Детска Светлина

Детска Светлина

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Детска Светлина, Education, Тане Георгиевски бр. 52, Kumanovo.

Operating as usual

10/11/2023

Есен во Детска светлина 🍂🍁

24/10/2023
Photos from Детска Светлина's post 13/10/2023

🥇Успешно завршена обука за Рана интервенција и дијагностика.
💪🏻Вложувањето во себе и во тимот го прави секој центар побогат во справувањето со нови предизвици.

Photos from Детска Светлина's post 12/09/2023

Со огромна благодарност ве известуваме дека нашиот 5 ти роденден го прославуваме со уште еден успех:
🍀ЛИЦЕНЦИРАЊЕ НА ДЕТСКА СВЕТЛИНА, а тоа значи вреднување и сертифицирање на нашиот центар според светски стандарди!!!
👍Подобри услови, пристап и финансирање од државните институции за децата од нашиот центар и општина Куманово!
🧑🏼Стручност, препознаен и вреднуван квалитет на третманите и едукаторите!
💪🏻Одржливост на лиценцата за работа и постојано усовршување!
🥇Прв лиценциран центар за давање на професионални дефектолошки и логопедски третмани во општина Куманово!

24/08/2023

Сите сложно за нашата Јована која е голем борец и прекрасно дете. Ве молам за помош 😇

12/08/2023

Заедно за Теодор 💙

Photos from Детска Светлина's post 11/08/2023
30/06/2023

🍀Пристигнаа и првите резулати од најновата обука АБ Програм- Примитивни рефлекси низ игра!
🧠Нашиот центар постојано се усовршува со нови методи и алатки за работа согласно светските стандарди!
🧑🏼Во видеото ќе можете да се запознаете со работа на Бабински рефлекс кој поради неинтегрираност може да направи проблеми во:
🗣развојот на говорот
💪🏻лоша фина и груба моторика
😟плашливост
👣рамнотежа

Photos from Детска Светлина's post 18/06/2023

Успешно завршена обука за уште една група на професионалци!!!
Ви благодарам на довербата и воедно ви посакувам успешно имплементирање на обуката во пракса.
До следно видување🍀

30/05/2023

Индивидуална или групна музикотерапија за нашите дечиња 🎼
📞078 513 973

Photos from Детска Светлина's post 16/05/2023

Честитки до сите колеги кои успешно ја поминаа обуката АБ Програм- Интеграција на примитивни рефлекси низ игра. Благодарам до Александра Буковица која неуморно се потруди да ни го пренесе своето знаење и практика. На сите едукатори им посакуваме успешни третмани и задоволни семејства.

Photos from Детска Светлина's post 15/04/2023

Велигденски радости 2023 🥚🐣😇

31/03/2023

Априлилили 😂

Photos from Детска Светлина's post 24/03/2023

Детска светлина ☀️

Photos from Детска Светлина's post 11/03/2023

8 Март 🌺🌸🥀🌷🌹💐🪷

Во последните 3 години загрижувачки порасна бројот на децата со потешкотии во говорот или останатите функции: Кумановката Јелена за раб 23/02/2023

Благодарам Женски Магазин/Zenski magazin
Потребни сте ни заедно да ја подигаме јавната свест за потребата од нашите услуги.
🍀☀️💛

Во последните 3 години загрижувачки порасна бројот на децата со потешкотии во говорот или останатите функции: Кумановката Јелена за раб Интервјуа // Интервјуа Во последните 3 години загрижувачки порасна бројот на децата со потешкотии во говорот или останатите функции: Кумановката Јелена за работата...

Photos from Детска Светлина's post 20/01/2023

Денеска во нашиот центар се одржаа три музички работилници и со задоволство ќе одржиме уште се со цел здрав, подобар и посреќен развој на нашите деца. Забава, дружење, ширење љубов и позитивна енергија се задолжителен момент во овие работилници 🙂. Благодарност до проф. Наталија која своето 22 годишно работно искуство како педагог во музичката култура, но пред се човек со широко срце, ја пренесува својата позитивна енергија во нашето место.
Подетални информации за одржување на овие работилници ќе добиете во Детска Светлина или на тел. 078-513-973

Photos from Детска Светлина's post 14/01/2023

Денеска тимот на Детска Светлина го прослави празникот Свети Василиј Велики и како што налага традицијата и нашата православна вера да ги запазиме обичаите и во мир и љубов да празнуваме. Како што Св. Василије е поборник и синоним за моралната чистота, нека биде наш пример низ животниот пат. Парката ја доби Ангела, да и посакаме Св. Василије да и донесе благослов, радости, здравје, мир и благосостојба. Бог да ни ја просветли душата и ни го покаже патот кој води кон светлината, а не кон злото. Да расудуваме, осознаваме и живееме со благословот Божји. Нека е за многу години!!! АМИН! 🙏😇🍀❤️

Photos from Детска Светлина's post 31/12/2022

Нека Светлината Ве води низ животот и ви го покаже вистинскиот пат! Под исто сонце да ги минеме дните со нашите ближни во мир, љубов и благосостојба. Среќни празници!!!
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️

26/10/2022

Реедукација на психомоторика 🫴🏻🫳🏻👐🏻🖖🏻🤌🏻🤞🏻👌🏻✍🏻🧠

19/10/2022

Детска светлина е подготвена да одговори на предизвиците кои ги следат адолесцентите кога е во прашање пелтечењето. Веќе подолго време работиме и со средношколци кои имаат проблем со флуентноста во говорот. Заслужувате да бидете сослушани и третирани на вистински начин!!! Информирај се и стани дел од нашето гооооолемо семејство. Нашиот центар има потврда за обука во оваа област и секако соодветна апаратура за третман на истиот. Нашите логопеди секојдневно се трудат да го подобрат квалитетот на животот кај лицата кои пелтечат!
📞078 513 973

Want your school to be the top-listed School/college in Kumanovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Дефектолошко-логопедски кабинет

Детска светлина е центар за едукација, советување и стимулација на детскиот развој кој првенствено се бави со дефектолошко-логопедска процена, третман и рехабилитација на деца со разни потешкотии во развојот. Обезбедуваме советување на родителите и потесното семејство за подобрување на квалитетот на животот за нивните деца. Во центарот се изготвува индивидуализирана програма за секое дете кое е вклучено во работата од страна на стручниот тим. Програмите ги креираме според можностите и потенцијалите на детето, се со цел максимално да се потикнат и развијат психофизичките способности на детето. Реедукација на психомоторика, стимулација на когнитивен, моторен, емоционален, социјален и говорен развој. Логопедска терапија при пречки или проблеми во развојот на комуникативни способности, проблеми во оралната моторика. Преку специјализирани тестови за проценка се врши третман соодветен според потребите и можностите на секое дете. Индивидуален третман, работа во пар и работа во мали групи се примарна цел во нашиот центар. Нашето мото гласи: Секое дете заслужува да ја покаже светлината во себе!!!

За да ги користите нашите услуги потребно е да го закажете вашиот термин.

Дефектолошки час во времетрање од 45 мин. Цена 500 денари.

Дефектолошки час во пар во времетраење од 45 мин. Цена по дете 500 денари.

Videos (show all)

Есен во Детска светлина 🍂🍁
🍀Пристигнаа и првите резулати од најновата обука  АБ Програм- Примитивни рефлекси низ игра!🧠Нашиот центар постојано се у...
Индивидуална или групна музикотерапија за нашите дечиња 🎼📞078 513 973
🌹🌷💐
Идентитетот на тимот се препознава по личносен однос меѓу ближните(колегите). Постојат луѓе кои веруваат и работат на до...
Реедукација на психомоторика 🫴🏻🫳🏻👐🏻🖖🏻🤌🏻🤞🏻👌🏻✍🏻🧠
Вилбаргеров протокол е дел од третманите кај децата кои имаат потреба од физички(подобрени навики за спиење, исхрана, зг...
Сензорната соба без сензорен терапевт може да се нарече игротека! Нашиот центар има лиценца за сензорна терапија и секак...
Логопедски помагала за говорно-јазичните нарушувања. 🗣👄👧🏻
🗣👧🏻👄👅

Location

Category

Telephone

Website

Address


Тане Георгиевски бр. 52
Kumanovo

Opening Hours

Monday 10:00 - 18:00
Tuesday 10:00 - 18:00
Wednesday 10:00 - 18:00
Thursday 10:00 - 18:00
Friday 10:00 - 18:00
Other Education in Kumanovo (show all)
Mes_yjesh Mes_yjesh
Kumanovo

�Defektologe� �Këshilla defektologjike� �Doracak dhe flashcards për fëmijë prej 2-6 vj

AnticEducation.com AnticEducation.com
Fetka Naskova
Kumanovo, 1300

Një botë pozitive Një botë pozitive
Macedonia
Kumanovo, 1307

Bota ka vazhdimisht nevojë për ndryshime të vogla që të ketë një kuptim vazhdimisht aktiv pë

Ликовна Работилница Ликовна Работилница
N. Utca Centar Za Kultura "Trajko Prokopiev"
Kumanovo, 1300

ﷲ Rruga e Muslimanëve ﷲ ﷲ Rruga e Muslimanëve ﷲ
Kumanovo

•●►Lexo për të menduar. •●►Mendo për të kuptuar. •●►Kupto për të ndryshuar .

Виртуал-М Образовна Академија Виртуал-М Образовна Академија
Virtual-m@hotmail. Com
Kumanovo, 1300

ОБРАЗОВНА АКАДЕМИЈА

Abandoned Things Abandoned Things
Kumanovo

The world is a beautiful place, from that abandoned home hidden in the woods to the majesty of waterf

Feja Islame. Feja Islame.
Qerkez
Kumanovo, 1234

LeveL Educo Centar LeveL Educo Centar
Kumanovo, 1300

Центaр зa стрaнски јaзици "Левел"

FootballPress FootballPress
Kumanovo

Ljecenjeto trae 3 dena. Sherimi zgjat 3 dite. Za informaci tel: +38971-471-042 (Macedonia , Kumanovo

Kiro Burnaz English Fun Club Kiro Burnaz English Fun Club
Kumanovo

A group about the English language for students at Kiro Burnaz to practice English, find youtube cli

Vlll 8-9 vjq Mateç Vlll 8-9 vjq Mateç
Kumanovo

Shkolla Fillore ''KULTURA'' Fshati Mateç Komuna e Likovës