IQ UP - Kichevo

Со IQ Up! едукацијата преку иновативна методологија ги в?

IQ Up! образовниот концепт е комбинација од СТЕАМ мултидисциплинарниот пристап на учење, дополнет со литература и програмирање.

Во IQ UP! создадовме програми во кои преку нови научни авантури на Биби, Боби и нашиот нов лик 10 годишниот Оливер, ги воведуваме децата во магичниот свет на науката, технологијата, математиката, уметноста и инженерствотo, комбинирани со литература и програмирање.

Во на

Operating as usual

20/11/2023

🔬 Развиваме желба за истражување! 🔬

✅ Научник не се раѓа, научник се станува!
✅ Истражувањето е одлична алатка преку која децата учат за светот кој нѐ опкружува!

🧒🏻👦🏼 Експериментите се омилен дел низ нашите часови. Покрај тоа што децата експериментираат 🧪, тие мерат 📏, набљудуваат 👀, па стимулираме развој на моторика ✍️, прецизност 🔎, концентрација 🧠, трпение и доследност и најбитно од сѐ, учениците - прекрасно се забавуваат!

🔸 Учењето преку игра е забавен и ефикасен начин да стекнат нови знаења и вештини. ✔️
IQ UP!Kичево 071 777 939

Photos from IQ UP - Kichevo's post 17/11/2023

📚Të mësuarit e formave i ndihmon fëmijët të identifikojnë dhe organizojnë informacione vizualisht, të njohin shenjat dhe simbolet dhe të zhvillojnë ndërgjegjësim për marrëdhëniet midis njerëzve, objekteve dhe hapësirës përreth tyre.
🔻🔸Njohja me format 2D është një element i rëndësishëm në zhvillimin e fëmijëve, çdo formë mbart në vete parimet bazë që janë themelore për konceptet matematikore shumë më komplekse që nxënësit tanë do të mësojnë më tej.

📚Учењето на 2Д формите им помага на децата да ги препознаваат и визуелно да ги организираат информациите. 🟥Препознавањето на 2д форми е важен елемент за просторно разбирање на геометријата. Со усвојување на секоја форма се учат основните принципи кои се фундамент во многу покомплицирани математички концепти кои нашите ученици ќе ги учат понатаму.
👩‍🔬Përgatitni fëmijën tuaj për sukses✨
IQ UP! Kërçovë 071 777 939

17/11/2023

🎬IQ UP! Приказна-Направи филм🎞
🎬📽🎞Овие дечиња сами направија свое сценарио со нивните изработки👀
👀ПОГЛЕДНЕТЕ👀
▪︎Зоотроп е анимациска играчка која овозможува видео повторение на кратка анимација, додека
▪︎Трауматоп е уред кој што креира наизменични слики што предизвикуваат доживување на движење.

■Изработувањето на зоотроп може да им помогне на учениците да ги развијат способностите за креативност, научно искуство, додека играат со различни облици, бои и обрасци.
Оо друга страна, трауматоп може да им помогне на учениците да ги збогатат своите сензориски способности, додека го користат за да го искусат движењето на објекти.

✔Ако се комбинираат овие две изработки, учениците може да ги постигнат целите за креативност, развој на сензорни способности и насочување кон научно искуство. Ова може да биде одличен вовед во светот на произведувањето на филмови, каде што креативност, научно искуство и технички вештини играат клучна улога.
Само во IQ UP! Едукација која инспирира‼️📞 071 777 939

16/11/2023

👉Направи разлика, избери го најдоброто од едукација за твоето дете💯👍
🧠IQ UP! На чекор пред другите, единсвени и уникатни во својата програма‼️

15/11/2023

IQ UP! Да се потсетиме на дел од активностите од претходната година!

Зошто IQ UP! е вистинското место за вашето дете?

👀Уникатна и иновативна методологија

IQ Up! едукацијата е базирана на иновативна методологија во која се имплементирани најсовремени и докажани техники, пристапи и методи за едуцирање на децата.

👀Извонредни програми

Најсовремена, уникатна програма направена од тим на врвни професионалци во својата област, наменета за деца до 13 годишна возраст!!

Забавни и интерактивни програми во кои ги вкрстуваме проблематиките на сите природни науки, математика, технологија, инженерство, уметност, литература и програмирање.

👀Инспиративни учебници

За секоја одделна програма создадовме книги исполнети со инспиративни приказни од научните авантури на нашите ликови, многу логички задачи, мозочни вежби и креативни активности.

👀Дидактички материјали

За секоја програма имаме специјално дизајнирани сетови од дидактички материјали и нагледни средства кои учителите ги користат на часовите за да создадат магија во наставата.

👀Модерни училници

IQ Up! училниците, кои наликуваат на забавни лаборатории, се дизајнирани да ги инспирираат децата да учат, создаваат и иновираат.

👀Обучени и сертифицирани учители

Нашите учители, освен што се високообразовани, ги обучивме и сертифициравме согласно IQ UP! методологијата.

IQUP-Кичево 071/777-939

11/11/2023

Предизвикот прифатен‼️✅
📚 Креираме, експериментираме, тестираме, дознаваме, учиме - сѐ е возможно во светот на знаењето во ! 🤩

👩🏼‍🔬Насочете го вашето дете кон успехот! 🚀 Повеќе информации
IQ UP!Кичево 071 777 939

Photos from IQ UP - Kichevo's post 10/11/2023

💻Учиме #ПРОГРАМИРАЊЕ во IQ UP! програмите!

🧑‍💻Начинот на кој го интегрираме #програмирањето во нашите IQ UP! едукативни програми им помага на учениците да ги визуелизираат апстрактните концепти од математика, природни науки и технологија во забавен формат. Тоа им помага да го применат наученото во реалниот живот и во решавање проблеми и задачи.
💡За да програмираат и визуелно да прикажат одреден процес или тема што ја научиле на часот, тие треба да користат логика, планирање, пробување различни концепти и решенија за да дојдат до крајното посакувано решение.
@следачи
IQ UP - Kichevo 071 777 939

08/11/2023

🫀Човечко тело - Кардиоваскуларен систем
🫀Модел на срце - циркулирање на венска и артериска крв.
IQ UP! едукација е комплексен иновативен образовен модел, во кој се опфатени сите елементи за #интелектуален развој на децата, сткнување на #вештини и стекнување на #функционално знаење од повеќе области.
IQ UP-Kичево 071/777-939

Photos from IQ UP - Kichevo's post 02/11/2023

🔢Весели броеви, за весели дечиња.🙋‍♀️🙋

Индивидуален пристап кон секое дете, од самиот почеток ги следиме нивните интереси.
🌏Дозволете вашето дете да го истражи светот околу него и да ги преместува границите на креативноста.
🏫Посветени сме за подобра едукација на вашето дете‼️
👉Обучени и сертифицирани учители согласно IQ UP! методологијата‼️
👉Забележете ја разликата во развојот!
👉Направете разлика и одберете го најдоброто од едукација за вашето дете.
📞071 777 939
☎️045 282 616
IQ UP - Kichevo @следачи

Photos from IQ UP - Kichevo's post 31/10/2023

💡❓Сакате ли да ви откриеме дел од магијата на нашата Halloween забава?
> Затоа што е многу повеќе од само забава. 🧪🔬🧫
Нашите генијалци покрај тоа што се забавуваа имаа можност 🧪🔬🧫 и за практично доживување на многу Halloween експерименти и WoW моментии во
IQ UP! - Кичево.

27/10/2023

🏁 3,2,1… Резервирај место сега! 💨

Есенските уписи траат уште неколку дена, а остануваат малку слободни места! Придружете ни се на бесплатен пробен час во најблискиот центар: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
IQ UP! Кичево - 071 777 939

26/10/2023

Страшен едукативен СПЕКТАКЛ!
Придужете ни се ако смеете! 🚪😱😜

Овој Halloween, науката ќе ти го одземе здивот!
Станува страшно интересно во нашите IQ UP! училишни центри, каде експериментите оживуваат и мистериите чекаат да бидат откриени! 👻🔬

🦇 Нашата Halloween лаборатрија е подготвена.
Дали сте подготвени да ја откриете страшно забавната наука?
Придружетени се, пријавување на ☎️
IQ UP 071 777 939
045 282 616
IQ UP - Kichevo @следачи
#СТЕМедукација #Наука #Експерименти #СтрашноЗабавнаНаука !

24/10/2023

🌈 Го освојуваме светот на знаењето! 🌈

Го гледаме светот од различни гледишта!

Секое дете во себе носи свој потенцијал. Нема надарени или ненадарени деца, нема креативни и некреативни деца, секое дете има свој личен потенцијал кој е различен од другите.

Ние се обидуваме тој потенцијал да го разбудиме така што низ часовите ги запознаваме со различни теми и ги поттикнуваме да ја откријат најдобрата верзија од себе и она за што се создадени.

Есенските уписи се во тек! Придружете ни се IQ UP! Кичево - 071 777 939
☎️ 045 282 616

Photos from IQ UP - Kichevo's post 22/10/2023

#Клетка
🧫 Што е клетка? 🧫
🔬 Учениците имаа можност да ги набљудуваат клетките под микроскоп и да разликуваат животински и растителни клетки‼️
🔎🥽Преку различни интерактивни модели, учениците можеа визуелно да го замислат животот на клетката‼️
💡Преку дискусии и задачи учениците се стимулираа, да размислуваат критички за сложеноста и динамиката на клеточниот живот‼️
IQ UP! Едукација која инспирира, дајте му шанса на вашето дете‼️
Повеќе информации 👇
☎️ 045 282 616
📞 071 777 939

22/10/2023

🌈 Формираме идеи за иднината 🌈

Веќе е изразена природната љубопитност кај вашето дете❓

е одлична можност за истражување на потенцијалот за различни професии! Благодарение на ИНДИВИДУАЛНИОТ пристап кон секое дете, од самиот почеток ги следиме нивните интереси за професиите на иднината.

Дозволете вашето дете да го истражи светот околу него и да ги преместува границите на креативноста.
Есенските уписи се во тек! Придружете ни се на бесплатен пробен час во најблискиот центар: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

IQ UP! Кичево - 071 777 939

Photos from IQ UP - Kichevo's post 20/10/2023

🎃Драги дечиња🎃
Скоро е Halloween и време е за најфантастичното Halloween доживување во градот! Затоа, ние со гордост ја најавуваме нашата Halloween работилница, во која ќе има многу забава, креативност и едукација.
👻Ги повикуваме сите љубопитни умови и бестрашни ученици. 👻Подгответе се за застрашувачки забавна вечер на знаење и авантура.
🎃🎃На оваа неверојатна Halloween забава, ќе имате можност да учествувате во различни образовни активности и игри, создадени специјално за вас.
💯🎁Воедно, нашата работилница ќе обезбеди и многу 🎁 НАГРАДИ 🎁за најубавите и најкреативните маски.
👉Бидете дел од нашата Halloween едукативна и забавна работилница! Ве очекуваме‼️
На работилницата можат да се пријават сите дечиња‼️
Ве молиме потврдете го вашето присуство.

🎃Fëmijë të dashur🎃
Halloween është pothuajse këtu dhe është koha për përvojën më fantastike të Halloween-it në qytet! Prandaj, ne jemi krenarë të shpallim punëtorinë tonë të Halloween, e cila do të jetë plot argëtim, kreativitet dhe edukim.
👻Thërrasim të gjithë mendjet kureshtare dhe nxënësit e patrembur.👻
Bëhuni gati për një mbrëmje frikësuese dhe argëtuese me njohuri dhe aventura.
Në këtë festë të mrekullueshme të Halloween-it, do të keni mundësinë të merrni pjesë në një sërë aktivitetesh dhe lojërash edukative, të krijuara posaçërisht për ju. Në të njëjtën kohë, punëtoria jonë do të ofrojë shumë çmime për maskat më të bukura dhe kreative.
Bëhuni pjesë e punëtorisë tonë edukative dhe argëtuese për Halloween! Ju presim!!!
Të gjithë fëmijët mund të regjistrohen në punëtori!
Ju lutemi konfirmoni pjesëmarrjen tuaj.

18/10/2023

🔺Ако сè уште се прашувате зошто треба да го запишете вашето дете во , еве уште една добра причина зошто! 👇

🧫🧪Учиме преку различни тестирања и експерименти, а со тоа ги стимулираме детската интеракција, креативност и љубов кон истражувањето на светот околу нив. 🌍

IQ UP! Кичево 071 777 939
☎️ 045 282 616

16/10/2023

📚 Креираме, експериментираме, тестираме, дознаваме, учиме - сѐ е возможно во светот на знаењето во ! 🤩

👩🏼‍🔬Насочете го вашето дете кон успехот! 🚀 Повеќе информации
IQ UP! Кичево 071 777 939
045 282 616

Photos from IQ UP - Kichevo's post 15/10/2023

👉💯Децата учат за оптички илузии и калеидоскопи на неколку начини. Цели кои ги постигнуваат се:

➡️ Учењето за оптички илузии и калеидоскопи ги поттикнува децата да ги забележат деталите, формите и шарите. Ова ги подобрува нивните вештини за набљудување.
➡️ Развивање на критичко размислување: Оптичките илузии имаат за цел да ги поддржат децата да го развијат своето критичко размислување и да ги изградат нивните вештини за проблемско решавање. Кога се соочени со илузијата, децата треба да поставуваат прашања, да размислуваат и да наоѓаат решенија.
➡️ Развивање на креативноста: Истражувањето на калеидоскопите и оптичките илузии може да ја поттикнат креативноста на децата. Во присуство на бои, облици и образци, децата ги стимулираат своите креативни мисли.
➡️ Развивање на научниот дух: Ова учење им помага на децата да се запознаат со основните принципи на наученото. Кога ќе ги прашаат: Зошто некои илузии се појавуваат и зошто калеидоскопите ги создаваат различни слики, децата се поттикнуваат да размислуваат и да ги решаваат проблемите во процесот на истражување.
➡️ Забава, игра и учење: Оптичките илузии и калеидоскопите може да предизвикаат голема радост и забава кај децата. Кога се забавуваат, децата полека учат и го развиваат својот интерес и фокусот на внимание.
IQ UP! Кичево 071 777 939
045 282 616

13/10/2023

Ја препознавате љубопитноста❓Дали вашето дете често ви поставува вакви прашања❓Ви пренесуваме неколку од многуте прашања кои ги поставуваат нашите ученици. А одговорите❓Одговорите заедно ги наоѓаме во нашите училници ✅

Дали се пријавивте за бесплатен пробен час❓Линк за регистрација: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

Како гласи последното интересно прашање кое ви го постави вашето дете❓Нетрпеливо чекаме да го слушнеме! 🤩

Photos from IQ UP - Kichevo's post 09/10/2023

📚💡Дел од часот за ориентација во простор, каде преку различни активности нашите ученици ги вежбаа физичките способности вклучувајќи:
🌟 развој на координација и рамнотежа;
🌟 увежбуваа движење по дадени насоки;
🌟читање шематски приказ со зададени насоки.
🌟Учениците следат сложени движења со цел подобрување на нивните вештини за координација на движења и поголема контрола над нивното тело.
IQ UP! Кичево 071 777 939
045 282 616

Доста е со учење лекции напамет! Време е да зборуваме за содржината, а не за формата на образованието на нашите деца - IQ Up 03/10/2023

❓Дали сте загрижени резултатите кои вешето дете ги постигнува од своето образование?
❓Дали сметате дека знаењето и вештините кои вашето дете ги стекнува не се доволни за да се соочи со предизвиците кои ги носи иднината?

Прочитајте го нашиот нов блог пост и дознајте какво образование им е потребно на нашите деца 👇👇👇

Доста е со учење лекции напамет! Време е да зборуваме за содржината, а не за формата на образованието на нашите деца - IQ Up Импресионирање на учителите со подолго запаметување на лекциите повеќе не треба да биде мерило за успехот на децата. Времето е да зборуваме за содржината, за проце....

02/10/2023

❓Дали сакате вaшето дете да постигнува одлични резултати во училиште? Дали вашата цел е вашето да научи како да учи, како да размислува, како да решава проблеми и логички да ги разбира концептите кои ги учи?

IQ UP! едукацијата, која е базирана на уникатна методологија и современи техники и пристапи за учење, му овозможува на вашето дете целосен интелектуален развој, преку изучување на сите природни науки, математика, технологија, инженерство, литература и програмирање за деца.

Преку иновативните и динамични часови, децата ги изучуваат сите теми кои се учат во училиште, и многу понапредни теми, на сосема поинаков начин, со цел да научат да учат, да развијат критичко размислување, логика, креативност, способност за анализирање и решавање на проблеми и креативност.

🚀 Добре дојдовте во нашите IQ Up! училишта, каде што статичните училници се историја! 🎉
🧪 Ние ги заменивме со интерактивни и иновативни лаборатории каде што учењето станува вистинско искуство! 📚

🌟 Во секоја училница, нашите мали генијалци изучуваат наука, технологија, инженерство и математика преку:
🔬 Експериментирање;
🌍 Истражување;
🔍 Анализирање;
🛠 Работа на реални проекти;
🎮 Многу интерактивни игри и активности.
🌈 Нашиот целосно дизајниран простор е шарен и забавен за најмалите, иновативен и привлечен за тинејџерите. 🌈
👩‍🔬 Со иновативни методи, ги подготвуваме децата за иднината со долготрајно знаење и вештини. 📚🧪

УПИСИТЕ се во тек!
IQ UP! Кичево - 071 777 939

02/10/2023

🚀 Учиме #програмирање со IQ UP! програмите! 🖥️

Нашиот иновативен пристап го спојува програмирањето со математиката, природните науки, иненерството, литературата и технологијата, давајќи им на учениците можност да креираат, експериментираат и решаваат предизвици во креативен и забавен формат. 💡🎮

Со програмирањето, учениците го претвораат своето научено знаење во практични дигитални проекти - од симулација на струјно коло до виртуелен модел на кардио-васкуларниот систем. 🌐📊

Поттикнуваме логичко размислување, тимска соработка и способност за решавање на предизвици, без страв од грешки. 🤝🧩

Замислете ги задоволството и среќата што ги чувствуваат учениците кога, на пример, на часот кога учат за струјно коло, во првиот дел секој на забавен начин создал вистинско струјно коло употребувајќи најразлични извори на енергија, најразлични потрошувачи и електронски елементи, а потоа го претвора во дигитален проект преку програмирање. Или пак, на часот во кој учат за кардио-васкуларен систем, тие освен што создаваат модел на срце кое пумпа како реален проект, истото го создаваат и во дигитатален проект преку програмирање. На тој начин учениците стекнуваат сигурност во себе и мотивација да експериментираат, да пробуваат нови работи, да истражуваат и да прават креативни комбинации без да се плашат од грешки или неуспех

Уписите се во тек! Побрзајте да закажете бесплатен пробен час во некој од нашите училишни центри:

IQ UP - Kichevo: 071 777 939

Photos from IQ UP - Kichevo's post 29/09/2023

⬆️⬇️⬅️➡️Учењето на насоки за деца од предшколска возраст, може да им помогне да развијат различни вештини и способности. Некои од нив вклучуваат:

➡️ Моторни вештини: Учењето на насоки може да помогне на децата да ги развијат своите моторни вештини, како груба и фина моторика. На пример, кога ќе ги следат насоките за да ги сложат блоковите еден врз друг, децата ќе ги користат своите раце и прсти за да ги држат и манипулираат блоковите.
↔️ Когнитивни вештини: Учењето на насоки може да ги поттикне когнитивните вештини на децата, како што се способноста за проблемско решавање, размислување и концентрација. Кога децата ги следат насоките за да ги решат едноставни задачи, како на пример да ги сортираат предметите според даденитр насоки, тоа ги поттикнува нивните когнитивни вештини.
⤴️ Јазични вештини: Учењето на насоки може да им помогне на децата да развијат јазични вештини, како што се разбирање на инструкции и комуникација. Кога децата ги слушаат и следат насоките, тоа ги поттикнува нивните јазични вештини и го зголемува нивното разбирање на зборовите и изразите.
🔄Социјални вештини: Учењето на насоки може да им помогне на децата да развијат социјални вештини, како што се способноста за соработка, споделување и тимска работа. Кога децата ги следат насоките за да ги изведат заедничките активности, како на пример да играат игри со другите деца, тоа ги поттикнува нивните социјални вештини и го зголемува нивното разбирање на социјалните норми и правила.

➕Овие се само некои од вештините и способностите кои децата можат да ги добијат од учењето на насоки. Важно е да се има во предвид дека децата во оваа возраст учат на најдобар начин преку игра и интеракција со околината и другите деца.
🏫IQ UP!Kichevo
📞071 777 939
☎️045 282 616

Photos from IQ UP - Kichevo's post 24/09/2023

"Големите луѓе не се родени големи, тие растат големи!”🌱

Во свет што се менува со молскавична брзина, ! стои како иноватор во образованието. 🚀

Со нашите иновативни методи, ги подготвуваме децата за иднината со долготрајно знаење и вештини. 📚🧪

Поставуваме акцент на решавањето на предизвикот, креирајќи креативни мислители во секоја област.💡💪

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се, контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:

IQ UP! Кичево– 071 777 939
045 282 616

#ЕдукацијаШтоИнспирира #ИновативностВоОбразованието

Photos from IQ UP - Kichevo's post 23/09/2023

👩🏽‍🔬🧑‍🔬 Мали истражувачи
🔜НАСКОРО ЗАПОЧНУВАМЕ⭐

⁉️Децата често се љубопитни и имаат потреба да истражуваат и да се интересираат за нови нешта околу нив.
❓Тие поставуваат многу прашања и се обидуваат да го разберат светот околу нив. ✅IQ Up е едукација која го поддржува овој природен љубопитен дух на децата и ги охрабрува да продолжат да поставуваат прашања и да истражуваат.
🔎🧪🩺Преку различни програми и работилници, IQ Up им овозможува на децата да ги развијат своите критички мислења, проблемски решенија и креативни вештини. Ова им помага да го задржат својот љубопитен дух и да се развиваат во целосни и компетентни личности.
➡️ Не пропуштајте! Уште неколку слободни места до почетокот на нашето заедничко истражување🧠
Повеќе инфо: 📞 071 777 939
☎️ 045 282 616

22/09/2023

📚 За секоја програма создадовме книги што ќе го инспирираат вашето дете! 🚀 A, во секоја книга има:

🌟 Инспиративни приказни од научните авантури на нашите ликови;
🤯 Логички задачи и мозочни вежби за развивање на интелектот;
🎨 Креативни активности што ќе ги стимулираат визуелните и креативните способности.

Уписите се отворени уште неколку дена! 🌍🧠Регистрирајте се тука:
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ ☎️:

IQ UP! Кичево - 071 777 939
045 282 616

#Наука #Образование #ИнспиративниУчебници

Photos from IQ UP - Kichevo's post 20/09/2023

Filluan orët e para demo në IQ-UP Kërçovë. Vitin e ri shkollor e nisim në laboratorin magjik të Bibit dhe Bobit ku fituam njohuri të reja duke u argëtuar, eksperimentuar, luajtur dhe duke u shoqëruar.

🌟Në çdo orë, gjenitë tanë të vegjël mësojnë shkencën, teknologjinë, inxhinierinë dhe matematikën përmes:

🔬 Eksperimentimit;
🌍 Hulumtimit;
💻 Programimit;
🔍 Duke analizuar;
🛠 Punës në projekte reale;
🎮 Shumë lojëra dhe aktivitete interaktive.
Regjistrimet vazhdojnë. Nëse dëshironi që fëmija juaj të jetë pjesë e qendrës inovative shkollore IQ-UP, regjistrohuni këtu:
071 777 939

Првите демо часови во IQ-UP Кичево започнаа. Ја започнуваме новата учебна година во магичната лабораторија на Биби и Боби каде се стекнавме со нови знаења додека се забавувавме, експериментиравме, игравме и се дружевме.

🌟Во секој час, нашите мали генијалци изучуваат наука, технологија, инженерство и математика преку:

🔬 Експериментирање;
🌍 Истражување;
💻 Програмирање;
🔍 Анализирање;
🛠 Работа на реални проекти;
🎮 Многу интерактивни игри и активности.
Уписите продолжуваат. Доколку сакате и вашето дете да е дел од иновативниот IQ-UP училишен центар пријавете се тука:
📞071 777 939
☎️045 282 616

18/09/2023

🧠 Discover the power of IQ UP! 🚀

Our methodology is deeply rooted in educational neuroscience, the science of understanding how the brain works, cognitive abilities, and behaviors. 🌟

👩‍🏫 Educators worldwide rely on neuroscience to unlock the secrets of optimal learning for kids. Here's how we do it:

1️⃣ Better Child Development
2️⃣ Diverse Learning Styles
3️⃣ Social Engagement
4️⃣ Tech Integration
5️⃣ Brain Boosting
6️⃣ Overcoming Learning Challenges
7️⃣ Inspiring Learning Spaces
8️⃣ Motivation Boost
9️⃣ Engaging Curricula

Join us in revolutionizing education through science and inspiration! 📚🌈 https://iqupglobal.com/

Photos from IQ UP - Kichevo's post 13/09/2023

💡🎮Со програмирањето, учениците го претвораат своето научено знаење во практични дигитални проекти - од симулација на струјно коло до виртуелен модел на кардио-васкуларниот систем. 🌐📊

Поттикнуваме логичко размислување, тимска соработка и способност за решавање на предизвици, без страв од грешки. 🤝🧩

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:
IQ UP! Кичево– 071 777 939

#СТЕМ #ЕдукацијаШтоИнспирира #Програмирање

10/09/2023

🚀Програма и на албански наставен јазик со учебници на албански јазик, полесно и подостапно за децата!!!
Добре дојдовте во нашите IQ Up! училишта, каде што статичните училници се историја! 🎉

🧪 Ние ги заменивме со интерактивни и иновативни лаборатории каде што учењето станува вистинско искуство! 📚

🌟 Во секоја училница, нашите мали генијалци изучуваат наука, технологија, инженерство и математика преку:

🔬 Експериментирање;
🌍 Истражување;
🔍 Анализирање;
🛠 Работа на реални проекти;
🎮 Многу интерактивни игри и активности.

🌈 Нашиот целосно дизајниран простор е шарен и забавен за најмалите, иновативен и привлечен за тинејџерите. 🌈

👩‍🔬 Со иновативни методи, ги подготвуваме децата за иднината со долготрајно знаење и вештини. 📚🧪

УПИСИТЕ се во тек!
IQ UP! Кичево - 071 777 939

Регистрација за уписи и бесплатен пробен час - IQ UP! 10/09/2023

🌟 Љубопитноста води кон откритија!

👩🏼‍🔬 Во ги поттикнуваме детската љубопитност и креативност додека заедно ги истражуваме тајните на науката. ⚗️

Започнуваме наскоро! 🚀 Регистрирајте се тука:
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ ☎️:

IQ UP! Кичево - 071 777 939

#Наука #Образование #Иновации #Истражување

Регистрација за уписи и бесплатен пробен час - IQ UP! Драги родители, Добредојовте во IQ UP! Ве покануваме да се регистрирате за бесплатен пробен час во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас и заедно со вашето дете да ја...

07/09/2023

🚀 Добре дојдовте во нашите IQ Up! училишта, каде што статичните училници се историја! 🎉

🧪 Ние ги заменивме со интерактивни и иновативни лаборатории каде што учењето станува вистинско искуство! 📚

🌟 Во секоја училница, нашите мали генијалци изучуваат наука, технологија, инженерство и математика преку:

🔬 Експериментирање;
🌍 Истражување;
🔍 Анализирање;
🛠 Работа на реални проекти;
🎮 Многу интерактивни игри и активности.

🌈 Нашиот целосно дизајниран простор е шарен и забавен за најмалите, иновативен и привлечен за тинејџерите. 🌈

👩‍🔬 Со иновативни методи, ги подготвуваме децата за иднината со долготрајно знаење и вештини. 📚🧪

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ ☎️:
IQ UP! Кичево - 071 777 939

#ИнтерактивноУчење #Иновација #ОбразованиеЗаИднината #МодерниУчилници

06/09/2023

🤖 Во текот на нашите едукативни програми, децата ќе имаат можност да се запознаат со нашиот верен пријател - роботчето TacoBot! 🤖

Преку забавни и интерактивни активности, ние ги воведуваме во светот на роботиката. Не само што ќе учат за науката, инженерството и технологијата зад роботчето, туку и сами ќе го програмираат. 🤖

УПИСИТЕ се во тек!
Регистрирајте се за бесплатен пробен час 👇
https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7
или контактирајте нѐ во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас:

IQ UP! Аеродром– 070 382 269
IQ UP! Карпош – 078 887 889
IQ UP! Велес– 075 380 443
IQ UP! Прилеп– 071 308 446
IQ UP! Охрид 078 249 507
IQ UP! Кавадарци– 075 448 873
IQ UP! Кичево– 071 777 939
IQ UP! Штип – 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Струмица - 078 340 709

#ЕдукацијаШтоИнспирира #Роботика #ИновативностВоОбразованието 🤖

Регистрација за уписи и бесплатен пробен час - IQ UP! 05/09/2023

Regjistrimet vazhdojnë!
🗓️ Fillojmë së shpejti!

A janë eksploruesit tuaj të vegjël të magjepsur nga mrekullitë e natyrës dhe jetës dhe duan t'i zbulojnë ato nga afër? 🌿✨ Tani ata kanë mundësinë të bashkohen me ne dhe të zgjerojnë njohuritë e tyre përmes programeve tona arsimore! 🗓️📚

📚 Regjistrohu për një orë falas në linkun e mëposhtëm: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

📞 Për konsultime dhe pyetje të mëtejshme kontaktoni IQ UP - Kërçovë – 071 777 939

Регистрација за уписи и бесплатен пробен час - IQ UP! Драги родители, Добредојовте во IQ UP! Ве покануваме да се регистрирате за бесплатен пробен час во IQ UP! училишниот центар најблиску до вас и заедно со вашето дете да ја...

04/09/2023

📣 Уписите се во тек!
🗓️ Започнуваме наскоро!

🧪 Дали вашите мали истражувачи се воодушевени од чудата на природата и животот и сакаат да ги откријат одблизу? 🌿✨ Сега имаат можност да ни се придружат и да го прошират своето знаење преку нашите едукативни програми! 🗓️📚

📚 Пријавете се за бесплатен час преку следниот линк: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

📞 За дополнителни консултации и прашања, контактирајте IQ UP - Kichevo – 071 777 939

#МалиГенијалци #Биологија #Наука #Истражување #ЕдукацијаШтоИнспирира #Уписи

📣 Уписите се во тек!
🗓️ Започнуваме наскоро!

🧪 Дали вашите мали истражувачи се воодушевени од чудата на природата и животот и сакаат да ги откријат одблизу? 🌿✨ Сега имаат можност да ни се придружат и да го прошират своето знаење преку нашите едукативни програми! 🗓️📚

📚 Пријавете се за бесплатен час преку следниот линк: https://forms.gle/b7z6hGCJu88VPvcg7

📞 За дополнителни консултации и прашања, контактирајте го нашиот тим на следните телефонски броеви:

IQ UP Aerodrom – 070 382 269
IQ UP Karposh - Skopje – 078 887 889
IQ UP - Veles – 075 380 443
IQ UP - Prilep – 071 308 446
IQ UP - Ohrid - 078 249 507
IQ UP - Kavadarci – 075 448 873
IQ UP - Kichevo – 071 777 939
IQ UP - Shtip – 079 324 249
IQ UP - Gevgelija - 077 771 708
IQ UP - Strumica - 078 340 709

#МалиГенијалци #Биологија #Наука #Истражување #ЕдукацијаШтоИнспирира #Уписи

04/08/2023

#УПИСИ!!! #НАУКА #СТЕМедукација
🔬🧪🌟 Науката не е само факти и формули - туку начин на размислување и истражување!
Во IQ UP!, ние го разбираме тоа и го применуваме во нашата уникатна методологија.

Нашите програми се дизајнирани така што децата не учат само научни концепти, туку преку посебни техники и методи развиваат критичко мислење, решавање на проблеми и вештини за истражување, резонирање, аналитика и креативност.
Нашите ученици од пасивни консумери на информации, стануваат активни истражувачи и иноватори. 🚀

Сега е време да се приклучите на нашата образовна револуција 🎉 и да го откриете вистинскиот потенцијал на вашето дете.

Уписите се во тек!
Закажете бесплатен ДЕМО час во училишниот центар најблиску до вас и откријте ја магијата на IQ UP! едукацијата!

IQ UP! Аеродром – 070 382 269
IQ UP! Карпош – 078 887 889
IQ UP! Велес – 075 380 443
IQ UP! Прилеп– 071 308 446
IQ UP! Охрид – 078 249 507
IQ UP! Кавадарци– 075 448 873
IQ UP! Кичево – 071 777 939
IQ UP! Штип – 079 324 249
IQ UP! Гевгелија - 077 771 708
IQ UP! Радовиш – 070 226 489

Дајте им на вашите деца шанса да ја истражат науката на забавен и иновативен начин со IQ UP! 🌟

02/08/2023

Драги IQ Up! генијалци,
имајте убав празничен ден!
🇲🇰🇲🇰 Честит Илинден! 🇲🇰🇲🇰

30/07/2023

Интервју со наш IQ UP ученик👩‍🔬
Софија е нашата Iq up генијалка. Покрај тоа што е генијална, таа е и уникатна, креативна, интелегентна и целосно посветена на науката. 💡🧠
Ние горди што ја имаме во IQ UP!
Погледнете го интервјуто со нашата генијалка и видете што има да ни каже!
👀💯👌
IQ UP! Кичево


Want your school to be the top-listed School/college in Kicevo?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

🎬IQ UP! Приказна-Направи филм🎞🎬📽🎞Овие дечиња сами направија свое сценарио со нивните изработки👀👀ПОГЛЕДНЕТЕ👀▪︎Зоотроп е а...
👉Направи разлика, избери го најдоброто од едукација за твоето дете💯👍🧠IQ UP! На чекор пред другите, единсвени и уникатни ...
Предизвикот прифатен‼️✅📚 Креираме, експериментираме, тестираме, дознаваме, учиме - сѐ е возможно во светот на знаењето в...

Location

Category

Telephone

Website

www.IQUP.mk

Address


Kicevo
6250

Opening Hours

Monday 11:00 - 20:00
Tuesday 11:00 - 20:00
Wednesday 11:00 - 20:00
Thursday 11:00 - 20:00
Friday 11:00 - 20:30
Other Schools in Kicevo (show all)
Këshilla - Совет Këshilla - Совет
Macedonia
Kicevo, 6250

Kursi i gjuhës gjermane “DER DIE DAS” Kursi i gjuhës gjermane “DER DIE DAS”
Kicevo

Prof. Rahman Ahmedi Ne ofrojmë cilësi, ju përfitoni Dije!