СОУ Јосиф Јосифовски - Гевгелија

Средно општинско училиште Јосиф Јосифовски - Гевгелија
http://www.josifjosifovski.edu.mk Училиштен центар
-Гимназиско образование
-Природно-математичко подрачје А и Б
-Општествено-хуманистичко подрачје А
-Стручно образование
-Угостителско-туристичка струка
-Машинска струка
-Економска струка
-Здравствена струка

Operating as usual

[09/07/21]   Согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 септември 2021 година (среда), Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.
Нека ни е честит Денот на независноста.

Среќен прв училиштен ден 31/08/2021

Среќен прв училиштен ден

Среќен прв училиштен ден СОУ „Јосиф Јосифовски“Гевгелија

Организација за првиот училиштен ден во наставната 2021/2022 година 31/08/2021

Организација за првиот училиштен ден во наставната 2021/2022 година

Организација за првиот училиштен ден во наставната 2021/2022 година СОУ „Јосиф Јосифовски од Гевгелија, утре на 1 септември ја започнува наставата со физичко присуство. Утре ќе се одржат само класни часови и тоа: ученицитге од прва и...

31/08/2021
Младинска акција за разубавување на градскиот парк 28/08/2021

Младинска акција за разубавување на градскиот парк

https://www.josifjosifovski.edu.mk/mladinska-akcija-za-razubavuvanje-na-gradskiot-park/

Младинска акција за разубавување на градскиот парк Во рамките на проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието, претставници на проектниот тим од Македонскиот центар за граѓанско образование и М....

Обука за современи концепти на средно образование 28/08/2021

Обука за современи концепти на средно образование

Обука за современи концепти на средно образование Во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија се одржа обуката на тема: „Современи концепти на средно образование – новата улога на наставникот и новите стратегии на по...

Доделување дипломи 2021 13/08/2021

Доделување дипломи 2021

Снимка од прогласувањето на ученик на генерација во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија

Доделување дипломи 2021 СОУ „Јосиф Јосифовски“ - Гевгелија13.8.2021Прогласување ученик на генерација: ЕЛЕНА БРЗИЛОВА

Доделување дипломи 2021 13/08/2021

Доделување дипломи 2021

Снимка од прогласувањето на ученик на генерација во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија

Доделување дипломи 2021 СОУ „Јосиф Јосифовски“ - Гевгелија13.8.2021Прогласување ученик на генерација: ЕЛЕНА БРЗИЛОВА

Доделени дипломите на матурантите и прогласен ученикот на генерацијата 13/08/2021

Доделени дипломите на матурантите и прогласен ученикот на генерацијата

https://www.josifjosifovski.edu.mk/dodeleni-diplomite-na-maturantite-i-proglasen-uchenikot-na-generacijata/

Доделени дипломите на матурантите и прогласен ученикот на генерацијата Во дворот на средното општинско училиште „Јосиф Јосифовски“ се одржа свеченост по повод завршувањето на школувањето на уште една генерација на ученици од ова учи...

10/08/2021
Конкурси за доделување на ученички и студентски стипендии за 2021-2022 година 04/08/2021

Конкурси за доделување на ученички и студентски стипендии за 2021-2022 година

Конкурси за доделување на ученички и студентски стипендии за 2021-2022 година

До различните видови стипендии за ученици и студенти запишани на прв циклус на студии, пристапете на линкот: https://mon.gov.mk/content/?id=4182 .
Посебно за учениците запишани во дуалните паралеки во прва година-стручно образование на линкот: https://mon.gov.mk/content/?id=4157

Конкурси за доделување на ученички и студентски стипендии за 2021-2022 година Официјална веб страна на Министерството за образование и наука

30/07/2021
Уште еден успех за Ана Папалазова 07/07/2021

Уште еден успех за Ана Папалазова

Уште еден успех за Ана Папалазова На 26 јуни на ПМФ се одржа државниот натпревар по биологија. На овој натпревар учествуваа ученици од СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија од прва, втора и трета годи....

Меѓународен успех за Ана Папалазова и СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија 28/06/2021

Меѓународен успех за Ана Папалазова и СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија

Меѓународен успех за Ана Папалазова и СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија Природно-математичкото здружение АРМАГАНКА ги објави резултатите од олимпијадата по ФИНАСИСКА МАТЕМАТИКА И АКТУАРСТВО. На истата учесниците од Северна Македониј...

Златка Петрова со нова поетска награда 28/06/2021

Златка Петрова со нова поетска награда

Златка Петрова со нова поетска награда На распишаниот конкурс за наградени песни и автори на VI Меѓународна поетска манифестација ,,Охридски поетски бисер” свои поетски творби испратија над 300 поети и п...

Обука за образованието, семејството и менталното здравје 28/06/2021

Обука за образованието, семејството и менталното здравје

Обука за образованието, семејството и менталното здравје Во организација на Општина Гевгелија и Институтот за европски образовни, социо-културни и економски политики ЕВРОПА ЗА ТЕБЕ Скопје во просториите на СОУ „Јосиф Јо...

ОД НАЈДОБРИТЕ 2021 26/06/2021

ОД НАЈДОБРИТЕ 2021

Инсерти од завршната манифестација „ОД НАЈДОБРИТЕ ЗА НАЈДОБРИТЕ“ на СОУ „Јосиф Јосифовски“ Гевгелија

ОД НАЈДОБРИТЕ 2021

Ранг листа од прво пријавување за прва година во 2021/22 17/06/2021

Ранг листа од прво пријавување за прва година во 2021/22

РАНГ ЛИСТА НА ПРИЈАВЕНИ И ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ ПО ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ ЗА ПРВА ГОДИНА ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

Ранг листа од прво пријавување за прва година во 2021/22 Средно општинско училиште

Photos from СОУ Јосиф Јосифовски - Гевгелија's post 15/06/2021

Вредни и успешни,
доказ дека учениците од секторот угостителство и туризам (готвачи и келнери) ги совладаа теоретските содржини и практичната настава.
Благодарност до хотелот „Аполонија“ за соработката што ја имавме досега, но што ќе се интензивира и во иднина.

Photos from СОУ Јосиф Јосифовски - Гевгелија's post 14/06/2021

Започна пријавувањето за прва година во првиот уписен рок во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија. Денес комисијата за прием на документи ќе работи до 19.00 часот.

[06/12/21]   НАСОКИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО СОУ „ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ“ ГЕВГЕЛИЈА

Почитувани деветтоодделенци,
од 14.6.2021 г. (понеделник започнува уписот за во прва година.

Во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија треба да се запишат 286 ученика во 10 паралелки.

Прво пријавување и запишување:
14 Јуни 2021 г. (понеделник) во период од 12:00 часот до 19:00 часот;

15 и 16 јуни 2021 година во период од 07:00 часот до 19:00 часот и

17 јуни 2021 година во период од 07:00 часот до 15:00 часот.

ЗАПИШУВАЊЕТО ЌЕ СЕ ВРШИ ВО УЧИЛИШНИТЕ ПРОСТОРИИ ОД КАДЕ ЌЕ ПОДИГНЕТЕ ПРИЈАВА КОЈА Е БЕСПЛАТНА, А ЌЕ ЈА ПОПОЛНИТЕ НА ЛИЦЕ МЕСТО. ДОКОЛКУ ВИ Е ПОТРЕБНА ПОМОШ НА РАСПОЛАГАЊЕ ВИ СТОЈАТ НАСТАВНИЦИТЕ ОД УЧИЛИШТЕТО.
НАПОМНУВАМЕ ДЕКА НЕ Е ПОТРЕБНО ДА СЕ БРЗАТЕ ЗАТОА ШТО ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО ПРВИОТ УПИСЕН РОК ИМАТЕ ЧЕТИРИ ДЕНА.ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ:

• пријава за запишување (пријавата ученикот бесплатно ја зема од СОУ „Јосиф Јосифовски“ при самото поднесување на документите);
• оригинални свидетелства од VI до IX одделение;
• дипломи, (доколку имаат) од освоени (I, II и III) места од меѓународни и државни натпревари од мајчин јазик, странски јазик, природни науки, математика, хемија, физика, биологија и географија и наставни предмети што се од значење за струката, насоката, односно изборното подрачје;
• извод од матичната книга на родените (без оглед на датумот на издавањето);
• потврда за вакциналниот статус на ученикот издадена од службата за вакцинација.

Награден проектот на СОУ ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот 12/06/2021

Награден проектот на СОУ ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот

Награден проектот на СОУ ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ за зачувување и унапредување на животната средина и биодиверзитетот Професорките Марија Танева и Зорица Лешевска со учениците: Анастасија Танева, Сандра Шапкарова, Димитар Урумов, Стојанче Ристов, Анастазија Лешевска и Ивона Проше....

Завршен говор на директорот на СОУ „Јосиф Јосифовски“ 2021 09/06/2021

Завршен говор на директорот на СОУ „Јосиф Јосифовски“ 2021

Завршен говор за учебната 2020/2021
„Верноста кон училиштето ја докажавме сите, големината кон себеси ја потврдивме со тоа што знаевме и умеевме да го прифатиме предизвикот – да бидеме дома, а сепак присутни на училиште. Ние како наставници го понудивме најдоброто од нас, а вие бевте доволно мудри да пиете од нашиот извор...“

Завршен говор на директорот на СОУ „Јосиф Јосифовски“ 2021

Ликовна изложба на гевгелиските средношколци 08/06/2021

Ликовна изложба на гевгелиските средношколци

Ликовна изложба на гевгелиските средношколци Учениците од ликовната секција под раководство на професорката Розета Картова при СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија во рамките на завршната манифестација „Од...

Се одржа маинфестацијата Од најдобрите за најдобрите 08/06/2021

Се одржа маинфестацијата Од најдобрите за најдобрите

Се одржа маинфестацијата Од најдобрите за најдобрите Во вонредни услови, со почитување на протоколите, се одржа традиционалната манифестација на СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија „Од најдобрите за најдобрите“. М...

Успешно заврши полагањето по македонски јазик и литература 05/06/2021

Успешно заврши полагањето по македонски јазик и литература

Успешно заврши полагањето по македонски јазик и литература Успешно заврши првото полагање на матурантите од СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија по предметот македонски јазик и литература. Со почитување на протоколите и з...

Државна матура-5 јуни 2021 04/06/2021

Државна матура-5 јуни 2021

Полагање екстерен испит по Македонски јазик и литература од Државна матура-5 јуни 2021

Државна матура-5 јуни 2021 Распоред на ученици по училници за полагање екстерен испит од Државна матура по Македонски јазик и литература Распоред на училници во објектот на училиштето и тер....

ЕРАЗМУС: СОФИЈА ПЕТКОВА 01/06/2021

ЕРАЗМУС: СОФИЈА ПЕТКОВА

УСПЕШНИ ЕРАЗМУС ПРИКАЗНИ: СОФИЈА ПЕТКОВА
СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија е расадник на кадри кои задоволството од своето школување го надополнуваат со активности кои им го нудат наставните и воннсатавните активности.

ЕРАЗМУС: СОФИЈА ПЕТКОВА

ЕРАЗМУС: РИСТО ПОП ТОШЕВ 31/05/2021

ЕРАЗМУС: РИСТО ПОП ТОШЕВ

УСПЕШНИ ЕРАЗМУС ПРИКАЗНИ
Ако се сака работата тогаш таа ти дарува успеси. Ако се работи со љубов тогаш тоа создава непроценливо богатство.
Една од најважните професии - готварството е дел од образовните профили на СОУ „Јосиф Јосифовски“.
Запознајте ги оние кои од работата создале задоволство!

ЕРАЗМУС: РИСТО ПОП ТОШЕВ Успешни приказни на ученици кои учествувале во ЕРАЗМУС проектите во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија

РУЖИЦА ЃОРГИЕВА 30/05/2021

РУЖИЦА ЃОРГИЕВА

УСПЕШНИ ЕРАЗМУС ПРИКАЗНИ
СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија е меѓу десетте најдобри училишта во Република Северна Македонија во реализацијата на проектите од ЕРАЗМУС +, со добиено признание (повелба) по вторпат од страна на Националната агенција.
Во иднина продолжуваме понатаму со престој на наши ученици од економската, угостителско-туристичката и машинската струка во познати меѓународни фирми.

РУЖИЦА ЃОРГИЕВА СОУ „Јосиф Јосифовски“ ГевгелијаЕРАЗМУС+ ИРСКА

Photos from СОУ Јосиф Јосифовски - Гевгелија's post 24/05/2021

Почитувани деветтоодделенци,
изберете ја вистинската патека во животот и станете лидери на иднината!
СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија ви нуди школување во нови простории, кабинети, спортски терени, работилници и изведување професионална пракса во најуспешните фирми во регионот.
Бидете дел од успешните!

23/05/2021
21/05/2021
21/05/2021
21/05/2021

Videos (show all)

Интернационален гастрономски фестивал "COOK AND SERVE 2018":-  II место во категоријата тимско натпреварување на тема Тр...

Location

Category

Telephone

Address


Ul. Makedonija 1
Gevgelija
1480

Opening Hours

Monday 07:00 - 15:00
Tuesday 07:00 - 15:00
Wednesday 07:00 - 15:00
Thursday 07:00 - 15:00
Friday 07:00 - 15:00
Other Gevgelija schools & colleges (show all)
ZEDM Slozuvalka ZEDM Slozuvalka
Gevgelija

Здружение за едукација на деца и млади СЛОЖУВАЛКА, Гевгелија http://slozuvalka.org.mk

Артелингва - Едукативен центар и преведувач Артелингва - Едукативен центар и преведувач
Pande Duganov 14 (pozadi Jugo Vo Prostoriite Na ArtelinguaPrintHouse
Gevgelija, 1480

Aртелингва - Едукативен центар и преведувачко бирo тел: +38970554537

Edukativen centar ,,MY SCHOOL"-Gevgelija Edukativen centar ,,MY SCHOOL"-Gevgelija
Ul.Risto Farsinin
Gevgelija, 1480

Learning is a treasure that will follow its owner everywhere!!!

Пионерски Дом Гевгелија Пионерски Дом Гевгелија
Gevgelija, 1480

Пионерски дом Гевгелија- културна институција која твори во Општина Гевгелија

Seminarski raboti  Proektni zadaci Семинарски работи Проек Seminarski raboti Proektni zadaci Семинарски работи Проек
Marsal Tito
Gevgelija, 1480

Семинарски, Проектни задачи, Бизнис Планови, Дипломски, Биографија. 070-840-851

EDG AADE EDG AADE
Bul. Gevgelija, 7D
Gevgelija, 1480

AADE is a dynamic and energetic dental education, learning and teaching facility situated in Skopje and Gevgelija/Rep. of Macedonia offering a diverse range of dental training courses.

Mystic Dance Gevgelija Mystic Dance Gevgelija
Marshal Tito Gevgelija
Gevgelija, 1480

Prvoto uciliste za hiphop i moderni tanci vo Gevgelija, otvoreno vo januari 2008 godina vo prostoriite na Pionerski dom - Gevgelija.

Центар за странски јазици и преведувачко би Центар за странски јазици и преведувачко би
Мирче Ацев 7
Gevgelija

Центар за странски јазици и преведувачко биро

Центар за странски јазици "Future" Центар за странски јазици "Future"
Слободан М. Данко наспроти КАМ маркет
Gevgelija

" The more you learn the more you earn."