2020

Тренирај Креативност - подкаст за мозочна гимнастика

Подкаст за мозочна гимнастика.
Вечерва во 20:00 ч. првата епизода.
Заследета ја страната за повеќе информации!
Тренирај креативност!

Подкаст за мозочна гимнастика. Со моите гости секоја Недела од 20 часот тренираме креативност.

14/10/2020

Вечерва ја играме и втората реприза од „да не е галеб?“,
која ќе биде и последна за овој месец.

Се гледаме со нови изведби во ноември.

Тренирај креативност!

13/10/2020

🎭 Вечерва од 20:00 часот на репртоарот ја играме првата реприза од „да не е галеб?“🎭

Тренирај креативност!

[10/09/20]   Ги известуваме оние кои имаат резервирано билети за репризите на „да не е галеб?“(13 и 14 октомври), дека билетите можат да ги подигнат на 13.10. (вторник) најдоцна до 14 часот, согласно протоколите.
Билетите не можат да се подигнуваат пред почетокот на претставата.
Ви благодариме за разбирањето.

09/10/2020

Наскоро…

09/10/2020

Театар „Чин 4 Сцена 5“'s cover photo

[10/08/20]   Репризата на „да не е галеб?“ на 14.10. е РАСПРОДАДЕНА.

Ви благодариме за поддршката.

basita.live 08/10/2020

Да не е галеб? / Is it a Seagull?

Вечерва ја имаме нашата on-line премиера, за оние кои не се во можност да присуствуваат.
20:00 часот, на платформата basita.live

Им се заблагодаруваме на дечките од Fan Production by Oliver Angeleski за неверојатната соработка.

basita.live Претстава, или такво нешто, со наслов „Да не е галеб?“, работена според „Галеб“ на А. П. Чехов, и „Глупа заебана птица“ на Арон Поснер. Претставата, или...

да не е галеб? 07/10/2020

да не е галеб?

[10/07/20]   Добитници на бесплатни е-билети за онлајн премиерата на 8. октомври се:
Марија Симоноска
Снежана Николоска
Анета Велеска
Даниела Спиркоска

Ве молиме добитниците да нè контактираат во инбокс за да ги подигнат бесплатните клучеви за гледање.

Тренирај креативност!

narodenglas.com 05/10/2020

НОВА ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА МАРКО ЦЕПЕНКОВ ,,ДА НЕ Е ГАЛЕБ?" - Народен Глас

narodenglas.com Почитувани, приватниот театар „Чин 4 Сцена 5“ од Прилеп Ве известува дека на 6. Октомври премиерно ќе ја прикаже својата професионална претстава, или што и да е ова, ....

frontline.mk 05/10/2020

Утре во Прилеп премиера на претставата „Да не е галеб?“ во изведба на приватниот театар „Чин 4 Сцена 5“ - frontline.mk

frontline.mk Приватниот театар „Чин 4 Сцена 5“ од Прилеп на 6. Октомври премиерно ќе ја прикаже својата професионална претстава, или што и да е ова, „Да не е галеб?“, работена спо....

04/10/2020

🎭 Уште само два дена до премиерата на нашата професионална претстава „да не е галеб?“! 🎭

🤗 Се чувствуваме толку среќно што конечно се враќаме на штиците што живот значат 🤗

🎟️ Премиерата и првата реприза се исполнети 🎟️
🎟️🎟️ Останаа уште малку билети за втората реприза 🎟️

📞 Резервирајте билет на 075 48 66 57

🚫 Претставата не е за деца под 16 години.

🚫 Бројот на билети е строго ограничен на 35 (триесет и пет)

😷 Сите мерки за превенција мора да се почитуваат.

Тренирај креативност!

01/10/2020

„Бог е мртов... или зафатен“

https://basita.live/event/125-%D0%94%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B1-is-it-a-seagull

„Да не е галеб?“
- On line премиера: 8.10.2020 (20:00)
- Втора реприза: 14.10.2020 (20:00)

30/09/2020

Првата реприза на „да не е галеб?“ е распродадена!
Ви благодариме што нè поддржувате во овие тешки времиња за театарот.

Наредна реприза закажуваме на 14.10.2020 (среда)
Резервирајте билети на 075 48 66 57

28/09/2020

Доделуваме 5 бесплатни билети за нашата on-line премиера!

Сè што треба да направите е:
1. Да ја лајкнете нашата страна Театар Чин 4 Сцена 5
2. Да го споделите овој пост (јавно)
3. Да означите пријатели во коментар

Извлекувањето ќе биде на 7. октомври.

Тренирај креативност!

27/09/2020
basita.live 27/09/2020

Да не е галеб? / Is it a Seagull?

За оние кои не се во можност физички да присуствуваат, овозможивме можност претставата да ја следат on-line.
Претставата својата онлајн премиера ќе ја има на 8. октомври, во 20 часот на платформата basita.live

Купете е-билет, и со тоа ќе ја поддржите и така разнишаната независна театарска сцена.

Тренирај креативност!

basita.live Претстава, или такво нешто, со наслов „Да не е галеб?“, работена според „Галеб“ на А. П. Чехов, и „Глупа заебана птица“ на Арон Поснер. Претставата, или што и да е ов....

27/09/2020

Премиерата на „да не е галеб“ е распродадена!

Прва реприза закажуваме на 13. октомври (вторник)
Резервирајте билет на 075 48 66 57
Бројот на места е ограничен на 35!

[09/24/20]   Љубовта е апсурдна!

„Да не е галеб?“
ПРЕМИЕРА: 6.10.2020

ИНФОРМАЦИИ И РЕЗЕРВАЦИИ: 075 48 66 57

23/09/2020

Театар „Чин 4 Сцена 5“'s cover photo

16/09/2020

Театар „Чин 4 Сцена 5“

Додека е во тек подготовката на нашата најнова претстава
" Да не е галеб ? " , да се потсетиме што кажаа нашите ученици за Театар Чин 4 Сцена 5 .
Тренирај креативност!

Зошто да станете член на „Чин 4 Сцена 5“?
🎭Уписите се во тек!🎭
📞 075 48 66 57
🎆Тренирај креативност!

11/09/2020

Те сакам. Точка.

„Да не е галеб?“ - претстава или што и да е ова...

Наскоро.

10/09/2020

Сте имале ли чувство дека се наоѓате на едно место и потоа наеднаш вие сте на друго место и си мислите... како ли дојдов овде?
Тоа е лошо и кога на пример се возите до продавница или слично... но понекогаш поминуваат години... или декада.

„Да не е галеб?“ - претстава или што и да е ова.. Наскоро.

07/09/2020

Во тек се пробите за нашата најнова претстава или што и да е ова - со работен наслов „Да не е галеб?“.

Претставата е работена по мотиви на „Галеб“ на А.П. Чехов.
Играат професионалните актери: Илија Волчески, Дарко Карбески, Наталија Ристеска, Михајло Миленкоски, Јасмина Мицовска - Станкоска, Димитар Ѓорѓиевски, како и нашата гостинка од Пробиштип Стефанија Митовска.

Премиера на почетокот на месец октомври.

Тренирај креативност!

13/08/2020

🧒🧒🏻🧒🏼🧒🧒🏻🧒🏼 ВЕЌЕ ГИ ПОПОЛНИВМЕ ПРВИТЕ ТРИ ГРУПИ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!!!

УПИСИТЕ ЌЕ ТРААТ ДО ИСПОЛНУВАЊЕ НА ГРУПИТЕ.
ЗАИНТЕРЕСИРАНИТЕ ЗА УПИС (ONLINE ЧАСОВИ, И КОНВЕНЦИОНАЛНИ ЧАСОВИ) МОЖАТ ДА ЈА ПОПОЛНАТ АПЛИКАЦИЈАТА:
https://form.jotform.com/202193806408050

🎭ТРЕНИРАЈ КРЕАТИВНОСТ

#театар #чин4сцена5

07/08/2020

РАСПИШУВАМЕ ОТВОРЕНА АУДИЦИЈА
за театарската претстава „Галеб“

Испратете ги вашите податоци на
[email protected]

Ангажираните актери ќе добијат хонорар за својот ангажман.

Претставата е со поддршка од Министерството за култура на Р.С. Македонија

07/08/2020

По 6 месечна пауза, училиштето за театар продолжува со работа!

Овој пат, се адаптираме на новите услови и протоколи.
Ви нудиме:
💻 On-line часови, специјално адаптирани и подготвени за ваков вид на настава;
🏫 Часови во училница, според сите протоколи за заштита;

Оние кои се заинтересирани за упис, задолжително да го пополнат формуларот:

https://form.jotform.com/202193806408050

Или можете да нè контактирате во инбокс

Театарот со работа ќе почне од септември!
Уписите траат до 10 септември.
Бројот на ученици во една група е строго ограничен!

Генерација 2019/20 28/06/2020

Ви ја претставуваме нашата најнова генерација од театар „Чин 4 Сцена 5“, 14 по ред.

Ви ја претставуваме нашата најнова генерација од театар „Чин 4 Сцена 5“, 14 по ред.

30/05/2020

Добри вести - 1 Епизода

Ви ги претставуваме „Добри вести“ - единствените вести кои ви ја кажуваат вистината!

Videos (show all)

Добри вести - 1 Епизода
Наскоро... Вестите кои ви кажуваат што треба да правите...
Ум царува, ум робува, ум гуски чува
Итар Пејо размислува како да влезе во рајот
Невестата кртица
Крали Марко и самовилското млеко
Лоша мисла, цела болест
Кога дедо одел на училиште
Итар Пејо, попот и алвата
Итар Пејо и стариот арамија

Location

Telephone

Address


булевар Гоце Делчев 18
Prilep
7500

Opening Hours

Monday 10:00 - 13:00
18:00 - 23:00
Tuesday 10:00 - 13:00
18:00 - 23:00
Wednesday 10:00 - 13:00
18:00 - 23:00
Thursday 10:00 - 13:00
18:00 - 23:00
Friday 10:00 - 13:00
18:00 - 23:00
Other Performing arts education in Prilep (show all)
Prv muzicki i edukativen centar za deca i mladi Prv muzicki i edukativen centar za deca i mladi
Biznis Centar Sprat 1 Lokal 35
Prilep, 7500

Prv Muzicki i Edukativen centar Prilep Biznis centar 1 sprat lokal 35 tel. 070517172 email: [email protected]