ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп

ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп, Elementary School, Prilep.

Operating as usual

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 27/12/2023

БРАВО ДЕВОЈКИ!
Голема благодарност и до нашите ментори Златко Думбалоски и Весна Оханесјан !!!
Честитки за освоеното прво место во ракомет, продолжуваме понатаму со поголеми успеси🏆
Голема благодарност до Општина Прилеп за доделените пехари за најдобрите екипи во градот!👏👏👏

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 27/12/2023

Новогодишна приредба на учениците од 3-2 одделение 🎅

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 07/12/2023

Учениците од 3-2 одделение со работилница на тема
➡️ШТЕДИ ЈА ВОДАТА -ТАА Е СКАПОЦЕНА!

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 01/12/2023

Благодарност до Здружението за асистивна технологија "Отворете ги прозорците", финансиски поддржана од Детската Фондација Песталоци, за донираните финансиски средства за проектот што го спроведуваме со нашето училиште "Инклузија на деца со посебни образовни потреби".
Со донираните средства се обезбеди браева машина за ученичката со оштетен вид и дидактички средства за ресурсната соба.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 17/11/2023

🧑‍✈️Стручен собир на пожарникарите во нашето училиште "Лазо Филиповски Лавски" кое порано било "Првиот едукативен центар за пожарникари" во Прилеп.
🏫 Училиштето го посетија пожарникари од Македонија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Србија.
🧑‍🏫 На учениците од 4то одделение им презентираа ПП опрема и се што ги интересира во врска со интервенции на пожари, поплави, евакуација и спасување.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 17/11/2023

Учениците од 3-5 одделение, заедно со наставничката Македонка Костадиноска го одбележаа 16ти ноември - Денот на толеранцијата.

Photos from Борче Јовчески's post 17/11/2023
16/11/2023
Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 14/11/2023

По повод месецот на книгата, наставниците и учениците од 4-3, 4-5 и 4-6 одделение денес ја посетија градската библиотека "Борка Талески" при домот на културата "Марко Цепенков".
Учениците беа запознаени со многу податоци за библиотеката, книгите и читателите.
Потоа во приемната сала ги видоа ликовните творби на нашите истакнати Прилепчани - ликовни уметници.
Попатно ја посетија и првата градска библиотека од нашиот град.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 03/11/2023

Младинската организација при СОУ Ѓорче Петров организира хуманитарен турнир во одбојка и баскет 3х3. Турнирите ќе се одржат на 10 ноември со почеток од 09:00 часот, а пријавувањето е отворено до 08.11.23 до 00:00ч. Вашата екипа можете да ја пријавите на еден од оставените телефонски броеви на објавата и секој играч потребно е да плати котизација од 100 ден. Дојдете да спортуваме и воедно да бидеме хумани.

"Во најтемните времиња најсветло свети светлината на човечката добрина."

Благодарност до спонзорот на овој хуманитарен турнир - Fast food Leo.

Исто така и благодарност до ООУ"Добре Јованоски" и нивниот Ученички парламент за соработката и задничкото организирање на овој спортски хуманитарен настан.

*Превземено од Младинска организација при СОУ"Ѓорче Петров" Прилеп

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 02/11/2023

Наставници и учениците од 4-3, 4-5 и 4-6 одделение денес ја посетија ликовната галерија при домот на културата "Марко Цепенков".
Таму лично се запознаа со авторот Филип Перески и неговите дела сликани на акрилно платно со акрилни бои.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 02/11/2023

По повод Месецот на книгата учениците од 3-2, 3-6 и 3-7 , денес беа во посета на Градската библиотека "Борка Талески"Прилеп.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 31/10/2023

Последните топли и сончеви есенски денови нашите третачиња ги искористија за настава во природа. Учениците од III-1, III-3, III-4 и III-5 одделение, заедно со нивните наставнички и наставникот по физичко воспитание денес го посетија амфитеатарот кај СЛОНОТ и мотивирани од убавините и шареноликоста на есента одржаа интегрирани часови посветени на есента. Со песна и игри за есента, илустрирани басни и прекрасни есенски изработени белезици го завршија овој прекрасен есенски ден.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 31/10/2023

Денес по повод светскиот ден на штедењето 31 Октомври во нашето училиште се одржа предавање на тема "Како треба да се штеди".
Во предавањето учествуваа вработени од УНИ БАНКА и на учениците им објаснија кои се придобивките од штедењето.
Учествуваа ученици од второ одделение и нивните наставнички

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 18/10/2023

▪️ Според "Водичот за ученичко учество, ученичко организирање и заштита на детските права во основните училишта" , денес во нашето училиште по пат на тајно гласање за претседател на ученичкиот парламент беше избрана Михаела Богеска од 9-2 одделение, а за нејзин заменик Михаела Велеска од 9-3 одделение.
▪️За правобранител е избрана ученичката Михаела Велеска од 9-3, додека за заменик правобранител ученичката Тајла Кукуљац од 8-2 одделение
▪️Заедно со координаторите од сите одделенија им посакуваме успешна работа, со што заеднички ќе го подобриме квалитетот и животот на нашето училиште.
👏Честитки за сите избрани ученици 👏

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 18/10/2023

Денес во нашето училиште учениците од III-1, III-3 , III-4 и III-5 одржаа работилница на тема: ,,Здрава храна за детство без мана ". Ги проширија своите знаења за придобивките од здравата храна и штетноста на помалку здравата храна. Преку креативна работа пропратена со музика, заедно уживаа во активноста до саканата цел.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 06/10/2023

По повод Неделата на детето наставничките заедно со учениците од 4-3, 4-5 и 4-6 направија работилница ,,Мојата желба е..."

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 06/10/2023

Активот од 5то одделение ја одбележа Неделата на детето под мотото:
"Секое дете е различен вид на цвеќе и сите заедно го прават овој свет прекрасна градина ".

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 05/10/2023

Учениците и наставниците од 4-1, 4-2 и 4-4 одделение, заедно со наставникот по физичко Евица Крстеска се вклучија во одбележување на Детската недела. Со активноста ,,Сите сме еднакви".

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 05/10/2023

По повод Светскиот ден на учителот децата од детската градинка" Наша Иднина" Р.Е.Тризла на возраст од 5 до 6 год во посета на ОУ"Добре Јованоски" во ликовниот кабинет кај учителот Маја Најдоска🎨🖌🎨

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 05/10/2023

Учениците од II-1,II-2, II-6 одделение Детската недела ја започнаа со изведување на еднодневна екскурзија на Могилата на непобедените.
Со прошетка и разгледување на спомениците преку едноставни приказни им беше доближано минатото на македонскиот народ.
Следна активност на учениците беше преку игри да се зближат, да ги споделат знаењата за друштвените игри кои ги играат и денес, а кои ги играле и нивните родители, баби и дедовци.Куцкамен, ластик, бишка,(водење на плочка со стап), скокање на јаже и вртење на хулахоп.

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 05/10/2023

Учениците и наставниците од III-1, III-3 и III-4 одделение, заедно со наставникот по физичко Јанко Крнче се вклучија во одбележување на Детската недела. Со активноста ,,Учиме и градиме соживот преку игра" тие порачаа: ,,Сите сме еднакви".

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 04/10/2023

Учениците од II-4 одделение под менторство на наставничката Сузана Дарковска ја одбележаа "Неделата на детето" со одржување на работилница, преку која ги научија ПРАВАТА НА ДЕТЕТО!

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 19/09/2023

Денес нашето училиште го слави својот патрон празник, во чест на нашиот херој Добре Јованоски. Нека ни е честит Патрониот празник и за многу години. Вечна слава херој наш!

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 06/09/2023

Денес во рамките на проектот од програмата Erasmus + нашето училиште го посети г-ѓа Кармен Алдама од Шпанија.Со г-ѓа Алдама беше остварена работна посета и беа дискутирани идните активности поврзани со програмата за образовни програми и мобилности.

03/09/2023

📢 Соопштение 📢

По упатството на Министерството за образование и наука, исто така целосната поддршка на Локалната самоуправа и Градоначалникот , едногласно усвоена на Наставнички совет на училиштето и Советот на родители.

ООУ "Добре Јованоски " - Прилеп им соопштува на сите ученици од прво до деветто одделение дека од утре 04.09.2023 год. стапува во сила апсолутна забрана за носење телефони во рамките на училиштето, и ограничено користење на телефон на наставниците.

Секој родител ќе има телефонски број од класниот раководител, стручната служба и директорот за било каква потреба од ученикот.

Ова соопштение треба да се сфати за сериозно, бидејќи секој телефон откриен во рамките на училиштето ќе биде одземен и вратен до крајот на учебната година.

Со почит
ООУ "Добре Јованоски " - Прилеп

Photos from ООУ „Добре Јованоски“ Прилеп's post 01/09/2023

Драги ученици! Денес е почеток на новата учебна година. Убаво е да си спомнуваме секој ден дека образованието не претставува подготовка за живот, туку самото образование претставува живот. Образованието ни е пасош за иднината, бидејќи утрото им припаѓа на оние кои денес се подготвуваат за него.
Затоа на сите ви посакуваме успешен почеток и тек на новата учебна 2023 - 2024 година. Нека биде исполнета со многу петки и успеси за сите вас.
Драги ученици искористете го знаењето на вашите наставници зошто еднаш просветлен ум никогаш не може да биде мрачен. ООУ "Добре Јованоски" Прилеп, ве пречекува и оваа година во ново руво, со нови нагледедни средства, нови лектирни изданија, нови тоалети, а секако и училишниот двор пленува со своето зеленило и многу други работи кои ќе оставиме да ги видите во нашето училиште.
Да не го заборавиме од оваа година да го спомнеме и тоа дека сите првачиња ќе имаат обезбедена ужинка од страна на Локалната самоуправа и Градоначалникот Борче Јовчески.

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Кратко видео од активностите на нашето училиште.🤝Успешен завршен проектот Еразмус+ во соработка со училиштата од Полска,...

Location

Address

Prilep
7500
Other Elementary Schools in Prilep (show all)
ООУ „Гоце Делчев“ - Прилеп ООУ „Гоце Делчев“ - Прилеп
Улица Мечкин Камен б. б
Prilep, 7500

Наставник Гоце Бумбароски Наставник Гоце Бумбароски
Улица Борка Талески/Прилеп
Prilep, 7500

Секоја генерација расте врз рамениците од претходната