Вук Караџиќ

ВЕБ СТРАНА http://vukkaradzik.weebly.com
YOUTUBE www.youtube.com/channel/UC5czeqafHAnQ-f8bn9n6E2w

Нашето УЧИЛИШТЕ е место каде сите ученици се чувствуваат слободно и безбедно, каде максимално ги развиваат своите потенцијли и стануваат компетентни за акција, за донесување одлуки, тука стануваат одговорни за свотие постапки и ги знаат своите права, ги почитуваат правата и разликите кај другите и активно учествуваат во животот на училиштето – прават промени.

Operating as usual

Текст за дан школе 22/11/2023

Текстот којшто го спремавме за Патрониот празник го споделуваме на YouTube.

Текст за дан школе Текст за дан школе - ООУ„Вук Караџиќ“– Куманово

Photos from Biblioteka Kumanovo's post 21/11/2023
Photos from Вук Караџиќ's post 20/11/2023

Денес нашите ученици учествуваа на манифестација по повод одбележување на Светскиот ден на детето на тема "За мојот безбеден и чист град", организирана од страна на Отсек за превенција и детско претстапништво

18/11/2023

Денес, во ООУ "Браќа Миладиновци" - Куманово, се одржа Регионален натпревар по македонски јазик. И успесите не доаѓаат случајно... Нашата ученичка Лела Пандиловска од 8-2 одд, под менторство на проф. Николче Јакимовски, освои 3-то место и се пласираше на Државен натпревар. На Лела ѝ посакуваме уште поголем успех на претстојниот Државен натпревар. 🍀📖🎉

Photos from Вук Караџиќ's post 15/11/2023

По повод Месецот на книгата, денес во Занаетчискиот дом, во организација на Градската библиотека "Тане Георгиевски" -Куманово, се одржа централна манифестација за доделување на награди од литературниот натпревар на тема: "Да бев лик од лектира". Нашата ученичка Лела Пандиловска од 8-2 одд. ,под менторство на проф. Николче Јакимовски, освои 3 награда во категорија за поезија. Честитки за ученичката и ѝ посакуваме уште многу награди. 😁🍀📖📃🗞️✒️🖋️

08/11/2023

Дел од свечената приредба организирана по повод одбележување на Патрониот празник на училиштето под мото: "Со хумор и песна учењето е лесно".

Photos from Вук Караџиќ's post 01/11/2023

➡️⬆️⬅️⬇️Првачињата од нашето училиште Николина Келешова, Елмедина и Леонардо Мамутовски со нивната учителка Јелена Мандиќ се вклучија во Европска недела на кодирање (EU Code Week 2023) и се стекнаа со сертификати. Со регистрирање на настан учениците организираа активност со наслов “Во потрага по својата храна”. 👏

Photos from Вук Караџиќ's post 27/10/2023

По повод Месецот на книгата, на 17 октомври, во организација на Градската библиотека "Тане Георгиевски" -Куманово, се одржа литературен натпревар на тема : "Да бев лик од лектира". На натпреварот учествуваа повеќе ученици од нашето училиште , но среќата да освои 3 награда за поезија ѝ припадна на ученичката Лела Пандиловска од 8-2 одд.,под менторство на проф. Николче Јакимовски. Честитки за ученичката и ѝ посакуваме уште многу награди. 😁🍀📖📃🗞️✒️🖋️

Photos from Вук Караџиќ's post 25/10/2023

Денеска во нашето училиште, имаше предавање од страна на Отсек за превенција на тема "Врсничко насилство, сајбер булинг и злоупотреба на опојни дроги" .

Photos from Вук Караџиќ's post 21/10/2023

🏃‍♀️🏃‍♂️ Нашите ученици од трето одделение Сара Димовска и Бајрам Усеиновски денес учествуваа на „Игри без граници" под мото „Децата и полицијата" во организација на Отсек за превенција при СВР Куманово и општински Совет за превенција на детско престапништво. Учествуваа сите основни училишта и преку игра, забава и дружење поминаа денешните игри во повеќе дисциплини а беа опфатени деца од I-III одделение. На крајот на игрите на децата им беа врачени благодарници за учество и успешна активност.

20/10/2023
Photos from Вук Караџиќ's post 20/10/2023

Да го искористиме убавото време. Низ игра најубаво се #учи. Еден поинаков час по #германски јазик.

06/10/2023

👏Ученичката Николина Келешова од прво одделение учествуваше на ликовен конкурс по повод 5-ти Октомври - „Денот на учителот" на тема: „Мојот учител, моја инспирација" организиран од Здружение на одделенски наставници на РС Македонија ЗОН „Учител" и доби Благодарница.

Photos from Вук Караџиќ's post 05/10/2023

👩‍🏫🎉 По повод 5-ти Октомври - „Светски ден на учителот" и „Недела на детето", првачињата од нашето училиште со нивните учителки и директорот присуствуваа на прием кај градоначалник на Општина Куманово во големата сала во Комитет заедно со другите првачиња од сите основни општински училишта.

Photos from Вук Караџиќ's post 05/10/2023

По повод "Детска недела", денеска во посета на нашето училиште беа дечиња од градинката "Бубамара". Благодариме и се радуваме на следни видувања.

Photos from Вук Караџиќ's post 03/10/2023

Денес, учениците од 1 до 5 одделение, имаа можност да слушнат презентација за историја и етнологија од страна на предавачи од Музеј на Р.С. Македонија.

Photos from Вук Караџиќ's post 29/09/2023

Денес учениците од нашето училиште со музичка точка учествуваа на Меѓународниот саем на органски и традиционални производи, земјоделство, технологии, храна и преработки🍯🚜🌽

Photos from Вук Караџиќ's post 27/09/2023

🎪🛝🎠 Првачињата од нашето училиште со учителката Јелена Мандиќ и директорот присуствуваа во игротека на Restoran Mitea со цел другарување, игра, смеа и меѓусебна комуникација меѓу учениците.

Photos from Вук Караџиќ's post 14/09/2023

Денеска во нашето училиште од страна на Отсек за превенција, беше одржано предавање за дечиња од 1 до 3 одделение на тема "Безбедно дома и на улица" .

Photos from Вук Караџиќ's post 01/09/2023

🍀Деца наши мили...
Распустот помина ,
нова учебна година си дојде.
Ви посакуваме многу успеси да редите, сите знаеме колку многу вредите.
Петки да имате како пчелки рој, радост и убавини безброј. 🍀
Среќен почеток 🧑‍🎓

23/08/2023

#Биби #Вук #Караџиќ
https://www.facebook.com/100029087688843/posts/1007606413552272/?mibextid=CDWPTG

Изненадување за најмалите!

На 01.09.2023 (петок) со почеток во 12:00 часот во просториите на Занаетчиски дом - Куманово ќе ни гостува Биби, под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а, во организација на Фондацијата за култура и спорт “Куманово” - Куманово.

Влезот ќе биде слободен за сите дечиња, љубители на телевизиската сензација “Светот на Биби”.

Ве очекуваме!

26/06/2023

Денеска во #Занаетчискиот дом, во организација на Здружение на #просветни #работници - Куманово и Општина Куманово, беа доделени признанија за најдобрите ученици - првенци на генерација од основните и средните училишта од Општина #Куманово и Старо Нагоричане за учебната 2022/2023 година. На #учениците на #генерација, им беа доделени #признанија, #монети со позлата и ваучери од #Градоначалникот и Претседателката на #Советот на општината, #дипломи и #плакети од здружението, а настанот беше проследен со културно уметничка програма приготвена од учениците. Честитки за нашата ученичка на генерација ☆Теодора Колевска☆ со желби за понатамошен успех! ♡♡♡

Photos from Вук Караџиќ's post 20/06/2023

Драги наши деветтоодделенци...Ова беше вашиот последен час, но никако последна средба...Изминативе девет години успешно го исчекоривте патот, којшто е само почеток на вашето #образование и понатамошна успешна кариера. Ни претставува огромна чест и задоволство што бевте наши ученици и дел од сите оние ученици кои основното образование го стекнале токму во нашето училиште и станале едни од најдобрите и најуспешни граѓани во нашето општество. Се надеваме дека токму и вие ќе станете пред сѐ, добри и успешни луѓе кои гордо ќе го носат приматот на "Вуковци". Сите бевте одлични #ученици без разлика на нашиот постигнат успех. Особено ни е чест што приматот на "ученик на генерација" го доби Теодора #Колевска од 9-2 одд. #Теодора се истакна со својот труд и успешно го претставуваше училиштето во локалната средина. Теодора и вам останати деветтоодделенци, од сѐ #срце ви посакуваме да го продолжите успешниот пат по којшто чекорите и никогаш да не заборавите дека нашето училиште засекогаш ќе остане "ваш втор дом". Со #среќа 🎉🍀🎊🍀🍀🎓

Photos from Вук Караџиќ's post 08/06/2023

🍀 Денеска на Манифестацијата Средби под јаворите - Видое Подгорец во с.Колешино, Струмица учениците од трето одд. Алек Антевски и Наташа Михајловиќ со учителката Јелена Мандиќ имаа чест да присуствуваат и беа вклучени на ликовна работилница, цртаа се она што имаа прилика да видат наоколу, заедно со учениците од ООУ"Крсте Мисирков" од Куманово. Исто така добија цртеж цвет насликан во момент, од познатиот сликар Живко Поповски - Цветин. Беа присатни и повеќе ученици од други градови, се доделуваа признанија, а нашите ученици имаа чест и да го запознаат и да се фотографираат со најблискиот пријател на Подгорец писатетелот Киро Донев. Прекрасниот ден заврши и со посета на убавиот Колешински водопад.🌿

Photos from Вук Караџиќ's post 08/06/2023

Нашите ученици во посета на Пожарна Куманово 🔥🚒

Photos from Вук Караџиќ's post 06/06/2023

Ни беше и особена чест што денес бевме гости на литературното читање по повод Патрониот празник на ООУ "Толи Зордумис" - Куманово. Нашите ученички Марта Јордановска од 6-1 одд. и Лела Пандиловска од 7-2 одд. се претставија со лични творби на тема "Татковината во песна". Им го честитаме Патрониот празник на ООУ "Толи Зордумис" и им посакуваме уште многу години постоење и успешна работа 😊

Photos from Вук Караџиќ's post 30/05/2023

Уште една МИО средба со партнер училиштето ОУ Дитурија од Липково , овојпат бевме нивни гости.
Прекрасна дружба , нови пријателства, размена на искуства и знаења 💯

Photos from Вук Караџиќ's post 25/05/2023

Нашата ученичка Андреа Георгиевска од 9-2 одд., се претстави со лична творба на Литературното читање по повод Патрониот празник на ООУ "Кочо Рацин" - Куманово. Нека им е честит празникот на домаќините со искрени честитки и желби за уште многу години постоење и успешна работа.

Photos from Вук Караџиќ's post 19/05/2023

Дел од активностите во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција во образованието кои беа реализирани со партнер училиштето ОУ „Дитурија“ од Липково. Учениците имаа можност да се запознаат , дружат а воедно и да научат нешто ново🏺🎨🎶🥁

Photos from Вук Караџиќ's post 15/05/2023

Ученици од нашето училиште денес по покана на Здружението "Коло на српските сестри", присуствуваше на изложба од проект во којшто учествуваат неколку основни училишта од нашата општина. Со Здружението "Коло на српските сестри" имаме долгогодишна соработка и се надеваме дека ќе продолжи и во иднина. 😊📸📷🎥📽️

Photos from Вук Караџиќ's post 09/05/2023

Книгата е најважниот и најскапоцениот ресурс во образованието на децата. Мирисот на нови книги не може да биде заменет со никакви електронски средства. Денес, нашите ученици заедно со нивните професори по Македонски јазик го посетија Саемот на книга и едноставно уживаа. Го оставивме Саемот со позитивни чувства и ветување за посета и следната година.

Photos from Фондација за култура и спорт - Куманово's post 07/05/2023

Like за ' Космонаут ' :)

06/05/2023

Уште една прекрасна вест...На Државниот натпревар за вокални солисти којшто се одржа денес во Домот на културата "Марко Цепенков" - Прилеп, нашата Андреа Георгиевска од 9-2 одделение, под менторство на наставникот по музичко образование Ирена Трајковска, го освои второто место! 🥈👏

Честитки и ѝ посакуваме уште многу успеси понатаму!

Photos from Вук Караџиќ's post 06/05/2023

Дел од денешниот маскенбал "Батко Ѓорѓија 2023 " кој традиционално се организира секоја година. Нашите ученици и наставници повторно покажаа иновативност и креативност со маската " Космонаут " 💯🚀

Photos from Вук Караџиќ's post 05/05/2023

Нашите ученици од деветто одделение, денес присуствуваа на Отворен ден којшто го организираше Гимназијата "Гоце Делчев"-Куманово , со цел да се запознаат со оваа образовна институција и насоките коишто ги нуди за продолжување на средното образование. Веќе нивниот пат е тресиран и тие само треба да продолжат успешно да чекорат во изборот на нивната идна професија 😊🍀

Изложба на дела од конкурсот за ученици “Мојот имагинарен свет” - KumanovoNews 05/05/2023

Честитки за нашата ученичка Лела Пандиловска од 7-2 одд. и менторката Марија Величковска за освоеното 3 место на ликовниот конкурс "Мојот имагинарен свет". Ви посакуваме уште многу успеси и награди😊 https://www.facebook.com/100047298606618/posts/772058654380748/?mibextid=Nif5oz

Изложба на дела од конкурсот за ученици “Мојот имагинарен свет” - KumanovoNews Во изложбениот салон на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ денеска во 12 часот каде  биде отворена изложба на цртежи од ликовниот конкурс “Мојот имаг...

28/04/2023

На регионален натпревар во хорови, оркестри и солисти, нашата ученичка Андреа Георгиевска од IX² одд., под менторство на наставникот по музичко образование, Ирена Трајковска, го освои првото место со 98 поени!

Честитки и им посакуваме многу успех на државен натпревар!

Want your school to be the top-listed School/college in Kumanovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Дел од свечената приредба организирана по повод одбележување на Патрониот празник на училиштето под мото: "Со хумор и пе...
Ден на планета Земја
Одбележување на празникот Св.Сава

Location

Telephone

Address


Ulica Braca Filipovic Br. 17
Kumanovo
1300

Opening Hours

Monday 07:00 - 19:00
Tuesday 07:00 - 19:00
Wednesday 07:00 - 19:00
Thursday 07:00 - 19:00
Friday 07:00 - 19:00
Other Kumanovo schools & colleges (show all)
Studio mtq Studio mtq
III MUB 56 I Cupino Brdo1(Proevski Sokak)
Kumanovo, 1300

Centar za NEFORMALNO OBRAZOVANIE + 389 31 422 608 070 334 729

SHFK "Jeronim De Rada" - Çerkez, Kumanovë SHFK "Jeronim De Rada" - Çerkez, Kumanovë
Kumanovo, 1300

Fillimi e themeli i çdo diturie është gjuha… Ne shqiptarët, duhet ta ruajmë me kujdes gjuhën

Malac Genijalac - Kumanovo Malac Genijalac - Kumanovo
Народна револуција бр. 48
Kumanovo

Најдоброто училиште за менталнна аритметика ,,Малац Ге

School supply online shop School supply online shop
III MUB
Kumanovo, 1300

Одберите Супериорен Квалитет по Одлични цени - Книжара

Prizma - Центар за неформално образование ,,Призма" Prizma - Центар за неформално образование ,,Призма"
Srekjko Puzhaljka 3
Kumanovo, 1300

Центарот за неформално образование „Призма“ нуди раз

Select - Центар за странски јазици Select - Центар за странски јазици
Tode Dumba 101a
Kumanovo, 1300

Центар за странски јазици - Centre for foreign languages

Trekëndëshi didaktik Trekëndëshi didaktik
Kumanovo, 1315

www.trekendeshididaktik.wordpress.com

Bujinkan Tori-Macedonia Bujinkan Tori-Macedonia
Kumanovo, 1300

Bujinkan Tori is founded by Shihan Nedeljko Ashanin, and Bujinkan Tori Kumanovo is founded by Sensei

Перципио Перципио
Ilindenska 40/2
Kumanovo, 1300

Центарот за личен и креативен развој „ПЕРЦИПИО“ пром?