ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni

ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni

EДУ Шампиони е едукативен центар за деца, кој со работа

Програмите по кои работиме се создадени врз основа на официјалните наставни програми во нашиот образовен систем, но и истражување и прилагодување на содржини и активности од други образовни системи и користење на програми од светски едукативни брендови. Реализацијата на содржините е на забавен начин, со помош на најнови методи, техники за работа, наставни средства и помагала, аудио-визуелни матери

Operating as usual

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 05/09/2023

УПИСИ! Еду Александра Шампиони
☎️ 078 243 134 Aleksandra Andonoska
📌РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ
📌ЕМОЦИОНАЛЕН РАСТ И РАЗВОЈ
📌ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА - ГРУПИ ЗА УЧЕЊЕ, ПОВТОРУВАЊЕ И УТВРДУВАЊЕ НА УЧИЛИШНИОТ МАТЕРИЈАЛ- два пати во седмицата во попладневните часови
📌МАТЕМАТИЧКИ РАБОТИЛНИЦИ
📌ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ
📌LEGO РАБОТИЛНИЦИ

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 31/08/2023

ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА
📌На сите ученици им посакуваме среќен почеток на учебната година,а дневниот престој за одделенска настава започнува со работа од ПОНЕДЕЛНИК - 04.09.2023
📌Едукативен центар„ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане"

30/08/2023

Драги наши, еве не и Нас🔉🔉🔉
🔉Спортско едукативниот центар - Точила во соработка со Едукативниот Центар -
ЕДУ Шампиони од оваа година започнуваме да реализираме заедно
👇👇👇
🔉Работилници за емоционален раст и развој кај деца од 6 до 8 годишна возраст и Серија на работилници наменети за возрасните👇
👉Самодоверба, клуч за позитивна промена!
Ќе работиме преку 9 модули, ќе го откриеме новото Јас во нас, ќе го надминеме стравот, ќе ја зголемиме самодовербата 💯💯💯
Низ обуките ќе не водат лиценцирани обучувачи од Скопје и Прилеп
Пријавите се во тек📲
077/593-687 и
078/243-134
Ве очекуваме ❤️

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 26/09/2022

26ти СЕПТЕМВРИ - ЕВРОПСКИ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ
📚Работилници за почетно читање и пишување за учченици од I, II и III одделение
☎️078 243 134
Денес го одбележуваме Европскиот ден на јазиците и се потсетуваме дека познавањето на странски јазици е богатство, но основата за изучување на сите странски јазиците е мајчиниот - македонски јазик.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 25/09/2022

📌Со работилниците за почетно читање и пишување, математички Numicon работилници и LEGO STEAM работилници започнуваме во првата седмица на октомври.
☎️ 078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар„ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане"

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 15/09/2022

УПИСИ :)
☎️ 078 243 134
LEGO STEAM РАБОТИЛНИЦИ (од 6 до 10 години)
EARLY SIMPLE MACHINES - прво ниво
BRICQ MOTION - второ ниво
📌 Учење со помош на програмите на лидерот во STEAM образование - LEGO Education
📌 STEAM е кратенка од зборовите Science, Technology, Engineering, Art и Mathematics (природни науки, технологија, инжинерство, уметност и математика). Кратенка преку која се опишуваат добро осмислени активности за когнитивно учење т.е учење кое вклучува расудување, апстрактно размислување, решавање проблеми.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 13/09/2022

УПИСИ :)
📖 РАБОТИЛНИЦИ ЗА ПОЧЕТНО ЧЕТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ ЗА ПРВО. ВТОРО И ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ
☎️078 243 134
Едукативен центар ЕДУ Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 31/08/2022

ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА
078 243 134
📌На сите ученици им посакуваме среќен почеток на учебната година,а дневниот престој за одделенска настава започнува со работа од 02.09.2022.
📌Едукативен центар„ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане"
📖Пишување на домашна работа, учење со дополнителни работни листови, креативни изработки, но и малку слободно време пред и по доаѓање од училиште се секојдневие во нашиот дневен престој за одделенска настава.

16/08/2022

Едукативен центар Еду Александра Шампиони има потреба од одделенски наставник. Заинтересираните наставници може да се пријават во inbox или на тел. 078 243 134

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 18/05/2022

ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА
🌞ЛЕТЕН ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА🌞
☎️078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ - Еду Александра Шампиони, со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
🍉🍕Нашите ЕДУ Шампиони пишуваат домашна работа, читаат, решаваат задачи, учат за дропки и ви го најавуваат ЛЕТНИОТ ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ за одделенска настава со многу забава и едукативни активности🌞

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 12/05/2022

ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА
🌞ЛЕТЕН ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА🌞
☎️078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
🦋Првачињата и вторачињата учат за симетрија и ви го најавуваат ЛЕТНИОТ ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ за одделенска настава со многу забава и едукативни активности🌞

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 14/04/2022

РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ - ПЧЕЛИЧКАТА ЖИВКА🐝
☎️ 078 243 134 и 070 659 050
📌Едукативен центар„ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
🐝Малите ЕДУ Шампиончиња се дружеа со пчеличката Живка и нејзините другарччиња: полжавчето, бубамарата и птицата, во потрага по најубавиот подарок кој го носи цветната пролет.
🐝Ја слушаа приказната, драматизираа, цртаа, боеја и ја направија пчеличката Живка и нејзиното живеалиште.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 09/04/2022

LEGO работилници
☎078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
Пролетта пристигна, птиците преселници се вратија од југ, а детскиот џагор ги исполни парковите. 🙂
🐦Нашите LEGO ЕДУ Шампиони се дружеа со птиците и ги набљудуваа механизмите кои придонесуваат за движење на крилјата.
🎡Новите ЕДУ Шампиончиња, членови на LEGO клубот направија клацкалка според дадени инструкции, а потоа со својата фантазија и конструкторски вештини ги изградија останатите делови од паркот.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 01/04/2022

ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА
078 243 134
📌Едукативен центар„ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📖На почеток на април се потсетуваме на дел од активностите од изминатиот месец. Пишување на домашна работа, вежби за пишување на букви со првачињата, многу задачи со вторачињата...
📝Првачињата ги напишаа броевите до 20 и започнаа да собираат и одземаат, ги пронајдоа и обоија парните и непарните броеви, имаа диктати и пишуваа реченици. Вторачињата делеа зборови на слогови, обработуваа лектири, собираа, одземаа, но се запознаа и со таблиците за множење и делење.
📚Поголемите ЕДУ Шампиони, покрај пишување на домашна работа, учеа и се подготвуваа за тестови.
🌍 🌺 Сепак имавме време и за неколку креативни активности со кои го одбележавме денот на жената, доаѓањето на пролетта и ги проучувавме планетите и сончевиот систем. Со „Волшебната фотелја“ читавме и патувавме во Вселената, а потоа ги напишавме имињата на сите планети и на крај ги пронајдовме во Сончевиот систем во нашиот едукативен центар.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 20/03/2022

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ - ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ
☎078 243 134 - работа во мали групи
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
Пред почетокот на работната седмица се потсетуваме на дел од активностите со вредните првачиња и нашето верно куче Букварко, кое многу сака да чита и да пишува 🙂
Буква по буква, збор по збор, чекор по чекор..... влегуваме во еден нов свет - свет на пишаниот збор.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 21/02/2022

РАБОТИЛНИЦИ ЗА ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ ЗА ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ - почеток 28.02.2022
☎️078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар Еду Шампиони Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📚21ви Февруари - Меѓународен ден на мајчиниот јазик го одбележуваме со дел од активностите на нашите втрорачиња и најавата за почеток на работилницата за почетно читање и пишување за првачињата од наредната седмица.
📝Ја развиваме љубовта кон мајчиниот јазик и ги поставуваме основите на успешно образование.
Вторачињата успешно го совладуваат читањето, а сега започнавме да ги усвојуваме и ракописните букви.
Без јазик си никој и ништо (Видое Подгорец)
Родниот јазик е бисерен ѓердан
од зборови-плодови сочни,
мислите тие ти ги редат
во слики јасни и точни.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 15/02/2022

📌РАБОТИЛНИЦИ ЗА ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ ЗА ПРВО И ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ
☎ 078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар Еду Шампиони Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📖🥰Ја развиваме љубовта кон мајчиниот јазик кој е основа за успешно образование. Наскоро започнуваме со работилниците за првачињата.
📝 Вторачињата откако ги научија печатните кириличи букви, со нив составија мозаик во форма на срце, а потоа со исполнување на задачите за читање дојдоа до скриеното богатство. Започнавме и со пишување на ракописните букви.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 13/02/2022

📌ДНЕВЕН ПРЕСТОЈ - ОДДЕЛЕНСКА НАСТАВА
📌РАБОТИЛНИЦИ ЗА ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ ЗА ПРВО И ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ
☎ 078 243 134 - информации и упис
📌Едукативен центар Еду Шампиони Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📌Пред почетокот на работната седмица се потсетуваме на дел од активностите од стартот на второто полугодие во престојот за одделенска настава и го најавуваме почетокот на работилницата за почетно читање и пишување за прво одделение.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 12/02/2022

LEGO работилници - уписи на нови членови
☎078 243 134
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
⛵️Учиме природни науки и математика на интересен и забавен начин со помош на програмата LEGO Simple Machines
⛵️Баланс, пловност, енергија на ветар, пресметување на плоштина, повторување на 2Д форми.
⛵️Коструираме сплав, мериме време, должина, ширина... Испитуваме кои фактори влијаат на брзината со која се движи сплавот, што може да предзвика потонување...

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 08/02/2022

NUMICON - OXFORD - математички работилници
☎078 243 134 - информации и упис
Едукативен центар Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“

Малите математичари кои без проблем собираат со помош на нумикон плочките, во улога на детективи, успешно ги откриваат грешните задачи и ги објаснуваат своите решенија.
Вторачињата ги користат нумикон плочките за решавање на задачи со одземање на два двоцифрени броеви со премин.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 27/01/2022

📌РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ
📌РАБОТИЛНИЦА ЗА ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ ЗА ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ - информации и упис на ☎ 078 243 134
Едукативен центар Еду Шампиони Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📌Малите ЕДУ Шампиончиња ги повторуваат изучените букви и ви го најавуваат почетокот на работилницата за читање и пишување за ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ 🙂

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 25/01/2022

РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ
☎ 078 243 134 и 070 659 050
🎁Едукативен центар Еду Шампиони Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
🎁Кон крајот на месец јануари, месец исполнет со многу празници и убави моменти, ви ги откриваме најубавите подароци кои секојдневно го разубавуваат нашиот едукативен центар 🙂

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 24/01/2022

LEGO работилници - уписи на нови членови
☎078 243 134
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ Еду Александра Шампиони со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📌Нашите инжињери креираат едноставен модел на нишалка, а потоа создаваат втора, посложена верзија.
📌Брендот LEGO преку своите програми за едукација овозможува преку процесот на активно градење, истражување, испитување и комуникција да се развива широк дијапазон на вештини, знаења и разбирање кај децата.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 12/01/2022

LEGO работилници - уписи на нови членови
☎078 243 134
📌Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“
📌Балансирање, маса, местоположба, должина - се поимите кои ги истражувавме со помош на LEGO нишалките.
Предвидуваме, креираме, испитуваме, заклучуваме.
📌Со нашите LEGO инжињери, кои се на заслужен зимски распуст, продолжуваме од наредната седмица.

Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ - Вредните читатели 28/12/2021

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПОЧЕТНО ЧИТАЊЕ И ПИШУВАЊЕ
☎️078 243 134
Во видето во продолжение можете да ги слушнете најубавите новогодишни желби што Ви ги посакуваат нашите вредни ЕДУ Шампиони, второодделенците од работилницата за почетно читање и пишување 🎄🎅🥰
https://www.youtube.com/watch?v=dbLYZ-2NUx0

Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ - Вредните читатели Во склоп на активностите во работилницата за почетно читање и пишување, нашите ЕДУ Шампиони, второодделенците, кои веќе научија да читаат, Ви посакуваат нају...

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 22/12/2021

https://st-marien-schule.de/24-days-till.../advent-21.htm
📌 Едукативниот центар „ЕДУ Шампиони“ е дел од меѓународен eTwinning проект - 24 days till Christmas - 2021, во кој покрај нашите ЕДУ Шампиончиња, учествуваат и учениците од училишта од Германија, Шведска, Португалија, Италија и Австрија.
📌 На линкот се дел од активностите од учениците од сите земји. Нашите активности можете да ги видите на броевите 4, 8,18 и 22.
📌 Изминатиот месец виртуелно комунициравме со учениците од овие училишта, а наскоро очекуваме да ни пристигнат и новогодишните честитки од нашите нови пријатели.

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 19/12/2021

РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ
☎ 078 243 134 и 070 659 050
Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“ (објектот на сликата)
Според легендите, ликот на Дедо Мраз е инспириран од Свети Никола. Затоа пред овој голем празник малите ЕДУ Шампиончиња се погрижија Дедо Мраз да добие нова, топла и чиста облека и денес да биде подготвен да тргне на пат 🦌🛷🎅

Photos from ЕДУ Шампиони - EDU Shampioni's post 06/12/2021

LEGO работилници
☎078 243 134 - информации и упис
Едукативен центар „ЕДУ Шампиони“ со единствена локација до ООУ„Кире Гаврилоски - Јане“ (објектот на сликата)
LEGO ЕДУ Шампионите, успешно конструираа неколку верзии на вртимушка, научија за запчаниците и нивната улога во пренесувањето на силата, влијанието на подлогата врз стабилноста и времето на ротација, мешање на боите при ротација. Нашите мали инжињери со помош на образовната програма Lego Simple Machines, истражуваат, решаваат проблеми, конструираат и ги ставаат во функција своите „машини“.

Want your school to be the top-listed School/college in Prilep?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Joska Jordanoski 65
Prilep
7500
Other Schools in Prilep (show all)
Темза- училиште за странски јазици Темза- училиште за странски јазици
Кеј 9 септември 4
Prilep, 7500

Училиште за странски јазици и судски преводи

IV 4odd IV 4odd
Partizanski Odredi 2
Prilep