Ekonomisti - Optimisti

Ekonomisti - Optimisti

Comments

Да го започнеме ова утро со добра мисла,...
Бидете со луѓето кои ги сакате, гушнете ги, кажете им колку ви значат. Јавете им се на роднините, на пријателите колку само да им кажете дека се грижите за нив.
Сѐ ќе биде добро, сѐ ќе помине, само да останеме живи и здрави сите со нашите најмили. 💖🍀💗
Ве поздравувам драги мои пријатели, чувајте се ❤️🍀🌍
Да се биде во животната раскрсница за време на КОВИД19 не е едноставно, но сепак мора да се одбере правец. На Економски факултет Прилеп веќе ги надминуваме овие предизвици и ја гледаме можноста во истите.
Погледнете го нашиот стрип
Дали сте знаеле колку време е потребно за одреден отпадок да се разгради во природата? Доколку знаеме, сигурно ќе размислиме два пати дали правилно постапуваме.
Да погледнеме и да дознаеме!

Славиме една година 🎂🥂🥳 од една посебна иницијатива да придонесеме со Оптимизам, Креативност и Компетенции во овој свет! 🧿❤️🍀🥰🌍
Ве поканувам во сабота на Широк Сокак на нашиот настан, заедно да уживаме во светот на мирисите, убавината и расположението.
Наскоро овие скали повторно ќе ги слушнат разговорите на студентите.☺️
Поради фактот дека природата со векови наназад се обидува да ни испрати предупредувачки знаци, нормално е да го сфаќаме и коронавирусот како таков... Како доста смртоносен и загрижувачки знак, за кој можеме само да се надеваме дека ќе предизвика промени. Па, прашањето кое јас го поставувам е: „Кое е името на вирусот? КОРОНА или ЧОВЕК?“
Да го користиме времето рационално додека сме дома. ✔️
Ние како идни економисти не само што ќе си го исполниме времето во истражување, пишување, составување, преведување, туку и ќе научиме како да се справиме во борбата против корона вирусот сведувајќи ги неговите економски последици на минимум. Очигледно е дека на економски план веќе не може да се избегне тешка рецесија во престојниот период.

"Кој е најдобриот начин во борбата со економскиот импакт од пандемијата на корона вирус?" - Темата за денес :)

Прочитајте 👇
Топол поздрав до Вас сите ❤️
Вашите домови нека зрачат, со љубов, мир и хармонија што спокој значат. Среќни Велигденски празници. Христос Воскресе, за многу години †🙏†
🥰💚🐥❤️🐣🍀🐰
Многу луѓе живеат за да бидат во центарот на вниманието, но јас живеам за да бидам во срцето на тие што најмногу ги сакам и ми требаат. Чувајте се самите и чувајте ги вашите најблиски. Седете дома! 🙂
Многу луѓе живеат за да бидат во центарот на вниманието, но јас живеам за да бидам во срцето на тие што најмногу ги сакам и ми требаат. Чувајте се самите и чувајте ги вашите најблиски. Седете дома! Имајте убав ден драги пријатели 🙂
Во овие денови кога имате слободно време за самите себеси трудете се да бидете различни од другите луѓе, односно свои, оригинални. Не бидете ко секој/а. Никогаш нема да ги знаете последиците без да пробате. Денес, многумина се плашат да се однесуваат како што се чуствуваат но никогаш не е касно додека живеете под небото. Не наштетувајте, помагајте си себе си и на другите, подобрувајте, создавајте, креирајте со љубов!

Мисија:
Ние сме креатори на позитивна мисла.
Ние дејствуваме.
Ние се бориме против песимизмот. Студенти, алумни и поддржувачи од сите генерации, на Економски Факултет Прилеп, во координација на доц. д-р Рената Петревска Нечкоска

Operating as usual

30/08/2021

СИТЕ ВО БИБЛИОТЕКА!

„Да престанеме да читаме книги , значи да престанеме да мислиме“. Ф. Достојевски
НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола започна да ја реализира кампањата „СИТЕ ВО БИБЛИОТЕКА“!

Кампањата има цел подигнување на свеста на важноста за читање, учество на библиотеката во процесот на формално и неформално образование, читање од раната возраст и сите фази во човековиот живот, вклучувајќи го и слободното време поминато на креативен и образовен начин.

Бидете дел од универзалниот свет на книгата. Септември е месец кога започнуваме со образовниот циклус за сите возрасти.

Искористете ја можноста БЕСПЛАТНО да се зачлените и да ги користите сите библиотечни ресурси на нашата библиотека.
За најмладите читатели останува бесплатен упис (со родител или старател).
За учениците од прво одделение во сите основни училишта следува бесплатни уписи во Библиотеката (ваучери ќе бидат доставени до основни училишта).
Учениците од средни училишта кои се запишуваат во прва година, ќе имаат исто така бесплатен упис (со родител или потврда од училиште).
Сите студенти кои за прв пат се запишани во прва година имаат право на бесплатен упис (индекс, потврда) .

Учениците и студентите ќе можат да се запишат во текот на месеците септември и октомври 2021 година.

Работно време на библиотеката од понеделник до петок од 7 до 19.30 часот.
ПОБРЗАЈТЕ, ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

28/08/2021

Повелете вклучете се!

Повелете вклучете се!

Македонската „Арел Невромаркетинг“ влезе во првите 100 невромаркетинг компании во светот! - Иновативност 22/08/2021

Македонската „Арел Невромаркетинг“ влезе во првите 100 невромаркетинг компании во светот! - Иновативност

Честитки на нашите гости-предавачи

Македонската „Арел Невромаркетинг“ влезе во првите 100 невромаркетинг компании во светот! - Иновативност Колку често ви се случило да влезете во маркет по еден, а да излезете со три-четири други продукти? Привлечноста и изборот кој го прави човекот додека пазарува е нес....

Уписи на УКЛО - Создаваме иднина: Економски факултет - Прилеп 12/08/2021

Уписи на УКЛО - Создаваме иднина: Економски факултет - Прилеп

https://www.fakulteti.mk/news/09072021/upisi-na-uklo---sozdavame-idnina-ekonomski-fakultet---prilep?fbclid=IwAR3nYLWo30qti1GUMz3zsTm5yutDrU01p-OFcMN5IgE5ZdwYf_W6lC-F3Kw

Уписи на УКЛО - Создаваме иднина: Економски факултет - Прилеп Економскиот факултет - Прилеп е целосно подготвен за успешен упис на нови студенти во академската 2021/2022 година

МОН: објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии за 2021-2022, годинава со зголемени износи и воведени нови категории 04/08/2021

МОН: објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии за 2021-2022, годинава со зголемени износи и воведени нови категории

МОН: објавени се конкурсите за ученички и студентски стипендии за 2021-2022, годинава со зголемени износи и воведени нови категории Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

01/08/2021
Photos from Универзитетско студентско собрание УКЛО- Битола's post 23/07/2021

Активни млади - секоја чест!

Noela and friends from Ghana, Slusnete neee! Слушнете неее! на УКЛО ФМ 12/07/2021

Noela and friends from Ghana, Slusnete neee! Слушнете неее! на УКЛО ФМ

Нашиот алумни Evans Darko ја остварува својата мисија да ги поврзува континентите - преку децата и нивниот напредок.
Повелете инспирирајте сè! 💗 Ekonomisti - Optimisti Renata PN Економски Факултет - Прилеп Sonja Tantarova Gruevska УКЛО ФМ 90,8 -Битола Универзитетско радио Слушнете неее, Ноела, детска емисија, УКЛО ФМ

Noela and friends from Ghana, Slusnete neee! Слушнете неее! на УКЛО ФМ Our friend Evans Darko who is in France, connected us with his friends from Ghana - and we are now Virtual Video-Pen-Pals!Here we are and this is the challen...

Photos from КУД "Илинден" од Битола /CAS "Ilinden" from Bitola,R.Macedoniа/'s post 09/07/2021

Што прави една економистка-оптимистка во лето?
Antonija Bozhinovska, КУД "Илинден" - Битола

06/07/2021

Повелете придружете ни се! Економски Факултет - Прилеп - заедно кокреираме квалитет, компетенции и конкурентска предност на профилот Дипломиран Економист, за вашите животи и нашата држава!

360° Виртуелна прошетка на Економскиот факултет - Прилеп
http://eccfp.edu.mk/virtual

[06/25/21]   Прославете за комплетирање на убав пат до дипломирани економисти, во тешки услови, што ве направија посилни!
Убав помин на прославата, драги студенти на Економски Факултет - Прилеп, од срце ви посакуваат Ekonomisti - Optimisti и вашите професори 💗🎯🌠🌎
Секоја чест на врвните организатори Факултетско студентско собрание- Економски Факултет- Прилеп

08/06/2021

Доц. д-р Рената Петревска Нечкоска за своите студенти

Од нашите учители ...

01/06/2021

Почитувани Економисти - Оптимисти,
повелете прекрасна можност да бидете значајни човечки битија! Има многу начини на вклучување, подолу се наброени само некои, вие само сакајте 💗🌠🌎🎯
Ирена Николовска Ристановска РИЛУКА - Битола Renata PN

Почитувани Економисти - Оптимисти,
повелете прекрасна можност да бидете значајни човечки битија! Има многу начини на вклучување, подолу се наброени само некои, вие само сакајте 💗🌠🌎🎯
Ирена Николовска Ристановска РИЛУКА - Битола Renata PN

29/05/2021

Еванс поздрав

Алумните на УКЛО и Економски Факултет - Прилеп си го поздравуваат универзитетското радио и се разбира, @сСлушнете неее, Ноела, детска емисија, УКЛО ФМ
@Evans Darko

24/05/2021

Почитувани,
утре со почеток во 13 часот ќе се одржи меѓународно онлајн предавање со професори од Универзитетот во Загреб, Хрватска, нашиот УКЛО и Western Balkans Alumni Association.
За повеќе информации и присуство, на еМаил [email protected] или [email protected]

Daniela Necoska Western Balkans Alumni Association Sveučilište u Zagrebu Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола Renata PN Edouard Ivanjko Технички Факултет - Битола Економски Факултет - Прилеп

Почитувани,
утре со почеток во 13 часот ќе се одржи меѓународно онлајн предавање со професори од Универзитетот во Загреб, Хрватска, нашиот УКЛО и Western Balkans Alumni Association.
За повеќе информации и присуство, на еМаил [email protected] или [email protected]

Daniela Necoska Western Balkans Alumni Association Sveučilište u Zagrebu Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола Renata PN Edouard Ivanjko Технички Факултет - Битола Економски Факултет - Прилеп

20/05/2021

Драги Економисти - Оптимисти, повелете, бидете дел од важно истражување на професорка од нашиот универзитет д-р Angelina Angie Stanojoska која е со Фулбрајтова стипендија, врвната во светот, и истражува исклучително релевантна тема!
Доц. д-р Renata PN

Почитувани студенти,

во насока на исполнување на поставените цели од истражувањето „Студентите и употребата на супстанции: Тест на генералната теорија на напнатост (University students and substance abuse: A test of the General Strain Theory)“ на кое работи вон. проф. д-р Ангелина Станојоска, за време на нејзиниот Фулбрајт престој на Универзитетот во Мизури - Сент Луис (Оддел за криминологија и кривична правда), би сакале да Ве замолиме да одвоите меѓу 15 и 20 минути од вашето време за да го пополните анкетниот прашалник кој е достапен на следниот линк: https://umsl.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9HX8Mabf8n0LqPs

На почетокот на анкетниот прашаник имате информации околу истражувањето, можните ризици, заштитата на Вашата приватност, како и потврдата на Вашата согласност за учество.

Би Ве замолиле, доколку се решите да го пополнувате прашалникот, кон тој чекор да пристапите сериозно, а вашите одговори да бидат искрени, поради важноста и потребата добиените резултати да бидат точни.

Ви благодариме на соработката и учеството во истражувањето.

13/05/2021

Патување за најголемите верски празници - Рамазан Бајрам

Честит празник Рамазан Бајрам на колегите, алумните, професорите, соработниците, на сите семејства што го слават!

На универзитетското радио УКЛО ФМ со радиоемисијата Слушнете неее! водителката Ноела со Економистот - Оптимист Can Yusufoski, неговата братучетка Бенгису и пријатели низ целиот свет ве поздравуваат!
Комплетната емисија премиерно оваа Сабота во 12 часот.

Слушнете неее, Ноела, детска емисија, УКЛО ФМ УКЛО ФМ 90,8 -Битола Универзитетско радио
Главен и одговорен уредник м-р Sonja Tantarova Gruevska
Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола

Timeline Photos 12/05/2021

Timeline Photos

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија (MEXT) ги повикува потенцијалните кандидати од Република Северна Македонија да се пријават за:

1) Истражувачка студентска програма
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-research.html

2) Додипломска студентска програма.
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html

25 мај 2021 г. е крајниот рок за поднесување на оригналната документација до Амбасадата на Јапонија на адреса Филип Втори Македонски 3, Соравиа Центар, кат 6, 1000 Скопје. Селектираните кандидати ќе бидат контактирани за тестирање и интервјуа предвидени за на средината од месец јуни.

* * *

Ministria e Arsimit, Kulturës, Sportit, Shkencës dhe Teknologjisë të Japonisë (MEXT) bën thirrje ndaj kandidatëve potencial në Republikën e Maqedonisë së Veriut për

1) Programin studentor për hulumtime dhe
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-research.html

2) Programin për studime deridiplomike në Japoni.
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html

25 maj 2021 është afati i fundit për dorëzimin e dokumenteve origjinale në Ambasadën e Japonisë në adresën Filip Vtori Makedonski 3, Qendra Soravia, kati 6, 1000 Shkup. Kandidatët e zgjedhur do të kontaktohen për testime dhe intervista të planifikuara për gjysmën e dytë të muajit qershor.

***

The Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology of Japan (MEXT) is calling all potential candidates from the Republic of North Macedonia to apply for:

1) Research student scholarship:
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-research.html

2) Undergraduate student scholarship:
https://www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html

25th of May, 2021 is the deadline for submitting the hard copies of the documents to the Embassy of Japan on address: Filip Vtori Makedonski 3, Soravia Centar, floor 6, 1000 Skopje.
The selected candidates will be contacted and go through the written test and interview in mid-Junе.

11/05/2021

Загарантирано Незаборавен Муабет!
⭕⭕ЖИВИ БИБЛИОТЕКИ⭕⭕
▪️среда, 12ти мај/▪️12.00 часот/ ▪️парк пред Факултет за информатички и комуникациски технологии - Битола
(ул. Партизанска бб, во Старата касарна)

Ве чекаме😉

🔴 Одличните книги стануваат волшебни кога се зачинети со музика. За музичкиот зачин ќе се погрижи DJ Chiko 🎶🎶🎶

🔴Основната цел на „Живи библиотеки“ е да креира простор за конструктивен личен дијалог помеѓу луѓето кои во нормални околности немаат можност да зборуваат помеѓу себе.
Ова е одична можност од прва рака да добиете информации за кариерниот раст и развој на личности кои имаат интересни приказни да раскажат. Можност да добиете јасна слика за некои професии како би ви го олеснале процесот на креирање на Вашиот индивидуален план за кариера.

🔴Живите библиотеки функционираат како и секоја „нормална“ библиотека: посетителите го разгледуваат каталогот со наслови и од библиотекарот позајмуваат книга за одредено време. По читањето, ја враќаат книгата во библиотеката и ако сакаат можат да позајмат друга книга. Основната разлика е што во „Живи библиотеки“ книгите се ЛУЃЕТО, а читањето е всушност РАЗГОВОРОТ.

❗❗❗Вашето учество на настанот Ве молиме да го пријавите на следниов линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpxzBG-_vw9-RIzx4ncUXbQfsxqDCp2W2KJ4b8pXXlAueyKA/viewform?gxids=7628

🔴Настанот ќе се реализира на отворено со почитување на сите мерки и протоколи за заштита од Квид 19.

❤Ве чекаме на дружба со здрава храна за глaва.

▪️Youth Info Club Bitola

#ЖивиБиблиотеки #ИнфоКлубБитола #ИнформираниМлади #ШансаЗаСите

Photos from Универзитетско студентско собрание УКЛО- Битола's post 09/05/2021

Честитки до нашиот Gorgi Veljanoski, горди сме на тебе!

04/05/2021

И финална изработка - пронајдете го живото зајче! 🐰

И финална изработка - пронајдете го живото зајче! 🐰

Photos from Ekonomisti - Optimisti's post 03/05/2021

Да се крунисаат убавите желби и чувства во секој од нас порачани преку декорациите на студентите

Timeline Photos 30/04/2021

Волшебно полноќно небо полно со ѕвезди создадени од соништата на младите ...

Волшебно полноќно небо полно со ѕвезди создадени од соништата на младите ...

30/04/2021

Веселковци

Веселковци

Photos from Ekonomisti - Optimisti's post 29/04/2021

Малку празнично, нашите студенти по чекорите на традицијата, но со своја креација ... волшебни се младите

19/04/2021

Повелете на е-гостувачко предавање на тема: Еко концепти на деловно работење и иновативен пристап!
Економски Факултет - Прилеп Monika Angeloska-Dichovska

Повелете на е-гостувачко предавање на тема: Еко концепти на деловно работење и иновативен пристап!
Економски Факултет - Прилеп Monika Angeloska-Dichovska

14/04/2021

Утре, во 8.30, повелете на предавање кое изобилува со неопходни информации и совети за сите студенти, менаџери, сопственици на бизниси, ... луѓе кои го знаат значењето на човечките потенцијали!

https://meet.google.com/xwr-jbuv-ohe

Повелете на уште едно гостувачко предавање овој семестар - Виолета Вукелиќ, Менаџер за човечки ресурси во интернационалната компанија DSSmith, следниот четврток на часот по Менаџмент со Човечки Ресурси.
https://meet.google.com/xwr-jbuv-ohe

Renata PN Ekonomisti - Optimisti Економски Факултет - Прилеп

13/04/2021

А еве уште едно гостувачко предавање, утре!
Повелете!
Ekonomisti - Optimisti Monika Angeloska-Dichovska Економски Факултет - Прилеп

А еве уште едно гостувачко предавање, утре!
Повелете!
Ekonomisti - Optimisti Monika Angeloska-Dichovska Економски Факултет - Прилеп

09/04/2021

Повелете на уште едно гостувачко предавање овој семестар - Виолета Вукелиќ, Менаџер за човечки ресурси во интернационалната компанија DSSmith, следниот четврток на часот по Менаџмент со Човечки Ресурси.
https://meet.google.com/xwr-jbuv-ohe

Renata PN Ekonomisti - Optimisti Економски Факултет - Прилеп

Повелете на уште едно гостувачко предавање овој семестар - Виолета Вукелиќ, Менаџер за човечки ресурси во интернационалната компанија DSSmith, следниот четврток на часот по Менаџмент со Човечки Ресурси.
https://meet.google.com/xwr-jbuv-ohe

Renata PN Ekonomisti - Optimisti Економски Факултет - Прилеп

31/03/2021

Повелете на е-предавање следната недела!
Ни гостуваат од Народна банка на Република Северна Македонија!
Економски Факултет - Прилеп
Во организација на проф. д-р Meri Boshkoska

Повелете на е-предавање следната недела!
Ни гостуваат од Народна банка на Република Северна Македонија!
Економски Факултет - Прилеп
Во организација на проф. д-р Meri Boshkoska

GEROSKA ROOM – AUROOM 30/03/2021

GEROSKA ROOM – AUROOM

Ја откриваме исклучителната авторка на овие волшебни мозаици - нашата алумна Emilija Geroska

GEROSKA ROOM – AUROOM Home / ART ROOM / PAINTING ROOM / GEROSKA ROOM ЦВЕТ – ЕМИЛИЈА ЃЕРОСКА 2,000.00 MKD Додади го во кошничка ПТИЦИ – ЕМИЛИЈА ЃЕРОСКА 2,000.00 MKD Додади го во кошничка МОЗАИК ОД РИМСКАТА УМЕТНОСТ...

25/03/2021

Да ја покажеме хуманата страна и да донираме за Гоце ❤

Почитувани хумани луѓе од цела Македонија, за жал ви се обраќам од името на една предобра и вредна жена која ете ја допре и тоа како тешко ја погоди оваа ситуација со корона вирус. Буквално цело семејство заболија од истиот.
Од најмали до најголеми.

12 годишниот Филип во клининиката Козле после долго боледување сега е подобар, фала на Господ и е дома. Но, неговиот татко Гоце сеуште се бори. Сместен е долг период во болница Систина, состојбата сеуште е многу лоша и се бори на респиратори. Поради тоа што не е во стабилна состојба не може да се премести на клиника. Еден ден ги чини 1700евра, а сега и со нова терапија која чини 500евра на ден семејството влезе во многу тешка здравствена состојба, но за жал и тешка финансиска ситуација.
Гоце во целава ковид пандемија иташе храбро и брзо за да спаси човечки живот како шофер на Брза Помош во Прилеп. Тоа е човек кој со своите 43 години е и пожртвуван родител, но и човек кој си ја сака Македонија во сите нејзини убавини.
Ајде хумани луѓе да помогнеме сите да бидат и понатаму заедно и среќно семејство. Наредните денови ќе бидат отворени и телефонски линии за донации, но затоа што секој денар им е и тоа како значаен ви ја пишувам жиро сметката на Daniela Ilieska неговата сопруга каде секој добронамерен човек ќе може да донира во рамките на своите можности.

Ж- ска Стопанска Банка Скопје 200003328588457
Даниела Илеска Прилеп.

Гоце, Даниела, Филип и Сара ќе ви бидат од срце благодарни на вашата хуманост и човечност во борбата за нивниот татко и сопруг. ❤❤❤❤

Videos (show all)

Доц. д-р Рената Петревска Нечкоска за своите студенти
Еванс поздрав
Интерниот проект на Економисти - Оптимисти (a.k.a студентите од Деловно комуницирање, Управување со промени, Пари и Банк...

Location

Category

Address

Prilepski Braniteli Br. 143
Prilep
Other Education in Prilep (show all)
"Kire Miladinoski dance studio Zodijak" "Kire Miladinoski dance studio Zodijak"
Bul. Goce Delchev Bb
Prilep, 7500

ЕДУ Шампиони ЕДУ Шампиони
Vo Blizina Na OOU"Kire Gavrlioski".
Prilep, 7500

ЕДУ Шампиони - Едукативен Јазичен центар и центар за ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ за учениците од ПРВО до ПЕТТО одд.

Хуманитарна Организација “Помош за хендик Хуманитарна Организација “Помош за хендик
Prilep, 7500

Хуманитарна Организација ПХС “Помош за хендикепирани и сиромашни” - Прилеп Humanitarian Organization "AHP" (Aid for Handicapped and the Poor) - Prilep

Фризерски салон ТЕА Фризерски салон ТЕА
R.R.Richko 28
Prilep, 7500

Учи Италјански во Прилеп - Learn italian in Prilep Учи Италјански во Прилеп - Learn italian in Prilep
ул. Питу Гули 6
Prilep

CIAO! Do you want to learn italian for FREE! Come to Info Sega's office and learn italian with Erasmus volunteers from Italy.

ЈОУ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ - П ЈОУ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ - П
Булевар „Гоце Делчев“ бб
Prilep, 7500

Јавна општинска установа (ЈОУ) Градска библиотека „Борка Талески“ - Прилеп