Grupi Rinor Islam Diber

Motoja e Grupit Rinor Islam - Diber "Vepra me e dashur tek Allahu eshte te jete e pakte, por te jete e vazhdueshme"

Operating as usual

30/12/2016

Dita me e bukur e javes

23/12/2016

Dita me e bukur e javes

16/12/2016

Dita me e bukur e javes

09/12/2016

Dita me e bukur e javes

02/12/2016

Xhuma te bekuar 🎉✌🏻️.

28/11/2016

Grupi Rinor Islam Diber's cover photo

25/11/2016

Dita me e bukur e javes

18/11/2016

Dita me e bukur e javes

11/11/2016

Dita me e bukur e javes

04/11/2016

Xhuma të begatë 💟.

28/10/2016

Dita me e bukur e javes

21/10/2016

Dita me e bukur e javes

14/10/2016

Dita me e bukur e javes

09/10/2016

Fjala “Ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gjuhën arabe do të thotë dhjetë. Dita e Ashures është dita e dhjetë e muajit Muharem.

“Kjo është një ditë e madhe. Atë ditë Allahu e shpëtoi Musain dhe popullin e tij nga dhuna e Faraonit. Si falënderim për këtë, profeti Musa agjëroi atë ditë.

Pasi u bë obligim agjërimi i Ramazanit, Hz. Muhamedi (s.a.s) solli një liri për këtë temë duke thënë: “Pa dyshim që dita e ashures është një ditë nga ditët e Allahut. Kush të dojë agjëron dhe kush të dojë, jo.” (Buhari, Sami, 57 ; Muslim, Sijam 117).

Agjërimi në ditën e ashures është sunnet. Veçse profeti ynë i nderuar, për të mos u ngjarë hebrenjve, na këshillon që së bashku me ditën e dhjetë të Muharremit, të agjërohet edhe dita e nëntë apo e njëmbëdhjetë, ose të agjërohen tri ditë të njëpasnjëshme. I dërguari i Allahut (a.s) në një thënie të tij thotë : “Dallohuni nga tradita e hebrenjve, duke agjëruar një ditë përpara dhe ditën pasuese nga dita e dashures.” (Buhari, Saum69)

Xhabiri transmeton se i Dërguari i Allahut ka thënë: “Kush është bujar me veten dhe me familjen e tij në ditën e Ashures, Allahu do të jetë bujar me të për gjithë vitin.” (Bejhekiu)

Dika e Ashures është një ditë e shënuar, duke qenë se përkon me një sërë ngjarjesh të rëndësishme në historinë Islame. Në këtë ditë është pranuar pendesa e Hz. Ademit, është ndaluar në malin Xhud anija e Hz. Nuhut, ka lindur dhe ka dalë nga flakët e zjarrit pa u djegur Hz. Ibrahimi, është shëruar nga sëmundja e gjatë Hz. Ejubi, ka shpëtuar nga barku i peshkut Hz. Junusi, është ngjitur në qiell Hz. Isai. Po në këtë ditë ka rënë dëshmor në vendin e Qerbelasë nipi i dashur i profetit, Hysejni, Allahu e mëshiroftë.

Duke marr si shkak ditën e Dashures, le të kujtojmë edhe një herë fqinjin, le të bëhemi pengesë për unin tonë duke agjëruar, të pajtohemi me atë që nuk flasim dhe të kujtojmë devizën islame : “Të gjithë myslimanët janë vëllezër.”

07/10/2016

Dita me e bukur e javes

23/09/2016

Dita me e bukur e javes

16/09/2016

Dita me e bukur e javes

12/09/2016

Grupi Rinor Islam Diber

10/09/2016

Ju rikujtojmë që dita e parë e Kurban Bajramit do jetë të hënën, dt 12.09.2016.

10 ditët e para të muajit Dhulhixhe këshillohen të agjërohen, për ata që nuk kanë mundësi këshillohet agjërimi i ditës së Arafatit.
Dita e Arafatit përkon me ditën e Diel 11.09.2016.

Profeti (a.s) ka thënë: "Agjërimi i ditës së Arafatit, i fshin gjynahet e vitit të kaluar dhe të ardhshëm."

09/09/2016

Xhuma te bekuar 🌹

26/08/2016

Juma is a Wondrful
“DAY”
.
“2Pray”
.
“2Love”
.
“2Care”
.
“2Smile”
.
“2Relax”
.
And “2Thank Allah”
.
4all He gives to us.

21/08/2016

Qetësim i shpirtit 👌💖😌.

19/08/2016

Dita me e bukur e javes

05/08/2016

Dita me e bukur e javes

29/07/2016

Dita me e bukur e javes

21/07/2016

Grupi Rinor Islam Diber's cover photo

15/07/2016

Dita me e bukur e javes

10/07/2016

Grupi Rinor Islam Diber's cover photo

10/07/2016

Timeline Photos

08/07/2016

Dita me e bukur e javes

08/07/2016

Imam Ahmedi transmeton një hadith, ku Theuban tregon se e ka dëgjuar Profetin a.s të thotë:”Kush agjëron Ramazanin dhe e pason me gjashtë ditë pas fitër bajramit, është njëlloj sikur ka agjëruar gjithë vitin. Një e mirë shpërblehet me dhjetë syresh.”

06/07/2016

Allahu qoftë i kënaqur gjithmonë me muslimanët.

02/07/2016

Timeline Photos

28/06/2016

Grupi Rinor Islam Diber's cover photo

24/06/2016

Dita me e bukur e javes

Videos (show all)

Xhuma të begatë 💟.
Qetësim i shpirtit 👌💖😌.
Er-Rahman 👌😌.
Nje video nga Grupi Rinor Islam :)
Antaret e Grupit Rinor ne dramen "Sprova eshte Pendim"
Femija im!
Leter Babai te Birit
Një letër dashurie nga një musliman për vajzën që ai e do...
Bisedë e një djaloshit në dilemë me një dijetar
17-01-2012
Leter Shokut te Devijuar

Location

Category

Address

Dibra
Other Education in Dibra (show all)
Kurse dhe trajnime Kurse dhe trajnime
Dibra, 1250

Kurse nga Matematika per te gjitha Nxenesit dhe Studentet. Kontakt: +389(0)78-241-544 ose [email protected]