ООУ „Блаже Конески“ - Прилеп

Општинско Основно Училиште „Блаже Конески“ -Прилеп

Operating as usual

Филмот „ЈАНЅА“ со нашиот Михаил во улога на Конески како дете, на 13 декември во Марко Цепенков - Блаже Конески 11/12/2023

Филмот „ЈАНЅА“ со нашиот Михаил во улога на Конески како дете, на 13 декември во Марко Цепенков

Филмот „ЈАНЅА“ со нашиот Михаил во улога на Конески како дете, на 13 декември во Марко Цепенков - Блаже Конески 13.12.2023, 19:30ч, Дом на култура Марко Цепенков-Прилеп. Настан што не смее да се пропушти! Филмот „Јанѕа“ е подготвуван и сниман во период од три години и

Резултати од Конкурсот за избор на најдобра лична творба (песна) распишан од ЈОУ Градска библиотека ,,Борка Талески’’ Прилеп - Блаже Кон 06/12/2023

Резултати од Конкурсот за избор на најдобра лична творба (песна) распишан од ЈОУ Градска библиотека ,,Борка Талески’’ Прилеп

Резултати од Конкурсот за избор на најдобра лична творба (песна) распишан од ЈОУ Градска библиотека ,,Борка Талески’’ Прилеп - Блаже Кон Комисијата констатира, дека за конкурсот се испратени 76 лични творби (песни) од ученици од основните училишта во општина Прилеп. Во нашето училиште се

Бисера Ангелеска освои прво место на натпреварот за најдобра рецитација - Блаже Конески 04/12/2023

Браво, за нашата ученичка Бисера Ангелеска за освоеното ПРВО МЕСТО на натпреварот за најдобра рецитација организиран од ЈОУ ГРДСКА БИБЛИОТЕКА “БОРКА ТАЛЕСКИ” – Прилеп , ментор Снежана Магероска.
Да се множат наградите, доследно на нашиот патрон, сепак сме Коневци.

Бисера Ангелеска освои прво место на натпреварот за најдобра рецитација - Блаже Конески Браво, за нашата ученичка Бисера Ангелеска за освоеното ПРВО МЕСТО на натпреварот за најдобра рецитација организиран од ЈОУ ГРДСКА БИБЛИОТЕКА "БОРКА ТАЛЕСКИ"

Одбележан 3 Декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост - Блаже Конески 03/12/2023

Меѓународниот ден на лицата со попреченост се одбележува секоја година на 3 Декември со цел промоција на севкупното и еднакво учество на лицата со попреченост и нивна инклузија во сите сфери на опшественото живеење.

Инклузивното образование е квалитетен воспитно-образовен процес кој за СИТЕ деца, идни граѓани на инклузивното општество, значи присуство, учество и постигнување успех, согласно индивидуалните потенцијали.

Одбележан 3 Декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост - Блаже Конески Меѓународниот ден на лицата со попреченост се одбележува секоја година на 3 Декември со цел промоција на севкупното и еднакво учество на лицата со попреченост

Соработка со Дневниот центар ,,Ѕуница'' во реализација на активности по повод 3 Декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост - Блаж 03/12/2023

Соработка со Дневниот центар ,,Ѕуница” во реализација на активности по повод 3 Декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост

Соработка со Дневниот центар ,,Ѕуница'' во реализација на активности по повод 3 Декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост - Блаж По повод 3 ти Декември - Меѓународен ден на лицата со попреченост ООУ „Блаже Конески“ Прилеп имаше успешна соработка и придонес во реализација на тековните

Работилница „Сите деца под ист чадор“ со учениците од 1-3 одделение - Блаже Конески 03/12/2023

„Сите деца под ист чадор“ е мотото на првачињата од 1-3 одделение под менторство на наставничката Кокица Стојческа и образовниот асистент Марина Тодеска по повод 3- Декември- Меѓународен ден за лица со попреченост.Низ низа активности прати ја јасна порака дека различностите го прават светот посебен!

Работилница „Сите деца под ист чадор“ со учениците од 1-3 одделение - Блаже Конески „Сите деца под ист чадор“ е мотото на првачињата од 1-3 одделение под менторство на наставничката Кокица Стојческа и образовниот асистент Марина Тодеска по

Одбележување на 3 Демекври со учениците од III-3 oдд. - Блаже Конески 03/12/2023

Одбележување на 3 Декември, Meѓународен ден на лицата со попреченост.

По тој повод учениците од III-3 одделние под менторсто на наставничката Габриела Стевананџија одржаа работилница и обработка на сликовница „Девојчето со количката“.

Одбележување на 3 Демекври со учениците од III-3 oдд. - Блаже Конески Одбележување на 3 Декември, Meѓународен ден на лицата со попреченост.

Одбележан 3 Декември- Меѓународен ден на лицата со попреченост со учениицте од 3-1 одд. - Блаже Конески 03/12/2023

Одбележан 3 Декември- Меѓународен ден на лицата со попреченост со учениицте од 3-1 одд.

Одбележан 3 Декември- Меѓународен ден на лицата со попреченост со учениицте од 3-1 одд. - Блаже Конески Учениците од 3-1 одделение под менторство на наставничката Ана Бошкоска и образовниот асистент Јулијана Филопоска преку многубројни активности го одбележаа 3

Работилница на тема: „СВЕТ НА РАЗЛИЧНИ, А ЕДНАКВИ“ ПОД МОТОТО : „МНОГУ РАЗЛИЧНИ ЦВЕЌИЊА ПРАВАТ БУКЕТ“ - Блаже Конески 03/12/2023

Работилница на тема: „СВЕТ НА РАЗЛИЧНИ, А ЕДНАКВИ“ ПОД МОТОТО : „МНОГУ РАЗЛИЧНИ ЦВЕЌИЊА ПРАВАТ БУКЕТ“

Работилница на тема: „СВЕТ НА РАЗЛИЧНИ, А ЕДНАКВИ“ ПОД МОТОТО : „МНОГУ РАЗЛИЧНИ ЦВЕЌИЊА ПРАВАТ БУКЕТ“ - Блаже Конески Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ го одбележаа 3 ДЕКЕМВРИ -Меѓународен ден на лицата со попреченост.

Работилница ,,Роденденски центар” со 1-3 одд. - Блаже Конески 24/11/2023

Учениците од 1-3 одделение заедно со наставничката Кокица Стојческа и образовниот асистент Марина Тодеска одржаа работилница ,,Роденденски центар,,. Учениците опишуваа и ги набројуваа месеците и деновите по правилен редослед. Го искажуваа чувството љубов за своите родендени преку срциња и рачиња.Во склоп на работилницата печатеа цветчиња во срце.

Работилница ,,Роденденски центар” со 1-3 одд. - Блаже Конески Учениците од 1-3 одделение заедно со наставничката Кокица Стојческа и образовниот асистент Марина Тодеска одржаа работилница ,,Роденденски центар,,. Учениците

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО под мотото: „СТОП“ НА МЕЃУВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО, АКЦЕНТ НА „ДРУГАРСТВОТО- НАЈРЕТКАТА ПТИЦА НА СВЕТОТ“ - Блаже К 20/11/2023

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО под мотото: „СТОП“ НА МЕЃУВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО, АКЦЕНТ НА „ДРУГАРСТВОТО- НАЈРЕТКАТА ПТИЦА НА СВЕТОТ“

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО под мотото: „СТОП“ НА МЕЃУВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО, АКЦЕНТ НА „ДРУГАРСТВОТО- НАЈРЕТКАТА ПТИЦА НА СВЕТОТ“ - Блаже К Учениците од II -3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ го одбележаа СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО со низа активности под мотото: „СТОП “ НА

FOOTPRINTS of MATHEMATICS-MATEMATİĞİN AYAK İZLERİ - Блаже Конески 17/11/2023

FOOTPRINTS of MATHEMATICS-MATEMATİĞİN AYAK İZLERİ

FOOTPRINTS of MATHEMATICS-MATEMATİĞİN AYAK İZLERİ - Блаже Конески Целта на нашиот проект е зголемување на културната размена, изразување преку математички вештини и создавање на културна свест кај нашите ученици со употреба

Литературно читање по повод Денот на македонската револуционерна борба - Блаже Конески 25/10/2023

https://oublazekoneski.edu.mk/literaturno-chitane-po-povod-denot-na-makedonskata-revoluczionerna-borba/

Литературно читање по повод Денот на македонската револуционерна борба - Блаже Конески На ден 24.10.2023 во О.О.У “ Рампо Левката” - Прилеп се одржа Литературно читање по повод Денот на македонската револуционерна организација, на кој учествуваа

Македонското знаме формирано од сите ученици од прилепските училишта - Блаже Конески 10/10/2023

МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ ФОРМИРАНО ОД 1200 УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 11-ТИ ОКТОМВРИ - ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКОТО НАРОДНО ВОСТАНИЕ

Македонското знаме формирано од сите ученици од прилепските училишта - Блаже Конески Учениците од сновните и средните училишта од Прилеп учествуваа во формирањето на македонското знаме, по повод 11 Октомври - Денот на Македонското народно

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА УЧЕНИК ПРАВОБРАНИТЕЛ - Блаже Конески 10/10/2023

ООУ„Блаже Конески“ - Прилеп ги повикува учениците од 7, 8 и 9 одделение да аплицираат за ученик правобранител.

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА УЧЕНИК ПРАВОБРАНИТЕЛ - Блаже Конески ООУ„Блаже Конески“ од Прилеп ги повикува учениците од 7, 8 и 9 одделение да аплицираат за ученик правобранител.

Работилница - Есенски плодови - Блаже Конески 10/10/2023

Работилница – Есенски плодови Опишување на плодови, збогатување на речникот, изразување со јасна мисла и целосна реченица. Секако и дегустирање.
Учениците од 3-3 и наставничката Габриела Стевананџија.

Работилница - Есенски плодови - Блаже Конески Работилница - Есенски плодови Опишување на плодови, збогатување на речникот, изразување со јасна мисла и целосна реченица. Секако и дегустирање. Учениците од

Детска недела 2023 - „Во име на љубовта“ - Блаже Конески 08/10/2023

Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ изведоа Работилница на тема „Во име на љубовта“ „Најдобрата љубов е онаа што ти ја буди душата; онаа што нè прави да посегнеме повеќе, онаа што всадува оган во нашите срца и му нуди мир на нашиот ум. Срцето го сака она што го сака, а ние сакаме да учиме, играме, танцуваме, соработуваме, да се поддржуваме!

Детска недела 2023 - „Во име на љубовта“ - Блаже Конески Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ изведоа Работилница на тема „Во име на љубовта“ „Најдобрата љубов е онаа што ти ја

Прием на првачињата од генерацијата 2023/24 година во Детската организација - Блаже Конески 06/10/2023

Прием на првачињата од генерацијата 2023/24 година во Детската организација

Прием на првачињата од генерацијата 2023/24 година во Детската организација - Блаже Конески Првата полна седмица на месец октомври е седмица посветена на дечињата од целиот свет. Тоа е недела која нѐ обврзува да го свртиме целото свое внимание кон

We are the World - порака од учениците од III одделение - Блаже Конески 06/10/2023

По повод неделата на детето учениците од III,1,2,3 и 4, заедно со наставничката по англиски јазик, Марија Василеска низ низа активности сработија заеднички проекти со слогани на англиски јазик.

We are the World - порака од учениците од III одделение - Блаже Конески По повод неделата на детето учениците од III,1,2,3 и 4, заедно со наставничката по англиски јазик, Марија Василеска низ низа активности сработија заеднички

„Ние имаме право, ние сме иднината“ - порака од учениците од IV-1 одделение - Блаже Конески 06/10/2023

И учениците од паралелката IV-1 одд. се вклучија во одбележување на „Детската недела“ со различни активности испраќајќи силна порака до возрасните „Ние имаме право ние сме иднината“.

Дел од активностите на вредните ученици: Работилница по ликовно, едукација за човекови вредности, содржини и креативни задачи поврзани со правата на децата.

На интересен начин беше одбележан 5-ти Октомври „Денот на учителот“ под мотото„ Во нашиот свет сите сме еднакви“. Имено учениците добија можност да влезат во улога на наставници. На тој ден наставничката ја имаше улогата на ученик и следеше настава од своите нови „колеги“. Останатите ученици со радост ја прифатија новата состојба во која се реализираше наставата од нивните соученици.

Дел од активностите беа прикачени на ЗИДНО ПАНО.

„Ние имаме право, ние сме иднината“ - порака од учениците од IV-1 одделение - Блаже Конески И учениците од паралелката IV-1 одд. се вклучија во одбележување на „Детската недела“ со различни активности испраќајќи силна порака до возрасните „Ние имаме

Пораки за сите деца на светот под мотото ,,Јас и светот околу мене" - Блаже Конески 06/10/2023

Учениците од VII-2 и VII-4 одделение под менторство на Емилија Ристеска по повод недела на детето под мотото ,,Јас и светот околу мене ” напишаа пораки за сите деца на светот.

Пораки за сите деца на светот под мотото ,,Јас и светот околу мене" - Блаже Конески Учениците од 7-2 и 7-4 одделение под менторство на Емилија Ристеска по повод недела на детето под мотото ,,Јас и светот околу мене " напишаа пораки за сите

Работилница на тема „Учителот е ѕвезда што не води“ - Блаже Конески 06/10/2023

Учениците од II-1 одд под менторство на наставничката Наташа Димеска по повод 5 Октомври Денот на учителот изведоа работилница на тема УЧИТЕЛОТ Е ЅВЕЗДА ШТО НЕ ВОДИ во која им испратија честитки на сите наставници во светот.

Работилница на тема „Учителот е ѕвезда што не води“ - Блаже Конески Учениците од II 1 одд под менторство на наставничката Наташа Димеска по повод 5 Октомври Денот на учителот изведоа работилница на тема УЧИТЕЛОТ Е ЅВЕЗДА ШТО

Изработка на пораки по повод 5 Октомври - Светски ден на учителот - Блаже Конески 05/10/2023

Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ по повод 5 Октомври-Светски ден на учителот изработија пораки преку кои им изразија почит и признание на учителите! Учителите се водечка светлина за учениците. Тие го ОСВЕТЛУВААТ ПАТОТ КОН ИДНИНАТА! ПОТРЕБНО Е ГОЛЕМО СРЦЕ ЗА ДА СЕ ВОСПИТУВААТ И ОБРАЗУВААТ МАЛИТЕ УМОВИ!

Изработка на пораки по повод 5 Октомври - Светски ден на учителот - Блаже Конески Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ по повод 5 Октомври-Светски ден на учителот изработија пораки преку кои им изразија

Честитки по повод светскиот ден на учителот - Блаже Конески 05/10/2023

Пријатно изненадување за наставниците е честитката за Светскиот ден на учителите, која ја добија од учениците од 8-те одделенија.

По повод Детската недела, учениците од 8 – те одд. изработија честитка за нивните наставници, со која им гочеститаат 5-ти Октомври Светскиот ден на учителите.

Честитки по повод светскиот ден на учителот - Блаже Конески Пријатно изненадување за наставниците е честитката за Светскиот ден на учителите, која ја добија од учениците од 8-те одделенија.

Честит светски Ден на учителот! - Блаже Конески 05/10/2023

Во дворот на ООУ “Блаже Конески” изникна посебен цвет! Цвет хранет со многу љубов, почит и взаемна грижа на учениците од III-3 и нивната наставничка Габриела Стевананџија. Цвет како честитка – честит да е светскиот Ден на учителот!

Честит светски Ден на учителот! - Блаже Конески Во дворот на ООУ “Блаже Конески” изникна посебен цвет! Цвет хранет со многу љубов, почит и взаемна грижа на учениците од III-3 и нивната наставничка Габриела

Работилница на тема „Сите деца имаат исти права“ - Блаже Конески 05/10/2023

Учениците од II-1 одделение под менторство на наставничката Наташа Димеска, по повод Детската недела одржаа работилница на тема „Сите деца имаат исти права“ во која се запознаа со правата на децата, цртаа, сечеја и лепеа изработувајќи постер преку кој се запознаа дека сите деца иако се различни имаат исти права.

Работилница на тема „Сите деца имаат исти права“ - Блаже Конески Учениците од II-1 одделение под менторство на наставничката Наташа Димеска, по повод Детската недела одржаа работилница на тема „Сите деца имаат исти права“

Работилница под мотото „Јас и светот околу мене“ - Блаже Конески 05/10/2023

Учениците од II2 одд. под менторство на наставничката Наташа Ристеска одржаа работилница под мотото „Јас и светот околу мене“. Според Конвенцијата за правата на детето, секое дете има право на одмор, игра и слободно време. Децата секојдневно го користат тоа право и никој не смее да им го скрати.

Работилница под мотото „Јас и светот околу мене“ - Блаже Конески Учениците од II2 одд. под менторство на наставничката Наташа Ристеска одржаа работилница под мотото „Јас и светот околу мене“. Според Конвенцијата за правата

Одбележана Детска недела во ООУ „Блаже Конески“ - Блаже Конески 04/10/2023

Учениците од III-3 одделение под менторство на наставничката Габриела Стевананџија одржаа работилница по мотото “Јас и светот околу мене”. Околу нас има милиони различни од нас, но заедничката сила која не сплотува сите е љубовта и другарството. Подади рака на секој во светот околу тебе!

Одбележана Детска недела во ООУ „Блаже Конески“ - Блаже Конески Учениците од III-3 одделение под менторство на наставничката Габриела Стевананџија одржаа работилница по мотото “Јас и светот околу мене”. Околу нас има

ДЕТСКА НЕДЕЛА 2023 под мотото: „Јас и светот околу мене“ - Блаже Конески 04/10/2023

Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ изведоа Работилница на тема: „Детски права“ . Посебен акцент на детето и и на правата на детето предвидени во законските регулативи имплементирани кај секоја држава , а кои произлегуваат од Конвенцијата за правата на детето при ООН. Учениците преку игра воочија дека имаат СУПЕР МОЌ наречена ДЕТСКИ ПРАВА! Сфатија дека тие се СВЕТЛИНАТА НА ЖИВОТОТ, НАШАТА ИДНИНА! Разбраа дека ВОЗРАСНИТЕ треба да се грижат за нив, да ги сакаат, поттикнуваат, поддржуваат во нивниот развој и образование.
Работилницата е поддржана со видео!

ДЕТСКА НЕДЕЛА 2023 под мотото: „Јас и светот околу мене“ - Блаже Конески Учениците од II-3 одделение под менторство на наставничката Весна Арсиќ изведоа Работилница на тема: „Детски права“ . Посебен акцент на детето и и на правата

Светска недела на детето - Блаже Конески 03/10/2023

По повод Светската недела на детето во нашето училиште учениците од IV-3 одделение, во координација со наставничката Евгенија Димеска изведоа перформанс за поддршка на светската недела на детето во кој што беа запазени сите принципи со кој што учениците сета своја енергија ја претворија во љубов и порака за убаво детство и мир во светот за секое дете.

Проектот е поддржан со слики и аудио-визуелни изведби.

Светска недела на детето - Блаже Конески По повод Светската недела на детето во нашето училиште учениците од 43 одделение, во координација со наставничката Евгенија Димеска изведоа перформанс за

Доделени награди на талентираните ученици од нашето училиште - Блаже Конески 17/06/2023

Доделени награди на талентираните ученици од нашето училиште

Доделени награди на талентираните ученици од нашето училиште - Блаже Конески Градоначалникот на Прилеп, Борче Јовчески и Претседателот на Советoт на Општина Прилеп, на 145 ученици од Прилеп, на свечен настан во Општина Прилеп им

Освоено 2-ро место во мал фудбал - Блаже Конески 09/06/2023

На ден 29.05.2023 и 30.05.2023 се одржа турнир во мал фудбал за промоција на СОУ “Кузман Јосифоски-Питу” на кој зеде учество и тим од нашето училиште.

Учениците освоија 2ро место.
Им честитаме и се гордееме со нив.

Освоено 2-ро место во мал фудбал - Блаже Конески На ден 29.05.2023 и 30.05.2023 се одржа турнир во мал фудбал за промоција на СОУ "Кузман Јосифоски-Питу" на кој зеде учество и тим од нашето училиште.

Републички натпревар по предметот Физика - Блаже Конески 05/06/2023

На ден 03.06.2023 год. на Природно – математички факултет во Скопје се одржа Републички натпревар по предметот Физика под менторство на наставникот Даниела Стефаноска на кој што учениците Викторија Ангелеска од VIII 2 и Петар Шукуроски oд VIII 4 освоија трета награда.

Републички натпревар по предметот Физика - Блаже Конески На ден 03.06.2023 год. на Природно - математички факултет во Скопје се одржа Републички натпревар по предметот Физика под менторство на наставникот Даниела

Приредба за одбележување на 1-ви Јуни - Меѓународниот ден на детето - Блаже Конески 01/06/2023

Пригодна приредба за Меѓународниот ден на детето

Приредба за одбележување на 1-ви Јуни - Меѓународниот ден на детето - Блаже Конески По повод ,,Меѓународниот ден на детето’’ учениците од седмите одделенија при ООУ ,,Блаже Конески’’ Прилеп организираа пригодна приредба. На приредбата беа

Работилница на тема: ,,Подобрување на меѓучовечките односи преку заедничко решавање на проблеми’’ - Блаже Конески 01/06/2023

Работилница на тема: ,,Подобрување на меѓучовечките односи преку заедничко решавање на проблеми’’

Работилница на тема: ,,Подобрување на меѓучовечките односи преку заедничко решавање на проблеми’’ - Блаже Конески На учениците од седмите одделенија во ООУ ,,Блаже Конески’’ Прилеп беше реализирана интерактивна работилница на тeма: ,,Подобрување на меѓучовечките односи

Резултати од државно првенство карате (школско) - Блаже Конески 28/05/2023

Резултати од државно првенство карате (школско)
Ена Тодороска 1место
Леонид Стеваноски 2место
Ева Тодороска 3место
Стефан Тодороски 3 место
Јована Богојовска 3 место
Михаил Петанчески 3 место
Филип Бучевски 3 место
Матеја Божиноска 5
Сара Петанческа 5

Резултати од државно првенство карате (школско) - Блаже Конески Ена Тодороска 1место Леонид Стеваноски 2место Ева Тодороска 3место Стефан Тодороски 3 место Јована Богојовска 3 место Михаил Петанчески 3 место Филип Бучевски

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

ВО ЗДРАВО ТЕЛО ЗДРАВ ДУХ

Location

Address


Pere Toshev
Prilep
7500
Other Education Websites in Prilep (show all)
Zeit für Deutsch - Научете германски јазик Zeit für Deutsch - Научете германски јазик
Krume Volnaroski 12
Prilep, 7500

Единствено место за учење на германски јазик, по модер?

ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп ООУ ,,Кире Гаврилоски - Јане" -Прилеп
ул „ Јоска Јорданоски бр. 46
Prilep, 7500

ООУ „ Кире Гаврилоски - Јане Прилеп е централно градск?