Avto Skola Galeb

Avto Skola Galeb

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Avto Skola Galeb, Education, Гоце Делчев 70, Kumanovo.

Operating as usual

13/07/2023

Секојдневно ги гледаме овие сообраќајни знаци, но дали помниме што означуваат?
Големата линија во сите сообраќајни знаци прикажани во сликата ја означуваат положбата на патот со право на првенство. Односно, сите други патишта се споредни согласно главниот пат преставен со големата линија на сообраќајниот знак.
Внимавајте на сообраќајните знаци, бидете одговорен и безбеден учесник во сообраќајот!

12/07/2023

Да се потсетиме на значењето на сообраќајните знаци за побезбеден сообраќај!
Овие два сообраќајни знаци се клучни за безбедно учество во сообраќајот. Левиот знак означува отворање на сообраќајна лента за бавни возила, најчесто овој сообраќаен знак се појавува при возење на нагорнина. Додека пак десниот сообраќаен знак го означува завршетокот на сообраќајната лента за бавни возила. Ако го видите овој знак и возите во бавната лента планирајте навремено и безбедно да се престроите во соседната сообраќајна лента.
Внимавајте на сообраќајните знаци, бидете одговорен и безбеден учесник во сообраќајот!

07/01/2023
Photos from Avto Skola Galeb's post 27/06/2022

🔹Ново возило во возниот парк на Галеб, автобус МАН за обука за Д и Д+Е категории. 🚎

Photos from Avto Skola Galeb's post 12/04/2022

🚛 🚚

17/03/2022

🔹Oбука за категорија Б + Е.

12/11/2021

☀️🕊

Photos from Avto Skola Galeb's post 07/09/2021

Галеб се засили со уште едно возило за обука за Ц и Ц + Е категории со MAN TGM.

21/08/2021

🔵Возниот парк на Галеб доби засилување за обука на Б и Б+Е категории со новата Сеат Ибица.

15/05/2021

Авто Школа Галеб - 20 години успешна работа. 🎉🍾🥳

02/05/2021

Среќни Велигденски празници ви посакува тимот на Авто Школа Галеб ! Христос Воскресе!

06/04/2021

Како правилно да возите на кружен тек?

Кружниот тек е раскрсница во која сообраќајот се одвива кружно во спротивна насока на сказалките на часовникот (во земјите кадешто се вози лево е обратно - во насока на сказалките на часовникот). Може да има една или повеќе сообраќајни ленти. Колку се повеќе, толку е потешко за снаоѓање.

Иако изминатите неколку години, кружните текови се секојдневие, се`уште постојат луѓе кои не се сигурни како да се однесуваат кога ќе се најдат во него.

Првото правило на кружниот тек вели дека предност има возилото кое веќе е во кругот; оној кој сака да влези во него треба да почека и да се приклучи без да предизвикува опасност. Притоа не мора да вклучува жмигавец бидејќи е јасно дека оди десно. Ова правило важи во секој случај, освен кога сигнализацијата зборува поинаку, бидејќи тогаш на сила стапува правилото на десна страна (тогаш има предност оној кој влегува во кружниот тек). Затоа е потребно навреме да се воочат знаците.

Во кружниот тек со две ленти, потребно е да се избере правилниот пат. Ако сакате да излезете на првиот излез, треба да се вклучите во првата десна лента и веднаш да се исклучите и да дадете жмигавец, за останатите учесници во сообраќајот да знаат дека веднаш ќе се исклучите. Ако одите на другиот излез, тогаш можете да возите по самиот обем на лентата - влегувате од десна во десна или од лева во лева страна. Од десната трака во кружниот тек излегувате во првата, а од внатрешната во левата. Притоа, треба да дадете жмигавец за останатите возачи да ве пуштат да излезете од кружниот тек.

Ако одите на третиот излез, тогаш во кружниот тек треба да влезете од левата лента. Истото важи и за четвртиот излез.

Во секој случај, кога возите во внатрешната лента и сакате да се исклучите, морате да обрнете внимание на автомобилите од десно, кои одат право и треба да ги почекате.

Предности на кружниот тек

- Возилата во кружниот тек се движат бавно, такашто и во случај на сообраќајна несреќа, шетата е мала отколку на обични раскрсници

- Зголемен е протокот на сообраќај и се намалува гужвата која ја има кога има семафори

- Се намалува потребата за семафори

Со оглед на тоа што Американците не сакаат кружни текови и се`уште веруваат во класичните раскрсници, популарниот тим на „Mythbusters“ направи истражување што е поефикасно и што најдобро функционира. 385 автомобили поминале на просечна раскрсница без семафори, додека 460 возила поминаа на кружниот тек, што е 20% повеќе.

Во што најчесто се греши?

- Неследење на својата сообраќајна лента

- Неправилна употреба на жмигавците. Голем број луѓе знаат целиот кружен тек да го поминат со приклучен жмигавец, што предизвикува забуна кај другите учесници.

- Лоша проценка на брзината на возилата во кружниот тек. Голем дел од возачите мислат дека за брзо време ќе влезат во кружниот тек, со што предизвикуваат опасност.

- Занемарување на пешаците и велосипедистите. Поголемиот дел од возачите најмалку мислат на нив.

- Игнорирање на знаците.

17/03/2021

ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ !

08/03/2021

💐🌸🌺

01/12/2020

На крстосница на која нема семафори или знаци за предност на минување, возачот е должен да го пропушти возилото кое доаѓа од неговата десна страна. Никогаш не го заборавајте правилото на десна страна, бидејќи е од суштинско значење за безбедност во сообраќајот.

01/12/2020

Секој возач-почетник мора добро да ги научи сообраќајните правила, пред да стане учесник во сообраќајот. Научете ги сообраќајните правила со нас:
Видови сообраќајни знаци
• Знаци за опасност;
• Знаци за известување (предупредување);
• Знаци за изречни наредби

29/09/2020

Авто школа "Галеб" започна со вршење на обука за "БЕ" категорија.

02/07/2020

🚗🚗🚗☀️

29/06/2020

АШ"Галеб"има потреба од вработување на инструктори.За подетални информации јавете се на тел:071208293 или во нашите простории.

23/06/2020

Бидете трпеливи и особено внимателни кога ќе забележите возило на авто школа во сообраќајот. Најчесто возењето претставува стрес за секој оној кој учи да управува со моторно возило. Не заборавајте и вие некогаш сте биле возач почетник!

22/06/2020

Обележаниот пешачки премин е место наменето за пешаците да можат безбедно да ја преминат улицата. Оние кои управуваат со моторно возило се должни да запрат пред пешачкиот премин, да ги пропуштат пешаците, да не ги блокираат премините бидејќи со тоа се загрозува општата безбедност во сообраќајот.

19/06/2020

Кога застанувате пред пешачки премин, оставете доволно простор помеѓу вашето возило и преминот за да можат другите возачи да ги видат пешаците за кои сте застанале.

18/06/2020

Детското седиште за автомобил треба да одговара на возраста на детето, да одговара на возилото и пред се, да се смести правилно на задното седиште. Најчест пропуст се прави при прицврстувањето на седиштето во возилото и недоволното прицврстување на безбедносниот појас за детето.

17/06/2020

Никогаш не го паркирајте вашето возило на места резервирани за хендикепирани лица, пешачки премини, зони за забрането паркирање и зелени површини.

16/06/2020

Секогаш држете растојание помеѓу вас и возилото пред вас, бидејќи не можете да ја прочитате намерата на другите возачи! Растојанието препорачано од експертите е три до четири секунди (откако возилото пред вас ќе помине неподвижен објект, избројте 3-4 секунди додека не го поминете истиот).

15/06/2020

Не им дозволувајте на вашите деца-тинејџери кои сè уште немаат возачка дозвола да управуваат со вашето возило! Заштитете ги вашите деца и сите околу вас!

15/06/2020

Тестирај го знаењето.Кој прв ќе ја помине раскрсницата?

12/06/2020

Пешаците се дел од сообраќајот! Не заборавајте да застанете пред обележан пешачки премин и да ги пропуштите да ја преминат улицата!

11/06/2020

Доколку возите навечер, имајте предвид дека видливоста е намалена и тоа може да направи потешко да забележете потенцијална опасност. Затоа, користете ги соодветните светла на вашето возило во секое време и подигнете го нивото на подготвеност!

10/06/2020

6 важни совети за сите возачи:
▪️Држете го воланот правилно.
▪️Прилагодете ги ретровизорите пред да тргнете.
▪️Врзете го безбедносниот појас.
▪️Секогаш користете ги трепкачите.
▪️Паркирајте правилно.
▪️Не ја пречекорувајте дозволената брзина.

09/06/2020

Додека управувате со мотоцикл, запомнете секогаш да имате барем два прста поставени на кочницата, подготвени за кочење!

08/06/2020

Tоплото време со себе носи и зголемена фреквенција на пешаци, велосипеди, електрични тротинети. Бидете одговорни и обрнете дополнително внимание на обележаните пешачки премини.

08/06/2020

Една од најважните лекции, која треба да ја научиме при обуката, е како да оддржуваме безбедно растојание помеѓу учесниците во сообраќајот, кога управувате со возилото. Ова безбедно растојание ќе зависи од брзината на движењето, интензитетот на сообраќајот, состојбата на патот, временските прилики...

Денешнава состојба, кога живееме во услови на пандемија од корона висурсот, наложува оваа лекција да ја примениме во секојдневното живеење и кога се движиме како пешаци. Да бидеме внимателни, да не се движиме или стоиме преблиску еден до друг, да оддржуваме растојание од најмалку 1.5 метар помеѓу луѓето. Така нема да овозможиме дирекнто ширење на вирусот од човек на човек, на тој начин се штитиме себе си, нашето здравје, но и здравјето и животот на нашите најмили и сите оние луѓе, кои не ги ни познаваме.

ДА ОДДРЖУВАМЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ

Want your school to be the top-listed School/college in Kumanovo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Како правилно да возите на кружен тек?Кружниот тек е раскрсница во која сообраќајот се одвива кружно во спротивна насока...
Сезоната никако да заврши
Авто Школа Галеб
"Галеб" Авто Школа

Location

Category

Telephone

Address

Гоце Делчев 70
Kumanovo

Opening Hours

Monday 07:00 - 17:00
Tuesday 07:00 - 18:00
Wednesday 07:00 - 17:00
Thursday 07:00 - 18:00
Friday 07:00 - 18:00
Other Education in Kumanovo (show all)
Mes_yjesh Mes_yjesh
Kumanovo

�Defektologe� �Këshilla defektologjike� �Doracak dhe flashcards për fëmijë prej 2-6 vj

Një botë pozitive Një botë pozitive
Macedonia
Kumanovo, 1307

Bota ka vazhdimisht nevojë për ndryshime të vogla që të ketë një kuptim vazhdimisht aktiv pë

Ликовна Работилница Ликовна Работилница
N. Utca Centar Za Kultura "Trajko Prokopiev"
Kumanovo, 1300

ﷲ Rruga e Muslimanëve ﷲ ﷲ Rruga e Muslimanëve ﷲ
Kumanovo

•●►Lexo për të menduar. •●►Mendo për të kuptuar. •●►Kupto për të ndryshuar .

Виртуал-М Образовна Академија Виртуал-М Образовна Академија
Virtual-m@hotmail. Com
Kumanovo, 1300

ОБРАЗОВНА АКАДЕМИЈА

Abandoned Things Abandoned Things
Kumanovo

The world is a beautiful place, from that abandoned home hidden in the woods to the majesty of waterf

Feja Islame. Feja Islame.
Qerkez
Kumanovo, 1234

LeveL Educo Centar LeveL Educo Centar
Kumanovo, 1300

Центaр зa стрaнски јaзици "Левел"

FootballPress FootballPress
Kumanovo

Ljecenjeto trae 3 dena. Sherimi zgjat 3 dite. Za informaci tel: +38971-471-042 (Macedonia , Kumanovo

Kiro Burnaz English Fun Club Kiro Burnaz English Fun Club
Kumanovo

A group about the English language for students at Kiro Burnaz to practice English, find youtube cli

Vlll 8-9 vjq Mateç Vlll 8-9 vjq Mateç
Kumanovo

Shkolla Fillore ''KULTURA'' Fshati Mateç Komuna e Likovës

Xhamia e Poshtme Fsh Hotël Xhamia e Poshtme Fsh Hotël
Hotël
Kumanovo

Mosque