SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë

SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë, Elementary School, Kumanovo.

Operating as usual

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 15/11/2023

Në konkursin letrar organizuar nga biblioteka e qytetit "Tane Georgievski" me rastin e Muajit të librit, pjesëmarrës ishin edhe nxënësit e shkollës sonë, të cilët si kurdoherë dolën shumë të sukseshēm.
Nga lëmia e artit figurativ nxënësja Hanife Ameti VIII-6 zuri vendin e dytë dhe Urata Xhaferi VIII-2, vendin e tretë, nën mentorimin e Prof.Bashkim Qerimit, ndërsa nga letërsia vendin e dytë në poezi e zuri Nora Idrizi VIII-2 nën mentorimin e Prof.Nedime Rahimit dhe poezi vendi i parë Elona Avdiu IX-3, nën mentorimin e Prof.Selajdin Shabanit.
Suksese të gjithë nxënëseve edhe në të ardhmen!

14/06/2023

3 vendet e para për shkollën tonë në konkursin e organizuar nga lëmia e artit figurativ

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 09/06/2023

,,Festa e Abetares "
Program i mbushur me poezi ,këngë e valle . Performuar nga nxënësit e kl.II-1 ,nën mentorim të mësueses Arbana Islami.

Photos from INA- Iliria News Agency's post 22/05/2023
Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 05/05/2023

Manifestimi i "Ditës së Europës" nën përkujdesjen e Shoqatës joqeveritare "Pulsi i Demokracisë" nxënësit e shkollës sonë morën pjesë me punime nga Arti figurativ, respekte për nxënësit dhe mentorin prof. Bashkim Qerimi

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 03/05/2023

Në kuadër të ditës së policisë, sot u zhvillua një aktivitet me nxënësit e klasave të shtata të shkollës sonë në bashkëpunim me punonjësit e sektorit të Ministrisë së punëve të brendshme të RMV-së.
Gjatë këtij aktiviteti nxënësit vizituan objektin e policisë në Kumanovë dhe nga afër u njoftuan mbi punën , angazhimin dhe përkushtimin e përditshëm të policëve pêr mirêqenien, stabilitetin dhe sigurinë e qytetarëve, si dhe u njoftuan me problematikat më të shpeshta me të cilat ballafaqeohet sektori i punëve të brendshme që ne si qytetarê dhe si fêmijë të ndjehemi të sigurtë në qytetin tonë.
Ky aktivitet u mirëprit me entuziazëm nga ana e nxënësve me shpresë qê në të ardhmen të kenë edhe aktivitete të tjera.

07/06/2022

Informatë për regjistrimin elektronik të nxënësve në vitin e parë në arsimin e mesëm
Informatë për regjistrimin elektronik të nxënësve në vitin e parë në arsimin e mesëm
Të nderuar nxënës, të nderuar prindër,
Me qëllim optimizimi i procesit të përgjithshëm të regjistrimit në shkollat ​​e mesme në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Ministria e Arsimit dhe Shkencës për herë të parë këtë vit prezanton shërbimin e ri digjital që do t`ju mundësojë aplikimin elektronik dhe nuk do t`ju marrë më shumë se 5-10 minuta.
Regjistrimi i nxënësve do të bëhet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës https://e-uslugi.mon.gov.mk me njoftim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në schools.mk.
Regjistrimi i sistemit nuk do të kërkohet dhe njoftimi do të bëhet ekskluzivisht me përdoruesit e schools.mk.
Udhëzimet e hyrjes / paraqitjes në sistem dhe plotësimi i aplikacionit do të vendosen me një link në faqen e hyrjes / paraqitjes.
Për aplikimin e parë të nxënësve në afatin e konkursit, Portali do të jetë i hapur nga data 10.06.2022 në orën 10.00. Nxënësit do të mund të plotësojnë aplikimet e tyre deri më datë 15.06.2022 më së voni deri në orën 15.00, pas së cilës sistemi do të mbyllet për aplikim online nga nxënësit.
Gjatë kësaj periudhe, derisa sistemi për aplikim është në dispozicion të nxënësve, ata do të mund të përditësojnë, modifikojnë dhe plotësojnë aplikacionet e tyre dhe të kenë një pasqyrë të numrit total të pikëve të suksesit, pa pikët nga diplomat.
Validiteti i diplomave dhe futja e pikëve nga diplomat, i kryejnë komisionet nga shkollat ​​e mesme.
Përderisa më datë 15.06.2022 nxënësit nuk kanë marrë ende dëftesën për klasën e IX-të, ata shënojnë notat e tyre të regjistruara në ditarin elektronik. Në fushën e dëftesës për klasën IX (në fushën e bashkëngjitjes) bashkëngjitin një dokument/fotografi (fotografi nga ditari elektronik) dhe në atë mënyrë e plotësojnë aplikimin. Dëftesa nga klasa e IX do të dorëzohet detyrimisht në shkollë me dorëzimin e të gjithë dokumentacionit të nevojshëm në datat 16 dhe 17 qershor.
Lista preliminare e renditjes të nxënësve të regjistruar publikohet më datë 16 qershor 2022 në ueb faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës www.mon.gov.mk gjegjësisht në https://e-uslugi.mon.gov.mk më së voni deri në orën 09:00.
Dorëzimi i dokumentacionit të nevojshëm në shkolla bëhet më datë 16 qershor nga ora 12:00-19:00 dhe më 17 qershor nga ora 07:00-19:00, sipas orarit të përgatitur nga shkolla.

МОН Е-услуги

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 16/11/2021
Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 18/11/2020

18.XI.2020
Sh.f.k"Naim Frashëri"-Kumanovë

Nxënësit tanë edhe në kohë pandemie aktiv dhe pjesëmarrës në konkurse letrare dhe njëherit në mesin e më të mirëve!
Në konkursin letrar me temë "Përmes librit në botën e fantazisë", të organizuar nga biblioteka e qytetit "Tane Giorgievski", nxënëset e shkollës sonë u shpërblyen me vendin e parë-prozë Vlera Bajrami IX-2, vendi i tretë-prozë Erza Fazlija IX-2, nën mentorimin e prof.Nedime Rahimi, ndërsa nxënësja Anda Saliu IX-6 u shpërblye me vendin e parë-poezi dhe Zana Azemi vendi i dytë-prozë, nën mentorimin e prof.Pranvera Ismaili.
Ndërsa nxënëset Ediona Ameti dhe Arlinda Emini IX-2, si dhe Elma Eshtrefi IX-1, u shpërblyen me mirënjohje për pjesëmarrje në konkurs
Krenar me ju nxënëse të dashura, suksese pafund dhe në të ardhmen!

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 08/08/2020

7.8.2020
Në bazë të vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës që të hapen shkollat në vitin shkollor 2020/2021, SHFK “Naim Frashëri” Kumanovë në mbledhjen e mbajtur më datën 7.8.2020 (e premte) shqyrtoi propozim-planin që duhet ta përgatisë për organizimin, realizimin, ndjekjen e realizimit të mësimit dhe punën e tërësishme të shkollës për vitin shkollor 2020/2021.
Sipas rekomandimeve të MASH (Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës), janë propozuar tre (3) modele për zhvillimin e procesit edukativ-arsimor:
Modeli 1: Mësimi të realizohet me prezencën fizike të nxënësve dhe arsimtarëve.
Modeli 2: Mësimi të realizohet në formë të kombinuar: gjysma e nxënësve të një paralele ta ndjekin mësimin në klasë, ndërsa gjysma tjetër po ashtu ta ndjekin mësimin nga shtëpia (nëpërmjet mësimit elektronik nga largësia)
Modeli 3: Mësimi të realizohet tërësisht nëpërmjet mësimit nga largësia (nëse është nevoja edhe gjatë tërë vitit shkollor, varësisht nga situata).
Në këtë mbledhje morën pjesë: drejtori i shkollës, Muhamet Zeqiri, zëvendës drejtori Agim Miftari, sekretari Taxhedin Esati, pedagogu Lirie Raimi, defektolog Xhejlane Ameti, kryetari i këshillit të shkollës Bashkim Qerimi, kryetari i këshillit të prindërve Mirsad Surroi, Bekim Salihu, Jeton Halimi, Naime Islami ,Agim Avdiu .

07/06/2020

NJOFTIM
Njoftohen nxënësit e klasave të IX-ta të shfk “Naim Frashëri” – Kumanovë, se komunikimi i suksesit të nxënësve do të bëhet më datën 15.06.2020 (e hënë), edhe atë sipas këtij orari:
Klasa IX- 3 në ora 10,00
Klasa IX-2 në ora 11,00
Klasa IX-4 në ora 12,00
Klasa IX-1 në ora 13,00
Klasa IX-5 në ora 14,00 dhe
Klasa IX-6 në ora 15,00

Dorëzimi i librave për klasat e IX-ta do të bëhet më datën 8.06.2020 (e hënë) edhe atë me këtë orar: Klasat IX-1, 2 dhe 3 në ora 10,00, ndërsa më datën 9.06.2020 (e martë) klasat IX-4, 5 dhe 6 në ora 10,00.
Komisionin për pranimin e librave e përbëjnë:
1.Etem Xheladini,
2.Milazim Amziu dhe
3.Merale Memeti

Gjithashtu, njoftohen arsimtarët të cilët japin mësim në klasat e IX-ta, se deri më 10 qershor (e mërkurë) 2020, duhet t’i vendosin notat dhe t’i shkruajnë orët mësimore në ditarin klasik, duke u bazuar në mësimin online që e kanë zhvilluar me nxënësit.
Drejtor:
Muhamet Zeqiri

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 22/03/2020

Të nderuar prind, mësimdhënës dhe nxënës të shkollës sonë, sot filloi përdorimi i shkollës digjitale në kuader te platformës se Classroom.google.com. Mësidhënësit të i kontrollojnë e-mailat që të munden të kyçen në këtë platformë si dhe të i kyçin edhe nxënësit që mësimin të vazhdojnë pa ndërprerje.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 19/03/2020

Arsim Figurativ
Teknikat e Grafikës

19/03/2020

Matematike (kl. e III)

15/03/2020

Të nderuar prindër dhe nxënës,

Prej nesër në servisin e TVM -2 prej orës 10:30 - 13:00 do të fillohet të realizohet emisioni "Tv Klasa", edukim joformal për nxënësit e klasave të ulta ku janë angazhuar arsimtar të ciklit të ulët.
Kuptohet më vonë do të realizohen edhe orë për nxënësit e klasave të larta.
Ky proekt po realizohet në bashkpunim me BZHA, MASH, UNICEFI, produkcioni OXO.
Luten prindërit që ti njohtojnë fëmijët që ta përcjellin emisionin të quajtur "Tv Klasa’’ ku do të kenë mundësi të përcjellin orë mësimore sipas plan programit mësimor.

10/03/2020

Në seancën e 15-të, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut i miratoi konkluzat në vijim:

Të ndërpritet procesi edukativo-arsimor dhe mësimi në të gjitha kopshtet e fëmijëve, qendrat për zhvillim të hershëm fëmijëror, qendrat ditore, shkollat fillore dhe të mesme në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në 14 ditët e ardhshme, ndërsa punonjësit në këto institucione të lirohen nga puna brenda kësaj periudhe.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 09/03/2020

Vizita e dytë mentoriale në SHFK ''Naim Frashëri'' në Kumanovë

Sot në objektet e shkollës sonë u realizua takimi i radhës me trajnuesen Rajmonda Piperku, lidhur me aktivitetet e njëpasnjëshme të Microb:bitt-it.
Microbiti në akcion...
,,CRITICAL THINKING AND PROBLEM SOLVING"

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 09/03/2020

Zbukurimi i koridorit të shkollës me punime nga "Piktorët e rinjë"

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 08/03/2020

Në kuadër të "Ekipit veprim me komunitete" të organizuar nga Komuna e Kumanovës me moton, "Gruaja, paqja dhe siguria" organizoi program të pasur me aktivitete të ndryshme ndër të cilat edhe në konkursin nga Arti figurativ në temë "Pëllumbi me degë ulliri", nxënësja e shkollës sonë Anda Saliu klasa VIII6 u shpërblye me vendin e parë. Respekte për nxenësit pjesëmarës të shkollës sonë, Andën dhe mentorin e saj prof. Bashkim Qerimi dhe Nexhmedin Arifi

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 07/03/2020

Sot në fshatin Hotël u mbajt manifestimi qendror kushtuar "7 Marsit- Ditës së Mësuesit", organizuar nga Shoqata e Arsimtarëve Shqiptarë "Naim Frashëri", dega Kumanovë - Likovë.
Këtë manifestim e nderuan ish-presidenti i Kosovës z.Fatmir Sejdiu, ministri i Arsimit dhe Shkencës z.Arbër Ademi, kryetari i komunës së Likovës si dhe shumë veteranë dhe arsimdashës.
Nga Shfk "Naim Frashëri"- Kumanovë,me titullin "Arsimtare e dalluar" për vitin shkollor 2019/20, u zgjodh profesoresha e Gjuhës shqipe Nedime Rahimi.
Rrespekte për kolegen tonë të nderuar për angazhimin dhe kontributin e sajë në procesin edukativo-arsimor.
Urime dhe shumë suksese edhe në të ardhmen!

23/01/2020
10/10/2019

“Kemi të drejta për një fëmijëri të lumtur" është motoja e sivjetme e Javës së Fëmijëve në Maqedoni, e cila tradicionalisht ndodh në javën e parë të tetorit, në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Fëmijëve, nxënësit e shkollës sonë paten mundësinë që në prani të pridërve dhe drejtorisë së shkollës sonë të gëzohen dhe të përgadisin programin e tyre edukativo – zbavitës duke vizatuar vizatime,duke kënduar këngë dhe vallëzuar, por edhe dhane betimin e tyre solemn me rastin e pranimit në Organizatën Botërore të Fëmijëve.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 09/10/2019

Me rastin e javes së fëmijëve e cila oranizohet për çdo vit gjatë javës së parë të muajit tetor, nxënësit e shkollës sonë ishin prezent në pritjen e organizuar nga ana e Prefektit të qytetit z.Maksim Dimitrievski. Në këtë event të pranishëm ishin edhe "Shoqata për kujdesin dhe edukimin e nxënësve" si dhe nxënësit e çerdhes së fëmijëve"Angel Shajçe". Në këtë rast nxënësit recituan dhe dhuruan vizatime të tyre.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 28/09/2019

Nder dhe kënaqësi që nxënësit e shkollës sonë të jenë pjesëmarrës në projektin bilateral "Processsing Instruction for L3 English: Differences between balanced and unbalanced bilinguals".
Për ca ditë me radhë në hapësirat e SHFK "Naim Frashëri" u zhvilluan hulumtime me nxënësit e klasave VII rreth përvetësimit të gjuhës angleze, si gjuhë e tretë kronologjike.
Bashkë punim i rëndësishëm i shkollës sonë me Fakultetin e Filologjisë "Bllazhe Koneski" dhe Universitetin e Salzburgut.
Respekte për arsimtaren Vildane Ismani si bartëse e proektit.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 23/09/2019

Me rastin e Ditës së paqes- 21 Shtator oganizuar nga Komuna e Kumanovës dhe Fondacionit për Kulturë dhe Sport, në shtëpinë e të moshuarve "Zafir Sajto"u mbajt konkurs nga lëmia e Arsimit figurativ, ndër shkollat pjesëmarëse nga komuna e Kumanovës edhe shkolla jonë mori pjesë me shumë punime dhe u shpërblye me mirënjohje nga Kryetari i Komunës Maksim Dimitrievski. Punimet e realizuara do ta zbukurojnë objektin e Shtëpisë së të moshuarve. Rrespekte për mentorët; prof. Bashkim Qerimi dhe Nexhmedin Arifi si dhe nxënësit: Anda Saliu, Eda Shaqiri, Elma Eshtrefi, Vesa Avdili, Rimesa Haqifi, Albesa Demiri, Leontina Ramadani, Besjana Salihi, Ardi Saiti, Ardi Demiri, Alban Avdili, Arlinda Demiri, Alban Maliqi, Selma Sakipi.

03/09/2019

Urime viti i ri shkollor 2019/2020

Të dashur nxënës, mësimdhënës dhe të nderuar prindër, shkolla jonë gjatë pushimit veror i ka bërë të gjitha pregaditjet e mundëshme që ky vit shkollor të ju bëj të mundur të bëheni më të mirë, me të ditur dhe të ju hap dyer të reja në avansim dhe mësimxënie .
Urime prindërve në rrugën e përmbushjes së ëndrrave më të mira që ata kanë për fëmijët e tyre.

Urime mësuesve, punëtorëve të palodhur për përparimin dhe plotësimin e aspiratave të tyre për krijimi e një brezi të ri më të arsimuar për të ardhmen e vendit.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 19/07/2019

14-21 Korrik 2019

Nxënësit e SHFK "Naim Frashëri" - Kumanovë, mes shumë nxënësve të shteteve pjesëmarëse nga Egjipti, Bosna, Gjeorgjia Maqedonia dhe Turqia, Serbia marin pjesë në Kampin veror të qytetit të Stambollit, cili është i organizuar dhe udhëhequr nga prefektura e qytetit të Stambollit, nxënësit tonë kanë rastin të jenë pjesëmarës në shumë aktivitete Kulturore- sportive dhe kreative .

Qëndresa nga Kumanova, vajza e medaljeve të arta në Matematikë në nivel botëror | Lajmpress 19/07/2019

http://lajmpress.org/qendresa-nga-kumanova-vajza-e-medaljeve-te-arta-ne-matematike-ne-nivel-boteror/?fbclid=IwAR1F_VPLhu8dHngsD5Rc3vQHshqxZgaSD6j-oN63F0KfeL9kYRPQuxZHR98

Qëndresa nga Kumanova, vajza e medaljeve të arta në Matematikë në nivel botëror | Lajmpress Home Aktuale Qëndresa nga Kumanova, vajza e medaljeve të arta në Matematikë në nivel... AktualeMAQEDONIQëndresa nga Kumanova, vajza e medaljeve të arta në Matematikë në nivel botëror July 17, 2019 Qëndresa Selimi nga Kumanova po arrinë majat e suksesit në fushën e matematikës. Qëndr...

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 06/06/2019

Takim i radhës me mentoret Nora Taravari dhe Rajmonda Piperku, mësimi në shekullin XXI" (21st CENTURY SCHOOLS) , në lidhje me formimin e grupeve punuese të nxënësve për "MICROBIT procesit" si dhe konsultime për punën e mëtutjeshme të përmbylljes së projektit të filluar "Maketa e shkollës- udhëzuesi i hapësirës shkollore"

04/06/2019

Të nderuar nxënës dhe prindër. Drejtoria, shërbimi pedagogjik si dhe kolegiumi i SHFK "Naim Frashëri " Kumanovë,
Urime festën e FITËR BAJRAMIT! Bekimi, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mes juve përgjithmonë. Të bëhemi urë e bashkimit dhe tolerancës mes neve dhe të jetojmë me të mira.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 24/05/2019

Ditën e djeshme në lokalet Shtëpisë së Artizanateve, Shoqata e Punonjësve Arsimor të RMV, nxënësve të gjeneratës të të gjitha shkollave të qytetit të Kumanovës u ndanë diploma dhe shpërblime. Urime të gjithë nxënësve të shpërblyer e posaçërisht nxënëses së shkollës tonë Memeti nga klasa IX-6.

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 08/05/2019

Hapja solemne e ekspozitës me krijime të nxënësve me temë"Komunitetet kundër ekstremizmit të dhunshëm" në mbykqyrje te organizatës joqeveritare CIVIL.

06/05/2019

Prindër të nderuar, prej datës 02.05.2019 ka filluar regjistrimi I nxënësve në klasën e parë, edhe atë I të gjithë fëmijëve të lindur prej 01.01.2013 - 31.01.2014 që I takojnë rajonit të shkollës sonë. Dokumentet e nevojshme :
-çertifikata e lindjes
-dokument për vaksinat e pranuara
-dokument nga stomatologu ne ambulancën shkollore
-Ju mirëpresim !

Photos from SHFK "Naim Frashëri"-Kumanovë's post 02/05/2019

Aktivitet me nxënesit e shkollave fillore dhe të mesme të organizuar nga shoqata joqeveritare Civil me temë "Thuaj Jo dhunës" ku edhe shkolla jonë mori pjesë me nxënëset Saliu VII-6 dhe Eshtrefi VII-1, me mentor Bashkim N Qerimi

Want your school to be the top-listed School/college in Kumanovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Telephone

Website

Address


Kumanovo
1300
Other Elementary Schools in Kumanovo (show all)
"Hristijan Karposh" Kumanovo "Hristijan Karposh" Kumanovo
Radoje Dimik 55
Kumanovo, 1300

Основно Општинско Училиште

ООУ „Крсте Мисирков“ - Куманово ООУ „Крсте Мисирков“ - Куманово
Народна Револуција бр. 43
Kumanovo, 1300

Општинско основно училиште „Крсте Мисирков„ - Куманово

ООУ „Толи Зордумис“, Куманово ООУ „Толи Зордумис“, Куманово
Boro Prcan, 38
Kumanovo, 1300

Современ училишен центар по мерка на учениците и наст?