Edukativen Centar Berlin

Edukativen Centar Berlin

Comments

Mein Lieblingsbuch ?!
Piknik vo berlin, hobi I aktivnosti
Mojata familija meine Familie
Ucime - drugaruvame - peeme SEKOJ PONEDELNIK SREDA I PETOK OD 18-19 CASOT ;)
Zapocna letniot detski Kurs !!!
Успешно завршен курсот по германски јазик KIKUS со најмалите тоа го направивме со театарска претстава. НО НИЕ НЕ ЗАСТАНУВАМЕ ТУКА.....ПРОДОЛЖУВАМЕ СО НАШИОТ ЛЕТЕН ДЕТСКИ ЗАБАВЕН КУРС ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК.УПИСИТЕ СЕ ВО ТЕК ПРВА СРЕДБА14.06.2019 ПЕТОК 18 ЧАСОТ

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Edukativen Centar Berlin, Private School, Elpida Karamandi 3, Bitol.

Operating as usual

22/04/2021

Пријавете се !

10/03/2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Ве известуваме дека согласно препораките за превенција од корона-вирусот од страна на Владата, ја прекинуваме наставата по сите странски јазици како и наставата по CODING i CODING Jr. во наредните 14 дена, започнувајќи од11.03 па сè до 24.03.2020 година.

Со почит,
Вашите професори од Е.Ц. Берлин 📚

Photos from Edukativen Centar Berlin's post 23/02/2020

Уписите за третата генерација на млади програмери се во тек! 🤖🤖🤖
Oдберете ги и вие најдобрите курсеви за програмирање за деца Co-ding! и Co-ding! Junior.

Повеќе информации за термини, цени и наставна програма можете да добиете на:
📱 075 629 173
💻[email protected]

Photos from Edukativen Centar Berlin's post 23/02/2020

Успешна завршница на курсевите и доделување на сертификати во едукативниот центар “ Берлин” :
•Групи “CO-DING!” и “CO-DING! Junior”

Голема благодарност до сите учесници, како и до нивниот едукатор Atanas Petkov.
Се гледаме повторно наскоро од март :-) .

17/01/2020

Наредната седмица (21.01.2020- вторник ) се враќаме во училишните клупи во БЕРЛИН и ве очекуваме :-) СРЕЌНО!!!!

Photos from Edukativen Centar Berlin's post 13/01/2020

!🤗😊

Photos from Edukativen Centar Berlin's post 28/12/2019

🎅🎄🎁Edukativen Centar BERLIN 🎅🎄🎁...

Photos from Edukativen Centar Berlin's post 28/12/2019

Santa Claus is coming in Berlin 🎅🌲

Photos from Edukativen Centar Berlin's post 18/12/2019

Winter in BERLIN! 🌲☃❄

04/11/2019

👻🤭🎃 🎃🍁🕸🍂

31/10/2019

Happy Halloween !!! 🍭🧁🍩🍪🥳Trick or treat 🍭🍩🍪🍫

30/10/2019

Ve pokanuvame utre od 18 h vo E. C. BERLIN na zabava !!! VE OCEKUVAME

07/10/2019

Преводи
За комуникација, која ги надминува јазичните бариери!

Во еден свет, кој станува се помал и помал, во кој луѓето повеќе од кога и да е се приближуваат еден кон друг и светот се претворил во едно мало, глобално село претпријатијата имаат потреба од висококвалитетен превод, за да можат да бидат конкурентни со другите претпријатија.

Преводите се прашање на доверба.

Нашите услуги
Ние Ви нудиме широк спектар на јазични услуги – преводи од различни области и толкувачки услуги од страна на високо квалификувани толкувачи на различни седници, конференции или при останати деловни состаноци. Ние се трудиме да направиме сè, за Вашата компанија да заземе подобра позиција во деловниот свет.

Преводи
Судски преводи
Стручни преводи
Толкување
Консекутивно толкување
Симултано толкување
Во можност сме да Ви понудиме висококвалитетни преводи од следниве области – литературни преводи, право, политика, дипломатија, Европска Унија, социјални истражувања, економија, трговија, банкарство, сметководство, осигурување, маркетинг, култура, екологија, електротехника, информатичка технологија, автомобилска индустрија, телекомуникации, енергетика, градежништво, медицина, психологија, астрономија, текстилна индустрија, гастрономија, спорт.

07/10/2019

Во дигиталната ера во која живееме, читањето, пишувањето и програмирањето се основни темели на писменоста на модерната личност. Децата од најрана возраст треба да имаат барем основни познавања од програмирањето бидејќи на тој начин полесно ќе можат да ги користат дигиталните медиуми и платформи. На овој начин децата ќе сфатат дека компјутерите, „паметните“ телефони, не се магични кутии, туку дека е потребно знаење тие да се програмираат да го прават она што ние сакаме да го прават.

📢 „Co-ding!" (9 до 14 год.) и „Co-ding! Junior” (5 до 8 год.) - најбараната програма за програмирање за деца.

Повеќе информации можете да добиете на:
☎️ 075 20 33 77
📱 075 629 173
💻 [email protected]

19/09/2019

Драги родители и ученици, повелете во сабота од 10 до 13 часот во БЕРЛИН каде што ќе може подетално да се запознаете со програмите и курсевите за програмирање што ги нудиме:

📢 „Co-ding!" (9 до 14 год.) и „Co-ding! Junior” (5 до 8 год.) - најбараната програма за програмирање за деца.
Еве уште неколку придобивки од кодирањето:
• децата стекнуваат вештини за решавање проблеми;
• децата, учејќи да размислуваат што ќе направат, го подобруваат процесот на учење;
• учат да размислуваат за размислувањето, нешто што го претвора детето во епистемолог, искуство кое поголемиот број возрасни никогаш не го доживуваат.
ВЕ ОЧЕКУВАМЕ !!!

09/09/2019

Време е за нова јазична авантура! АНГЛИСКИ И ГЕРМАНСКИ за деца 4-14 години. 🇬🇧🇩🇪

✏️Уписи: 26 август до 15 септември, секој работен ден 17.00-22.00 ч.

📌Локациja: Елпида Караманди број 3

📚Интерактивниот софтвер со кој ги збогативме програмите и забавните граматички игри и оваа година ќе бидат поттик за нашите ученици. Продолжуваме со динамиката на јазичен центар кој создава креативна и весела атмосфера за учење и ги мотивира децата да го исполнат својот максимум на интуитивен, природен и забавен начин.

📞Доколку имате дополнителни прашања, нашиот тим со задоволство ќе ви одговори на тел.: 075 20 33 77 ;

08/09/2019

Драги родители и ученици, уписите за новата учебна година се во тек! 📝📝📝 И оваа година продолжуваме со голем избор на едукативни програми, современи и креативни курсеви и работилници .
Станува збор за:

- најбараната програма за програмирање за деца „Co-ding!" (за деца од 9 до 14 години) и „Co-ding! Junior”(за деца од 5 до 8 години)
-кусевите за почетно изучување на англиски јазик „Super Safari” (за деца од 3 до 5 години) и „Kids box” (за деца од 6+ години)
За подетални информации, контактирајте нè на:
☎️076 20 33 77
💻 [email protected]

Часовите започнуваат од 16 септември. 👫👫👫👫👫👫
Ве очекуваме!

08/09/2019

Уписите за третата генерација на млади програмери се во тек! 🤖🤖🤖
Oдберете ги и вие најдобрите курсеви за програмирање за деца Co-ding! и Co-ding! Junior.

Повеќе информации за термини, цени и наставна програма можете да добиете на:
📱 076 20 33 77

04/09/2019

#Уписи од 20.08.2019 до 15.09.2019🇩🇪 🇬🇧🖇📔📒📌📝✏️📚✅

Во тек е формирање на групи за курсеви по комуникација по англиски и германски јазик за деца и возрасни. Да се забавуваме и да учиме!
Програмата Co-ding! е базирана на интернационали програми за кодирање и е наменета за деца од 5 до 14 години.
- Co-ding! Junior – курсеви за програмирање за деца од 5 до 8 години.
- Co-ding! – курсеви за програмирање за деца од 9 до 14 години.

☎ Информации и пријавување: 075 20 33 77
📩 [email protected]

01/09/2019

Edukativen Centar Berlin

#Уписи од 20.08.2019 до 15.09.2019🇩🇪 🇬🇧🖇📔📒📌📝✏️📚✅
Со задоволство Ве покануваме на Денот на отворени врати!

Кога? Понеделник , 02.09.2018, 12.00 – 20.00 часот
Каде? Ул: Елпида Караманди бр: 3 ( Широк Сокак )
•Групи “CO-DING!” и “CO-DING! Junior”
•Групи “Super Safari” и “Kid’s box”

Со задоволство ве очекуваме !

01/09/2019

#Уписи од 20.08.2019 до 15.09.2019🇩🇪 🇬🇧🖇📔📒📌📝✏️📚✅
Со задоволство Ве покануваме на Денот на отворени врати!

Кога? Понеделник , 02.09.2018, 12.00 – 20.00 часот
Каде? Ул: Елпида Караманди бр: 3 ( Широк Сокак )
•Групи “CO-DING!” и “CO-DING! Junior”
•Групи “Super Safari” и “Kid’s box”

Со задоволство ве очекуваме !

30/08/2019

#Уписи од 20.08.2019 до 15.09.2019🇩🇪 🇬🇧🖇📔📒📌📝✏️📚✅
Со задоволство Ве покануваме на Денот на отворени врати!

Кога? Понеделник , 02.09.2018, 12.00 – 20.00 часот
Каде? Ул: Елпида Караманди бр: 3 ( Широк Сокак )

Посетете не со цел:
- да добиете конкретна претстава за едукативниот центар ;
- да ги запознаете низ разговор лично нашите професори;

Ви стоиме на располагање да одговориме на вашите прашања и ќе се потрудиме да си поминете убаво во нашите простории.

Со задоволство ве очекуваме !

26/08/2019

#Уписи од 20.08.209 до 15.09.2019🇩🇪 🇬🇧🖇📔📌✏️📚✅
Ве очекуваме !

20/08/2019

#Уписи од 20.08.209 до 15.09.2019🇩🇪 🇬🇧🖇📔📒📌📝✏️📚✅

28/06/2019

Нека летниот распуст ви биде исполнет со: Забава
Радост
Уживање
Смеа и
Детска среќа....
Ви посакуваме убави летни денови 😁🤩😁

26/06/2019

Креативни работилници и други активности на тема: Сообраќај 🚦🛑🚘🚙🚜🚃🚤🛳✈🚢🚠🚡🚀

26/06/2019

Тема: Сообраќај
Техника: танграм 🔻◾⬜🔵🔷️🔹️⚪⚫🔺️◾

25/06/2019

summer activities 🌞🌡⛱🌈🏖⛴🛥

21/06/2019

За убави спомени и големи впечатоци
❤😊🍀😍

21/06/2019

Последниот ден од неделата поминат во природа - ски стаза ,,Ниже Поле"
Игра🤾‍♀️
Забава🤸‍♀️
Диви јагоди🍓
Радост😄
Смеа😁

20/06/2019

Детски парк...🤸‍♀️🤾‍♀️🤸‍♂️🤾‍♂️
..омилено место за забава 😁😁😁
Сончев ден + игра = СРЕЌА

19/06/2019

Тема: Сообраќај 🚢🚅🚕🛴✈🚤🚞🚌

🛑Копнен 🚕🛴🚙🚞🚌🚜🚲

🛑Воден ⛴🚢🚤🛥🛶⛵

🛑Воздушен 🚁🚀🛩🛫✈

18/06/2019

Тема:Сообраќај 🚘🚗🚜🛤🚛🚍🚉⛵🛫
🛥✈🚡🚁🚀🚢🚦🚜🚤🛑🚙🛴🚕🚅🚌🚞

Посета на автобуска станица🚍🚍🚍

Возење со градски автобус🚌🚌🚌

17/06/2019

Неделата ни започна...😊🍀☀️
Сложувалки🛵🛵
Боење🚈🚈
Следење инструкции🚗🚗
Забава 😁😁😁
Се во знакот на темата СООБРАЌАЈ 👌

Want your school to be the top-listed School/college in Bitol?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Website

Address


Elpida Karamandi 3
Bitol
7000

Opening Hours

Monday 08:30 - 21:30
Tuesday 08:30 - 21:30
Wednesday 08:30 - 21:30
Thursday 08:30 - 21:30
Friday 08:30 - 21:30
Saturday 08:30 - 21:30
Other Bitol schools & colleges (show all)
Детска Организација на ОУ „Елпида Караманди“ Детска Организација на ОУ „Елпида Караманди“
Bitol

Детската Организација е ученичка организација во осно

Ski Skola Ciciban Bitola Ski Skola Ciciban Bitola
Ski Centar Nizepole
Bitol, 7000

Ски Школа Цицибан врши обука на почетници на возраст о?

Software Developer Software Developer
Bitol, 7000

Центар за едукација и програмирање. Контакт телефон 076

Matematikata kako zabavna igra Matematikata kako zabavna igra
Ulica JNA 20-11
Bitol, 7000

Lootus J Lootus J
Kliment Ohridski , Kompleks Pelagonka 2
Bitol, 7000

Центар за консултации, обуки и едукација

Кариерен центар СОУ„Таки Даскало“ - Битола Кариерен центар СОУ„Таки Даскало“ - Битола
Bitol

Официјална страна на Кариерниот центар на СОУ „Таки Д?

Lingua Language School Brainobrain Lingua Language School Brainobrain
Lerinska 43/7
Bitol, 7000

Курсеви по италијански, француски, англиски и германски јазик за деца и возрасни BRAINOBRAIN настава за деца од 4 до 14 годишна возраст

⋮IW Education Center ⋮IW Education Center
Metodija Andonov Chento, No. 15
Bitol, 7000

⋮IW Education Center is the first education center in Bitola, Republic of Macedonia that offers IT

PS FIVE Centre for Learning Bitola, PS FIVE Centar za ucenje PS FIVE Centre for Learning Bitola, PS FIVE Centar za ucenje
ЈНА 8-4
Bitol, 7000

Курсеви за образование!

SABA Bitola SABA Bitola
Solunska 234
Bitol, 7000

PRIVATNO SREDNO UCILISTE

Avto Skola Start Bitola Avto Skola Start Bitola
Vlatko Milenkoski 84
Bitol, 7000