Logic Land

Logic Land

You may also like

Karan Sarode
Karan Sarode

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Logic Land, School, Маршал Тито 180, Gevgelija.

Добредојдовте во Logic Land, каде започнува вашето програмерско патување! 🚀
Од Python до PHP и HTML, нудиме курсеви за секоја возраст.
Научи програмирање денес, и трансформирај ја иднината! 🌟

Operating as usual

Photos from Logic Land's post 22/03/2024

➡️Aктивна недела, а само десетина дена откако сме отворени ❗

Многу активности👨‍💻👩‍💻

Демо часови и нови уписи🤩

Погледнете како изгледа тоа! 🤳

Почнуваме во понеделник! 🗓️

Резервирајте го вашето место и влезете во светот на програмирањето! 💻 #Програмирање #ДемоЧасови #НовиУписи

Logic Land 07/03/2024

🚀 Најдете го совршениот курс за програмирање за секоја возраст и ниво на вештина.

Во дигиталната ера, програмирањето е основна вештина заедно со читањето и пишувањето.
Во Logic Land, ја разбираме важноста да се започне рано со учење и да се изгради цврста основа.
Без разлика дали сте млад ученик кој ги прави вашите први чекори во светот на програмирањето, или веќе имате некакво искуство и сакате да ги подобрите вашите вештини, имаме курс прилагоден само за вас.

Еве како да го пронајдете соодветниот курс за вашата возраст и ниво на вештина:

🔗 https://logicland.mk/koj-kurs-e-soodveten-za-vozrasta/ 🔗

Logic Land Најдете го совршениот курс за програмирање за секоја возраст и ниво на вештина.

Вовед во Python - Banana Tales - Logic Land 05/03/2024

Дали сте љубопитни како се направени вашите омилени игри и апликации? Дали секогаш се прашувате „како“ и „зошто“ за дигиталниот свет околу вас? Време е таа љубопитност да ја претвориме во креативност со нашите курсеви за програмирање Python, специјално дизајнирани за деца на возраст од 12+ години!

🌟 Зошто Python? 🌟

Python е програмски јазик кој е забавен и лесен за учење, и во реалниот свет се користи речиси во сè, од веб развој до вештачка интелигенција, до работа со податоци. Тој е совршениот прв јазик за младите програмери поради неговата лесна синтакса.

Преку игра, учениците ќе ги научат основните и напредни концепти на програмскиот јазик Python. Децата ќе ги развијат и зајакнуваат своите вештини за секвенцијално програмирање, листи и индексирање, for/while loops, променливи, if/else, boolean оператори, функции, класи и објекти на класи, сортирање и различни структури на податоци.

Закажете бесплатен демо час на 070 462 575, во порака на Facebook или Instagram, или пополнете ја формата на нашата веб страна:

🔗 https://logicland.mk/courses/voved-vo-python-banana-tales/ 🔗

Вовед во Python - Banana Tales - Logic Land Учениците ќе ги научат основните и напредни концепти на програмскиот јазик Python. Децата ќе ги развијат и зајакнуваат своите вештини за секвенцијално програмирање, ....

Кодирање со CoffeeScript - Coding Adventure - Logic Land 05/03/2024

🤖 Coding Adventure е курс базиран на игра, преку кој учениците на возраст од 8+ години за прв пат се запознаваат со вистински програмски јазик. Во играта, учениците решаваат различни загатки во кои треба да му помогнат на мајмунчето да ги фати бананите со пишување код. Курсот постепено ги воведува учениците во програмирањето со текст.

Coding Adventure ги учи учениците на програмскиот јазик CoffeeScript. CoffeeScript е сличен на JavaScript, јазик кој примарно се користи во веб апликации, и притоа има многу полесна синтакса која е слична на начинот на кој пушуваме англиски – со што го прави перфектен програмски јазик за деца на возраст од 8+ години.

Закажете бесплатен демо час на 070 462 575, во порака на Facebook или Instagram, или пополнете ја формата на нашата веб страна:

🔗 https://logicland.mk/courses/osnovi-na-kodiranje/ 🔗

Кодирање со CoffeeScript - Coding Adventure - Logic Land Учење програмирање преку програмскиот јазик CoffeeScript. CoffeeScript е сличен на JavaScript, јазик кој примарно се користи во веб апликации, и притоа има многу полесна синтакса ко...

Кодирање со блокови - CodeMonkey Jr - Logic Land 05/03/2024

Кодирањето базирано на блокови го поедноставува процесот на компјутерско програмирање.

Наместо да го пишуваат кодот, учениците можат да влечат и испуштаат кодирачки блокови што претставуваат код.

Придобивката од користењето кодирање базирано на блокови е тоа што им помага на помладите ученици да ги научат основите на програмирањето без да се грижат за синтаксата на програмските јазици.

CodeMonkey Jr курсот е наменет за деца на возраст од 6-8 години, кој преку игра ќе ги запознае со основните концепти на програмирањето:

▶️ Секвенци на настани
🔀 Условни настани
🔄 Циклуси
💻 Основи на работење со компјутер

Закажете бесплатен демо час на 070 462 575, во порака на на Facebook или Instagram, или пополнете ја формата на нашата веб страна:

🔗 https://logicland.mk/courses/kodiranje-so-blokovi-1/ 🔗

Кодирање со блокови - CodeMonkey Jr - Logic Land Кодирањето базирано на блокови го поедноставува процесот на компјутерско програмирање. Наместо да го пишуваат кодот, учениците можат да влечат и испуштаат кодира....

Logic Land 04/03/2024

📢 Повик до сите млади програмери: Ајде да учиме Python!

Дали вие или вашето дете сте љубопитни како се направени вашите омилени игри и апликации? Дали секогаш се прашувате „како“ и „зошто“ за дигиталниот свет околу вас? Време е таа љубопитност да ја претвориме во креативност со нашите курсеви за програмирање Python, специјално дизајнирани за деца на возраст од 12+ години!

🌟 Зошто Python? 🌟

Python е програмски јазик кој е забавен и лесен за учење, и во реалниот свет се користи речиси во сè, од веб развој до вештачка интелигенција, до работа со податоци. Тој е совршениот прв јазик за младите програмери поради неговата лесна синтакса.

🎓 Што ќе учиме? 🎓

Учење преку игра со CodeMonkey Python курсевите
Основи на Python
Напредно програмирање Python
Објектно-ориентирано програмирање со Python
Вовед во работа со податоци и визуелизација
Способност за алгоритамско размислување и логичко решавање проблеми

🌈 Претворете го времето на екранот во креативно време! 🌈

Не дозволувајте вашето дете да биде само корисник на технологијата. Со нашите курсеви за Python, тие ќе направат свои игри, приказни и анимации за кратко време. Кодирањето не е само вештина; тоа е начин на размислување, развивање љубопитност, истражување и иновација.

📅 Пријавете се сега и започнете ја авантурата! 📅

Местата се ограничени за да ги одржуваме нашите часови лични и интерактивни. Пријавете се денес, и започнете со учење!

🔗 https://logicland.mk/python-kursevi/

✨ Патувањето за кодирање на вашето дете започнува овде! ✨

Logic Land Дали секогаш се прашувате „како“ и „зошто“ за дигиталниот свет околу вас? Време е таа љубопитност да ја претвориме во креативност со нашите курсеви за програмира...

Logic Land 02/03/2024

🌐 Влезете во светот на веб програмирањето: усовршете ги HTML, CSS, PHP и Laravel! 🌐

Дали некогаш сте посакувале да направите веб страница или да ги трансформирате вашите идеи за веб апликација во реалност? Без разлика дали го започнувате своето патување или сакате да го надградите вашето знаење, нашите сеопфатни курсеви за HTML, CSS, PHP и Laravel ќе ви помогнат да станете волшебник за веб програмирање!

🎨 Зошто да изберете веб програмирање? 🎨

Интернетот е светско градилише, а веб програмерите се неговите архитекти. Од создавање прекрасни веб страници со HTML и CSS до развој на сложени, динамични веб апликации со PHP и Laravel, вештините што ќе ги научите се многу барани.

🚀 Карактеристики на курсот 🚀

Од нула до херој: започнете од основите на HTML и CSS, а потоа преминете на динамични веб апликации со PHP и Laravel.

Учење базирано на проекти: применете го она што го учите во реално време со градење проекти кои се движат од едноставни веб страници до сложени веб апликации.

Стручни инструктори: Нашите курсеви ги водат искусни програмери од областа со долгогодишно искуство во веб програмирањето.

🛠 Што ќе постигнете? 🛠

- Основи на HTML и CSS за front-end програмирање
- Основи на PHP и Laravel за back-end програмирање
- Способност да креирате респонзивни и динамични веб страници

💡 Трансформирајте ги вашите идеи во веб-страници! 💡

Во дигиталната ера, вештините за веб програмирање отвораат врати за безброј можности. Без разлика дали имате за цел да станете професионален веб програмер, или да ги оживеете вашите сопствени идеи, нашите курсеви се дизајнирани да ве опремат со алатките што ви се потребни за успех.

📅 Обезбедете го вашето место денес! 📅

Местата на нашите курсеви се ограничени за да се обезбеди персонализирано внимание и интерактивно искуство за учење.
Пријавете се сега, и започнете го вашето патување кон веб програмирањето, и станете дел од следната генерација дигитални креатори!

🔗 https://logicland.mk/kursevi-za-veb-programiranje/

🌟 Вашиот пат да станете професионалец за веб програмирање започнува овде! 🌟

Logic Land Отклучете ги тајните на веб дизајнот и програмирањето со нашите курсеви за HTML, CSS, PHP и Laravel!

Logic Land 02/03/2024

Влезете во возбудливиот свет на програмирањето со CodeMonkey! 🚀

Logic Land е официјален партнер на CodeMonkey.

CodeMonkey се користи од илјадници училишта и милиони студенти ширум светот, и е платформа која го трансформира начинот на кој децата учат да програмираат користејќи вистински програмски јазици како CoffeeScript и Python.
За намалите програмери, нуди учење преку кодирање со блокови. 🤖

Секој ученик работи поединечно на компјутер, и по завршувањето на курсот добива сертификат од CodeMonkey.

Logic Land CodeMonkey се користи од илјадници училишта и милиони студенти ширум светот, и е платформа која го трансформира начинот на кој децата учат да програмираат користејќи ви...

Закажи демо час - Logic Land 01/03/2024

🎓 Дали сакате да ја отворите вратата кон нови знаења? Ние имаме решение за вас! Закажете бесплатен демо час и стапнете во светот на програмирањето со нас. Еве како:

I - Начин:
1. Посетете ја нашата веб страница - https://logicland.mk/zakazi-demo-cas/
2. Пополнете го формуларот со вашите лични податоци.
3. Одберете датум и час кој ви одговара.
4. Дојдете во училницата да се запознаеме.

II - Начин:
📱 Следете не на Facebook и Instagram.
📩 Испратете ни порака во инбокс.
🗓️ Закажете бесплатен демо час.

III - Начин:
☎️ Закажете бесплатен демо час на телефонскиот број 070462575
или 077985630.
📍 Дојдете во училницата да се запознаеме.

Започнете ја вашата авантура кон нови знаења веднаш! 🚀

Закажи демо час - Logic Land Закажи демо час Доколку не сте сигурни кој курс е соодветен за вас или вашето дете, или сакате да добиете повеќе информации за некој од курсевите, закажете термин на...

Важноста на учењето програмирање од рана возраст: Градење умови подготвени за иднината - Logic Land 27/02/2024

Ги повикуваме сите млади умови и родители! 🚀

Придружете ни се на неверојатно патување во светот на програмирањето во Logic Land! 💻

✨ Откријте зошто учењето програмирање од мали нозе е клучно за отклучување на бескрајните можности во дигиталната ера.

Од поттикнување креативност до градење вештини за критичко решавање проблеми, кодирањето им дава моќ на децата да ја обликуваат иднината со иновации и генијалност.

Запишете го вашето дете денес и впуштете се во возбудлива авантура низ Logic Land! 🚀🌈

Важноста на учењето програмирање од рана возраст: Градење умови подготвени за иднината - Logic Land Во денешното дигитално доба, способноста за кодирање станува фундаментална како читањето и пишувањето. Како што технологијата продолжува да проникнува во секој а....

Want your school to be the top-listed School/college in Gevgelija?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Маршал Тито 180
Gevgelija
1480

Opening Hours

Monday 09:00 - 20:00
Tuesday 09:00 - 20:00
Wednesday 09:00 - 20:00
Thursday 09:00 - 20:00
Friday 09:00 - 20:00
Saturday 09:00 - 20:00
Other Schools in Gevgelija (show all)
Edukativen centar ,,MY SCHOOL"-Gevgelija Edukativen centar ,,MY SCHOOL"-Gevgelija
Ulica Risto Farsinin
Gevgelija, 1480

Learning is a treasure that will follow its owner everywhere!!!

Mystic Dance Gevgelija Mystic Dance Gevgelija
Marshal Tito Gevgelija
Gevgelija, 1480

Prvoto uciliste za hiphop i moderni tanci vo Gevgelija, otvoreno vo januari 2008 godina vo prostorii